AS Rím – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Bergamo – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
0:3 (0:1)
Juventus Turín
Sobota 27.09.2014, 20:45 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    86
    Na trávnik sa v závere duelu dostáva i osemnásťročný mladíček Kingsley Coman, ktorý na posledných päť minút nahrádza dvojgólového strelca Téveza.
     
    83
    Juventus Turín dal gól!
    Vecchia Signora predviedla ďalšiu rýchlu kombináciu v pohybe a Bergamo zostáva v zadných radoch statické i na konci zápasu. Výbornú akciu Starej Dámy započal Stephan Lichtsteiner, ktorý prehodil loptu pomedzi obrancov na Roberta Pereyru. Ten vnikol do vápna, z ktorého pravej strany centroval na malé vápno, kde sa nachádzala letná posila z madridského Realu ÁLVARO MORATA. Ten sa zblízka nemýlil a umiestnenou hlavičkou zvyšuje na 3:0 pre favorita.
     
    78
    Trápi sa i Germán Denis, ktorý ale teraz takmer pripravil vyrovnávajúci gól pre Salvatoreho Molinu. Ten je zatiaľ najvýraznejším striedajúcim hráčom zápasu. Z ľavej strany okamžite centroval nedávno nastupujúci Bianchi, ktorý hľadal hlavu Denisa. Domáci kapitán dokázal predĺžiť loptu za svoj chrbát, kde sa jej zmocnil Molina. Ten si šikovne zasekol Bonucciho, no z nejakých piatich metrov nepochopiteľne napálil loptu nad bránku Gigiho Buffona.
     
    76
    Na trávnik sa v domácom drese dostane i skúsený útočník Rolando Bianchi, ktorý nahrádza inak nevýrazného Alejandra Gómeza.
     
    75
    Krátko po Molinovom treste rovnaký hráč vybojoval kartu i na druhej strane, keď ho zboku nepríjemne prebrúsil Patrice Evra.
     
    73
    Po dlhšom čase tu máme ďalšiu žltú kartu, ktorú pri ľavej postrannej čiare za Pogbove nedovolené bránenie vidí Salvatore Molina.
     
    70
    Sedemdesiat minút zrejme stačilo Arturovi Vidalovi, ktorý v lete zápasil so zraneniami. Na jeho miesto prichádza ďalší Južan Roberto Pereyra.
     
    67
    Strieda i Massimiliano Allegri, ktorý sťahuje mlčiaceho útočníka Fernanda Llorenteho. Na jeho miesto príde ďalší Španiel Morata.
     
    65
    Domáci po druhýkrát striedajú, keď ihrisko opustí aktívny mladík Baselli. Na jeho miesto príde už o niečo ostrielanejší Luca Cigarini.
     
    60
    Juventus Turín dal gól!
    Dlho som už nevidel tak krásny a dokonalý prípad najstaršieho futbalového pravidla „nedáš-dostaneš." Vyrazenej strely Germána Denisa z bieleho bodu sa zmocnil Patrice Evra, ktorý naštartoval po ľavej strane až pred šestnástku Bergama. Tam prihrával pod seba na CARLOSA TÉVEZA, ktorý si zasekol Biavu a presnou strelou k pravej žrdi zdvojnásobuje vedenie Starej Dámy! Sportiello si na loptu nesiahol, tréner Colantuono neverí vlastným očiam.
     
    59
    Zo súboja kapitánov ale vyšiel úspešnejšie ten skúsenejší a kvalitnejší v bránke Starej Dámy, ktorá i naďalej zostáva vo vedení! Germán Denis sa nestáva prvým hráčom, ktorý prekoná Gigiho Buffona. Kapitán talianskej reprezentácie šiel po svojej ľavej ruke, kam smerovala taktiež Denisova koncovka. Buffon opäť rak ukázal svoje majstrovstvo.
     
    58
    Druhopolčasová uspávanka turínskeho Juventusu teraz dostáva vážnu prietrž, pretože Daniele Orsato ukázal na biely bod! Stalo sa tak po úniku striedajúceho Giorgia Chielliniho, ktorý zastavil domáceho žolíka i za cenu žltej karty a následnej penalty.
     
    50
    Domáci napokon striedajú už po piatich minútach druhého dejstva, keď hraciu plochu opustí dnes slabučký Estigarribia. Na jeho miesto prichádza Salvatore Molina.
     
    41
    S loptou na kopačkách totiž kombinujú Turínčania, ktorí mohli ísť navyše do dvojgólového vedenia. Na pravej strane v rozohrávke zlyhal dnes slabučký Estigarribia, ktorý neodkopol loptu cez Patrica Evru. Ten následným oblúčikom našiel svojho bývalého spoluhráča z Manchestru United Paula Pogbu, ktorého nevydarený volej pristál na hlave Llorenteho, ktorý z piatich metrov zakončoval len tesne mimo ľavého horného rohu Sportiellovej bránky.
    TÉVEZ(LICHTSTEINER) - 0:1
     
    35
    Juventus Turín dal gól!
    Vecchia Signora sa predsa len dočkala otváracieho gólu zápasu, ktorý zaznamenáva kto iný, než CARLOS TĚVEZ. Akcia ale začala u Fernanda Llorenteho, ktorý na pravom okraji šestnástky dokázal prestrčiť loptu na pravého full-backa Lichtsteinera. Ten vnikol do vápna, odkiaľ prihrával pod seba na Artura Vidala. Ten tesne bránený Benalouanem ešte nezakončil, no prepadnutá lopta sa dostala až k Tévezovi, na ktorého zívala prázdna bránka Begama. 1:0 pre favorita!
     
    31
    Claudio Marchisio sa stáva druhým potrestaným mužom dnešného zápasu, keď na vlastnej polovici nepríjemne podrazil otáčajúceho sa Baselliho.
     
    29
    Carlos Tévez po vysokom a dlhom pase od inak nevýrazného Lichtsteinera mohol páliť, ale ani v tomto prípade sa ešte gólu nedočkal. Švajčiar na sa ale na pravej strane postupne rozohráva. Teraz výborne zacentroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa od Zappacostu odpútal Tévez, ktorý po spracovaní loptu na prsia mohol i páliť. Bombe z desiatich metrov udelil maximálnu razanciu, no na jeho smolu mieril len priamo do stredu bránky. Sportiello loptu na dvakrát skrotil.
     
    20
    Yohan Benalouane sa po dvadsiatich minútach stáva prvým potrestaným hráčom zápasu, keď nejakých tridsať metrov od bránky i za cenu žltej karty zastavil Carlosa Téveza.
     
    18
    Carlos Tévez sa zatiaľ napriek obrovskej snahe nedokáže gólovo presadiť. Najskôr v desiatej minúte veľmi nádejne pálil z hranice šestnástky, odkiaľ prestrelil bránku Sportiella. Teraz ho pre zmenu zastavil vlastný spoluhráč. Dlhá lopta z pravej strany pristála na kopačke Pogbu, ktorý sa márne snažil pretlačiť cez Biavu. Následne sa lopta odrazila k Tévezovi, ktorý vo vápne obišiel Carmonu, ale z hranice pokutového bodu napálil loptu len do ležiaceho Paula Pogbu, ktorý možno zachránil Bergamo od inkasovaného gólu.
     
    3
    Atalanta začína stretnutie pekne zostra a hneď v úvode sa mohla ujať expresne rýchleho vedenia. Center pred šestnástku pätičkou podvihol Boakye. Vysokú loptu si na prsia spracúval kapitán Bergama Germán Denis, ktorý následne pripravil parketu pre Baselliho. Ten si narovnal strelu z hranice šestnástky na pravú nohu, ktorou ale loptu napálil len tesne mimo ľavej žrde Gigiho Buffona, ktorý sa ale musel po prvýkrát preletieť vzduchom.

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Tévez(Lichtsteiner), 60. Tévez(Evra), 83. Morata(R.Pereyra)

    Karty:   20. Benalouane (BER), 73. S.Molina (BER) – 31. Marchisio (JUV), 58. Chiellini (JUV), 75. Evra (JUV)

    Nepremenená penalta: 59. Denis (BER), brankár Buffon zneškodnil


    Atalanta Bergamo: Sportiello – Zappacosta, Biava, Benalouane, Dramé – Estigarribia, Carmona, Baselli, A. Gómez – Boakye, Denis (C)
    Náhradníci: Avramov – Stendardo, Del Grosso, L. Scaloni, M. D´Alessandro, Migliaccio, Bianchi, M. Moralez, Cigarini, S. Molina, Cherubin, Raimondi
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, A. Vidal, Pogba, Marchisio, Evra – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, K. Asamoah, R. Pereyra, Mattiello
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – A. Giallatini, R. Bianchi – F. Preti