Villarreal – Real Madrid 0:2 (kon.) | Barcelona – Granada 6:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
Bilbao – Eibar 0:0 (kon.) | Levante – Rayo Vallecano 0:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
4:0 (2:0)
FC Sevilla
Sobota 27.09.2014, 20:00 • Stadium Vicente Calderon, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid zvládlo šláger šiesteho kola s veľkým prehľadom. Madričania doslova zotreli Sevillu, ktorej doma nasúkali štyri góly a prakticky k ničomu hostí nepustili..

    Ďakujem vám za pozornosť, pre dnes sa vami už lúčim, dobrú noc. (21:51:09)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90
    Nad rámec riadneho hracieho času sa nadstavujú dve minúty.
    Raul JIMENÉZ - 4:0
     
    89
    Atlético dalo gól! Atléticu Madrid sa v samom závere riadneho hracieho času podarilo vsietiť ešte štvrtý gól a výsledok už poriadne zaváňa debaklom. Na center z priameho kopu si v pokutovom území nabehol RAUL JIMENEZ, ktorý mal v malom vápne dostatok času i priestoru a hlavičkou bez problémov prekonal Moyu!
     
    89
    Rozhodcovia celú situáciu vyriešili žltou kartou pre Raula Garciu.
     
    87
    Pri postrannej čiare sa po súboji Suareza s Rualom Garciom strhla poriadna mela, do ktorej pribehlo viacero hráčov oboch tímov.
     
    85
    Sevilla sa síce stále snaží, no jej hráči by sa už určite najradšej videli v kabíne. Domáci fanúšikovia mohutnými chorálmi oslavujú víťazný návrat Diega Simeoneho na lavičku Atlética.
    Raul GARCIA - 3:0
     
    83
    Atlético dalo gól! O víťazovi šlágra šiesteho kola španielskej La Ligy je definitívne rozhodnuté, Atlético vedie už rozdielom triedy! Loptu si na biely bod postavil RAUL GARCIA, ktorý oklamal Beta a loptu poslal presne do opačného dolného rohu, než si vybral brankár Seville.
     
    83
    Figueiras v pokutovom území škaredým spôsobom zložil k zemi Griezmanna. Penalta pre Atlético!
     
    82
    Domáci vyštartovali v trojici do rýchleho proti-útoku. Na ľavej strane si loptu pýtal Griezmann, ku ktorému aj prihrávka smerovala, no defenzíva Seville ju nepustila.
     
    81
    Griezmann sa dokázal na pravom krídle presadiť, Francúz síce nič zásadné nevymyslel, no získal pre svoj tím aspoň autové vhadzovanie a našetril tak cenné sekundičky.
     
    80
    V súboji dvoch striedajúcich hráčov fauloval Suarez Raula Garciu. Pri lopte bude domáce Atlético.
     
    79
    Obaja manažéri tak už využili všetky možnosti na striedanie.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vidal, prichádza Deulofeu.
     
    76
    Spoza pokutového územia prišla v podaní hostí strela, ktorá však bola tečovaná a Moya s ňou nemal absolútne žiadne problémy.
     
    75
    Sevilla síce v druhom dejstve má určitú územnú prevahu, no hostia sa stále nedokázali dopracovať ku nejakej stopercentnej príležitosti a do konca duelu ostáva už len niečo viac ako pätnásť minút.
     
    74
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Mario Mandžukič, prichádza Raul Jimenez.
     
    72
    Beto bol teraz nútený opustiť svoje pokutové územie, no portugalský brankár ukázal skvelý prehľad v hre a loptu smerujúcu na Griezmanna odkopol do bezpečia.
     
    70
    Francúzsky ofenzívny hráč v službách Atlética Griezmann by si vo svojom novom tíme už konečne chcel otvoriť strelecký účet, blízko gólu bol po zaujímavom zakončení zo vzduchu, no lopta skončila len na hornej sieti Betovej svätyne.
     
    69
    Raul Garcia vyšiel z tvrdého osobného súboja v strede poľa ako víťaz, no následne bol veľmi rýchlo lopty zbavený a Sevilla mohla vyraziť do kontry.
     
    68
    Striedajúci Surez sa ujal rozohrávania priameho kopu z pravej strany. V pokutovom území najvyššie vyskočil jeden z hráčov Atlética.
     
    66
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ñíguez, prichádza Griezmann.
     
    65
    Samotný center od rohovej zástavky nenarobil defenzíve Seville žiadne problémy, no k odrazenej lopte sa dostal v druhej vlne Arda Turan, ktorý na nič nečakal a pohotovo vypálil z voleja! Beto však bol opäť tam, kde mal byť a skvelo zakročil!
     
    64
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté! Na pravom krídle to vynikajúco spravil Juanfran, ktorý spravil dve kľučky a ľavačkou poslal do pokutového územia center presne na hlavu Mandžukiča, ktorý sa zavesil do vzduchu, no Betu jeho hlavičku smerujúcu k bližšej žrdi dokázal vyraziť na rohový kop!

     
    63
    Medzi kartových hriešnikov sa zapísal aj domáci stopér Godín. Zápas je poriadne nervózny, nečudoval by som sa, keby ho jeden z aktérov nedohral.
     
    62
    V pokutovom území Atlética vznikla po štandardnej situácii poriadna mela. Obrana madridského celku i brankár Moya však ťažké chvíle dokázali ustáť a následná hlavička Mbiu už tak nebezpečná nebola.
     
    61
    Koke po autovom vhadzovaní dohral súboj s Figueirasom, ktorý tomu poriadne pridal, no faul to bol a domáci záložník navyše uvidel aj žltú kartu.
     
    60
    Figueiras pokračoval v hre aj napriek tomu, že Mario Mandžukič ostal ležať na trávniku. Napokon sa hosťujúcemu hráčovi podarilo odcentrovať, no len do miest kde boli hráči Atlética.
     
    58
    Mbia odvrátil loptu len ku Kokemu, ktorý vystrelil spoza šestnástky, no v tomto prípade nebol tak úspešný, ako počas prvého polčasu, kedy poslal Atlético do vedenia.
     
    57
    Po súboji Pareju s Mandžukičom v pokutovom území Seville si domáci priaznivci žiadali odpískanie penalty. Celý stret bol diskutabilný, no pískať sa rozhodne dal.
     
    55
    Arda Turan poslal loptu do pokutového územia, na zadnej žrdi sa za loptou vehementne tlačil Mario Mandžukič, ktorý však bol pozorne strážený.
     
    54
    Figueirasov center dokumentoval trápenie Seville v ofenzívnej fáze. Pravý obranca hostí mal na pravej strane dostatok priestoru, no loptu vôbec netrafil a center mu hrubo nevyšiel.
     
    52
    Ansaldi podporil útok svojho tímu po ľavej strane, odkiaľ dokázal odcentrovať na prvú tyč, kde úspešne zasiahol Pareja, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    51
    Mbia výborne vyviezol loptu, bol pritom faulovaný, no akcia Seville mohla pokračovať. Na pravom krídle mal dostatok priestoru Carlos Bacca, ktorého center bol ľahkou korisťou Mirandu.
     
    49
    Center Raula Garciu, ktorý takisto do zápasu nastúpil až po zmene strán, smeroval do pokutového územia, no defenzíva Seville si s ním bez problémov dokázala poradiť.
     
    47
    Tréner Seville sa snaží oživiť hru svojho tímu dvojnásobným striedaním. Uvidíme, aký efekt na hru hostí budú tieto zmeny mať.
     
    46
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Raul Garcia.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Vitolo, prichádza Suarez.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Kolodziejczak, prichádza Banega.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sme videli dva góly Atlética Madrid, o ktoré sa postarali Koke a Saul Ñíguez. Domáci boli aktívnejší a agresívnejší. Ich hra síce takisto nebola najlepšia, no na bezradnú Sevillu hrajúcu bez akéhokoľvek nápadu smerom dopredu to s prehľadom stačilo. Uvidíme, či ešte dokážu hostia po zmene strán zabojovať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Mbia síce dokázal vyhrať v pokutovom území madridského celku hlavičkový súboj, no loptu poslal len do priestoru, kde nikto nebol.
     
    44
    Sevilla pôsobí dosť bezradne smerom dopredu. Snahu hosťom uprieť nemožno, no chýba tomu kreativita v strede poľa.
    Saul ÑÍGUEZ - 2:0
     
    42
    Atlético dalo gól! V závere prvého polčasu sa domáce Atlético dokázalo po druhý raz presadiť a pred odchodom do kabín si tak Los Colchoneros poistili svoj náskok. Po štandardnej situácii ešte ostal v pokutovým územím stopér Miranda, ktorý svojou prihrávkou našiel na zadnej žrdi SAULA NIGUEZA, ktorý bol úplne nekrytý a bez problémov poslal loptu hlavičkou za chrbát bezmocného Beta!
     
    40
    Sevilla sa síce v ostatných minútach dokázala chytiť a je podstatne viac v hre, no chýba jej finálna fáza. Moya ešte prakticky nemusel zasahovať, a to sa už prvý polčas blíži ku svojmu koncu.
     
    39
    Mbia zvádzal v strede poľa poriadne tvrdé súboje s dvojicou domácich záložníkov. Defenzívny stredopoliar hostí si napokon dokázal poradiť, ako s Gabim, tak i Kokem.
     
    37
    Mario Mandžukič sa vo doterajšom priebehu zápasu na hrote domáceho Atlética trápi a viac fauluje a zapája sa do diskusií s rozhodcom, než niečo zaujímavé produkuje.
     
    36
    Sevilla sa po prvý raz v zápase dokázala s loptou na dlhší čas usadiť pred pokutovým územím Atlética. Vitolo peknou kolmicou poslal do pokutového územia Carlosa Baccu, ktorý dokázal obísť dvoch protihráčov, no loptu si až príliš predkopol.
     
    34
    Mandžukič sa takmer dostal do gólovej pozície, to by mu však Arda Turan musel adresovať podstatne lepši a presnejšiu prihrávku.
     
    32
    Realizácia štandardnej situácie však Seville vôbec nevyšla. Centrovanú loptu zachytil prvý hráč Atlética, ktorým bol Arda Turan.
     
    31
    Sevilla bude po faule domácich na vlastnej polovici zahrávať priamy kop.
     
    30
    Beto po domácej nepresnosti môže odkopávať od svojej svätyne. Za nami je prvá polhodina dnešného duelu.
     
    28
    Ruka Maria Mandžukiča, samozrejme, rozhodcom uniknúť nemohla a Chorvát bol potrestaný žltou kartou.
     
    27
    Po rohovom kope sa lopta dostala do druhej vlny ku Ansaldimu, ktorý sa do nej ľavačkou poriadne oprel. Na zadnej žrdi loptu v páde rukou zasiahol Mandžukič, no aj tak sa to gólom neskončilo!
     
    26
    Gabi si nabehol do stredu pokutového územia trošku z úzadia, defenzíva Seville mu nevenovala absolútne žiadnu pozornosť. Práve na domáceho kapitána napokon smeroval center, Gabi sa zavesil do vzduchu a jeho hlavičky dokázal spod brvna vytiahnuť na rohový kop Beto.
     
    24
    Pareja odvrátil loptu na rohový kop, domáci reklamovali ruku, no tá to nebola ani zďaleka. Následný center Kokeho smeroval presne do stredu malého vápna, kde kraľoval Beto.
     
    23
    Sevilla je zatiaľ smerom dopredu doslova bezzubá. Hostia budú musieť prepnúť na vyšší rýchlostný stupeň, inak to na Atlético stačiť určite nebude.
     
    21
    Po štandardnej situácii vznikla v pokutovom území Seville poriadna mela, hostia sa napokon dokázali ubrániť odkopom k poliacej čiare.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Pareja (FC Sevilla).
    KOKE - 1:0
     
    19
    Atlético dalo gól ! Los Colchoneros dokázali využiť svoju miernu prevahu v úvodnej polovici prvého polčasu a ujali sa vedenia. O všetko sa postaral KOKE, ktorý sa rozhodol vypáliť z hranice pokutového územia, jeho strelu tečoval Pareja, lopta sa vzniesla pod brvno hosťujúcej svätyne a ani napriek veľkej snahe ju už Beto nedokázal vyraziť, hoci si na guľatý nezmysel siahol!
     
    17
    Kolodziejczak nepríjemným spôsobom prišliapol pätu domácemu kapitánovi Gabimu. Zákonite musela prísť prvá žltá karta v zápase.
     
    16
    Mario Mandžukič sa do hry po nepresnosti zapojiť nemohol. Obaja hrotoví útočníci, či už Mandžukič na domácej, alebo Bacca na hosťujúcej strane, sú v doterajšom priebehu dosť odrezaní od zbytku tímu.
     
    15
    Koke si všimol Ansaldiho nábeh po ľavom krídle a okamžite mu adresoval prihrávku. Lopta sa však po trávniku zviezla a ľavý obranca domácich ju už nestihol zachytiť.
     
    14
    Miranda telom bez problémov obblokoval Bacca a nechal loptu padnúť za bránkovú čiaru. Od svojej brány tak môže odkopávať Moya.
     
    13
    Juanfran sa snažil individuálne presadiť po pravom krídle, no Trémoulinas ho do pokutového územia nepustil.
     
    12
    Sevilla to v doterajšom priebehu často krát skúša dlhými nákopmi, no tie sú zatiaľ pre defenzívu Atlética i brankára Moyu ľahkým sústom.
     
    11
    Dlhý nákop smerujúci zo zadných radov dokázal Carlos Bacca predĺžiť za seba, no Vitolovi sa aj napriek veľkej snahe nepodarilo už loptu na hracej ploche zachytiť nepodarilo.
     
    10
    Krychowiak vo vzdušnom súboji doslova zrámoval Tiaga Mendesa. Hlavný rozhodca González už dohovára poľskému záložníkovi.
     
    8
    Mario Mandžukič, ktorý dnes bude pre svoju ochrannú masku na tvári ľahko rozpoznateľný, posunul loptu rozbehnutému Gabimu, no toho dokázala defenzíva Seville v poslednej chvíli čisto zastaviť.
     
    6
    Arda Turan si na útočnej polovici pomohol nedovoleným zákrokom, a tak môže skúsiť niečo smerom dopredu vymyslieť i hostia.
     
    4
    Zatiaľ sa úvod zápasu nesie najmä v znamení opatrnosti z oboch strán.
     
    3
    Moya výborne vyštartoval zo svojej brány a bol ako prvý pri lopte. Rýchlo však už na druhú strane, kde má defenzíva Seville výrazne problémy s vysokým napádaním domácich.
     
    2
    Fanúšikovia Atlética si užívajú návrat ich trénera Diega Simeoneho na lavičku madridského celku, čo dávajú od úvodu zápasu hlasitým spôsobom najavo.
     
    1
    Zápas sa začal výkopom hosťujúceho tímu, ktorí nastúpil v bielych dresoch. Domáci vo svojej tradičnej červeno-bielo-modrej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Atlético Madrid: Moyà – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi – Mendes, Gabi (C) – Turan, Ñíguez, Koke – Mandžukić.
    Náhradníci: Oblak – Siqueira, M. Suárez, Raúl García, Griezmann, Jiménez.

    FC Sevilla: Beto (C) – Figueiras, Pareja, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Carriço, Krychowiak – Vidal, Bacca, Vitolo.
    Náhradníci: S. Rico – Coke, Iborra, Suárez, Banega, Aspas, Deulofeu.

    Rozhodca: González – Sánchez, Núnez.
     
    Všetkým fanúšikom svetového, no predovšetkým španielskeho futbalu, prajem príjemný sobotný večer. Vítam vás na štadióne Vicente Calderón, kde sa v rámci šlágra piateho kola stretne úradujúci majster Atlético Madrid s FC Sevilla.

    Atlético sa po piatich odohraných zápasoch nachádza na štvrtom mieste tabuľky. Zverenci emotívneho argentínskeho trénera Diega Simeoneho, ktorému už vypršal trest a opäť sa môžeme v dueli zo Sevillou tešiť ja jeho prejavovanie pri postrannej čiare, majú na konte jedenásť bodov. Los Colchoneros zatiaľ neprehrali, no stratili štyri body za dve remízy s Celtou Vigo a Valladolidom.

    Diego Simeone, ktorý dnes môže svoj tím konečne viesť z lavičky, má pri skladaní zostavy takmer neobmedzené možnosti. Mimo hry sú len Angel Correa a chorvátsky snajper Mario Mandžukič, ktorý však na hrote bude určite citeľne chýbať.

    FC Sevilla je na tom po piatich zápasoch lepšie ako jej dnešný súper. Má o dva body viac a patrí jej priebežné tretie miesto ligovej tabuľky za Valenciou a Barcelonou, ktoré sú na tom lepšie len zásluhou skóre. Vlaňajší víťaz Európskej ligy zatiaľ vyhrali štyri zápasy z piatich a len v jednom si body so súperom podelili, a to hneď v prvom kole doma proti Valencii.

    Unai Emery sa pre zápas v Madride bude musieť zaobísť bez trojice svojich hráčov, ktorých trápi zranenie – Barbosa, Cristoforo a a útočník Kevin Gameiro.

    Oba tímy sa počas vlaňajšieho ročníka stretli vo vzájomnej konfrontácii dva krát. V Madride sa zrodila remízy, no v Seville si lepšie počínal finalista Ligy Majstrov, ktorý triumfoval po výsledku 3:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 19. Koke, 42. Saul Ñíguez, 83. Raul Garcia, 89. Raul Jimenéz

    Karty:   28. Mario Mandžukič (MAD), 61. Koke (MAD), 63. Diego Godin (MAD), 89. Raul Garcia (MAD) – 17. Kolodziejczak (SEV), 20. Pareja (SEV)


    Atlético Madrid: Moyà – Torres Juanfran, Miranda, Godín, Ansaldi – Mendes, Gabi (C) – Turan, Ñíguez, Koke – Mandžukić.
    Náhradníci: Oblak – Siqueira, M. Suárez, Raúl García, Griezmann, Jiménez.

    FC Sevilla: Beto (C) – Figueiras, Pareja, Kolodziejczak, Trémoulinas – Mbia, Carriço, Krychowiak – Vidal, Bacca, Vitolo.
    Náhradníci: S. Rico – Coke, Iborra, Suárez, Banega, Aspas, Deulofeu.

    Rozhodca: González – Sánchez, Núnez