AS Rím – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Bergamo – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (0:0)
Hellas Verona
Sobota 27.09.2014, 18:00 • Stadio Olympico, Rím • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Zo súboja dvoch doposiaľ neporazených tímov vyšiel úspešnejšie favorizovaný AS Rím, ktorý si napokon poradil s defenzívnou taktikou Verony a minimálne do zajtra sa dostal na čelo tabuľky Serie A. (19:54:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Všetci aktéri dnešného duelu už vyčkávajú len na záverečný hvizd.
     
    90
    Nad rámec druhého dejstva sa nadstavujú tri minúty.
     
    89
    Hellas Verona je už zmierená s prvou porážkou v novom ročníku talianskej Serie A. Dnes to však pre hostí inak ani skončiť nemohol, brániť sa celý duel sústavnému tlaku je totiž veľmi ťažké.
    Mattia DESTRO - 2:0
     
    86
    AS Rím dal gól!
    Rimanom sa podarilo navýšiť svoje vedenie a spečatiť tak svoje víťazstvo nad Hellasom Verona. Do streleckej listiny sa napokon predsa len dokázal zapísať MATTIA DESTRO, a to nie len tak hocijakým spôsobom, ale nádherným gólom, ktorý bude ešte dlho na internete obrovským hitom. Domáci útočník napriahol tesne za stredovým kruhom a nachytal hosťujúceho brankára Golliniho, ktorý bude chcieť na tento inkasovaný zásah, čo najrýchlejšie zabudnúť!
     
    83
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Nainggolan, prichádza Paredes.
     
    83
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Jankovič, prichádza Valoti.
     
    81
    Takmer identická situácie ako pred pár minútami. Opäť spolupráca Gervinha s Destrom. Prvý menovaný to opäť domácemu hrotovému útočníkovi naservíroval ako na zlatom podnose, no ten zamieril len do brvna. Destro si musel veľmi pohnevať pani šťastenu...
     
    80
    Hellas Verona sa nevie dostať k ničomu zaujímavému, stále je to predovšetkým AS, ktorý drží loptu vo svojej moci a kontroluje záverečnú fázu duelu.
     
    78
    Definitívne rozuzlenie dnešného večerného duelu mal na kopačke Destro, ktorý ťažil z krásnej individuálnej práce Gervinha. Ten mu naservíroval loptu do čistej šance, no Destro trestuhodne prekopol bránu!
     
    77
    Aj po strelení tak vytúženého gólu pokračujú domáci v ofenzívnej aktivite, zjavne tak nechcú nechať nič na náhodu. Uvidíme, či majú hostia v talóne niečo aj na takýto vývoj zápasu, pretože za momentálneho stavu im betónovanie nepomôže.
    Alesandro FLORENZI - 1:0
     
    75
    AS Rím dal gól!
    Rimania napokon predsa len dokázali korunovať svoj veľký tlak a prekonať hlboko brániacich futbalistov Hellasu! Rudimu Garciovi vynikajúco vyšlo striedanie, pretože to bol práve striedajúci ALESANDRO FLORENZI, ktorý napriahol k strele spoza pokutového územia a dokázal prestreliť Golliniho.
     
    73
    Striedajúci Toni, ktorý počas svojej kariéry pôsobil aj v AS Rím, si dokázal prikryť loptu a dobre ju podržal. Vysoký útočník si napokon vypýtal i faul.
     
    71
    Striedanie v tíme Hellas Verona FC: z ihriska odchádza Nené, prichádza Luca Toni.
     
    70
    Nainggolan sa dostal po rohovom kope k strele, lopta mu však odskočila, a tak pokus defenzívneho záložníka domácich skončil úplne mimo.
     
    69
    Po dlhej dobe sme videli nejaký ten strelecký pokus aj zo strany hostí. Nené však svojou strelou De Sanctisa nevyľakal, na pozore sa museli mať akurát tak diváci na tribúne.

    Michal Bakoš

    Góly: 75. Alesandro Florenzi, 86. Mattia Destro

    Karty:   45. Manolas (ASR)


    AS Rím: De Sanctis – Cole, Yanga-Mbiwa, Manolas, Maicon – Nainggolan, S. Keita, Pjanić – Ljajić, Totti (C), Destro.
    Náhradníci: Lobont, Skorupski – Holebas, Torosidis, Florenzi, Paredes, Emanuelson, Gervinho, A. Sanabria.

    Hellas Verona: Gollini – Sörensen, Márquez, Moras, Brivio – Obbadi, Tachtsidis, Ionita – Gomez, Nenê, Janković.
    Náhradníci: Ferrari – Rodríguez, Luna, González, Valoti, Campanharo, Cappelluzzo, Saviola, Toni, López, Fares.

    Rozhodca: Russo – Di Fiore, Meli