AS Rím – Hellas Verona 2:0 (kon.) | Bergamo – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
Atalanta Bergamo
0:3 (0:1)
Juventus Turín
Sobota 27.09.2014, 20:45 • Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Bergamo) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte v Bergame, kde nás čaká druhý diel sobotňajšieho programu piateho kola talianskej Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    11. Atalanta: 1 – 1 – 2; skóre 2:4; body 4
    1. Juventus: 4 – 0 – 0; skóre 7:0; body 12

    Forma:

    Atalanta: P – P – V – R – V
    Juventus: V – V – V – V – V

    Jedenáste mužstvo vlaňajšieho ročníka talianskej Serie A sa zatiaľ viac-menej iba hľadá. Žreb ligovej sezóny mu to ale v žiadnom prípade neuľahčil. La Dea začala sezónu remízou na vlastnej pôde proti Hellasu Verona 0:0. Následne si vonku Atalanta podala Cagliari a všetko išlo ako má.
    Potom ale prišlo nezvládnuté domáce stretnutie s Fiorentinou (0:1) a chuť si následne napravil i milánsky Inter, ktorý po zakopnutí v Palerme (1:1) zdolal Bergamo v pomere 2:0. Orobici teda nevstupujú do stretnutia v dobrej forme.

    Pomôcť by im síce mohol domáci štadión, no zastaviť Juventus v tejto forme môže byť nadľudský výkon. Stará dáma totiž vyhrala už jedenásť ligových duelov po sebe. Naposledy si pruhovaní pohodlne poradili s Cesenou.
    Veľký zápas sa hral ale týždeň predtým na San Siro, kde Vecchia Signora zvíťazila vďaka Carlosovi Tévezovi najtesnejším možným rozdielom. Inak Zebry zvládli i vstup do Ligy majstrov, keď pohodlne zdolali švédske Malmo (2:0).
     
    Úvodné zostavy:

    Atalanta Bergamo: Sportiello – Zappacosta, Biava, Benalouane, Dramé – Estigarribia, Carmona, Baselli, A. Gómez – Boakye, Denis (C)
    Náhradníci: Avramov – Stendardo, Del Grosso, L. Scaloni, M. D´Alessandro, Migliaccio, Bianchi, M. Moralez, Cigarini, S. Molina, Cherubin, Raimondi
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, A. Vidal, Pogba, Marchisio, Evra – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, K. Asamoah, R. Pereyra, Mattiello
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – A. Giallatini, R. Bianchi – F. Preti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu obstarali domáci v modro-čiernej kombinácii. Juventus v tradičnej bielo-čiernej sprava-doľava.
     
    2
    Úvodný dlhý pas v podaní Paula Pogbu mal v šestnástke nájsť Carlosa Téveza, ktorý bránený Dramém len tesne nezachytil loptu.
     
    3
    Atalanta začína stretnutie pekne zostra a hneď v úvode sa mohla ujať expresne rýchleho vedenia. Center pred šestnástku pätičkou podvihol Boakye. Vysokú loptu si na prsia spracúval kapitán Bergama Germán Denis, ktorý následne pripravil parketu pre Baselliho. Ten si narovnal strelu z hranice šestnástky na pravú nohu, ktorou ale loptu napálil len tesne mimo ľavej žrde Gigiho Buffona, ktorý sa ale musel po prvýkrát preletieť vzduchom.
     
    4
    Domáci sú i naďalej pri chuti. Vo vápne opäť pracoval Germán Denis, ktorý obišiel Marchisia, no následne jeho prudký center pred bránku odvrátil Chiellini.
     
    5
    Atalanta je v úvode zápasu vo veľkej eufórii. Zatiaľ jej vychádza takmer všetko. Už by to chcelo len prvý gól v Buffonovej sieti.
     
    6
    Ten neprichádza ani po nepresnom centri Gómeza z ľavej strany, ktorý preletel celou šestnástkou bez zásahu.
     
    7
    Výborný, výborný pressing domácich stále nepúšťa Juve k svojej typickej hre. Pogbu teraz na jednotku odzbrojil Carmona.
     
    8
    Carlos Tévez na ľavej strane posadil Zappacostu, aby následne centroval na Pogbu, no pred nám odvracal Benalouane.
     
    9
    Carlos Tévez sa následne nepresadil v rohu ihriska, kde na Carmonovi nevybojoval ani rohový kop. Hrať môže Sportiello.
     
    10
    Carlitos pokračuje vo veľkej aktivite, no ani v tomto prípade si s presnosťou nepotykal. Krásne sa síce zbavil Biavu, no z hranice šestnástky napálil loptu len tesne nad bránku.
     
    11
    Starej Dáme sa postupne podarilo vyrovnať hru a začína sa očakávaný scenár dominancie úradujceho talianskeho majstra.
     
    12
    Následne tu však bol rohový kop Atalanty, ktorý po pretiahnutom centri Gómeza zakončoval do Marchisia Dramé.
     
    13
    Z náporu Juventusu teda zatiaľ zrejme nič nebude, pretože Vechcia Signora sa znovu zaťahuje pred Buffona, kde čaká na ofenzívne manévre Bergama.
     
    14
    Na druhej strane však mohol zakončovať atypický strelec Angelo Ogbonna, ktorý napálil loptu spoza šestnástky len vysoko nad.
     
    15
    Po štvrťhodine hry teda hráme bez gólov s jedným výborným pokusom Baselliho, ktorý takmer znamenal otvárací gól zápasu.
     
    16
    Veľa nepresností teraz registrujeme na kopačkách oboch mužstiev. Viacej z hry má zatiaľ stále domáca Atalanta.
     
    17
    Mužstvo Massimiliana Allegriho zatiaľ nie je vo svojej koži. Zatiaľ sa hosťom nedarí predovšetkým v kombinačnej fáze hry.
     
    18
    Carlos Tévez sa zatiaľ napriek obrovskej snahe nedokáže gólovo presadiť. Najskôr v desiatej minúte veľmi nádejne pálil z hranice šestnástky, odkiaľ prestrelil bránku Sportiella. Teraz ho pre zmenu zastavil vlastný spoluhráč. Dlhá lopta z pravej strany pristála na kopačke Pogbu, ktorý sa márne snažil pretlačiť cez Biavu. Následne sa lopta odrazila k Tévezovi, ktorý vo vápne obišiel Carmonu, ale z hranice pokutového bodu napálil loptu len do ležiaceho Paula Pogbu, ktorý možno zachránil Bergamo od inkasovaného gólu.
     
    19
    Paul Pogba hral navyše na zemi rukou, takže ďalšie nebezpečenstvo už z tejto situácie nepramenilo.
     
    20
    Yohan Benalouane sa po dvadsiatich minútach stáva prvým potrestaným hráčom zápasu, keď nejakých tridsať metrov od bránky i za cenu žltej karty zastavil Carlosa Téveza.
     
    21
    Práve argentínsky pes rozohrával voľný kop, ktorý smeroval na hlavu Pogbu, no ani on, ani Chiellini sa vo vápne nepresadili.
     
    22
    Nepodarilo sa to ani Arturovi Vidalovi, ktorý z hranice šestnástky napálil loptu len vysoko nad bránku.
     
    23
    Na oboch stranách zatiaľ ale registrujeme množstvo zakončení, ktoré ale stále nerezultovali v úvodný gól stretnutia.
     
    24
    Príliš to teraz netrápi Paula Pogbu, ktorý má vlastné problémy, keď nepríjemne došliapol na svoj pravý členok. Striedať zatiaľ nemusíme.
     
    25
    Zaujímavé veci sa znovu diali v šestnástke hostí, kde sa s loptou na kopačkách ocitol Germán Denis, ktorého polo-center, polo-strela skončila mimo pravej žrde.
     
    26
    Defenzíva Juve ale zatiaľ nepôsobí nijak zvlášť spoľahlivo. Domáci ju zatiaľ dokážu rozbíjať bez väčších ťažkostí.
     
    27
    Hostia teraz pre zmenu rozohrali šachy na druhej strane, no peknú kombináciu Juve už Marchisio nezakončil. Zozadu ho výborne prepadol Boakye.
     
    28
    Stephan Lichtsteiner následne centroval z pravej strany, ale Švajčiarova lopta pristála iba na hlave stopéra Biavu.
     
    29
    Carlos Tévez po vysokom a dlhom pase od inak nevýrazného Lichtsteinera mohol páliť, ale ani v tomto prípade sa ešte gólu nedočkal. Švajčiar na sa ale na pravej strane postupne rozohráva. Teraz výborne zacentroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa od Zappacostu odpútal Tévez, ktorý po spracovaní loptu na prsia mohol i páliť. Bombe z desiatich metrov udelil maximálnu razanciu, no na jeho smolu mieril len priamo do stredu bránky. Sportiello loptu na dvakrát skrotil.
     
    31
    Claudio Marchisio sa stáva druhým potrestaným mužom dnešného zápasu, keď na vlastnej polovici nepríjemne podrazil otáčajúceho sa Baselliho.
     
    32
    Na karty je to teda 1:1, na gólové príležitosti tak 1:2, no na tom najdôležitejšom ukazovateli a síce gólovom stále svietia dve nuly.
     
    33
    Na ľavej strane snáď po prvýkrát prefrčal hosťujúci Patrice Evra, ktorý na konci svojej akcie posielal prudký center pred Sportiella, no tam na loptu nedokĺzal Pogba.
     
    34
    Boakye dne odvádza kvantum čiernej roboty. Rozhodne nepôsobí na hrote s Denisom, ale z pozície akéhosi sekundárneho útočníka sa poctivo sťahuje so strednými záložníkmi Starej Dámy.
     
    35
    Juventus Turín dal gól!
    Vecchia Signora sa predsa len dočkala otváracieho gólu zápasu, ktorý zaznamenáva kto iný, než CARLOS TĚVEZ. Akcia ale začala u Fernanda Llorenteho, ktorý na pravom okraji šestnástky dokázal prestrčiť loptu na pravého full-backa Lichtsteinera. Ten vnikol do vápna, odkiaľ prihrával pod seba na Artura Vidala. Ten tesne bránený Benalouanem ešte nezakončil, no prepadnutá lopta sa dostala až k Tévezovi, na ktorého zívala prázdna bránka Begama. 1:0 pre favorita!
    TÉVEZ(LICHTSTEINER) - 0:1
     
    37
    Domáci to teraz samozrejme budú mať veľmi ťažké. Juventus bude hrať ďaleko rozvážnejšie. Okienka v jeho defenzíve tak budú vznikať len ťažko.
     
    38
    Navyše za Gigim Buffonom v tejto sezóne ešte neskončila ani jediná lopta. Ak sa mu podarí udržať čisté konto i dnes, Juve sa vráti na čelo.
     
    39
    Do konca je ale ešte dostatok času v prvom dejstve a celý priebeh druhého. Stať sa skutočne môže ešte čokoľvek.
     
    40
    Atalanta by potrebovala nadviazať na výborný vstup do stretnutia, no zatiaľ sa jej to vôbec, ale vôbec nedarí.
     
    41
    S loptou na kopačkách totiž kombinujú Turínčania, ktorí mohli ísť navyše do dvojgólového vedenia. Na pravej strane v rozohrávke zlyhal dnes slabučký Estigarribia, ktorý neodkopol loptu cez Patrica Evru. Ten následným oblúčikom našiel svojho bývalého spoluhráča z Manchestru United Paula Pogbu, ktorého nevydarený volej pristál na hlave Llorenteho, ktorý z piatich metrov zakončoval len tesne mimo ľavého horného rohu Sportiellovej bránky.
     
    43
    Následne sme sledovali nejaké ťahanice pri rozohrávke domácej päťky, ktoré uťal až hlavný arbiter Daniele Orsato.
     
    44
    Ten zatiaľ po tejto stránke vedie pokojný zápas. Tasiť zatiaľ musel len po jednom prípade na oboch stranách.
     
    45
    Hostia sa veľmi odvážne vyrojili do útoku, ktorému k dokonalosti chýbala len presnejšia rozohrávka Carlosa Téveza.
     
    45+1
    Carlitosova prihrávka na Llorenteho bola ale zablokovaná a tak sme mohli sledovať rohový kop, ktorý však v úvode dvojminútového nadstavenia úspech neslávil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo v Bergame je minulosťou, videli sme v nich niekoľko zaujímavých príležitostí, no len jediný gól Carlosa Téveza, ktorý prišiel desať minút pred prestávkou. Úvod ale patri Bergamu, ktoré dokázalo na svojho súpera vybehnúť, no postupom času sme sa už dostávali do očakávaných koľají a Juve mohlo v závere ešte zdvojnásobiť svoje vedenie.

    Tak sa možno stane v druhej časti, ktorá začína približne o 21:50.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V Bergame sa už začal i druhý polčas, ktorý rozohrali hráči v bielo-čiernej sade dresov. V prestávke nestriedal ani jeden z manažérov.
     
    47
    Po pravde, veľa dôvodov na zmeny ani nebolo. Juventus priebežne vedie, zatiaľčo Bergamo zatiaľ prehráva len o gól.
     
    48
    To sa mohlo meniť po vtipnej narážačke Lichsteinera s Vidalom, ktorú pohotovým zákrokom prerušil len Dramé.
     
    49
    Hostia ale pri rozohrávke rohového kopu ale absolútne zlyhalo, keď po priťuknutí nakrátko sa v ofsajdovom postavení ocitol Tévez.
     
    50
    Domáci napokon striedajú už po piatich minútach druhého dejstva, keď hraciu plochu opustí dnes slabučký Estigarribia. Na jeho miesto prichádza Salvatore Molina.
     
    51
    Marcelo Estigarribia svojho času hosťoval v turínskom Juventuse. Stihol tu odohrať 14 zápasov a zaznamenať i jeden gól.
     
    52
    Atalanta sa ale musela znovu brániť po akcii Vidala, ktorý sa zbavil Carmonu, no z hranice šestnástky pálil len meter nad bránku.
     
    53
    Druhé dejstvo zatiaľ začíname v pomalšom tempe, než to prvé, ale ešte za nami nie je ani desať minút. Najväčšmi plesala Vidalova strela nad.
     
    54
    Druhú mohol pridať Paul Pogba, ktorý si však spracúval Lichtsteinerov pas rukou. Daniele Orsato to videl správne.
     
    55
    Stephan Lichtsteiner sa postupom času rozohral k veľkému zápasu a už v záverečnej štvrťhodine prvej časti patril k ťahúňom Juve.
     
    56
    Švajčiarsky plnokrvný krajný záložník prevetral pravú stranu i v tomto prípade, no jeho prudký center dokázal ešte odvrátiť Dramé.
     
    57
    Následnú Llorenteho hlavičku si poľahky sťahoval Sportiello. Juventus je ale stále pri chuti. Zatiaľ ale vedie len o gól.
     
    58
    Druhopolčasová uspávanka turínskeho Juventusu teraz dostáva vážnu prietrž, pretože Daniele Orsato ukázal na biely bod! Stalo sa tak po úniku striedajúceho Giorgia Chielliniho, ktorý zastavil domáceho žolíka i za cenu žltej karty a následnej penalty.
     
    59
    Zo súboja kapitánov ale vyšiel úspešnejšie ten skúsenejší a kvalitnejší v bránke Starej Dámy, ktorá i naďalej zostáva vo vedení! Germán Denis sa nestáva prvým hráčom, ktorý prekoná Gigiho Buffona. Kapitán talianskej reprezentácie šiel po svojej ľavej ruke, kam smerovala taktiež Denisova koncovka. Buffon opäť rak ukázal svoje majstrovstvo.
     
    60
    Juventus Turín dal gól!
    Dlho som už nevidel tak krásny a dokonalý prípad najstaršieho futbalového pravidla „nedáš-dostaneš." Vyrazenej strely Germána Denisa z bieleho bodu sa zmocnil Patrice Evra, ktorý naštartoval po ľavej strane až pred šestnástku Bergama. Tam prihrával pod seba na CARLOSA TÉVEZA, ktorý si zasekol Biavu a presnou strelou k pravej žrdi zdvojnásobuje vedenie Starej Dámy! Sportiello si na loptu nesiahol, tréner Colantuono neverí vlastným očiam.
     
    63
    Teraz sa ale chvíľku hrať nebude, keďže na hracej ploche zostáva ležať práve asistent predchádzajúceho gólového momentu.
     
    64
    Patrice Evra už na nohách a spoločne s Tévezom sa snažil využiť Sportiellovej frajeriny, ktorý si dovolil kľučku vo vlastnej šestnástke. Márne...
     
    65
    Domáci po druhýkrát striedajú, keď ihrisko opustí aktívny mladík Baselli. Na jeho miesto príde už o niečo ostrielanejší Luca Cigarini.
     
    67
    Strieda i Massimiliano Allegri, ktorý sťahuje mlčiaceho útočníka Fernanda Llorenteho. Na jeho miesto príde ďalší Španiel Morata.
     
    68
    Morata sa mohol hneď po svojom naskočení do zápasu strelecky presadiť, no z hranice šestnástky napálil loptu len do Biavu.
     
    69
    Z druhej vlny sa už nepresadil ani Paul Pogba, ktorého blokoval Carmona. Pruhovaných to už ale mrzieť nemusí.
     
    70
    Sedemdesiat minút zrejme stačilo Arturovi Vidalovi, ktorý v lete zápasil so zraneniami. Na jeho miesto prichádza ďalší Južan Roberto Pereyra.
     
    71
    Každopádne sa jedná o veľkú kvalitu a to ešte chýba zranený ANdrea Pirlo. Juventus má skutočne kvalitný a vyvážený káder.
     
    72
    Stará Dáma si to už rozdáva od vlastnej defenzívnej trojice. Niet sa kam ponáhľať, všetko ide podľa Allegriho plánov.
     
    73
    Po dlhšom čase tu máme ďalšiu žltú kartu, ktorú pri ľavej postrannej čiare za Pogbove nedovolené bránenie vidí Salvatore Molina.
     
    74
    K zaujímavému pokusu sa po Moratovej práci dostal Carlos Tévez, ktorému však halfvolej zo šestnástky príliš nesadol.
     
    75
    Krátko po Molinovom treste rovnaký hráč vybojoval kartu i na druhej strane, keď ho zboku nepríjemne prebrúsil Patrice Evra.
     
    76
    Na trávnik sa v domácom drese dostane i skúsený útočník Rolando Bianchi, ktorý nahrádza inak nevýrazného Alejandra Gómeza.
     
    78
    Trápi sa i Germán Denis, ktorý ale teraz takmer pripravil vyrovnávajúci gól pre Salvatoreho Molinu. Ten je zatiaľ najvýraznejším striedajúcim hráčom zápasu. Z ľavej strany okamžite centroval nedávno nastupujúci Bianchi, ktorý hľadal hlavu Denisa. Domáci kapitán dokázal predĺžiť loptu za svoj chrbát, kde sa jej zmocnil Molina. Ten si šikovne zasekol Bonucciho, no z nejakých piatich metrov nepochopiteľne napálil loptu nad bránku Gigiho Buffona.
     
    80
    Bianchi si na druhej strane pýtal žltú kartu, keď za poliacou čiarou zastavil nedovolene Pogbu. Orsato zachováva pokoj.
     
    81
    Atalanta teraz dostáva priestor na kombináciu. Juventus čaká stiahnutý v zabezpečenom bloku. Po Molinovej práci bude nasledovať roh.
     
    82
    Ten zakončoval pravý obranca Zappacosta, ktorý však z pravej strany šestnástky mieril len podstatne mimo ľavej žrde.
     
    83
    Juventus Turín dal gól!
    Vecchia Signora predviedla ďalšiu rýchlu kombináciu v pohybe a Bergamo zostáva v zadných radoch statické i na konci zápasu. Výbornú akciu Starej Dámy započal Stephan Lichtsteiner, ktorý prehodil loptu pomedzi obrancov na Roberta Pereyru. Ten vnikol do vápna, z ktorého pravej strany centroval na malé vápno, kde sa nachádzala letná posila z madridského Realu ÁLVARO MORATA. Ten sa zblízka nemýlil a umiestnenou hlavičkou zvyšuje na 3:0 pre favorita.
     
    86
    Na trávnik sa v závere duelu dostáva i osemnásťročný mladíček Kingsley Coman, ktorý na posledných päť minút nahrádza dvojgólového strelca Téveza.
     
    87
    Ten môže byť so svojim výkonom spokojný. Možno ho ale škrie, že z viacerých príležitostí nevyťažil dokonanie hattricku.
     
    88
    V strelách na bránku už Stará Dáma vedie v pomere 8:1. Na góly je ten pomer taktiež jednoznačný a predovšetkým zaslúžený.
     
    89
    Všetko ale mohlo byť inak, keby Germán Denis pred druhým gólom Juve premenil pokutový kop. Zápas by sa asi vyvíjal úplne inak.
     
    90
    Lichtsteiner sa na pravej snahe snažil ešte privodiť i štvrtý gól v Sportiellovej sieti, no dobre postavený Dramé bol proti.
     
    90+1
    Napriek rozhodnutému zápasu sa budú pridávať ešte štyri nadstavené minútky, ktoré pridáva arbiter Daniele Orsato.
     
    90+2
    Juventus si zver zápasu pohodlne kontroluje. Možno sa ešte pokúsi pridať jeden gól, ale zatiaľ to tak nevyzerá.
     
    90+3
    Stará Dáma v tréningovom tempe kombinuje i za poliacou čiarou. Vyšťavená Atalanta už nemá dostatok síl na aktívnejší pressing.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Na Stadio Atleti Azzurri d'Italia už zaznel konečný hvizd, ktorý spečatil pohodlný triumf turínskeho Juventusu. Stará Dáma po prvom polčase viedla gólom Téveza 1:0. Zlomovým momentom zápasu bola nepremenená penalta Germána Denisa a okamžitý úder na druhej strane v podaní Carlitosa. Dvojgólového hrdinu zápasu na konci ešte doplnil Morata. Stará Dáma sa tak s plným bodovým ziskom a skóre 10:0 vracia na čelo tabuľky, odkiaľ vybehne do budúcotýždňového šlágru s rímskym AS. Atalanta klesá na priebežnú 13. priečku.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (22:44:08)

    Erik Farkaš

    Góly: 35. Tévez(Lichtsteiner), 60. Tévez(Evra), 83. Morata(R.Pereyra)

    Karty:   20. Benalouane (BER), 73. S.Molina (BER) – 31. Marchisio (JUV), 58. Chiellini (JUV), 75. Evra (JUV)

    Nepremenená penalta: 59. Denis (BER), brankár Buffon zneškodnil


    Atalanta Bergamo: Sportiello – Zappacosta, Biava, Benalouane, Dramé – Estigarribia, Carmona, Baselli, A. Gómez – Boakye, Denis (C)
    Náhradníci: Avramov – Stendardo, Del Grosso, L. Scaloni, M. D´Alessandro, Migliaccio, Bianchi, M. Moralez, Cigarini, S. Molina, Cherubin, Raimondi
    Manažér: Stefano Colantuono (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – Ogbonna, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, A. Vidal, Pogba, Marchisio, Evra – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – S. Pepe, Morata, Coman, Giovinco, Padoin, K. Asamoah, R. Pereyra, Mattiello
    Manažér: Massimiliano Allegri (ITA)

    Rozhodca: Daniele Orsato – A. Giallatini, R. Bianchi – F. Preti