Burnley – Newcastle 1:1 (kon.) | Leicester – Liverpool 1:3 (kon.) | Manchester United – Stoke City 2:1 (kon.)
Swansea – QPR 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:1 (1:0)
Newcastle United
Utorok 02.12.2014, 20:45 • Turf Moor • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Tak napokon už druhý polčas taký napínavý ako prvý nebol. Cissé vyrovnal v 48. minúte a to už bolo potom na ihrisku už len priemerné. My však môžeme ďakovať týmto tímom aj za tú krásnu futbalovú hru v prvom polčase.

    Ďakujem vám aj ja, a to za pozornosť. Prajem ešte príjemný zvyšok večera.
    Od klávesnice sa s vami lúči Lukáš R. Ovšonka. (22:37:59)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Ešte sme videli záverečnú štandardku pre Newcastle, no domáci futbalisti bezpečne odvrátili.
     
    90+4
    Žltú kartu za zákroky a tahanice za dres proti Jutkiewiczovi dostáva Arfield.
     
    90+3
    Abied poslal loptu smerom k vzdialenejšej žrdi, kde však zahájili pozície futbalisti Burnley FC a loptu s prehľadom upratali do bezpečia.
     
    90+2
    Hostia s loptou na útočnej polovici, no zatiaľ na nejakú prenikavú loptu iba čakáme. Skúšal ju vynájsť Janmaat a predsa len niečo vynašiel. Po Jutkiewiczovom odrazení tu teda je rohový kop.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty, pochopiteľne.
     
    90
    Gouffran bojoval v priestore pri rohovej zástavke na obrannej polovici Newcastlu s Boydom, následne však loptu prestrčil za bránkovú čiaru, čo znamená rohový kop.
     
    89
    Hostia znovu v útoku. Tentokrát však rýchly center od Haidaru nenašiel v šestnástke želaného adresáta. Loptu do bezpečia poslal Jones.
     
    88
    Šikovný dribling s loptou ukázal Rivieré, ktorý následne pred pokutovým územím prenechal guľatý predmet Cissému, no ten následne už pálil iba vysoko nad.
     
    86
    Futbalisti Newcastlu upokojujú hru, loptu majú v moci na vlastnej polovici a budú sa snažiť z Turf Mooru získať aspoň bod, keď už tri nie.
     
    85
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Barnes, prichádza Jutkiewicz.
     
    85
    Do rýchleho protiútoku sa vydal Abeid, ktorý z pravej strany presúval ďaleko loptu na opačnú stranu. No napokon sato nepodarilo, keďže pozorný Keane zachytil loptu a poslal ju do bezpečia.
     
    84
    Spoza pokutového územia sa nám strelou prezentoval Marney, no jeho delová strela letela len vysoko nad bránu. Sympatie by sme však tomuto útočníkovi nemali odoberať.
     
    81
    Obranca Burnley FC, Trippier, len jemne posunul z obrannej polovice do vlastnej šestnástky na brankára Heatona. Ten už pre istotu okamžite odkopával. Môžeme spozorovať, že pomaly sa hra chýli ku koncu a obe mužstvá už sú vyčerpané. Bodaj by nie. No za ten perfektný prvý polčas si už zaslúžia oddych.
     
    80
    V strede poľa sa momentálne otriasa Tioté, do ktorého nepríjemne zasiahol Ings. Tioté však nepotrebuje lekárske ošetrenia a pokračuje okamžite v hre.
     
    78
    Do nebezpečného prieniku sa dostal na pravej strane v šestnástke Ings, ten však musel v tejto ohromnej rýchlosti posunúť na opačnú stranu vápna, kde však už bol Haidara, ktorý odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    77
    Na pravej strane ihriska sa uvoľnil Ings, ktorý poslal prudký center do vnútra pokutového územia, no napokon sa dokázali futbalisti Newcastlu pozorne ubrániť.

    Góly: 34. Boyd – 48. Cissé

    Karty:   56. Keane (BLY), 90+4. Arfield (BLY)


    Burnley FC: Heaton – Trippier, Shackell, Keane, Ward – Arfield, Mamey, Jones, Boyd – Ings, Barnes
    Náhradníci: Mee, Wallace, Kightly, Sordell, Jutkiewicz, Gilks, Long

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Williamson, Dummett, Haidara – Abeid, Tioté, Ameobi – Pérez, Cissé, Gouffran (4-3-3)
    Náhradníci: Anita, Cabella, Taylor, Riviére, Alnwick, Armstrong, Streete

    Rozhodca: P.Dowd