Liverpool – Everton 1:1 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 2:0 (kon.)
Hull City – Manchester City 2:4 (kon.) | Manchester United – West Ham 2:1 (kon.) | Southampton – QPR 2:1 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (2:1)
West Ham United
Sobota 27.09.2014, 16:00 • Old Trafford (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Old Trafford už zaznel posledný hvizd Leeho Masona, je dobojované. Manchester United si po väčšinu času živou hrou udržoval kontrolu nad zápasom, ktorú ale stratil po vylúčení Wayna Rooneyho. Síce toho Diabli hosťom veľa nedarovali, no po hraničnom Nolanovom ofsajde sa v závere zápasu mohli body kľudne i deliť. Dostatok smoly si však van Gaalovi zverenci vybrali už v ostatných týždňoch. Na stopérskom poste pri defenzívnom lazarete nesklamal ani McNair, Devils zaznamenávajú druhé domáce víťazstvo v rade.

    Z Divadla snov je to všetko, no nezabúdajte, že sobotný program anglickej Premier League pokračuje na Emirates Stadium North London derby. (18:00:55)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Predtým ale ešte jedno taktické striedanie, keď namiesto Ángela Di Maríu príde ďalší mladučký stopér Thorpe. Devils by to už mali zvládnuť.
     
    90+2
    Manchester United teraz vďaka sérii štandardných situácii v rohu ihriska šetrí čas. Po voľnom kope bude nasledovať i kop rohový.
     
    90+1
    Španielsky gólman Adrián teraz svojou hlúposťou pripravuje Kladivárov o možnosť záverečného náporu. Po Tomkinsovej zadovke totiž hral mimo šestnástky rukou, začo ho Lee Mason potrestal druhou žltou kartou v priebehu jedného týždňa. Už si zrejme uvedomuje, že mal loptu púšťať radšej na rohový kop.
     
    90
    Dramatický záver zápasu sa bude dohrávať ešte počas štyroch nadstavených minút, ktoré pridáva hlavný rozhodca Lee Mason.
     
    89
    Na Old Trafford na desať sekúnd všetko stíchlo! Sam Allardyce si ale v zápätí frustrovaný znovu sadá. West Ham už v posledných minútkach tlačí. Na pravej strane šestnástky sa výborne zorientoval Sakho, ktorý povedľa Shawa prihrával do šance Jenkinsonovi. Ten prudko centroval na vzdialenejšiu žrď, kde úplne osamotený zblízka zakončoval Kevin Nolan. Prázdna bránka nerobila lídrovi Hammers žiadne problémy, no gólovú radosť mu v zápätí kazí postranný rozhodca,ktorý signalizoval jeho ofsajd.
     
    88
    Ten smeroval do Tomkinsovho priestoru, ktorý hlavičkoval cez brániaceho Fletchera, ktorého vo vzduchu pretláčal nedovolene.
     
    87
    Krátko nato ale musí byť opäť v strehu, pretože po Jenkinsonovom zrazenom centri z pravej strany sa bude kopať rohový kop.
     
    86
    Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Valenciov voľný kop pristál len na hornej sieti De Geovej bránky, ktorý sa zavesil na brvno a akrobatickým hojdaním pošetril pár sekundičiek.
     
    85
    Rútime sa do záverečnej päťminútovky riadneho hracieho času. Na Old Trafford je to poriadny boj. Získajú v ňom hostia nejaké body?
     
    84
    Výborne teraz v domácom vápne zapracoval Luke Shaw, ktorý rybičkou odvracal center od postrannej čiary z kopačky aktívneho Downinga.
     
    83
    Diafra Sakho si nedokáže držať nervy na uzde a po nedovolenom zastavení Rafaelovho brejku mohol ísť pod sprchy.
     
    82
    Enner Valencia sa dostal k odrazenej lopte po Jenkinsonovom centri, no po krátkom sóle mieril zrazenou strelou len mimo ľavej žrde.
     
    81
    K akémusi obkľúčeniu domácej šestnástky ale predsa len prichádza. Nápor je ale zastavený ošetrovaním Shawa, ktorého zasiahol Carlton Cole.
     
    80
    Hosťom zatiaľ chýbajú predovšetkým rýchle akcie v krídelných priestoroch, ktorými by sa dokázali presadiť. Domáce bloky sa stíhajú presúvať.
     
    79
    Zatiaľ to však nie je nič markantné a žiaden tlak Kladivárov stále neprichádza. Zatiaľ nič nenasvedčuje ani tomu, žeby sa to malo meniť.
     
    78
    Aj napriek oslabeniu si domáci stále strážia prevahu v držaní lopty, ktorá ale postupom času pochopiteľne klesá.
     
    77
    Ten sa už vyliečil zo svojho dlhodobejšieho zranenia a fanúšikovia v Divadle snov začínajú tŕpnuť. Udržia Diabli tri body?
     
    76
    Vytratil sa (nie však výkonom) i Diego Poyet, ktorého štvrťhodinu pred koncom nahrádza srdciar a tradičný kapitán Hammers Kevin Nolan.
     
    75
    Na trávniku to je už narozdiel od úvodného dejstva čistý boj. Ľahkonohí hráči v červenom sa už z hracej plochy po Rooneyho vylúčení vytratili.
     
    74
    Sakhov nedovolený zákrok bol natoľko závažný, že rezultoval v Herrerove zranenie, ktoré už španielsky stredopoliar nerozchodil. Na jeho miesto tak prichádza Antonio Valencia.
     
    73
    Diafra Sakho to už po niekoľkýkrát prehnal, keď znovu zostrelil Andera Herreru. Tentokrát sa už ale žltej karte vyhnúť nedokázal.
     
    72
    Samotný roh ale odvracal Marcos Rojo, ktorý poslal loptu ďaleko od De Geovej svätyne. Red Devils sa v tomto prípade ubránia.
     
    71
    Výborný zákrok McNaira rezultuje v ďalší rohový kop, ktorý budú z ľavej strany rozohrávať hosťujúci Hammers.
     
    70
    West Hamu by dnes samozrejme stačil akýkoľvek bodový zisk. Po hodoch s Liverpoolom sú Kladivári poriadne namlsaní.
     
    69
    Proti Leicesteru v údržbe skóre absolútne zlyhali, keď hneď dvakrát prišli o dvojgólové vedenie a nakoniec prehrali 3:5.
     
    68
    Fanúšikovia síce na Old Trafford stále povzbudzujú, no je tu cítiť ducha predchádzajúcich nezdarov. Zvládnu to tentokrát Diabli?
     
    67
    Nezmenil to ani Carlton Cole, ktorý sa po Downingovom vysunutí presadzoval i vďaka postaveniu mimo hry.
     
    66
    Od vylúčenia Wayna Rooneyho zatiaľ hostia márne hľadajú recept, ktorý by v presilovke mohol platiť na Manchester United.
     
    65
    Predsa striedajú i domáci, no namiesto Falcaa nepríde Juan Mata, ale ešte o niečo viacej defenzívnejší hráč Darren Fletcher.
     
    64
    Striedať ale budú hostia, ktorí obmieňajú svojich pravých bekov. Namiesto Guya Demela príde ofenzívnejší hráč patriaci Arsenalu Carl Jenkinson.
     
    63
    V súčasnej situácii je na trávniku zbytočná dvojica šestnástkových hráčov van Persieho s Radamelom Falcaom. Jedného z nich by mohol nahradiť napríklad Mata.
     
    62
    Prvú inšpiráciu mu dal Enner Valencia, ktorý z pravej strany zakončoval do bočnej siete. Domácich čakajú ešte perné minútky.
     
    61
    Kapitánsku pásku po Rooneym prebral Robin van Persie. Uvidíme, či van Gaal vytiahne nejaké striedanie smerom k defenzíve.
     
    60
    Sam Allardyce po prvýkrát strieda, keď na trávnik pošle skúseného zakončovateľa Carltona Cola, ktorý by mal využiť presilovku Hammers. Miesto mu prenechal Amalfitano.
     
    59
    Trojbodové plány Louisa van Gaala dostávajú výrazný škrt! Red Devils sa po rohovom kope nedokázali presadiť, následne sa Kladivári po zlej rozohrávke Shawa vyhrnuli do rýchleho protiútoku, ktorý na polovici ihriska nedovolene zastavil domáci kapitán Wayne Rooney, ktorý nepríjemne zasiahol Downinga. Lee Mason vytiahol bez prípravy červenú, Manchester bude dohrávať o desiatich!
     
    58
    Už sa nachádzame na druhej strane, kde sa taktiež bude zahrávať táto výhoda štandardnej situácie. Zľava rozohráva Rooney.
     
    56
    Následný rohový kop priniesol ďalšie zmätky v domácej šestnástke, keď nepríjemne nabiehal do šance Morgan Amalfitano. Tentokrát zasahoval McNair.
     
    55
    Dlho to už ale platiť nemuselo a Diafra Sakho mohol svojim druhým gólom v zápase vyrovnať! Na ľavom okraji šestnástky exkluzívne zapracoval Stewart Downing, ktorý sa uvoľnil cez Rafaela a následne dokázal i presne odcentrovať na vzdialenejšiu žrď. Tam sa trestuhodne nepokrytý objavil práce africký útočník Diafra Sakho, ktorý však z bezprostrednej vzdialenosti De Geu neprestrelil. Španiel tak drží akcie Červených diablov nad vodou.
     
    53
    Domáci United i naďalej vedú vo všetkých podstatných štatistikách, vrátane tej najdôležitejšej a síce gólovej.
     
    52
    Jeho rozohrávka sa už domácim príliš nepodarila, keď Di Maríov center pristál len na kopačke dobre sa orientujúceho Alexa Songa.
     
    51
    Na druhej strane však takmer zahrmelo po krásnom pokuse Radamela Falcaa zo strednej vzdialenosti. Kolumbijský zakončovateľ dostával prihrávku od Andera Herreru. Následne si loptu prebral na svoju silnejšiu pravú nohu, pripravil si parketu a prudko zakončil. Jeho pokus z vyše dvadsiatich metrov ešte tečoval Morgan Amalfitano, čo skomplikovalo prácu Adriánovi, ale ten napokon dokázal loptu pri ľavej žrdi vytesniť aspoň na rohový kop.
     
    49
    Voľný kop West Hamu však žiadne ďalšie nebezpečie pred bránkou Davida De Geu nepriniesol. Valenciova hlavička prepadla až k De Geovi.
     
    48
    Ander Herrera bol príliš pozde v súboji so Stewartom Downingom, ktorého v sklze síce nezasiahol, no Lee Mason napriek tomu tasil druhú žltú kartu v zápase.
     
    47
    West Ham začína druhé dejstvo veľmi odvážne kombináciou na ľavej strane, z ktorej rezultuje nebezpečný center pre De Geu. Ten si ho postrážil.
     
    46
    Druhé dejstvo v Divadle snov práve začalo. Úvodným výkopom ho odštartovali domáci hráči v červenom. Zatiaľ ani jedna strana nestriedala.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na Old Trafford sme v úvodnom dejstve sledovali parádny futbal. Obe strany hrali svižne od jednej bránky po druhú. O niečo aktívnejší boli ale predsa domáci, ktorí si vypracovali viacej gólových príležitostí. Z nich premenili dve, zatiaľčo zlepšujúci sa Kladivári dali gól jeden. Wayne Rooney, Robin van Persie a Diafra Sakho. Taký je zatiaľ menoslov hráčov, ktorí sa strelecky presadili. Verme, že táto škála sa bude v druhej časti ešte väčšmi rozširovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rohový kop priniesol len Reidovu hlavičku do náruče Davida De Geu. Úvodné dejstvo budeme hrať ešte počas dvoch nadstavených minút.
     
    45
    Po Poyetovej dlhej lopte ale dokázali zaútočiť, keď sa rozbehol Diafra Sakho. Pred africkým útočníkom odvracal na roh mladíček McNair.
     
    44
    West Hamu sa v závere úvodnej časti darí držať loptu na svojich kopačkách. Momentálne sa snažia prežiť úvodné dejstvo.
     
    43
    Rooneyho vonkajšom mal nájsť vo vápne Radamela Falcaa, ale ten bol Tomkinsom krytý veľmi dôrazne. Anglický stopér znovu podržal Irons.
     
    42
    Adrián znovu v problémoch, keď v tiesni boxoval center pred Robinom van Persiem, ktorý letel do súboja ako pravý lietajúci Holanďan.
     
    41
    Irons sa ubránili i v tomto prípade a stále tak prehrávajú len o gól. Na Old Trafford je ale teraz poriadne divoko. Na koni momentálne Diabli.
     
    40
    Sám Rooney posielal krútenú loptu na bližšiu tyč, kde však pracoval predovšetkým gólman Adrián, ktorý odvracia na ďalšiu štandardku.
     
    39
    Ten ale môže byť znegovaný na druhej strane. kde sa po Rooneyho tanci nad loptou bude kopať ďalší rohový kop.
    D.SAKHO - 2:1
     
    37
    West Ham United dal gól!
    Zápletka na Old Trafford sa nám ale znovu začína zapletať! West Ham sa triafa prakticky z prvej vážnejšej situácie v dnešnom zápase. Downingov rohový kop priniesol Amalfitanovu hlavičku do De Geu, následne bol Valenciou pokus zastavený hornou konštrukciou bránky Červených diablov, aby až DIAFRA SAKHO konečne doklepol loptu do opustenej bránky domácich. Márne už boli i defenzívne snahy Robina van Persieho, Kladivári zaznamenávajú kontaktný gól!
     
    36
    Di María následne zaútočil znovu, keď sa prehnal po ľavej strane. Pred šestnástkou si zasekával Demela, ktorý ale jeho kľučku prečítal.
     
    35
    Di Maríovej koncovke chýbalo pomerne veľa. Z desiatich metrov od bránky si to žiadalo lepšie prevedenie streľby.
     
    34
    Červení začínajú znovu zvyšovať svoju aktivitu. Na pravej strane pracovala aktívna dvojica Rafael a Herrera, z ktorej spolupráce ťažil Di María. Tentokrát ale napálil loptu mimo.
     
    33
    Minútky nám ale ubiehajú a pomaly sa prehupneme do záverečnej desaťminútovky prvého polčasu na Old Trafford.
     
    32
    To hráči v červenom dokážu zaútočiť vždy, keď si to zaumienia. Tento dlhý pas od Blinda bol ale na Rafaela predsa len pridlhý.
     
    31
    Nápor domácich až teraz čiastočne poľavil. West Ham sa snaží nadýchnuť a vymyslieť niečo i v ofenzíve. Zatiaľ márne.
     
    30
    Sam Allardyce rozdáva pokyny pred svojou lavičkou. Dobre si uvedomuje, že môže byť ešte horšie. Spomeňme na výprask QPR.
     
    29
    Ani to ale nestačí. Diabli teraz kombinujú v okolí stredovej čiary, kde čerpajú sily do záverečnej štvrťhodinky úvodného dejstva.
     
    28
    Rohový kop Ángela Di Maríu bol ale na bližšej žrdi odvrátený Stewartom Downingom. West Ham sa bráni s ôsmimi-deviatimi mužmi.
     
    27
    Platilo to i v Poyetovom prípade, ktorého odzbrojil dnes výborný Ander Herrera, ktorý následne prihrával doprava na Rooneyho, ktorého center ale stačil odvrátiť Tomkins.
     
    26
    Louis van Gaal musí byť s výkonom svojich zatiaľ nesmierne spokojný. Hráčov v červenom je plné ihrisko. West Ham stále stráda.
     
    25
    Do ďalšej šance sa už dostával Radamel Falcao, ktorý si ale nedal pozor na ofsajdové postavenie. Nachádzal sa pár decimetrov za hranou.
    PERSIE(FALCAO) - 2:0
     
    22
    Manchester United dal gól!
    West Ham United sa nestíha obracať a už prehráva o dva góly! Red Devils dnes produkujú nesmierne výživný a aktívny futbal. Gólman Adrián rozohrával pod tlakom na Alexa Songa, ktorý ale taktiež nedostal čas na rozohrávku. Sklzom ho o loptu pripravil Ander Herrera, ktorý ju vypichol pre Radamela Falcaa. Ten si zachoval pokoj, aby následne prihral do šance ROBINOVI VAN PERSIEMU. Ten dokázal vo vápne obísť Winstona Reida, aby umiestnenou strelou k pravej žrdi následne prekonal i chybujúceho Adriána. Ten šiel na zem márne, Devils vyhrávajú o dva!
     
    22
    Následne tu bola kontra na druhej strane, ktorú po Downingovom prízemnom centri nedokázal zakončiť Enner Valencia.
     
    21
    Rafael sa znovu prehnal po pravej strane, odkiaľ prihrával pod seba na Rooneyho, ktorého bomba tentokrát zasiahla Tomkinsa do hlavy. Diabli dupú na pedál.
     
    20
    Wayne Rooney už mal spoza šestnástky nabité, ale do strely sa mu v tom obetavo hodil Poyet, ktorý stačil zablokovať jeho ranu.
     
    19
    Na druhej strane bolo ale taktiež rušno po Amalfitanovom centri a Tomkinsovej koncovke, ktorý však posielal loptu iba nad seba.
     
    18
    Daley Blind zatiaľ podáva veľmi dobrý výkon. Je ho cítiť v defenzíve, ale zároveň stíha podporiť i ofenzívu svojho mužstva.
     
    17
    United naďalej pokračujú vo svojom euforickom prejave a poriadne dupú na pedál. Výborný zápas hrá i Daley Blind, ktorý sa teraz zbavil Poyeta, aby následne prihral na šestnástku Ángelovi Di Maríovi. Šikovný argentínsky motor sa zbavil Tomkinsa, aby si následne pripravil streleckú parketu na druhý gól v Adriánovej sieti. Z hranice veľkého vápna však poslal loptu len nejaký meter nad hornú konštrukciu svätyne hostí. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    16
    Adrián bol pri lopte skorej a stihol tak odohrať za postrannú čiaru. West Ham ale stále nedokáže nájsť svoj rytmus.
     
    15
    Ďalšie starosti pre brankára Adriána, ktorý musel hasiť pri nájazde Di Maríu, ktorého z polovice ihriska vysúval van Persie.
     
    14
    V úvodnej štvrťhodine sledujeme živý prejav Manchestru United, ktorý sa snaží hroziť z každej pozície. Irons zatiaľ v problémoch.
     
    13
    Prácu mal naopak gólman West Hamu Adrián, ktorý musel hasiť pri Herrerovom centri z ľavej strany. Následne však Španiel nedokázal rozohrať doľava na Downinga.
     
    12
    Hammers sa naďalej nedarí vypracovať si streleckú príležitosť, no ani niekoľkokrát v rade úspešne zakombinovať.
     
    11
    Až teraz sa hosťom podarilo vymaniť spod tlaku, keď na polovici ihriska fauloval Wayne Rooney. Ťažké momentky pre Kladivárov.
     
    10
    Znovu to deklaroval Radamel Falcao, ktorý sa šikovnou kľučkou zbavil Songa, no z hranice šestnástky napálil loptu len mimo.
     
    9
    Zatiaľ sledujeme futbal vo svižnom tempe z oboch strán. Futbalovejším a aktívnejším celkom je ale výber Louisa van Gaala.
     
    8
    Opäť domáci a výborný center od Rooneyho, na ktorý len tesne nedosiahol Robin van Persie, ktorý sa nevymanil spod Tomkinsovho tlaku.
     
    7
    Pozor však na opačnú stranu, kde dlhá lopta prepadla do šance na Ennera Valenciu, ktorý v nádejnej koncovke pálil nad.
     
    6
    Len pár desiatok sekúnd po otváracom góle zápasu mohlo byť rovnako rýchlo i vyrovnané! Daley Blind sa prezentoval hrozitánskou malou domov, ktorou ponad vlastných obrancov poslal do šance Ennera Valenciu. Toho už nestíhal tieniť ani Marcos Roho, no ekvádorský zakončovateľ vo vnútri šestnástky zlyhal. Loptu zbytočne napálil halfvolejom, ktorý z asi desiatich metrov letel iba nad bránku prizerajúceho sa Davida De Geu. Placírkou mohol Valencia bezpečne vyrovnávať!
    ROONEY(RAFAEL) - 1:0
     
    5
    Manchester United dal gól!
    Red Devils sa ujímajú expresne rýchleho vedenia a na Old Trafford začína peklo! Ander Herrera na polovici ihriska zapracoval chrbtom k bráne. aby pripravil priestor pre Rafaelov únik. Ten ho i využil na rýchly šprint po lajne, odkiaľ následne centroval na hranicu pokutového bodu, kde sa najlepšie orientoval domáci kapitán WAYNE ROONEY, ktorý pohotovou koncovkou na vzdialenejšiu žrď otvára skóre dnešného zápasu. Adrián sa naťahoval márne, favorit ide do vedenia!
     
    4
    Pri absencii lídrov Nolana, Nobla, Collinsa padla voľba práve na letnú posilu z Barcelony. Osobne by som s toutou poctou rátal pre Reida.
     
    3
    Alex Song po druhýkrát v krátkom slede fauloval Ángela Di Maríu a tentokrát sa to už nezaobišlo bez odozvy od hlavného arbitra Leeho Masona, ktorý musel po prvýkrát tasiť pre netradičného kapitána Hammers.
     
    2
    Domáci zahrozili hneď v úvode zápasu, keď Wayne Rooney rozohrával voľný kop po faule na Di Maríu. Radamel Falcao sa síce nachádzal v správnom mieste, no na loptu nedosiahol.
     
    1
    Hostia v modrom už uviedli loptu do pohybu, môžeme začať! Červení diabli verní svojej prezývke v tradičnej kombinácii zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester United: De Gea – Rafael, P. McNair, Rojo, Shaw – A. Herrera, Blind, Di María – Rooney (C) – van Persie, Falcao
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Januzaj, D. Fletcher, A. Valencia, Thorpe, A. Pereira
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Amalfitano, A. Song (C), Poyet, Downing – D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, M. Zárate, Vaz Té, Jenkinson, J. Collins, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – A. Garratt, I. Hussin – M. Dean.
     
    Vitajte na zachmúrenom Old Trafford, kde okrem iného pokračuje šieste kolo anglickej Premier League.

    Zatiahnuté mračná nad Theatre of Dreams sa od odchodu Sira Alexa Fergusona nerozplynuli a rozohnať sa ich nedarí ani samotnému bohu slnka Louisovi van Gaalovi. Ten pokračuje v Moyesovom vlaňajšom lámaní negatívnych rekordoch a oddaných fanúšikov Red Devils sa znovu zmocňuje skepsa.
    Tú sa dnes pokúsi prehĺbiť mužstvo Sama Allardyca, ktoré sa minulý týždeň namlsalo víťazstvom nad liverpoolskym FC. Hammers navyše do dnešného duelu vstupujú v pozícii lepšie postaveného mužstva. Na Červených diablov z Old Trafford si zatiaľ držia dvojbodový náskok.

    Tabuľkové postavenie:

    12. Man. Utd: 1 – 2 – 2; skóre 9:8; body 5
    8. West Ham: 2 – 1 – 2; skóre 9:8; body 7

    Forma:

    Man. Utd: P – V – R – P – R – P
    West Ham: V – R – P – P – V – P

    Po famóznej predsezónej príprave sa fanúšikovia Manchestru United hotovali k opätovnému zaplneniu vyprázdnených miest na čele tabuľky. Realita je však iná. Červení diabli sprvu doplácali na nedostatočnú ofenzívnu silu, čo zmenil príchod Angela Di Maríu či Radamela Falcaa. Na poslednú chvíľu sa ale vedeniu United nepodarilo podpísať tak potrebného skúseného stopéra a v rozbehovej fáze ligy je z toho napokon poriadny prúser.
    Zisk piatich bodov v rovnakom počte zápasov je pre Devils historicky najhorším vstupom do sezóny v Premier League! Mužstvo z červenej časti Manchestru už pritom narazilo na všetkých nováčikov (QPR 4:0; Burnley 0:0; Leicester 3:5). Inak ešte Diabli remizovali na Sunderlande (1:1) a prehrali doma so Swansea (1:2).

    Uvidíme, ako to pôjde proti bojovníkom Sama Allardyca, ktorý napriek protestom fanúšikov znovu sedí vo svojom manažérskom kresle o niečo pevnejšie. Big Sam to má nahnuté už pomerne dlhšiu dobu, ešte z prelomov rokov 2013 a 14. Vďaka vynikajúcej februárovej forme (dvanásť bodov z dvanástich a ocenenie manažér mesiaca) a celkovej záchrane ale dostal dôveru i pred novou sezónou.
    Tú začínal dvomi prehrami na domácom Boleyn Ground. Po vydretých troch bodoch tu najskôr v londýnskom derby uspel Tottenham Hotspur (0:1), aby tu neskôr raboval i kvalitne pôsobiaci Southampton (1:3). Tieto straty si ale Kladivári kompenzovali mimo vlastného štadiónu (Crystal Palace 3:1 a Hull City 2:2). Naposledy sa Kladivárom podarilo ozbíjať pyšný Liverpool, ktorý prehral v Upton Parku pomerom 1:3. Irons sa dnes pokúsia udržať len druhé čisté konto za posledných osemnásť ligových zápasov.

    Vzájomné zápasy:

    22.03.2014; West Ham – Man. Utd 0:2
    (2x Rooney)

    21.12.2013; Man. Utd – West Ham 3:1
    (Welbeck, Januzaj, A. Young – C. Cole)

    17.04.2013; West Ham – Man. Utd 2:2
    (Vaz Té, M. Diamé – A. Valencia, van Persie)

    16.01.2013; Man. Utd – West Ham 1:0 (FA Cup)
    (Rooney)

    05.01.2013; West Ham – Man. Utd 2:2 (FA Cup)
    (2x Collins – Cleverley, van Persie)

    28.11.2012; Man. Utd – West Ham 1:0
    (van Persie)

    V ostatných jedenástich vzájomných ligových zápasoch stratili Diabli len dva body za remízu spred poldruha roka.
    Z posledných 21 výletov na Old Trafford sa Hammers tešili len v dvoch prípadoch, pričom zvyšné zápasy prehrali. Posledných 18 zápasov v Divadle snov pre nich znamená gólový priemer s hodnotou 0,5 na zápas.

    Absencie:

    Defenzívne rady Devils trápi poriadny lazaret. K dispozícii nebude kompletná obranná štvorica zranených Phila Jonesa, Jonnyho Evansa, Smallinga a dištancovaného Blacketta. Debut tak pravdepodobne zažije jeden z mladíkov Paddy McNair alebo Tom Thorpe.
    Ešte minimálne jeden týždeň bude absentovať i dvojica zo stredu zálohy Carrick a Fellaini. K dispozícii nie je ani Jesse Lingard, Reece James, James Wilson a Ashley Young.

    Sam Allardyce sa zas a znova bude musieť zaobísť bez svojej kľúčovej dvojice Andy Carroll a Kevin Nolan. Kým kapitán Hammers by sa mal vrátiť už v priebehu týždňa, Carrollov návrat je nahlásený na november.
    Kladivárom budú okrem nich chýbať ešte Matthew Jarvis, Joey O´Brien a najnovšie i defenzívna výstuž Cheikhou Kouyaté.

    Môj tip: 3:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Erik Farkaš

    Góly: 5. Rooney(Rafael), 22. Persie(Falcao) – 37. D.Sakho

    Karty:   48. A.Herrera (MU) – 3. A.Song (WHU), 73. D.Sakho (WHU), 90+1. Adrián (WHU)   59. Rooney (MU)


    Manchester United: De Gea – Rafael, P. McNair, Rojo, Shaw – A. Herrera, Blind, Di María – Rooney (C) – van Persie, Falcao
    Náhradníci: Lindegaard – Mata, Januzaj, D. Fletcher, A. Valencia, Thorpe, A. Pereira
    Manažér: Louis van Gaal (NED)

    West Ham United: Adrián – Demel, Tomkins, W. Reid, Cresswell – Amalfitano, A. Song (C), Poyet, Downing – D. Sakho, E. Valencia
    Náhradníci: Jääskeläinen – Nolan, M. Zárate, Vaz Té, Jenkinson, J. Collins, C. Cole
    Manažér: Sam Allardyce (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – A. Garratt, I. Hussin – M. Dean