Burnley – Newcastle 1:1 (kon.) | Leicester – Liverpool 1:3 (kon.) | Manchester United – Stoke City 2:1 (kon.)
Swansea – QPR 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:2 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:1)
Stoke City FC
Utorok 02.12.2014, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Jeden bod dnes patrí Davidovi De Geovi, jeden Youngovi s Fellainim, jeden viacerým hráčom v červenom dokopy, no predovšetkým všetky tri zostávajú na Old Trafford. V závere to bol ale poriadny nervák. Mame Biram Diouf, bývalý to hráč Manchestru United sa mohol hneď na dvakrát presadiť, no raz pohorel na De Geovi a druhýkrát vykopol jeho pokus Ashley Young. Víťazným gólom tak zostal ten Matov, ktorého center na Roja prepadol až do siete. United teda potvrdzujú tretie miesto a v pondelok budú môcť vyzvať Southampton aj o tretie!

    Týmto konštatovaním z čela tabuľky sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:41:05)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Marc Wilson na dvakrát predsa len zostrelil unikajúceho Falcaa a dočkal sa žltej karty, o ktorú sa už tak dlho hlásil.
     
    90+3
    David De Gea práve božským zákrokom získava pre Manchester United dva body! Neuveriteľné, čo teraz na trikrát spálil hostia zo Stoke. Voľný kop Arnautoviča prepadol až na zadnú žrď k Dioufovi, ktorý v superšanci hlavou neprekonal De Geu ani z troch metrov! Španielsky čarodej dokázal vyraziť jeho pokus do strany. Následne ďalší cetner do vápna na Croucha, ktorý sa ešte nepresadil, no zamestnal hneď trojicu v červenom. Na zadnej žrdi znovu zabudnutý Diouf mohol i po druhýkrát vyrovnať, no na milimeter presne z bránkovej čiary vykopáva jeho pokus do odkrytej bránky Ashley Young!
     
    90+2
    Následne Diabli i naposledy z taktických dôvodov striedajú. Na ihrisko sa namiesto Juana Matu dostáva talentovaný Belgičan Adnan Januzaj.
     
    90+2
    Ashley Young ponúka hosťom ešte jednu výhodu štandardnej situácie, keď na ľavej strane ihriska podráža nohy Arnautovičovi.
     
    90+1
    Hlásateľ práve oznamuje údaj o nadstavenom čase. Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva štyri minúty.
     
    90
    Bilancia streleckých pokusov je dnes jasne na strane domácich v pomere 10:2. Medzitým ostrý súboj Dioufa s Youngom, v ktorom víťazí Fellaini.
     
    89
    Manchester United teraz drží svojho súpera na jeho polovici, kde sa Stoke nedokáže dostať do hry a momentálne ani k zisku lopty.
     
    88
    Peter Crouch si pri spracovaní dlhej lopty pomáhal nedovoleným hraním rúk a svoje mužstvo tak oberá o ďalšiu príležitosť ohroziť De Geu.
     
    87
    Fellaini teraz skúsene púšťa Bojanov center z voľného kopu za bránkovú čiaru. V časovej údržbe môže následne pokračovať De Gea.
     
    86
    Louis van Gaal spevňuje svoju stredovú hradbu a k Fellainimu tak posiela ďalšieho bojovníka Darrena Fletchera. Skúsenému Škótovi prepustil miesto Herrera.

     
    85
    Kľúčový zákrok zápasu teraz predvádza Chris Smallign, ktorý po Arnautovičovom centri odvracia v poslednej chvíli pred Dioufom.
     
    84
    Herrera dostal dobre naložené a poležal si tak štyridsať sekúnd. N´Zonzimu čistí žalúdok i Ryan Shawcross.
     
    83
    Steven N´Zonzi v rohu súperovej polovice zbytočne fauluje Herreru a vlastnou hlúposťou tak uberá svoje mužstvo o drahocenné sekundy.
     
    82
    Bývalý hráč znepriateleného Manchestru City Stephen Ireland práve opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho rakúsky krídelník Marko Arnautovič.
     
    81
    Na druhej strane Irelandov pokus z núdzi, ktorý letel vysoko nad bránku Davida De Geu. Toto mladého Španiela ohroziť nemohlo.

    Erik Farkaš

    Góly: 21. Fellaini, 59. Mata – 39. N´Zonzi

    Karty:   60. A. Herrera (MAN), 90+2. A. Young (MAN) – 41. Bardsley (STK), 58. Pieters (STK), 72. Ireland (STK), 90+4. Wilson (STK)


    Manchester United: De Gea – Smalling, Carrick (C), Rojo – A. Valencia, A. Herrera, Fellaini, Mata, A. Young – van Persie, J. Wilson
    Náhradníci: Lindegaard – Falcao, Januzaj, D. Fletcher, McNair, Blackett, W. Keane
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Stoke City FC: Begovič – Bardsley, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Cameron, N´Zonzi – Bojan, Ireland, Assaidi – M. Diouf
    Náhradníci: Butland – Muniesa, W. Palacios, Arnautovič, Adam, Crouch, Shenton
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, S. Long – N. Swarbrick