Villarreal – Real Madrid 0:2 (kon.) | Barcelona – Granada 6:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
Bilbao – Eibar 0:0 (kon.) | Levante – Rayo Vallecano 0:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
4:0 (2:0)
FC Sevilla
Sobota 27.09.2014, 20:00 • Stadium Vicente Calderon, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
    Raul JIMENÉZ - 4:0
     
    89
    Atlético dalo gól! Atléticu Madrid sa v samom závere riadneho hracieho času podarilo vsietiť ešte štvrtý gól a výsledok už poriadne zaváňa debaklom. Na center z priameho kopu si v pokutovom území nabehol RAUL JIMENEZ, ktorý mal v malom vápne dostatok času i priestoru a hlavičkou bez problémov prekonal Moyu!
     
    89
    Rozhodcovia celú situáciu vyriešili žltou kartou pre Raula Garciu.
    Raul GARCIA - 3:0
     
    83
    Atlético dalo gól! O víťazovi šlágra šiesteho kola španielskej La Ligy je definitívne rozhodnuté, Atlético vedie už rozdielom triedy! Loptu si na biely bod postavil RAUL GARCIA, ktorý oklamal Beta a loptu poslal presne do opačného dolného rohu, než si vybral brankár Seville.
     
    83
    Figueiras v pokutovom území škaredým spôsobom zložil k zemi Griezmanna. Penalta pre Atlético!
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vidal, prichádza Deulofeu.
     
    74
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Mario Mandžukič, prichádza Raul Jimenez.
     
    70
    Francúzsky ofenzívny hráč v službách Atlética Griezmann by si vo svojom novom tíme už konečne chcel otvoriť strelecký účet, blízko gólu bol po zaujímavom zakončení zo vzduchu, no lopta skončila len na hornej sieti Betovej svätyne.
     
    66
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ñíguez, prichádza Griezmann.
     
    65
    Samotný center od rohovej zástavky nenarobil defenzíve Seville žiadne problémy, no k odrazenej lopte sa dostal v druhej vlne Arda Turan, ktorý na nič nečakal a pohotovo vypálil z voleja! Beto však bol opäť tam, kde mal byť a skvelo zakročil!
     
    64
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Na pravom krídle to vynikajúco spravil Juanfran, ktorý spravil dve kľučky a ľavačkou poslal do pokutového územia center presne na hlavu Mandžukiča, ktorý sa zavesil do vzduchu, no Betu jeho hlavičku smerujúcu k bližšej žrdi dokázal vyraziť na rohový kop!
     
    63
    Medzi kartových hriešnikov sa zapísal aj domáci stopér Godín. Zápas je poriadne nervózny, nečudoval by som sa, keby ho jeden z aktérov nedohral.
     
    62
    V pokutovom území Atlética vznikla po štandardnej situácii poriadna mela. Obrana madridského celku i brankár Moya však ťažké chvíle dokázali ustáť a následná hlavička Mbiu už tak nebezpečná nebola.
     
    61
    Koke po autovom vhadzovaní dohral súboj s Figueirasom, ktorý tomu poriadne pridal, no faul to bol a domáci záložník navyše uvidel aj žltú kartu.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Raul Garcia.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Suarez.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Kolodziejczak, prichádza Banega.
    Saul ÑÍGUEZ - 2:0
     
    42
    Atlético dalo gól! V závere prvého polčasu sa domáce Atlético dokázalo po druhý raz presadiť a pred odchodom do kabín si tak Los Colchoneros poistili svoj náskok. Po štandardnej situácii ešte ostal v pokutovým územím stopér Miranda, ktorý svojou prihrávkou našiel na zadnej žrdi SAULA NIGUEZA, ktorý bol úplne nekrytý a bez problémov poslal loptu hlavičkou za chrbát bezmocného Beta!
     
    36
    Sevilla sa po prvý raz v zápase dokázala s loptou na dlhší čas usadiť pred pokutovým územím Atlética. Vitolo peknou kolmicou poslal do pokutového územia Carlosa Baccu, ktorý dokázal obísť dvoch protihráčov, no loptu si až príliš predkopol.
     
    28
    Ruka Maria Mandžukiča, samozrejme, rozhodcom uniknúť nemohla a Chorvát bol potrestaný žltou kartou.
     
    27
    Po rohovom kope sa lopta dostala do druhej vlny ku Ansaldimu, ktorý sa do nej ľavačkou poriadne oprel. Na zadnej žrdi loptu v páde rukou zasiahol Mandžukič, no aj tak sa to gólom neskončilo!
     
    26
    Gabi si nabehol do stredu pokutového územia trošku z úzadia, defenzíva Seville mu nevenovala absolútne žiadnu pozornosť. Práve na domáceho kapitána napokon smeroval center, Gabi sa zavesil do vzduchu a jeho hlavičky dokázal spod brvna vytiahnuť na rohový kop Beto.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Pareja (FC Sevilla).
    KOKE - 1:0
     
    19
    Atlético dalo gól ! Los Colchoneros dokázali využiť svoju miernu prevahu v úvodnej polovici prvého polčasu a ujali sa vedenia. O všetko sa postaral KOKE, ktorý sa rozhodol vypáliť z hranice pokutového územia, jeho strelu tečoval Pareja, lopta sa vzniesla pod brvno hosťujúcej svätyne a ani napriek veľkej snahe ju už Beto nedokázal vyraziť, hoci si na guľatý nezmysel siahol!
     
    17
    Kolodziejczak nepríjemným spôsobom prišliapol pätu domácemu kapitánovi Gabimu. Zákonite musela prísť prvá žltá karta v zápase.

    Michal Bakoš

    Góly: 19. Koke, 42. Saul Ñíguez, 83. Raul Garcia, 89. Raul Jimenéz

    Karty:   28. Mario Mandžukič (MAD), 61. Koke (MAD), 63. Diego Godin (MAD), 89. Raul Garcia (MAD) – 17. Kolodziejczak (SEV), 20. Pareja (SEV)


    Atlético Madrid: Moyà – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi – Mendes, Gabi (C) – Turan, Ñíguez, Koke – Mandžukić.
    Náhradníci: Oblak – Siqueira, M. Suárez, Raúl García, Griezmann, Jiménez.

    FC Sevilla: Beto (C) – Figueiras, Pareja, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Carriço, Krychowiak – Vidal, Bacca, Vitolo.
    Náhradníci: S. Rico – Coke, Iborra, Suárez, Banega, Aspas, Deulofeu.

    Rozhodca: González – Sánchez, Núnez