Burnley – Newcastle 1:1 (kon.) | Leicester – Liverpool 1:3 (kon.) | Manchester United – Stoke City 2:1 (kon.)
Swansea – QPR 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:1 (1:0)
Newcastle United
Utorok 02.12.2014, 20:45 • Turf Moor • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Pri obrazovkách pekne vítam všetkých fanúšikov Premier League! Najvyššia anglická súťaž pokračuje v poradí 14. kolom, v ktorom uvidíme aj zápas medzi domácim Burnley FC a Newcastle United. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Dnes sa nám v Turf Moore predstavia dva celky z rôznych častí tabuľky.

    Domáci sa od začiatku súťaže trápia a momentálne im patrí v tabuľke predposledné devätnáste miesto so ziskom 11 bodov. Koncovka hráčov Burnley je mizerná, veď v 13 zápasoch strelil nováčik len 9 gólov, menej strelených gólov má v lige už len Aston Villa. Defenzíva tiež nie je hodná na chválu, Burnley inkasovalo 21 gólov. Rovnako alebo viac majú na konte Everton, Crystal Palace, Leicester a "rangeri" z Queens Parku. V posledných troch zápasoch Premier League sa Burnley podarilo dvakrát vyhrať (doma s Hullom 1:0 a v Stoke City 1:2) a naposledy remízovať doma s Aston Villou 1:1.

    Newcastle je na tom tabuľkovo lepšie, no tiež však nemôže byť úplne spokojný. Jeho pozícia je niečo nad stredom tabuľky – deviate miesto. Hostia získali dokopy 19 bodov, rovnaký počet má aj ôsma Swansea. "Straky" doposiaľ nastrieľali súperom 14 gólov a 16 inkasovali. Táto štatistika je už v porovnaní s Burnleyom o niečo príjemnejšia. Akutálne má Newcastle celkom solídnu formu, z posledných piatich zápasov vyhral štyri (V Tottenhame 1:2, doma s Liverpoolom 1:0, vo West Brome 0:2 a doma s QPR 1:0). V poslednom zápase Premier League už bol United zdolaný, keď podľahol v Londýne West Hamu najtesnejším rozdielom. Najlepším strelcom hostí je zatiaľ senegalský futbalista Papiss Cissé, ktorý sa v tejto sezóne presadil štyri razy.

    Animácie gólov, dôležité informácie a celý priebeh zápasu môžete sledovať na našom webe Onlajny.eu. Prajem vám ničím nerušené sledovanie a pekný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    5
    Vážení diváci, ospravedlňujeme sa vám za vzniknuté technické problémy, odteraz už môžete s pokojom sledovať toto stretnutie. Ďakujeme za pochopenie.
     
    8
    Brankár hostí Elliot si chytil loptu do rúk, po tom, čo na neho vyslal nepresný pokus útočník Burnley Barnes.
     
    8
    Abeid sa spolu s Barnesom zrazili niekde v strede poľa. Horšie možno z toho vyviazol hráč Burnley, no len o nejakú chvíľu bol dlhšie na trávniku. Obaja už pokračujú v hre.
     
    9
    Do obrovskej šance v pokutovom území sa dostalo pravé krídlo domácich Ings, ktorý si spracoval skvelú prienikovú prihrávku od Jonesa, následne spoza protihráča vystrelil, no perfektný Elliot rukami vyrazil strelu!
     
    11
    V posledných minútach stretnutia sú aktívnejší hráči Burnley. Tentokrát sa Marney snažil vysunúť na hrot Ingsa, no túto dlhú loptu už zachytil brankár Elliot.
     
    13
    Domáci získali prvý rohový kop v zápase. Zahrali ho nakrátko, Jones posunul pri rohovej zástavke na Boyda, ktorý odcentroval do šestnástky, no nikto už nezakončoval.
     
    14
    Po pravej strane to teraz pekne vyskúšali aj hostia. Rýchlo sa dostal do pohybu Tioté, ktorý čakal na prihrávku od Janmaata, no napokon tá rýchlosť nebola uspôsobená na prijatie tejto dlhej lopty.
     
    15
    Prvých 15 minút vidíme rýchly futbal zo strany na stranu, zápasí sa o každú loptu. Aj tieto veci robia Premier League jednou z najlepších líg sveta, možno i tou jedinou najlepšou.
     
    16
    Janmaat sa teraz mierne nahneval na hlavného rozhodcu, ktorý mu pravdepodobne neodpískal zákrok na neho. Ale napokon tento obranca Newcastlu neriešil veci agresívne, ale s chladnou hlavou.
     
    17
    Vážne to vyzerá byť s domácim obrancom Trippierom. Ten šiel do súboja so Sammym Ameobim. Ten ho však veľmi prudko narazil. Hráč Burnley nevyzerá, že je stopercentne fit, no po čase by sa mal zapojiť do hry. Zákrok vyzeral byť dosť škaredý.
     
    19
    Lopta je na útočnej polovici hráčov Burnley, no zatiaľ to na nejaké priame ohrozenie brány nevyzerá.
     
    21
    Burnley sa nepodarila akcia, brankár Elliot teda mohol s pokojom odkopnúť od brány a taktiež dodať pohodu na kopačky svojich spoluhráčov.
     
    22
    Pekná kombinácia domácich! Ings sa pred šestnástkou pekne pohral a zamestnal dvoch hráčov, následne ideálne posunul už do behu Barnesovi, ten však mieril len vysoko nad bránu.
     
    23
    Krásnu prvotriednu kombináciu teraz ukázali aj hosti! Z obrannej polovice posunul Ameobi loptu na stred ihriska Cissému, ktorý ukážkovo dal na ľavú stranu, kde bol Tioté. Ten zrýchlil do vnútra šestnástky a následne šikovne vypálil, no skvelý Heaton zachytil túto dobre mierenú prízemnú strelu!
     
    25
    Haidara bol šťuchnutý Boydom pri šestnástke hostí, následne sa snažil hosťujúci futbalista situáciu prifarbiť, no napokon z toho nebolo nič.
     
    26
    Po centri Haidaru z ľavej strany sa do hlavičkovej šance dostal Pérez, no nevyšla mu. Dokázal len posunúť loptu vedľa seba, kde bol Cissé, no ten následne v obrovskej šanci prestrelil bránu!
     
    27
    Pri stredovom kruhu sa teraz nepríjemne zrazili Haidara s Barnesom, viac bol zasiahnutá Haidara, no následne pokulhával hráč domáceho mužstva. Obaja však napokon nepotrebujú lekárske ošetrenie.
     
    29
    Trippier centroval z pravej strany do vnútra pokutového územia, kde mal viacerých spoluhráčov, no následne tam nikto do lopty ani len nefúkol.
     
    32
    A dopredu vyrazil po ľavej strane Arfield, ktorý si posun na Marneyho. Následne ešte priťukol na Warda, ktorý strieľal, no namieril iba do obrancu hosťujúceho mužstva.
     
    32
    Nebezpečenstvo na domácej strane! Tioté dokázal krásne priťuknúť do pokutového územia Abeidovi, ktorý šprintoval na dno svojich síl. Napokon aj dokázal strieľať z tesnej blízkosti, no len do perfektného brankára Heatona!
     
    34
    Burnley FC dáva gól!
    A vo vedení sú domáci futbalisti! Trippier nakopával z polovice ihriska na hranicu šestnástky, kde sa však lopta od hráčov odrazila len do šestnástkového oblúku. V týchto miestach bol už pripravený GEORGE BOYD, ktorý krásnou strelou ku pravej žrdi posiela Burnley do jedno-gólového náskoku!
    George BOYD - 1:0
     
    36
    Hostia sa uzavreli s loptou na svojej polovici ihriska, no ani dlho to netrvalo. Brankár Elliot chcel mať pokoj, tak preto loptu okamžite odkopol na útočnú časť hracej plochy.
     
    38
    Po rozháranej hre sa pravdepodobne už herná situácia upokojila. Najmä to pomohlo domácim, ktorý dokázali ako prvý streliť úvodný gól, a tak sa nemajú kam ponáhľať.
     
    39
    Medzitým vieme priebežnú informáciu o držaní lopty. Je to naozaj vyrovnané. Domáci zatiaľ držia loptu 51%, hostia 49%. Aj toto svedčí o vyrovnanosti duelu.
     
    40
    Hostia už boli nasťahovaní pred šestnástkou, Tioté vysúval do vnútra vápna Cissého, no následne iba nastrelil do protihráča. Newcastle mal ešte rohový kop, no nijak ho nevyužil.
     
    41
    Z priestoru pri rohovej zástavke poslal do šestnástky center Ward, no napokon defenzíva Newcastlu dokázala nebezpečný priestor pozorne ubrániť a loptu poslať mimo ďalšieho nebezpečenstva.
     
    42
    V týchto chvíľach sa hrá v strede ihriska, je to autové vhadzovanie za autovým vhadzovaním. Do konca polčasu sa čakáva už len možno po jednej/dvoch šanciach na oboch stranách.
     
    44
    Lopta sa v týchto momentoch dostala od brankára Elliota postupne ku jeho náprotivkovi Heatonovi. Obe mužstvá už nechcú nič riskovať.
     
    45+1
    Rozhodcovia predlžujú tento polčas ešte o jednu minútu.
     
    45+1
    Tak toto teraz bola nádherná kombinácia domácich! Boyd získal loptu pred vápnom, posunul ju nakrátko Marneymu, ktorý ukážkovo dal do behu Barnesovi. Ten mal pred sebou už len prázdny priestor, no strieľal mimo brány.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Počas prvého polčasu sme toho videli naozaj veľa. Množstvo akcií bolo ako keby priamo vytiahnuté z nejakej knihy o futbale. Využiť šance sa podarilo jedenkrát, a to Burnley. Postaral sa o to Boyd v priebehu 34. minúty, ktorý poslal svoj tím do vedenia.
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Žiaden z trénerov nevykonal zmeny počas prestávky, pokračuje sa stretnutie medzi Burnley FC a Newcastle United.
     
    47
    Domáci začínajú útočiť. Rýchlym presunom lopty cez stred ihriska sa dostali ku šestnástke, no odtiaľ boli okamžite a pozorne vysťahovaní až znovu ku brankárovi Elliotovi.
     
    48
    Newcastle United dal gól!
    Tak toto je naozaj bleskurýchly gól a skvelý vstup do druhého polčasu! Pri rohovej zástavke na pravej strane sa odrazenej lopty zo šestnástky zmocnil lopty Janmaat, ktorý okamžite vracal naspäť do vápna. Dobrým centrom našiel PAPISSA DEMBU CISSÉHO, ktorý nechytateľnou ranou z tesnej blízkosti vyrovnáva!
    Papiss CISSÉ - 1:1
     
    51
    Trippier sa zahrával s Haidarom na pravej strane, následne centroval do vnútra vápna, kde však boli pozorní protihráči, ktorí odvrátili tento pokus.
     
    53
    Futbalisti Newcastlu United predvázdajú dobrú kombinačnú hru v týchto chvíľach. Loptu si šikovne posúvajú na vlastnej polovici a v okolí stredu poľa s čakaním na štrbinku v domácej defenzíve.
     
    54
    Po štandardnej situácii z pravej strany na obrannej polovici domácich sa lopta ešte ocitla v okolí šestnástky, no následne sme už zakončenie nezbadali.
     
    55
    Arfieldovi pripravili spoluhráči peknú možnosť na streľbu v šestnástke, no následne to tento stredopoliar nedobre vyhodnotil a poslal na brankára Elliota len pomalú, nerazantnú koncovku.
     
    56
    Absolútne zaslúženú žltú kartu dostáva domáci Keane, ktorý sklzom zastavil rozbehnutého Ameobiho na ľavej strane. Štandardka pre Newcastle.
     
    58
    V pokutovom území šprintoval po loptu Ings, no napokon ju už ani za pomoci sklzu nedokázal dostihnúť, bola naozaj pridlhá. Odkopávať teda bude Elliot.
     
    61
    Do šestnástky sa snažil pretlačiť Haidara, no následne ho už pred zakončením postrážil domáci Shackell.
     
    62
    Ward teraz takmer prišiel o loptu pred šestnástkou, keď ho prišiel atakovať nebezpečný Gouffran, no napokon tento nepríjemný útok ustál a loptu dokázal poslať do bezpečia.
     
    64
    Napokon to vyzerá strašne! Zasiahnutý Ward leží na trávniku, lekári mu pomáhajú. Zo spomaleného záberu sme videli, že Ward bol zozadu škaredo trafený nechtiac do lýtka a zadnej časti kolena. Tohto hráča Burnley FC odvážajú lekári na nosidlách!
     
    66
    Tak teda zraneného Warda nahrádza v zostave Mee.
     
    67
    Do útoku po ľavej strane sa rozbehol Ameobi, ktorý napokon len zvláštne prikopol na bránu. Brankár Heaton odrazil na rohový kop. Následne hostia však z tejto možnosti neprofitovali.
     
    68
    Brankár Elliot sa v týchto chvíľach mierne zahral na mníchovského brankára Manuela Neuera, keďže sme ho videli vybehnúť až takmer ku dolnej časti stredového kruhu. Vraj sa to dá vidieť len u brankára Neuera. Elliot nám ukázal pravdu, že nielen jeho kolega vie byť takýto odvážny.
     
    70
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Pérez, prichádza Taylor.
     
    71
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Williamson, prichádza Cabella.
     
    73
    Domáci to skúšajú rýchlymi prihrávkami na útočnej polovici, no znovu sa pozorní obrancovia Newcastlu pozorne bránia, teda nie seba, ale súpera.
     
    74
    Z pravej strany poslal do šestnástky dobrý center Gouffran, no následne tam nikoho z hráčov v čierno-bielych dresoch nenašiel.
     
    74
    Vyzerá to tak, že tu máme ďalšie zranenie. Sammy Ameobi inakasoval sklz od protihráča, následne vyzeral v poriadku, no potom sme ho zrazu zbadali sedieť na trávniku s bolesťami nohy. Chystá sa aj striedanie.
     
    75
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Ameobi, prichádza Riviére.
     
    76
    Po nie dobre zakončenej akcii hosťujúcich hráčov bude loptu bezpečne od brány odkopávať brankár Heaton. Jeho tím si teda bude môcť vydýchnuť.
     
    77
    Na pravej strane ihriska sa uvoľnil Ings, ktorý poslal prudký center do vnútra pokutového územia, no napokon sa dokázali futbalisti Newcastlu pozorne ubrániť.
     
    78
    Do nebezpečného prieniku sa dostal na pravej strane v šestnástke Ings, ten však musel v tejto ohromnej rýchlosti posunúť na opačnú stranu vápna, kde však už bol Haidara, ktorý odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    80
    V strede poľa sa momentálne otriasa Tioté, do ktorého nepríjemne zasiahol Ings. Tioté však nepotrebuje lekárske ošetrenia a pokračuje okamžite v hre.
     
    81
    Obranca Burnley FC, Trippier, len jemne posunul z obrannej polovice do vlastnej šestnástky na brankára Heatona. Ten už pre istotu okamžite odkopával. Môžeme spozorovať, že pomaly sa hra chýli ku koncu a obe mužstvá už sú vyčerpané. Bodaj by nie. No za ten perfektný prvý polčas si už zaslúžia oddych.
     
    84
    Spoza pokutového územia sa nám strelou prezentoval Marney, no jeho delová strela letela len vysoko nad bránu. Sympatie by sme však tomuto útočníkovi nemali odoberať.
     
    85
    Do rýchleho protiútoku sa vydal Abeid, ktorý z pravej strany presúval ďaleko loptu na opačnú stranu. No napokon sato nepodarilo, keďže pozorný Keane zachytil loptu a poslal ju do bezpečia.
     
    85
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Barnes, prichádza Jutkiewicz.
     
    86
    Futbalisti Newcastlu upokojujú hru, loptu majú v moci na vlastnej polovici a budú sa snažiť z Turf Mooru získať aspoň bod, keď už tri nie.
     
    88
    Šikovný dribling s loptou ukázal Rivieré, ktorý následne pred pokutovým územím prenechal guľatý predmet Cissému, no ten následne už pálil iba vysoko nad.
     
    89
    Hostia znovu v útoku. Tentokrát však rýchly center od Haidaru nenašiel v šestnástke želaného adresáta. Loptu do bezpečia poslal Jones.
     
    90
    Gouffran bojoval v priestore pri rohovej zástavke na obrannej polovici Newcastlu s Boydom, následne však loptu prestrčil za bránkovú čiaru, čo znamená rohový kop.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty, pochopiteľne.
     
    90+2
    Hostia s loptou na útočnej polovici, no zatiaľ na nejakú prenikavú loptu iba čakáme. Skúšal ju vynájsť Janmaat a predsa len niečo vynašiel. Po Jutkiewiczovom odrazení tu teda je rohový kop.
     
    90+3
    Abied poslal loptu smerom k vzdialenejšej žrdi, kde však zahájili pozície futbalisti Burnley FC a loptu s prehľadom upratali do bezpečia.
     
    90+4
    Žltú kartu za zákroky a tahanice za dres proti Jutkiewiczovi dostáva Arfield.
     
    90+5
    Ešte sme videli záverečnú štandardku pre Newcastle, no domáci futbalisti bezpečne odvrátili.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Tak napokon už druhý polčas taký napínavý ako prvý nebol. Cissé vyrovnal v 48. minúte a to už bolo potom na ihrisku už len priemerné. My však môžeme ďakovať týmto tímom aj za tú krásnu futbalovú hru v prvom polčase.

    Ďakujem vám aj ja, a to za pozornosť. Prajem ešte príjemný zvyšok večera.
    Od klávesnice sa s vami lúči Lukáš R. Ovšonka. (22:37:59)

    Góly: 34. Boyd – 48. Cissé

    Karty:   56. Keane (BLY), 90+4. Arfield (BLY)


    Burnley FC: Heaton – Trippier, Shackell, Keane, Ward – Arfield, Mamey, Jones, Boyd – Ings, Barnes
    Náhradníci: Mee, Wallace, Kightly, Sordell, Jutkiewicz, Gilks, Long

    Newcastle United: Elliot – Janmaat, Williamson, Dummett, Haidara – Abeid, Tioté, Ameobi – Pérez, Cissé, Gouffran (4-3-3)
    Náhradníci: Anita, Cabella, Taylor, Riviére, Alnwick, Armstrong, Streete

    Rozhodca: P.Dowd