Córdoba – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Granada 1:1 (kon.) | Malaga – Rayo Vallecano 4:0 (kon.)
Espanyol – La Coruña 0:0 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Malaga CF
4:0 (3:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 26.10.2014, 12:00 • Estadio La Rosaleda, Málaga • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    88
    Veľmi zaujímavá a diskutabilná situácia. Horta bol poslaný k zemi na okraji pokutového územia, no opakované zábery ukázali, že sa nedovolený zákrok stal už v šestnástke. Rozhodca však odpískal len priamy kop.
     
    77
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Roque Santa Cruz.
     
    67
    Juanmi posunul loptu po svojej pravej ruke striedajúcemu Hortovi, ktorý predviedol z uhlu veľmi dobré zakončenie, no tvrdú delovku dokázal Tono zneškodniť.
     
    62
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Samuel Garcia, prichádza Ricardo Horta.
     
    60
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Alejandro Pozuelo, prichádza Manucho.
     
    58
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Darder, prichádza Recio.
     
    52
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Trashorras, prichádza Jozabed.
     
    50
    Nuž, hostia by sa aj napriek nepriaznivému stavu ešte mali snažiť dohrať zápas so cťou, inak to dnes v Malage smrdí veľkým debaklom. Amrabat sa dostal do obrovskej príležitosti, no pravačkou minul strelou z vnútra pokutového územia bránu!
    Nordin AMRABAT - 4:0
     
    49
    Málaga dala gól! Penaltu rozohral NORDIN AMBRABAT, ktorý sa počas rozbehu zastavil, brankára Tona sa mu podarilo oklamať a loptu poslal do opačnej strany ako sa hodil brankára Raya. Marocký útočník Malagy si za svoj dnešný aktívny a húževnatý výkon skórovať jednoznačne zaslúžil.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Antonio Amaya (Rayo Vallecano).
     
    47
    Antonio Amaya stiahol v pokutovom území unikajúceho Samuela. Jasný penaltový zákrok, rozhodca neváhal a okamžite ukázal na biely bod.
     
    46
    Juanmi, ktorý prvý polčas gólovo zakončil, mohol ten druhý presným zásahom otvoriť. Napriek tomu, že bol domáci záložník otočený chrbtom k bráne, dokázal predviesť vynikajúcu hlavičku, no loptu poslal len do ľavej tyčky. Ešte predtým sa však pískal ofsajd.
    Juanmi JIMENEZ - 3:0
     
    45
    Málaga dala gól! Trashorras urobil v strede poľa fatálnu chybu, voľnú loptu si vzal Castillejo, ktorý ju zatiahol až k pokutovému územiu, kde ju prenechal Amrabatovi. Ten si všimol po svojej pravici rozbehnutého JUANMIHO JIMENEZA, ktorému adresoval nádhernú prihrávku do stopercentnej príležitosti a tú JUANMI krásnym padáčikom ponad zúfalého Tona s prehľadom využil.
     
    41
    Už tretia žltá karta pre hráčov Raya v prvom polčase. Tito však za svoje zostrelenie Castilleja, ktorý sa okolo neho krásne obtočil, nemohol očakávať nič iné.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Baena (Rayo Vallecano).
     
    31
    Rayo predviedlo hádam prvú zaujímavú akciu smerom dopredu v zápase. Pozuelo poslal z pravej strany dobrý prízemný center pred Kameniho, kde však chýbalo Baptistaovi aj Kakutovi pár krokov, aby mohli zakončovať do odkrytej svätyne Malagy.
     
    30
    Tréner Raya Vallecano reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia striedaním, ktoré prichádza už po polhodiny hry. Insuu nahradil na ľavej strane obrany Aquino.
     
    29
    Leo Baptistao už po odpískaní ofsajdu zbytočne dohrával Weligtona, ktorý tomu síce poriadne pridal, no vykoledoval pre svojho krajana žlté napomenutie.
     
    28
    Malaga predviedla bleskurýchly prechod do kontry. Svoj šprint pravým krídlom zakončil centrom do pokutového územia Samuel, ktorému nabiehala dvojica protihráčov, no tých do zakončenie nepustil včasným zákrokom brankár Tono.
    Sergi DARDER - 2:0
     
    21
    Málaga dala gól! Malaga je v prvej polovici úvodného dejstva jasne lepším celkom a podarilo sa jej to potvrdiť druhým gólovým pozdravom za chrbát Tona. Amrabat si zbehol na ľavé krídlo, posunul loptu do šestnástky Antunesovi, ktorý prízemnou prihrávkou pred prázdnu svätyňu vyzval ku skórovaniu SERGIGO DARDERA a ten ponúknutí príležitosť s prehľadom využil.
     
    13
    Rosales to opäť prehnal v osobnom súboji s Kakutom a tentoraz už rozhodca k nemu tolerantný nebol. Je tu prvé žlté napomenutie zápasu.
     
    12
    Amrabat predviedol na ľavom krídle fenomenálne zrýchlenie. Okolo svojho strážcu sa ľahúčko predral, dostal sa až do pokutového územia, kde bol stiahnutý k zemi, no penalta sa nepíska. Celé vzrušenie totiž bolo zbytočné, pískal sa ofsajd.
    Samuel GARCIA - 1:0
     
    6
    Málaga dala gól! Malaga dokázala splniť cieľ, s ktorým vstúpila do dnešného zápasu a svoj úvodný tlak korunovala otváracím zásahom stretnutia. SAMUEL GARCIA ovdržal prihrávku na pravý okraj pokutového územia, naviedol si loptu na os ihriska a ľavačkou ju zakrútil na bránu Tona. Loptu počas dráhy letu ešte tečoval Ze Castro, od ktorého putovala presne k pravej žrdi hosťujúcej svätyne!
     
    5
    Na konci úvodnej päťminútovky si za chrbát obrany Raya Vallecano zabehol Amrabat, ktorý sa dostal do nájazdu na Tono. Ten dokázal jeho šancu zlikvidovať i s poriadnou dávkou šťastia.
     
    1
    Neuveriteľný začiatok zápasu v Malage! Domáci okamžite po rozohrávke vyleteli na svojho súpera a po peknej kolmici sa do samostatného nájazdu dostal Castillejo. Ten si hokejovým blafákom položil i brankára Tona, no jeho strelu smerujúcu do odkrytej svätyne zastavil famóznym defenzívnym zákrokom Amaya!

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Samuel Garcia, 21. Sergi Darder, 45. Juanmi Jimenez, 49. Nordin Amrabat

    Karty:   13. Rosales (MLG) – 29. Leo Baptistao (VAL), 38. Baena (VAL), 41. Tito (VAL), 48. Antonio Amaya (VAL)


    Malaga CF: Kameni – Rosales, Sanchez, Weligton, Antunes – Darder, Camacho – Castillejo, Juanmi, Samuel – Amrabat
    Náhradníci: Ochoa – Aňor, Duda, Horta, Recio, Torres, Santa Cruz.

    Rayo Vallecano: Tono – Tito, Amaya, Ze Castro, Insua – Baena, Trashorras – Lica, Kakuta, Pozuelo – Leo Baptistao.
    Náhradníci: Alvarez – Aquino, Morcillo, Pereira, Quini, Jozabed, Manucho.

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – Gallego, Barranco