Liverpool – Everton 1:1 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 2:0 (kon.)
Hull City – Manchester City 2:4 (kon.) | Manchester United – West Ham 2:1 (kon.) | Southampton – QPR 2:1 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (2:1)
West Ham United
Sobota 27.09.2014, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Old Trafford už zaznel posledný hvizd Leeho Masona, je dobojované. Manchester United si po väčšinu času živou hrou udržoval kontrolu nad zápasom, ktorú ale stratil po vylúčení Wayna Rooneyho. Síce toho Diabli hosťom veľa nedarovali, no po hraničnom Nolanovom ofsajde sa v závere zápasu mohli body kľudne i deliť. Dostatok smoly si však van Gaalovi zverenci vybrali už v ostatných týždňoch. Na stopérskom poste pri defenzívnom lazarete nesklamal ani McNair, Devils zaznamenávajú druhé domáce víťazstvo v rade.

    Z Divadla snov je to všetko, no nezabúdajte, že sobotný program anglickej Premier League pokračuje na Emirates Stadium North London derby. (18:00:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Predtým ale ešte jedno taktické striedanie, keď namiesto Ángela Di Maríu príde ďalší mladučký stopér Thorpe. Devils by to už mali zvládnuť.
     
    90+2
    Manchester United teraz vďaka sérii štandardných situácii v rohu ihriska šetrí čas. Po voľnom kope bude nasledovať i kop rohový.
     
    90+1
    Španielsky gólman Adrián teraz svojou hlúposťou pripravuje Kladivárov o možnosť záverečného náporu. Po Tomkinsovej zadovke totiž hral mimo šestnástky rukou, začo ho Lee Mason potrestal druhou žltou kartou v priebehu jedného týždňa. Už si zrejme uvedomuje, že mal loptu púšťať radšej na rohový kop.
     
    90
    Dramatický záver zápasu sa bude dohrávať ešte počas štyroch nadstavených minút, ktoré pridáva hlavný rozhodca Lee Mason.
     
    89
    Na Old Trafford na desať sekúnd všetko stíchlo! Sam Allardyce si ale v zápätí frustrovaný znovu sadá. West Ham už v posledných minútkach tlačí. Na pravej strane šestnástky sa výborne zorientoval Sakho, ktorý povedľa Shawa prihrával do šance Jenkinsonovi. Ten prudko centroval na vzdialenejšiu žrď, kde úplne osamotený zblízka zakončoval Kevin Nolan. Prázdna bránka nerobila lídrovi Hammers žiadne problémy, no gólovú radosť mu v zápätí kazí postranný rozhodca,ktorý signalizoval jeho ofsajd.
     
    88
    Ten smeroval do Tomkinsovho priestoru, ktorý hlavičkoval cez brániaceho Fletchera, ktorého vo vzduchu pretláčal nedovolene.
     
    87
    Krátko nato ale musí byť opäť v strehu, pretože po Jenkinsonovom zrazenom centri z pravej strany sa bude kopať rohový kop.
     
    86
    Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Valenciov voľný kop pristál len na hornej sieti De Geovej bránky, ktorý sa zavesil na brvno a akrobatickým hojdaním pošetril pár sekundičiek.
     
    85
    Rútime sa do záverečnej päťminútovky riadneho hracieho času. Na Old Trafford je to poriadny boj. Získajú v ňom hostia nejaké body?
     
    84
    Výborne teraz v domácom vápne zapracoval Luke Shaw, ktorý rybičkou odvracal center od postrannej čiary z kopačky aktívneho Downinga.
     
    83
    Diafra Sakho si nedokáže držať nervy na uzde a po nedovolenom zastavení Rafaelovho brejku mohol ísť pod sprchy.
     
    82
    Enner Valencia sa dostal k odrazenej lopte po Jenkinsonovom centri, no po krátkom sóle mieril zrazenou strelou len mimo ľavej žrde.
     
    81
    K akémusi obkľúčeniu domácej šestnástky ale predsa len prichádza. Nápor je ale zastavený ošetrovaním Shawa, ktorého zasiahol Carlton Cole.
     
    80
    Hosťom zatiaľ chýbajú predovšetkým rýchle akcie v krídelných priestoroch, ktorými by sa dokázali presadiť. Domáce bloky sa stíhajú presúvať.
     
    79
    Zatiaľ to však nie je nič markantné a žiaden tlak Kladivárov stále neprichádza. Zatiaľ nič nenasvedčuje ani tomu, žeby sa to malo meniť.
     
    78
    Aj napriek oslabeniu si domáci stále strážia prevahu v držaní lopty, ktorá ale postupom času pochopiteľne klesá.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Rooney(Rafael), 22. Persie(Falcao) – 37. D.Sakho

    Karty:   48. A.Herrera (MU) – 3. A.Song (WHU), 73. D.Sakho (WHU), 90+1. Adrián (WHU)   59. Rooney (MU)


    Manchester United: De Gea – Rafael, P. McNair, Rojo, Shaw – A. Herrera, Blind, Di María – Rooney (C) – van Persie, Falcao
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Januzaj, D. Fletcher, A. Valencia, Thorpe, A. Pereira
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Amalfitano, A. Song (C), Poyet, Downing – D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, M. Zárate, Vaz Té, Jenkinson, J. Collins, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – A. Garratt, I. Hussin – M. Dean