Getafe – Valencia 0:3 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:3 (0:2)
Valencia CF
Pondelok 22.09.2014, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte v madridskej metropole, kde nás čaká pondelňajšia dohrávka štvrtého kola španielskej Primera División.

    Getafe CF

    Domáci Azulones nevstúpili do nového ročníka práve ideálne. V úvodnom kole cestoval trinásty celok vlaňajšieho ročníka na pôdu Celty Vigo, kde po tuhom boji padol s výsledkom 1:3. Doma sa však malému klubu z Madridu podarilo rehabilitovať, keď v tesnom súboji porazili Almeríu.
    Jediným gólom rozhodoval o domácom triumfe Álvaro Vásquez. Minulý týždeň cestovali Controvi zverenci do Sevilly, kde ich čakal miestny FC. Getafe odolávalo jasnému favoritovi až do záveru prvej polky, kedy sa presadil kanonier Bacca. V závere celého zápasu sa ešte presadil Alex Vidal. Getafe sa dnes vracia domov, kde posledné tri ligové duely vždy vyhral výsledkom 1:0 (Almería, Sevilla a Málaga).

    Valencia CF

    Azulones však v poslednom zápase vyslali na bránku súpera len jediný pokus, predtým sa nedostali cez tri strely na bránku! Uvidíme, ako si povedú v dnešnom zápase, proti ďalšiemu úspešnému tímu z vlaňajšej edície Európskej ligy UEFA. Valencia v ňom narazila práve na Sevillu, ktorej podľahli až gólom z 94. minúty, kedy im Stephane M´Bia zahatal cestu do turínskeho finále.
    Napriek vlaňajšiemu ôsmemu miestu, ktoré bolo vo Valencii sklamaním, začali Netopiere aktuálny ročník veľmi nádejne. So ziskom siedmich bodov ešte neprehrali, pričom majú aktívne skóre 7:2. Po vonkajšej remíze znovu so Sevillou (1:1) si doma poradili najskôr s Málagou (3:1) a potom i s Espanyolom (3:0). Sfúknu i Getafe?

    Absencie:

    Domáci budú pred dnešným zápasom čakať iba na stav Mehdiho Lacena, ktorého štart zostáva zatiaľ neistý.

    Na druhej strane k dispozícii ešte stále nie je očakávaná posila Álvaro Negredo. Kartový trest si zas musí odpykať Rodrigo De Paul.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Guaita – J. Valera, Alexis (C), Naldo, S. Ecudero – Sammir, J. Rodríguez – D. Castro, Sarabia, Hinestroza – Lafita
    Náhradníci: Codina – Lago, E. Velázquez, Arroyo, B. Diawara, I. López, Astray

    Valencia CF: D. Alves – Barragán, Vezo, Otamendi, Gayá – D. Parejo (C), Fuego, A. Gomes – Rodrigo, Alcácer, Piatti
    Náhradníci: Yoel – Cancelo, Filipe, Mustafi, Orbán, Feghouli, Gil

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – R. Díaz, J. Zancada – F. Hernández.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Pondelňajšia dohrávka v Madride práve začala. Domáci nastupujú v tradičnej modrej sade dresov. Valencia celá v oranžovom zľava-doprava.
     
    2
    Hneď v úvode mal prácu gólman hostí Diego Alves, ktorý si ale s prehľadom stiahol center z pravej strany od Hinestrozu.
     
    3
    Zatiaľ hráme v pokojnom tempe, čomu odpovedá i atmosféra stále sa zapĺňajúceho stánku dnešného hostiteľa Getafe CF.
     
    4
    Aktívnejší sú zatiaľ domáci v modrom, ktorí aktívne kombinujú v okolí poliacej čiary, za ňu to ale ide zatiaľ len veľmi ťažko.
     
    5
    Paco Alcácer po prvýkrát hrozil v domácej šestnástke, no po Gomesovej kolmici ho vo vápne výborne odstavil Alexis.
     
    6
    Kapitán domácich hral rozhodne čisto. Penaltové protesty zo sektoru hostí sú márne. Getafe môže hrať smerom dopredu.
     
    7
    Valencia dala gól!
    Netopiere sa ujímajú vedenia už z prvej veľkej príležitosti v tomto zápase, ktorá prichádza po piatich minútach. Predchádzala tomu nepresná rozohrávka domácich, ktorí na polovici ihriska prišli o loptu. Vybojoval ju André Gomes, ktorý prihrával doprava na PACA ALCÁCERA, ktorý si elegantne narazil loptu s Rodrigom, aby následne z pravej strany šestnástky v páde prestrelil Guaitu na vzdialenejšej žrdi. Ten si na Pacov prízemný pokus nesiahol, 0:1!
    Paco ALCÁCER- 0:1
     
    9
    Hostia krátko nato pohrozili opäť, keď tentokrát z ľavej strany centroval do vápna Piatti, no Paco Alcácer tentokrát na loptu nedosiahol.
     
    10
    Tento útočník ale u súperových obrancov budí rešpekt. Momentálne sa nachádza vo výbornej forme, vďaka čomu na seba púta pozornosť.
     
    11
    Opakovaný záber predchádzajúcej akcie nám ukázal, že Alcácer síce na loptu nesiahol, no vlastného brankára takmer prekonal v sklze Naldo.
     
    12
    Getafe sa snaží o okamžitú odpoveď, no zatiaľ nemá dostatok sebavedomia na väčšie otvorenie hry proti dnešnému favoritovi.
     
    13
    Odpoveď domácich ale mohla byť po zdĺhavej kombinácii taktiež klinická! Getafe sa dokázalo presadiť po ľavej strane, kadiaľ ušiel Hinestroza. Ten následne prihrával na stred ihriska, kde hral chbtom k bráne Sarabia, ktorý sklepával loptu pod seba pre Ángela Lafitu. Ten si prebral loptu na silnejšiu pravú, aby následne z dvadsiatich metrov namieril k pravej žrdi. Tam sa ale Diego Alves stihol presunúť, aby vyrazil jeho prízemný pokus. Pokračujeme za stavu 0:1.
     
    14
    Pre zápas je ale dobre, že aj domáci vedia poriadne podkúriť a kontrovať tak súperové útoky. Zatiaľ sledujeme zaujímavý futbal.
     
    15
    Valencia sa ale blíži možno k druhému gólu v zápase, pretože po Piattiho práci na ľavej strane šestnástky sa bude kopať rohový kop.
     
    16
    Center od rohovej zástavky ale úspech neslávil. Nicolás Otamendi sa síce dostal k hlavičke, no loptu poslal len nad.
     
    17
    Následne pre zmenu na pravej strane pracoval kapitán hostí Dani Parejo, ktorý však poslal loptu iba na svojho kolegu Alexisa.
     
    18
    Hlavný arbiter dnešného zápasu Undiano Mallenco vyťahuje prvú žltú kartu, ktorú vidí stopér Naldo. Ten hral pri Piattiho práci s loptou rukou.
     
    19
    Okrem žltej karty nasledoval i priamy kop z vyše dvadsiatich metrov, ktorý ale kapitán Parejo napálil iba do múriku.
     
    20
    Valencia dala gól!
    Netopiere pokračujú v stopercentnom premieňaní gólových príležitostí a v rámci úvodnej dvadsaťminútovky už vedú o dva góly! Rodrigo na pravej strane v dôraznom súboji na hranici faulu pretlačil obrancu Escudera. Následne postupoval na kraj šestnástky, odkiaľ prihrával na šestnástkový oblúk ANDRÉMU GOMESOVI. Ten sa ďalšou elegantnou narážačkou, ktorej sa znovu zúčastnil Paco Alcácer, dostal až pred brankára Guaitu, povedľa ktorého zdvojnásobil vedenie hostí.
    André GOMES - 0:2
     
    22
    To ale razom mohlo byť o niečo chudobnejšie, keď z ľavej strany šestnástky znovu pálil Ángel Lafita. Ten ťažil z rýchlej výmeny lôpt medzi Hinestrozom a Rodríguezom, no znovu na gólamna Diega Alvesa nevyzrel. Ten sa i v tomto prípade presunul ku svojej pravej žrdi včas, aby dokázal vyraziť prízemný pokus z dvadsiatich metrov od Lafitu. Valencia sa síce následne musela brániť rohovému kopu, no ani v tomto prípade z neho nebezpečenstvo nehrozilo.
    Diego Álves sa včas presunul ku svojej pravej žrdi
     
    24
    Hostia teda pokračujú v strieľaní gólov, zatiaľčo domáci stroskotávajú na gólmanovi Diegovi Alvesovi, ktorý chytá spoľahlivo.
     
    25
    Neprekoná ho ani Fredy Hinestroza, ktorý nedokázal dobehnúť dlhú loptu od Sammira, ktorý sa v strede poľa zatiaľ trápi.
     
    26
    Tohto naturalizovaného Chorváta si pamätáme predovšetkým z dresu záhrebského Dinama. Zatiaľ sa mu v Madride príliš nedarí.
     
    27
    Valencia i naďalej napáda hodne vysoko a odvážne. Často to plynie do ziskov lôpt, z čoho pramenia nebezpečné chvíľky pre Guaitu.
     
    28
    Taká sa mohla rodiť po Castrovom centri i na druhej strane, no ešte na hranici malého vápna v sklze hasil stopér Otamendi.
     
    29
    Ten zahrával na rohový kop, ktorý mohli domáci kopať už po niekoľkýkrát v zápase, ani v tomto prípade z neho pred Alvesom nezahrmelo.
     
    30
    Pablo Piatti mohol teraz zakončovať z ľavého okraja šestnástky, no jeho krížnemu pokusu chýbali asi tri metre.
     
    31
    Diego Castro na zemi pýta žltú kartu pre Gayu, no tá po jeho podrazení neprichádza. Prísť môže akurát gól po voľnom kope.
     
    32
    Vysoký center do šestnástky našiel hlavu Nalda, ktorý hlavičkoval iba za seba, kde sa už Rodríguez nachádzal v ofsajde.
     
    33
    Valera na pravej strane prebrúsil aktívneho Piattiho. Valencia nezískala ani túžený rohový kop, Netopiere budú vhadzovať.
     
    34
    V Madride sa nám ale priostruje. Javi Fuego sa teraz zahnal v súboji po Hinestrozovi, no žltá karta sa ani v tomto prípade udeľovať nebude.
     
    35
    Nedialo sa tak ani po Vezovom odstrčení Sarabiu a nezapršalo ani po voľnom kope domácich, ktorý vo vzduchu odvraca Barragán.
     
    36
    Dlhá lopta do šestnástky Valencie prepadla k Sarabiovi, ktorý to okamžite skúsil z prvej, no loptu poslal len do stredu bránky.
     
    37
    Barragán tentokrát stiahol na zem frustrovaného Lafitu, ktorý sa čertí, že sa ani v tomto prípade nepískal nedovolený zákrok.
     
    38
    Na druhej strane sa už ale pískal nedovolený zákrok na unikajúceho Rodriga, čomu nadchádzal voľný kop z pravej strany, ktorý však do bezpečia boxoval Guaita. Okamžite sa to snažil využiť pravý bek Valera, ktorého brejk ale i za cenu žltej karty zastavil práve nedávno faulovaný Rodrigo.
     
    39
    Súboj má teraz slušné tempo s výdatnou dávkou bojovnosti. Getafe sa jednoznačne nehodlá veľkému favoritovi poddať.
     
    40
    Emócie vzplanuli i po ďalšom Rodrigovom faule, ktorý ale nebol dostatočne hrubý, aby rezultoval v druhú žltú kartu pre tohto krídelníka.
     
    41
    Piattiho následný center až príliš vysoký. Na prsia si ho sklepával Escudero, aby následne loptu uchmatol gólman Guaita.
     
    42
    Prepadnutá lopta bude zas pre zmenu patriť jeho kolegovi Diego Alvesovi, ktorý sa taktiež nikam neponáhľa. Valencii tento stav vyhovuje.
     
    43
    Druhým potrestaným hráčom na domácej strane je Juan Rodríguez, ktorý na poliacej čiare nedovolene zastavil rozbehnutého Piattiho.
     
    44
    V posledných minútkach sa nám predsa len pritvrdilo. Nedovolené zákroky pribúdajú predovšetkým na strane domácich.
     
    45
    Potvrdil to i Fredy Hinestroza, ktorý za žiadnu cenu nenechal rozbehnúť sa Rodriga. Undiano Mallenco musel v krátkom slede znovu siahnuť do kapsy.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo pondelňajšej dohrávky španielskej Primera División je za nami. O niečo lepším celkom je zatiaľ Valencia, ktorá po zásluhe vedie o dva góly. Domáci sa presadzovali len pohotovou streľbou zo stredných vzdialeností, ktorá ale úspech neslávila. Valencia je kombinačnejšia a futbalovejšia.

    Zatiaľ ju to posiela k zisku troch bodov, ktoré bude treba potvrdiť v druhej časti. Tá začína približne od 21:46.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé dejstvo na Coliseum Alfonso Pérez práve začalo. Pokračovať v zápase budeme bezo zmien v personálnom obsadení oboch jedenástok.
     
    47
    Velancia začína druhé dejstvo o niečo aktívnejšie. Zatiaľ kombinuje na polovici súpera, no dopredu sa nehrnie.
     
    48
    Výborne zapracoval na ľavej strane až Piatti, ktorý sa zbavil Valeru, no následne odcentroval len na hlavu kapitána Alexisa.
     
    49
    Castro zas na druhej strane dokázal odcentrovať cez kapitána hostí Pareju, no taktiež našiel iba hlavu stopéra Rúbena Veza.
     
    50
    Obe striedačky sa už poctivo rozcvičujú, no striedať by potrebovala predovšetkým domáca strana hráčov v modrom.
     
    51
    Domáci teraz mali veľké šťastie, keď Rodrigo dokázal obísť vybiehajúceho Guaitu, aby ho následne exkluzívne zakrižoval Escudero.
     
    52
    Krátko nato pracoval na výbornú i kapitán Getafe Alexis, ktorý zastavil ambiciózne sóličko v podaní aktívneho Pabla Piattiho.
     
    53
    Sammir si na druhej strane narovanl loptu zo strednej vzdialenosti, no zasiahnuť dokázal iba výborne postaveného Fuega.
     
    54
    Kopať sa tak mohol rohový kop z ľavej strany, ktorý ale na bližšej žrdi stačil odvrátiť bývalý stopér portských Drakov Otamendi.
     
    55
    Hlavu Juana Valeru v šestnástke motal Paco Alcácer, no strelec prvého gólu následne odcentroval len k Alexisovi.
     
    56
    Domáci chystajú po desiatich minútach druhej časti úvodné striedanie, pričom pripravená je hneď dvojica v modrom drese.
     
    57
    Hostia mali na ľavej strane rozbehnutý rýchly brejk, ktorý ťahal Piatti, ktorý následne prihrával pod seba na Gayu, no tomu center nevyšiel.
     
    58
    Getafe skutočne strieda, no zatiaľ prichádza na hraciu plochu iba Baba Diawara, ktorý nahradí trápiaceho sa playmakera Sammira.
     
    59
    Úvodnú žltú kartu druhého dejstva inkasuje Juan Valera, ktorý na súperovej polovici podrazil rozohrávajúceho Pabla Piattiho.
     
    60
    Predsa som len videl dobre, pri postrannej čiare sa rozcvičovala dvojica v modrom. Druhým náhradníkom je López, ktorý nahradí Sarabíu.
     
    61
    Ešte predtým sa žltej karte vyhol Rodríguez, ktorý na polovici ihriska zostrelil Pareju. Rodríguez už má žltú kartu, takže bude ticho.
     
    62
    Úvodnú zmenu pripravujú i hostia, ktorí už v druhej časti nie sú až tak aktívni. Stále si ale držia dvojgólový náskok.
     
    63
    Pre klub z Valencie by bol zisk desiatich bodov v štyroch zápasoch výborným vstupom do ligového ročníka 2014/15.
     
    64
    Domáci si zatiaľ vôbec nedokážu pripravovať situácie na prípadný kontaktný gól. Oranžoví sa bránia bez väčších ťažkostí.
     
    65
    Kapitán Valencie Dani Parejo mierne koriguje stav žltých kariet, keď zozadu stiahol prenikajúceho Fredyho Hinestrozu.
     
    66
    Krátko nato striedame, keď ihrisko opustí muž s jedným gólom a jednou asistenciou Paco Alcácer. Na jeho miesto už naskočil Feghouli.
     
    67
    Práve po jeho prihrávke štrikoval s loptou v šestnástke Piatti, ktorý sa uvoľnil cez Valeru, no strelu mu zrazil vracajúci sa Juan Rodríguez.
     
    68
    No a opäť spolupráca na ceste medzi Feghoulim a Piattim, no druhý menovaný sa v tomto prípade nachádzal v ofsajde.
     
    69
    Na druhej strane sa rovnakým priestupkom previnil Hinestroza, ktorý sa až príliš ponáhľal po Lópezovej prihrávke.
     
    70
    Najväčší vzruch druhej časti prišiel po Otamendiho predĺženej hlavičke smerom na vlastnú bránku, ktorú pod tlakom ale Diego Alves dokázal vyboxovať a navyše bol faulovaný.
     
    71
    Sofiane Feghouli sa stáva šťastným ťahom hosťujúceho trénera, keď po piatich minútach strávených na hracej ploche získava pokutový kop! Spred šestnástky ho do šance posielal kapitán Dani Pareja, alžírsky krídelník prihral súboj v šestnástke s Valerom a Undiano Mallenco ukázal na biely bod! Valencia môže rozhodnúť dnešný zápas.
     
    72
    Valencia dala gól!
    Na Coliseum Alfonso Pérez je zrejme rozhodnuté. Loptu si na biely bod postavil RODRIGO, ktorý nedal Guaitovi šancu. Domáci gólman šiel po svojej pravej ruke, no španielsky krídelník kopol loptu z jedenástich metrov mierne naľavo. Guaita zostal bez nároku na zákrok, Valencia sa ujíma zrejme definitívneho vedenia!
    RODRIGO - 0:3
     
    73
    Jeden z dvoch už napomínaných hráčov a práve nedávny strelec tretieho gólu Rodrigo ale v zápätí predčasne mieri pod sprchy! Na polovici súpera sekol cez nohy rozohrávajúceho Juana Rodrígueza, Undiano Mallenco neváhaľ vytiahnuť druhú žltú kartu a zákonite tak i červenú. Valencia bude hájiť komfortný náskok o desiatich!
     
    75
    Zatiaľ tak ale číní veľmi statočne a dokonca mohla zaútočiť. Feghouli sa ale na pravej strane do šestnástky cez Escudera nepretlačil.
     
    77
    Pravý bek Juan Valera mieri taktiež prečasne do kabín, no namiesto neho môže manažér Getafe poslať na hraciu plochu adekvátnu náhradu, ktorou je Arroyo.
     
    78
    Domáci už teda minuli všetky možnosti na striedanie. Hostia ešte môžu kúskovať záver zápasu prostredníctvom dvoch výmien.
     
    79
    Barragána teraz pri postrannej čiare zbytočne dohrával vracajúci sa Lafita, ktorý je ďalším potrestaným hráčom zápasu.
     
    80
    Desať minút pred koncom opúšťa svoju loď uťahaný kapitán Dani Parejo, ktorého na hracej ploche nahradí Brazílčan Filipe Augusto.
     
    81
    Baba Diawara sa v šestnástke pokúsil o akrobatickú koncovku, pri ktorej takmer odkopol hlavu argentínskeho stopéra Nicolása Otamendiho. Mallenco musel znovu tasiť.
     
    82
    Na žlté karty už domáci vedú vysoko 6:3. Nemusím ale pripomínať, že na strane hostí bol dvakrát potrestaný Rodrigo, ktorý musel ísť dole.
     
    83
    Diváci v Madride už húfne opúšťajú štadión. Getafe tu po troch víťazných zápasoch v rade s maximálnou určitosťou prehrá.
     
    84
    Treba ale uznať, že Valencia dnes bola lepšia, skúsenejšia a po zásluhe brať všetky tri body. Getafe sa môže ešte pokúsiť aspoň o čestný zásah.
     
    85
    Hostia znovu striedajú, keď ihrisko opustí jeden z najaktívnejších mužov v oranžovom drese Pablo Piatti. Na jeho miesto prichádza Orbán.
     
    87
    Domácim už skutočne môže ísť iba o čestný zásah, ktorý by napríklad mohol prísť po nasledujúcom rohovom kope.
     
    88
    Ten letel z pravej strany za šestnástku, kde navyše López nevystrelil. Getafe dnes zrejme vyjde strelecky naprádzno.
     
    89
    V ďalšom pokračovaní akcie sa ešte k lopte dostal Arroyo, ktorý sa snažil posielať ostrý center na bližšiu žrď, ale tam sa vyskytoval jedine Alves.
     
    90
    Diego Alves mal dnes dva zákroky po domácich strelách zo stredných vzdialeností, pričom oba bez problémov zvládol.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Undianom Mallencom pridáva ešte tri nadstavené minútky, no záver zápasu bude len formalitou.
     
    90+2
    Ángel Lafita ešte na pravej strane šestnástky vybojoval rohový kop, no ten po rozohrávke nakrátko skončil iba nezdarnou strelou od Escudera.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Pondelňajšia dohrávka štvrtého kola španielskej Primera División nám ponúkla jednoznačnú záležitosť Valencie, ktorá si síce nevytvorila veľa gólových príležitostí, no všetky ponúknuté dokázala využiť. Getafe hrozilo predovšetkým zo stredných vzdialeností, čo však kryl gólman Diego Alves. Hostí môže mrzieť akurát zbytočné vylúčenie strelca tretieho gólu Rodriga. Netopiere sa tak na pár najbližších dní zosadia na druhej priečke za stopercentnou Barcelonou.

    Týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčim. Ďakujem za pozornosť. (22:36:49)

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Alcácer(Rodrigo), 20. A.Gomes(Alcácer), 72. Rodrigo (pen.)

    Karty:   18. Naldo (GET), 43. J.Rodríguez (GET), 45. Hinestroza (GET), 59. J.Valera (GET), 79. Lafita (GET), 81. B.Diawara (GET) – 38. Rodrigo (VCF), 65. D.Parejo (VCF)   73. Rodrigo (VCF)


    Getafe CF: Guaita – J. Valera, Alexis (C), Naldo, S. Escudero – Sammir, J. Rodríguez – D. Castro, Sarabia, Hinestroza – Lafita
    Náhradníci: Codina – Lago, E. Velázquez, Arroyo, B. Diawara, I. López, Astray

    Valencia CF: D. Alves – Barragán, Vezo, Otamendi, Gayá – D. Parejo (C), Fuego, A. Gomes – Rodrigo, Alcácer, Piatti
    Náhradníci: Yoel – Cancelo, Filipe, Mustafi, Orbán, Feghouli, Gil

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – R. Díaz, J. Zancada – F. Hernández