Burnley – Newcastle 1:1 (kon.) | Leicester – Liverpool 1:3 (kon.) | Manchester United – Stoke City 2:1 (kon.)
Swansea – QPR 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – West Ham 1:2 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:1)
Stoke City FC
Utorok 02.12.2014, 20:45 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Jeden bod dnes patrí Davidovi De Geovi, jeden Youngovi s Fellainim, jeden viacerým hráčom v červenom dokopy, no predovšetkým všetky tri zostávajú na Old Trafford. V závere to bol ale poriadny nervák. Mame Biram Diouf, bývalý to hráč Manchestru United sa mohol hneď na dvakrát presadiť, no raz pohorel na De Geovi a druhýkrát vykopol jeho pokus Ashley Young. Víťazným gólom tak zostal ten Matov, ktorého center na Roja prepadol až do siete. United teda potvrdzujú tretie miesto a v pondelok budú môcť vyzvať Southampton aj o tretie!

    Týmto konštatovaním z čela tabuľky sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám dobrú noc. (22:41:05)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Marc Wilson na dvakrát predsa len zostrelil unikajúceho Falcaa a dočkal sa žltej karty, o ktorú sa už tak dlho hlásil.
     
    90+3
    David De Gea práve božským zákrokom získava pre Manchester United dva body! Neuveriteľné, čo teraz na trikrát spálil hostia zo Stoke. Voľný kop Arnautoviča prepadol až na zadnú žrď k Dioufovi, ktorý v superšanci hlavou neprekonal De Geu ani z troch metrov! Španielsky čarodej dokázal vyraziť jeho pokus do strany. Následne ďalší cetner do vápna na Croucha, ktorý sa ešte nepresadil, no zamestnal hneď trojicu v červenom. Na zadnej žrdi znovu zabudnutý Diouf mohol i po druhýkrát vyrovnať, no na milimeter presne z bránkovej čiary vykopáva jeho pokus do odkrytej bránky Ashley Young!
     
    90+2
    Následne Diabli i naposledy z taktických dôvodov striedajú. Na ihrisko sa namiesto Juana Matu dostáva talentovaný Belgičan Adnan Januzaj.
     
    90+2
    Ashley Young ponúka hosťom ešte jednu výhodu štandardnej situácie, keď na ľavej strane ihriska podráža nohy Arnautovičovi.
     
    90+1
    Hlásateľ práve oznamuje údaj o nadstavenom čase. Rozhodcovská štvorica na čele s Jonom Mossom pridáva štyri minúty.
     
    90
    Bilancia streleckých pokusov je dnes jasne na strane domácich v pomere 10:2. Medzitým ostrý súboj Dioufa s Youngom, v ktorom víťazí Fellaini.
     
    89
    Manchester United teraz drží svojho súpera na jeho polovici, kde sa Stoke nedokáže dostať do hry a momentálne ani k zisku lopty.
     
    88
    Peter Crouch si pri spracovaní dlhej lopty pomáhal nedovoleným hraním rúk a svoje mužstvo tak oberá o ďalšiu príležitosť ohroziť De Geu.
     
    87
    Fellaini teraz skúsene púšťa Bojanov center z voľného kopu za bránkovú čiaru. V časovej údržbe môže následne pokračovať De Gea.
     
    86
    Louis van Gaal spevňuje svoju stredovú hradbu a k Fellainimu tak posiela ďalšieho bojovníka Darrena Fletchera. Skúsenému Škótovi prepustil miesto Herrera.

     
    85
    Kľúčový zákrok zápasu teraz predvádza Chris Smallign, ktorý po Arnautovičovom centri odvracia v poslednej chvíli pred Dioufom.
     
    84
    Herrera dostal dobre naložené a poležal si tak štyridsať sekúnd. N´Zonzimu čistí žalúdok i Ryan Shawcross.
     
    83
    Steven N´Zonzi v rohu súperovej polovice zbytočne fauluje Herreru a vlastnou hlúposťou tak uberá svoje mužstvo o drahocenné sekundy.
     
    82
    Bývalý hráč znepriateleného Manchestru City Stephen Ireland práve opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho rakúsky krídelník Marko Arnautovič.
     
    81
    Na druhej strane Irelandov pokus z núdzi, ktorý letel vysoko nad bránku Davida De Geu. Toto mladého Španiela ohroziť nemohlo.
     
    80
    Marouane Fellaini dnes jednoznačne najlepším hráčom zápasu. Konečne je hodný porovnávania s legendárnym Royom Keanom.
     
    79
    Robin van Persie na pravej strane vybojoval loptu pre Valenciu, ktorý posielal prudký center do šestnástky, kde vo vzduchu minul loptu Radamel Falcao. Rybička to ale bola pekná.
     
    78
    Napokon prichádza i čas Radamela Falcaa, ktorý nahrádza domáceho tínedžera Jamesa Wilsona. Drzí mladík podal výborný výkon, ktorý mohol ozdobiť i gólom.
     
    77
    Až štvrťhodinku pred koncom manažéri, konkrétne ten hosťujúci, striedajú. Na trávnik príde obrovitý Peter Crouch, ktorý podľa očakávaní nahrádza avizovaného Assaidiho.
     
    76
    Tých majú domáci na dosach všetky tri. Do konca ale zostáva ešte štvrťhodina riadneho hracieho času bez nadstvenia.
     
    75
    Wilson by s viacej skúsenosťami dostal v závere určite priestor pred van Persiem, ale práve skúsenosti v záveroch duelov strážia body.
     
    74
    James Wilson sa ale o svoju šancu bije všetkými nohami i rukami. Falcaove nasadenie nie je takou samozrejmosťou, ako by ste čakali.
     
    73
    Mark Hughes nespokojný s naťahovaním domácej rozohrávky outového vhadzovania. Domáci majú k tomu ešte všetky tri striedania.
     
    72
    Mení sa ale bilancia žltých kariet. Po odvrátení rohového kopu hostí naštartoval na vlastnej polovici aktívny James Wilson, ktorý nasadil okolo Pietersa. Prudko rozbehnutý stroj musel až za cenu žltej karty zastaviť Ireland.
     
    71
    Red Devils mohli zdvojnásobiť svoje vedenie a veľa tomu skutočne nechýbalo. Po Herrerovej prihrávke sa v poliacom kruhu zmocnil lopty James Wilson. Ten následne nasadil jasličky svojmu menovcovi na druhej strane barikáda Marcovi, aby následne postupoval s Robinom van Persiem na bránku. Namiesto prihrávky do strany volil kľúčku na Shawcrossa, ktorá drzému mladíkovi vyšla, no následne mieril z desiatich metrov len tesne mimo pravej žrde. Old Trafford oba tak zahučal. Skóre sa ale nemení.
     
    69
    Neustále opakovačky gólového momentu ukazujú, že skóre otváral možno Marcos Rojo, no na tom domácim určite nezáleží.
     
    67
    Potters potrebujú impulz, ktorý od aktuálnych hráčov na hracej ploche neprichádza. Na striedanie je zrelý predovšetkým Assaidi.
     
    66
    Mali sme tu už tri góly, štyri žlté karty, no žiadne striedanie. Predovšetkým na strane hostí by si to už želalo Adama či Arnautoviča.
     
    65
    Následne sa nádherne presadil cez Bardsleyho Ashley Young, ktorý ale následne v obrovskom reve domácich tribún prihral len na N´Zonziho.
     
    64
    No a mohli byť ešte lepšie, keď sa Mata znovu uvoľňoval po Valenciovej prihrávke z pravej strany, no na zemi ho dokázal v páde zastaviť Shawcross.
     
    62
    Domáci tak v jednom okamžiku vyrovnávajú bilanciu žltých kariet. Na ten najdôležitejší ukazovateľ a teda gólový to už remíza nie je.
     
    60
    Ander Herrera teraz zastavil dobre sa rozvíjajúci brejk Stoke City, začo za polovicou ihriska po stiahnutí Irelanda uvidel kartu.
    Juan MATA - 2:1
     
    59
    Manchester United dal gól!
    Pietersa môže ďaleko viacej, než inkasovaná žltá karta, mrzieť inkasovaný gól, ktorý padol práve po jeho zbytočnom faule na Antonia Valenciu. Pri voľnom kope Red Devil z rohu ihriska najskôr ponad loptu prebehol Ashley Young, aby JUAN MATA lišiacky odcentroval na zadnú žrď. Tam skákal Marcos Rojo, ktorý ale podľa môjho názoru na loptu tesne nedosiahol. Jeho pohyb ale dostatočne oklamal Asmira Begoviča, ktorý sa len nehybne prizeral, ako lopta zapadá k jeho pravej žrdi. United znovu vo vedení!
     
    58
    Erik Pieters teraz okrem bolestí musí dohrávať i s prísnou žltou kartou, ktorú vidí za faul na Valenciu na ľavej strane ihriska.
     
    58
    Pieters sa to už medzitým snaží rozbehať, respektíve zatiaľ len rozchodiť. O jeho pokračovaní rozhodnú najbližšie desiatky sekúnd.
     
    57
    Samozrejme ako alternatíva na tento post.... Na trávnik by prípadne mohol ísť Adam alebo Palacios s tým, že by sa Cameron stiahol do obrany.
     
    56
    Bolo to ale v súboji a zaobíde sa to bez kariet, no holandský ľavý bek bude musieť možno striedať. Ako alternatíva sa ponúka len Muniesa.
     
    55
    Erik Pieters zatiaľ veľa práce nemal, no teraz jej majú plné ruky kluboví lekári a práve s Pietersom, ktorého chodidlo prišliapil na zemi Robin van Persie.
     
    54
    Ten ale boxuje do bezpečia obrovitý Asmir Begovič a z druhej vlny sa nepresadzuje ani Ander Herrera, ktorý neprestrčil loptu na Persieho.
     
    53
    Ashley Young sa na ľavej strane následne nezbavil Bardsleyho, ale domáci dostávajú aspoň výhodu zahrávať rohový kop.
     
    52
    Van Persie na druhej strane postrážený dobre hrajúcim Ryanom Shawcrossom, rozohrávať bude znovu iba Begovič.
     
    51
    Marouane Fellaini triafa lakťom do tváre Phila Bardsleyho, no po ich súboji, ktorý nasledoval po centri od Younga, sa žltiť nebude.
     
    50
    Hrnčiarom sa teraz podarilo vytlačiť rozohrávku United až na ich vlastnú polovicu. Zatiaľ to je ale bez zisku lopty.
     
    49
    Matov center ale bezpečne chytá Asmir Begovič, ktorý po zlom vstupe do druhej časti upokojuje svojich spoluhráčov.
     
    48
    Assaidi pri postrannej čiare dohrával Andera Herreru a pre Red Devils tu tak bude príležitosť rozohrávať priamy voľný kop.
     
    47
    United začínajú s vysokým a aktívnym pressingom, ktorý prináša zisk lopty pre Matu, no ten sa cez Bardsleyho nepresadzuje.
     
    46
    Hráči sú už späť na hracej ploche, kde ešte neregistrujeme Radamela Falcaa. Druhé dejstvo začína v nezmenených zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.

     
    Na Old Trafford práve skončilo úvodné dejstvo, ktoré prinieslo po jednom góle na oboch stranách. Domáci sa napriek územnej prevahe dostávali do šancí len ťažko. Jednú ale dokázali využiť v 21. minúte, kedy otváral skóre Fellaini. Stoke následne udrelo zo svojej prvej a jedinej vážnej príležitosti, keď vyrovnával N´Zonzi. Červení si potom vypracovali ešte veľkú tutovku, ktorú ale spálil strelec úvodného gólu Fellaini. Po prvom dejstve tak hráme za stavu 1:1, ktorý sľubuje pred druhým dejstvom zaujímavý futbal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Na začiatku jednominútového nadstavenia tu bol rohový kop domácich, ktorý ale na prednej žrdi dokázal zastaviť Geoff Cameron.
     
    43
    Red Devils sa po následnej štandardnej situácii mohli veľmi rýchlo vrátiť späť do vedenia. Zabránil im v tom famózny Begovič. Voľný kop skraja veľkého vápna rozohrával Juan Mata, ktorý na zadnej žrdi pochopiteľne hľadal Fellainiho. Toho prehlavičkoval Marc Wilson, ktorý ale poslal loptu len na kopačku Robina van Persieho. Tomu sa síce skákavý volej zvnútra šestnástky nepodaril, no lopta pristála znovu u belgického strapáča, ktorý zo svojho gólového miesta tentokrát na Bosniaka nevyzrel. Begovič na dvakrát reflexívne chytá jeho prízemnú koncovku.
     
    41
    Phil Bardsley na druhej strane na okraji šestnástky podrazil unikajúceho Younga a máme tu i prvú žltú kartu dnešného stretnutia.
    Steven N´ZONZI - 1:1
     
    39
    Stoke City FC dalo gól!
    Nuž, ale pozor! Potters sa z ničoho nič podarilo vyrovnať a zápletka na Old Trafford tak dostáva úplne nový rozmer. Geoff Cameron najskôr miernym šlapákom odzbrojil Fellainiho, aby následne založil akciu pre Bojana Krkiča. Ten štrikoval s loptou medzi troma hráčmi v červenom, aby sa mu do toho nejakým spôsobom zamotal Chris Smalling. Od jeho piet sa lopta nešťastne pre domácich odrazila na šestnástkový oblúk, kde stál osamotený STEVEN N´ZONZI. Ten namieril z osemnástich metrov nechytateľne k ľavej žrdi, v Divadle snov začíname odznova!
     
    39
    Herrera nápadito vysúval do šance van Persieho, pred ktorým musel znovu Neuerovsky zasahovať gólman City Asmir Begovič.
     
    38
    To sú zhruba dva najväčšie, súvisiace dôvody, prečo je zatiaľ domáce mužstvo lepšie a prečo si kráča za ďalšími tromi bodmi.
     
    37
    Červení sú naproti tomu v pohode a v rozohrávke chybujú len zriedka. Potters navyše nezostávajú síly na aktívnejší pressing.
     
    36
    Ak si chcú hostia na Old Trafford zahrať, tak musia dávať loptu veľmi rýchlo od kopačky, čo však prináša veľké kvantum nepresných prihrávok.
     
    35
    Už na súperovej polke výborne napádal Ander Herrera, ktorý odzbrojil Stephena Irelanda, ktorý sa maximálne trápi.
     
    34
    Potters akoby už vyzerali polčasovú prestávku. Momentálne sa im vôbec nedarí podržať loptu. Pressing United je strhujúci.
     
    33
    Stoke sa teraz len veľmi ťažko nadychuje. Jedinou defenzívnou inštanciou znovu zostáva Begovič, ktorý štartuje proti Herrerovmu centru.
     
    32
    Potters sa z neho presadiť nedokázali. Síce s problémami, ale predsa len do bezpečia odvracal zatiaľ výborný Marouane Fellaini.
     
    31
    Na druhej strane mali domáci problém pri centri na Bojana, ktorého len s veľkým vypätím ubránil Marcos Rojo. Roh pre hostí.

     
    30
    James Wilson padá po Shawcrossovom kontakte zozadu na zem, no pokutový kop sa po jeho šestnástkovom faule pískať nebude.
     
    29
    Phil Bardsley sa zatiaľ na nudu sťažovať nemôže. Prakticky všetky útoky domácich idú po jeho strane. Pieters tak vyťažený nie je.
     
    28
    Domáci sa znovu natlačili pred Begoviča, no po Valenciovom centri sa James Wilson cez svojho menovca na druhej strane Marca nepresadil.
     
    27
    Phil Bardsley poriadne prehnal Begoviča ďalšou nedôraznou malou domov, no bosenský gólman bol pri lopte skorej, než Persie.
     
    25
    Stoke sa až teraz vyťahuje na polovicu súpera, kde sa snaží pretlačiť na ľavej strane. Tadiaľ ale zatiaľ cesta nevedie.
     
    24
    City sa ale od inkasovaného gólu nedokáže stabilizovať. Aj naďalej hrajú s loptou domáci hráči Red Devils.
     
    23
    Stoke City sa už teda definitívne bude musieť vytiahnuť vyššie a hrať podstatne aktívnejší futbal. Mark Hughes opäť raz na Old Trafford prehráva.
    Marouane FELLAINI - 1:0
     
    21
    Manchester United dal gól!
    Prvá priamočiara a nádherná akcia domácich hráčov okamžite končí gólom a Red Devils sa v polovici úvodného dejstva ujímajú očakávaného vedenia! Po Carrickovej prihrávke doľava na Juana Matu rozdával španielsky technik opäť doľava na svojho krajana Andera Herreru. Ten vyšperkoval lavínovitý útok Diablov presným centrom do stredu malého vápna hostí, kde najvyššie skákal vysoký MAROUANE FELLAINI. Ten prehlavičkoval Wilsona a povedľa pravej nohy nereagujúceho Begoviča otvára skóre.
     
    20
    Ashley Young si teraz dobre hádzal loptu okolo Bardsleyho, cez ktorého prihrával do šestnástku na Matu, ale toho odzbrojil Cameron.
     
    19
    Prvá príležitosť zápasu teda patrila domácim, no tí ju dostali prakticky zadarmo. United si ešte nič nevypracovali.
     
    17
    Zatiaľ apatických Red Devils mohol teraz posadiť na koňa hosťujúci brankár Asmir Begovič. Ten si vo vlastnom vápne preberal prihrávku z pravej strany od Camerona. Bosenský gólman ale následne nepochopiteľne prihrával presne na kopačku Robina van Persieho, ktorý stál na okraji veľkého vápna. Holandský snajper následne prihrával pod seba na Andera Herreru, ktorý sa nachádzal na hranici šestnástky, no po prebratí lopty ju z asi pokutového bodu napálil poldruha metra nad bránku! Ušetrený Begovič sa ospravedlňuje spoluhráčom.
     
    16
    Podľa Walesanových pokynov sa teraz Hrnčiari vyťahujú vyššie i s loptou na kopačkách. Po Bardsleyho páde sa im ale nič nepodarilo vyťažiť.
     
    15
    Stoke sa samozrejme nemôže blázniť, ale taktiež nesmie zostať zatiahnuté v ulite počas celého zápasu. To by sa im časom vypomstilo.
     
    14
    Úvodná štvrťhodina zápasu nám ale zatiaľ neponúkla nič. Mark Hughes práve schádza k postrannej čiare, aby možno svojich vytiahol vyššie.
     
    13
    Stoke City sa zrejme spokojí s rolou vyčkávacieho tímu. O mnohom napovie úvodný gól a čas kedy a či vôbec padne.
     
    12
    United zatiaľ chýba motor, ktorý by zrýchlil rozohrávku Red Devils. Pri Di Maríovej a Rooneyho absencii ho budú domáci hľadať ťažko.
     
    11
    Domáci teraz hodnú dobu kombinovali na polovici Potters po barcelonsky, no tento štýl im žiadne ohrozenie Begoviča nepriniesol.
     
    10
    To je mimochodom ďalší odchovanec Manchestru United. Okrem neho a Shawcrossa pôsobil na Old Trafford i Mame Biram Diouf.
     
    9
    Červení diabli sa znovu a už do tretice v krátkom slede tlačili cez pravú stranu Stoke City, no James Wilson tam nedokázal pretlačiť skúseného Bardsleyho.
     
    8
    Naľavo teraz dostal kúsok priestoru Ander Herrera, ale i jeho center zostal zrazený výborným Shawcrossom, odchovancom Man United.
     
    7
    Môžem vám teda priblížiť Matov center z ľavej strany šestnástky, ktorý ale pristál iba v náručí gólmana Begoviča.
     
    6
    Po menších technických problémoch sa nám na začiatku obliehania domácich podarilo stabilizovať prenos. Už do konca by malo byť všetko v poriadku.
     
    5
    Tento jav trval až do dvojnásobne odvráteného centru Assaidiho. Po Smallingovi vypratal priestor pred De Geom i Carrick.
     
    4
    Po prvýkrát v ofenzíve i hostia zo Stoke, no Bojan Krkič sa proti Fellainimu presadiť nedokázal. City ale zostali naďalej pri lopte.
     
    3
    Domáci už po Wilsonovom faule pri postrannej čiare rozohrávali zaujímavú štandardku, no Matov voľný kop úvodný gól nepriniesol.
     
    2
    V Divadle snov sme prednedávnom začali. Domáci nastupujú v tradičných červených dresoch, hostia v modrej sade na zápasy vonku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – Smalling, Carrick (C), Rojo – A. Valencia, A. Herrera, Fellaini, Mata, A. Young – van Persie, J. Wilson
    Náhradníci: Lindegaard – Falcao, Januzaj, D. Fletcher, McNair, Blackett, W. Keane
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Stoke City FC: Begovič – Bardsley, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Cameron, N´Zonzi – Bojan, Ireland, Assaidi – M. Diouf
    Náhradníci: Butland – Muniesa, W. Palacios, Arnautovič, Adam, Crouch, Shenton
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, S. Long – N. Swarbrick.

     
    Vitajte na Old Trafford, kde sa dnes hrá jeden zo šiestich utorňajších zápasov vloženého 14. kola anglickej Premier League.

    Divadlo snov je vo veľkom očakávaní štvrtého víťazstva Red Devils v rade! Také niečo tu už dávno nebolo. Manchesterské publikum je právom natešené.
    Stoke City zas cestuje po druhýkrát v krátkom slede na ihrisko súpera, kde sa bude snažiť zabrániť tretej porážke v rade.

    Tabuľkové postavenie:

    4. Man. Utd: 6 – 4 – 3; skóre 22:15; body 22
    12. Stoke City: 4 – 3 – 6; skóre 13:16; body 15

    Forma:

    Man. Utd: V – V – V – P – R – R
    Stoke City: P – P – V – R – P – P

    Manchester United sa po nepresvedčivom štarte do sezóny napriek stále ešte nestabilizovanej hre a v často improvizovanej zostave predsa len dvíha a pod prísnym dohľadom holandského stratéga Louisa van Gaala začína získavať späť svoj stratený rešpekt. Ani sme sa totiž nenazdali a Devils už zakotvili na štvrtej priečke, ktorá by im zabezpečovala účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov. A to sa dá na hre červených stále mnoho zlepšovať a stále sa navyše čaká na návrat rady opôr.
    Míľnikom progresu United je víkendové stretnutie doma s Hull City. Diabli vyhral s prehľadom 3:0, pričom od prvej do poslednej minúty zápasu dominovali. Zverenci Louisa van Gaala nechali hosťom loptu len v 23-percentách čistého hracieho času. V úvodnom dejstve sa presadil Smalling a Rooney, v druhom ich parádnou trefou napodobnil Robin van Persie. Diabli tak vyhrali už tretí ligový zápas v rade, čo sa im predtým nestalo vyše roka! V prípade výhry nad Stoke a akémukoľvek bodovému výsledku Arsenalu so Southamptonom by nás v pondelňajšej dohrávke mohla čakať priama konfrontácia o tretiu priečku!

    Transformácia niekdajších bitkárov z Britannia Stadium pokračuje. Či úspešne, to už nechám na vašom posúdení. Potters sa síce prezentujú ďaleko atraktívnejšou a futbalovejšou hrou, no zároveň sa vytráca niečo, čím boli v lige výnimoční. Zabudnite na boj o každú loptu, na taktické šachy o každý meter ihriska či pre Hrnčiarov typické dlhé outy do šestnástky. Mark Hughes sa snaží so svojimi zverencami hrať moderný európsky futbal. Pulisov Stoke ale predsa len budil väčší rešpekt.
    Potters v doterajšom priebehu získali viacej bodov vonku, než doma, čo bolo za Pulisovej vlády na nedobytnom Britannia Stadium nemožné. Teraz sa tu radujú i také mužstvá ako Aston Villa či Burnley. Hrnčiarom sa naposledy nedarilo ani vonku, aj keď na Anfielde dlho držali bezgólový stav, ktorý mohli pri Bojanovej žrdi sami otvoriť. Napokon ale stupňujúci nápor The Reds neudržali a po Lambertovom brvne sa podarilo doklepnúť loptu do siete Glenovi Johnsonovi. Hughesovi zverenci sa tak dnes pokúsia odvrátiť tretiu prehru v rade.

    Vzájomné zápasy:

    01.02.2014; Stoke City – Man. Utd 2:1
    (2x Adam – van Persie)

    18.12.2013; Stoke City – Man. Utd 0:2 (COC)
    (A. Young, Evra)

    26.10.2013; Man. Utd – Stoke City 3:2
    (van Persie, Rooney, Chicharito – Crouch, Arnautovič)

    14.04.2013; Stoke City – Man. Utd 0:2
    (Carrick, Van Persie)

    20.10.2012; Man. Utd – Stoke City 4:2
    (2x Rooney, Van Persie, Wellbeck – Rooney (VG), Kightly)

    31.01.2012; Man. Utd – Stoke City 2:0
    (Chicharito, Berbatov)

    Absencie:

    Škvrnou domáceho triumfu nad Hull City bolo cez víkend zranenie Angela Di Maríu, ktorý dnes bude určite chýbať.
    Wayne Rooney by naopak mal byť pripravený nastúpiť. Okrem argentínskeho motoru by mal ešte chýbať Blind, Jones, Lingard, Rafael a Shaw. Jonny Evans s Jamesom Wilsonom sú otázni.

    Hosťom sa dnes po chorobe vracia Phil Bardsley, zatiaľčo Peter Odemwingie bude definitívne chýbať do konca sezóny.
    Okrem nigerijského tanečníka nebude môcť nastúpiť ani Huth, Sidwell, Moses, Whelan, Wilson a Slovák Teixeira.

    Môj tip: 2:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 21. Fellaini, 59. Mata – 39. N´Zonzi

    Karty:   60. A. Herrera (MAN), 90+2. A. Young (MAN) – 41. Bardsley (STK), 58. Pieters (STK), 72. Ireland (STK), 90+4. Wilson (STK)


    Manchester United: De Gea – Smalling, Carrick (C), Rojo – A. Valencia, A. Herrera, Fellaini, Mata, A. Young – van Persie, J. Wilson
    Náhradníci: Lindegaard – Falcao, Januzaj, D. Fletcher, McNair, Blackett, W. Keane
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    Stoke City FC: Begovič – Bardsley, Shawcross (C), M. Wilson, Pieters – Cameron, N´Zonzi – Bojan, Ireland, Assaidi – M. Diouf
    Náhradníci: Butland – Muniesa, W. Palacios, Arnautovič, Adam, Crouch, Shenton
    Manažér: Mark Hughes (WAL)

    Rozhodca: Jon Moss – L. Betts, S. Long – N. Swarbrick