Getafe – Valencia 0:3 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:3 (0:2)
Valencia CF
Pondelok 22.09.2014, 20:45 • Coliseum Alfonso Pérez (Madrid) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Pondelňajšia dohrávka štvrtého kola španielskej Primera División nám ponúkla jednoznačnú záležitosť Valencie, ktorá si síce nevytvorila veľa gólových príležitostí, no všetky ponúknuté dokázala využiť. Getafe hrozilo predovšetkým zo stredných vzdialeností, čo však kryl gólman Diego Alves. Hostí môže mrzieť akurát zbytočné vylúčenie strelca tretieho gólu Rodriga. Netopiere sa tak na pár najbližších dní zosadia na druhej priečke za stopercentnou Barcelonou.

    Týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčim. Ďakujem za pozornosť. (22:36:49)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ángel Lafita ešte na pravej strane šestnástky vybojoval rohový kop, no ten po rozohrávke nakrátko skončil iba nezdarnou strelou od Escudera.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Undianom Mallencom pridáva ešte tri nadstavené minútky, no záver zápasu bude len formalitou.
     
    90
    Diego Alves mal dnes dva zákroky po domácich strelách zo stredných vzdialeností, pričom oba bez problémov zvládol.
     
    89
    V ďalšom pokračovaní akcie sa ešte k lopte dostal Arroyo, ktorý sa snažil posielať ostrý center na bližšiu žrď, ale tam sa vyskytoval jedine Alves.
     
    88
    Ten letel z pravej strany za šestnástku, kde navyše López nevystrelil. Getafe dnes zrejme vyjde strelecky naprádzno.
     
    87
    Domácim už skutočne môže ísť iba o čestný zásah, ktorý by napríklad mohol prísť po nasledujúcom rohovom kope.
     
    85
    Hostia znovu striedajú, keď ihrisko opustí jeden z najaktívnejších mužov v oranžovom drese Pablo Piatti. Na jeho miesto prichádza Orbán.
     
    84
    Treba ale uznať, že Valencia dnes bola lepšia, skúsenejšia a po zásluhe brať všetky tri body. Getafe sa môže ešte pokúsiť aspoň o čestný zásah.
     
    83
    Diváci v Madride už húfne opúšťajú štadión. Getafe tu po troch víťazných zápasoch v rade s maximálnou určitosťou prehrá.
     
    82
    Na žlté karty už domáci vedú vysoko 6:3. Nemusím ale pripomínať, že na strane hostí bol dvakrát potrestaný Rodrigo, ktorý musel ísť dole.
     
    81
    Baba Diawara sa v šestnástke pokúsil o akrobatickú koncovku, pri ktorej takmer odkopol hlavu argentínskeho stopéra Nicolása Otamendiho. Mallenco musel znovu tasiť.
     
    80
    Desať minút pred koncom opúšťa svoju loď uťahaný kapitán Dani Parejo, ktorého na hracej ploche nahradí Brazílčan Filipe Augusto.
     
    79
    Barragána teraz pri postrannej čiare zbytočne dohrával vracajúci sa Lafita, ktorý je ďalším potrestaným hráčom zápasu.
     
    78
    Domáci už teda minuli všetky možnosti na striedanie. Hostia ešte môžu kúskovať záver zápasu prostredníctvom dvoch výmien.
     
    77
    Pravý bek Juan Valera mieri taktiež prečasne do kabín, no namiesto neho môže manažér Getafe poslať na hraciu plochu adekvátnu náhradu, ktorou je Arroyo.
     
    75
    Zatiaľ tak ale číní veľmi statočne a dokonca mohla zaútočiť. Feghouli sa ale na pravej strane do šestnástky cez Escudera nepretlačil.
     
    73
    Jeden z dvoch už napomínaných hráčov a práve nedávny strelec tretieho gólu Rodrigo ale v zápätí predčasne mieri pod sprchy! Na polovici súpera sekol cez nohy rozohrávajúceho Juana Rodrígueza, Undiano Mallenco neváhaľ vytiahnuť druhú žltú kartu a zákonite tak i červenú. Valencia bude hájiť komfortný náskok o desiatich!

    Erik Farkaš

    Góly: 7. Alcácer(Rodrigo), 20. A.Gomes(Alcácer), 72. Rodrigo (pen.)

    Karty:   18. Naldo (GET), 43. J.Rodríguez (GET), 45. Hinestroza (GET), 59. J.Valera (GET), 79. Lafita (GET), 81. B.Diawara (GET) – 38. Rodrigo (VCF), 65. D.Parejo (VCF)   73. Rodrigo (VCF)


    Getafe CF: Guaita – J. Valera, Alexis (C), Naldo, S. Escudero – Sammir, J. Rodríguez – D. Castro, Sarabia, Hinestroza – Lafita
    Náhradníci: Codina – Lago, E. Velázquez, Arroyo, B. Diawara, I. López, Astray

    Valencia CF: D. Alves – Barragán, Vezo, Otamendi, Gayá – D. Parejo (C), Fuego, A. Gomes – Rodrigo, Alcácer, Piatti
    Náhradníci: Yoel – Cancelo, Filipe, Mustafi, Orbán, Feghouli, Gil

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – R. Díaz, J. Zancada – F. Hernández