Espanyol – Sevilla 1:2 (kon.) | Villarreal – Barcelona 0:1 (kon.) | Sociedad – Real Madrid 4:2 (kon.)
La Coruña – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Elche – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Elche CF
1:1 (0:0)
Granada CF
Nedeľa 31.08.2014, 23:00 • Estadio Manuel Martínez Valero, Elche • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 23:00.
     
    Pekný nedeľný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 2. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom zápase na seba narazia Elche CF a Granada CF.

    Elche CF

    Elche malo naozaj ostrý štart do sezóny, v prvom zápase totiž narazilo na barcelonský veľkoklub. Bohužiaľ pre trénera Frana Escribu sa jeho zverencom nepodarilo streliť Barcelone ani jeden gól, naopak Tytoń musel zo svojej siete loptu vyťahovať hneď trikrát. Dvoma gólmi sa totiž presadiť Messi a svoj úvodný gól v Primera División strelil Munir El Haddadi. Elche sa tak po prvom kole ocitlo na dne tabuľky spoločne s ďalšími 5timi tímami, ktoré vo svojom prvom zápase sezóny nezískali ani bod.

    Granada CF

    Naopak Granada na rozdiel od svojho dnešného súpera vstúpila do sezóny úspešne, keď na svojom vlastnom trávniku zdolala staronového účastníka najvyššej španielskej súťaže Deportivo de La Coruña tesne 2:1. Granada síce od 20. minúty prehrávala 0:1, no v druhom polčase zásluhou Rubéna Rochinu a Babinu otočila výsledok a tesné vedenie si udržala až do konca zápasu. Hostia by sa dnes určite potešili ak by si do tabuľky zapísali nejaký ten bod navyše. Granade však dnes bude chýbať Luciano Martín, ktorý nemôže nastúpiť kvôli dočasnej suspenzácii.
     
    História vzájomných zápasov:

    Granada 1:0 Elche
    Elche 0:1 Granada
    Elche 1:1 Granada
    Granada 0:0 Elche
    Granada 3:3 Elche
     
    Stávkové kancelárie dnes viac veria domácemu tímu, kurz na jeho víťazstvo sa pohybuje okolo hodnoty 2,20, na remízu je vypísaný kurz 3,20 a na víťazstvo Granady 3,25.
     
    Úvodné zostavy:

    Elche CF: Tytoń – Edu Albácar, Roco, Lombán, Suárez – Adrián, Pedro Mosquera, Pašalić, Garry Rodrigues – Jonathas, Coro
    Náhradníci: Manu Herrera – Cisma, Cristian Herrera, José Ángel, Víctor Rodríguez, Álvaro Giménez, Fajr

    Granada CF: Roberto – Sissoko, Murillo, Babin, Nyom – Piti, Fran Rico, Iturra, Rubén Rochina – El-Arabi, Isaac
    Náhradníci: Oier – Mainz, Héctor Yuste, Javi Márquez, Foulquier, Machís

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, José Gallego.
     
    Obidve mužstvá sú už na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v bielo-zelených dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Granady, no už po pár sekundách je hra prerušená. Po vzdušnom súboji s Isaacom zostal na zemi ležať Lombán a len ťažko sa zdvíha z trávnatej plochy.
     
    2
    Lombán totiž vo vzduchu inkasoval úder do sánky, ale nevyzerá to vážne, po krátkej chvíli sa aj on znova zapája do hry.
     
    3
    Po rozohrávke Roberta sa Granada pustila do prvého útoku v zápase, Isaac to skúsil individuálne, avšak loptu si nepostrážil a súper mu ju poľahky zobral.
     
    4
    Nyom to na pravom krídle s bojovnosťou trochu prehnal, na súperovej polovici sa dopustil útočného faulu. V doterajšom priebehu zápasu je Granada jednoznačne aktívnejším tímom.
     
    5
    Na opačnej strane Garry Rodrigues svojim prudkým centrom našiel Jonathasa, ten sa ale ocitol v ťažkom uhle, navyše jeho hlavičku zablokoval dobre brániaci Nyom.
     
    6
    Hostia sa okamžite púšťali do kontry, vzdušnú prihrávku Sissoka poslal za postrannú čiaru hlavou Lombán.
     
    7
    A opäť prienik Garryho Rodriguesa, ten si to tentokrát namieril stredom ihriska, kde ho ale faulom zastavil Iturra. Elche tak získava prvý priamy kop v zápase.
     
    8
    Domáci hráči nám predviedli pekný, nacvičený signál, na konci ktorého bol Edu Albácar. Jeho hlavička síce nesmerovala do priestoru brány, no Roberto ju aj tak vyrazil na prvý rohový kop pre Elche.
     
    9
    Ten už tak nebezpečný nebol, avšak po ďalšom faule na Garryho Rodriguesa bude Elche zahrávať ďalšiu štandardtku, tentoraz z pravej strany.
     
    10
    Garry Rodrigues tentoraz posielal do šestnástky prudký center, ktorý ale dobre zlikvidoval Piti. Ďalší rohový kop pre domácí tím.
     
    11
    Ten si tentokrát postrážil hosťujúci gólman, ktorý loptu vyboxoval do bezpečnej vzdialenosti od brány. Elche sa ale rýchlo vrátilo pred jeho bránu a Nyom v snahe odkopnúť loptu do bezpečia nastrelil svojho spoluhráča a tak uvidíme už tretí roh pre Elche.
     
    12
    Tentoraz to už bolo nebezpečnejšie! V tlupe pred bránou najvyššie vyskočil Jonathas a ten hlavou len tesne minul vzdialenejšiu tyč Robertovej svätyne.
     
    13
    Pri lopte sa opäť nachádzajú domáci hráči, tentoraz sa ale s útokom príliš neponáhľajú a loptu si vymieňajú len na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    14
    Domáci tím to skúsil niekoľkými kolmicami za súperovu obranu, tá to ale zakaždým zvládla, no po zisku lopty ju v podstate len odovzdala súperovi.
     
    15
    A tak sa domáci tím opäť stiahol na vlastnú polovicu hracej plochy a hráči rozmýšľajú akým spôsobom začať ďalší útok.
     
    16
    Individuálne to skúsil Coro, ten bol zastavený ďaleko od brány dvojicou obrancov, ktorí sa okamžite snažili rozohrať akciu Granady, no kvôli nepresnej prihrávke z toho nič nebude.
     
    17
    Aj naďalej sa hrá prevažne na polovici hostí, aj keď sa Elche teraz nedostáva do takých príležitostí ako tomu bolo pred cca 10 minútami.
     
    18
    Na opačnej strane nám pekný prienik za obranné rady súpera predviedol Isaac. Akciu napokon zakončil aj strelou, no jeho delovka letela tesne vedľa pravej šibenice Tytońovej brány.
     
    19
    Domáci hráči si teraz určite poriadne vydýchli, zrejme môžeme od Granady očakávať podobné akcie aj v zvyšných minútach zápasu.
     
    20
    Teraz sa ale bude musieť Granada brániť, keďže sa Iturra previnil ďalším faulom a Elche bude zahrávať priamy kop.
     
    21
    Lombán vyslal na bránu poriadnu bombu, avšak nemieril presne, lopta presvišťala okolo pravej tyče.
     
    22
    V útoku sa pre zmenu ocitol znova Isaac ten sa v šestnástke snažil zaseknúť si Lombána, no domácemu stopérovi prišiel na pomoc jeho spoluhráč. Isaac ešte reklamoval hru rukou, no nebude mu to nič platné.
     
    23
    Na opačnej strane následne rohový kop zahrávalo Elche, letiacu loptu si zo vzduchu stiahol pozorný Roberto.
     
    24
    Tempo sa nám pomaličky zvyšuje, navyše hra sa presúva z jednej strany na druhú. Na útočný výlet sa pustil Nyom, ten si dokonca trúfol aj na kľučky, avšak nieje tak technicky disponovaný a lopta mu ušla za čiaru.
     
    25
    Hra sa teraz presunula do strednej časti ihriska, tam lopta mení majiteľa pomerne často.
     
    26
    Na pravom krídle operoval Garry Rodrigues, toho o loptu obral Sissoko, ten istý hráč bude aj vhadzovať spoza postrannej čiary.
     
    27
    Od jeho vhadzovania sa lopta veľmi rýchlo dostala pred domácu bránu, tam hral na istotu Pedro Mosquera a odvrátil na roh.
     
    28
    Domáci tím nemal problémy ubrániť sa, naopak, jeden z hráčov perfektne vysunul Garryho Rodriguesa, ktorý sa zbavil až trojice hráčov a sám sa rútil na Roberta. Kapverdský zakončovať to však napálil len do súperovho brankára a tak zahadzuje takmer stopercentnú šancu!
     
    29
    Elche sa rýchlo vrátilo pred súperovo pokutové územie, Mosquera to skúsil individuálne, o loptu síce prišiel, no tá odskočila zase len na kopačky domácich hráčov.
     
    30
    Tí síce kombinujú na polovici súpera, no veľmi ďaleko od brány, takže o prípadnej strele na bránu nemôže byť ani reč.
     
    31
    Do menšej výmeny názorov v strede ihriska sa ocitol Garry Rodrigues a Piti, padlo tam aj niekoľko úderov, za toto by určite mohli byť žlté karty, no zatiaľ sa tak nedeje.
     
    32
    Z ničoho nič sa do veľkej šance dostal El-Arabi, na toho obrana úplne zabudla, dostal sa aj za brankára, podarilo sa mu zakončiť, aj keď z uhla, no nebyť výborného zákroku Albácara tak lopta skončí v sieti.
     
    33
    Domáci hráči to teraz skúšali dlhou nakopávanou loptou na Cora, toho ale dobre zablokoval Murillo a od brány bude rozohrávať Roberto.
     
    34
    Iturra hrá dnes poriadne agresívne, za úder lakťom vo vzduchu vidí žltú kartu.
     
    35
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, na prvý gól stretnutia stále čakáme, aj keď príležitosti na to boli. Uvidíme či sa v zvyšnom čase ešte nejakej dočkáme.
     
    36
    Zatiaľ sa tak nedeje, obidva tímy si dávajú väčší pozor smerom dozadu. Hostia to skúšali nakopávanou loptou na El-Arabiho, Tytoń však včas vybehol z brány a loptu odhlavičkoval do bezpečia.
     
    37
    Elche si drží loptu pri svojich nohách, v držaní lopty určite predčí svojho súpera, zatiaľ mu to ale veľa platné nieje, lopta sa nachádza len v okolí stredového kruhu.
     
    38
    Edu Albácar sa snažil vysunúť nabiehajúceho si Rodriguesa, ten sa ale v momente prihrávky ocitol v postavení mimo hry.
     
    39
    V strede ihriska sa zvádzajú tvrdé boje o loptu, momentálne nemá navrch ani jeden z tímov.
     
    40
    Domáci tím sa nikam neponáhľa, po zisku lopty si ju hráči vymieňajú medzi sebou len na svojej polovici ihriska. Do hry zapojili dokonca aj brankára Tytońa.
     
    41
    Zahrá si pod dlhšej dobe aj Roberto, ten bude odkopávať od brány po nepresnej prihrávke jedného z domácich hráčov.
     
    42
    Minúty sa nám pomaličky míňajú, prvý polčas sa viac menej len dohráva, ani jeden z tímov už neprejavuje veľkú snahu ohroziť súperovu bránu.
     
    43
    Tak napokon to ešte domáci tím skúsil. Po peknej kombinácii pri pravom rohu šestnástky Jonathas nepríjemnou strelou ohrozil Robertovu bránu. Ten ale dobre zasiahol a vytlačil loptu na roh.
     
    44
    Čo teraz zahodil Roco! Po rohovom kope sa k nemu aj s veľkou dávkou šťastia odrazila lopta a aj napriek tomu, že sa Roco ocitol sám voči Robertovi, približne 6 metrov od brány tak tento obranca dokázal bránu vysoko prestreliť!
     
    45
    Na opačnej strane ešte pohrozili hostia. Po centri do pokutového územia Isaac sklepol nabiehajúcemu si El-Arabimu, tomu sa ale nepodarilo zakončiť cez Lombána.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas je za nami, rozhodca nenadstavoval ani minútu navyše a tak je skóre stále bezgólové. Obidva tímy si dokázali vypracovať niekoľko sľubných príležitostí, no ani po jednej z nich neskončila lopta v sieti. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 00:01.
     
    Obidva tímy dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvodnej rozohrávky sa tentoraz ujali Coro a Jonathas, počas prestávky došlo k jednej zmene v zostave Granady, na druhý polčas už nenastúpi Sissoko, toho na ihrisku vymení Foulquier.
     
    47
    Granada sa okamžite pustila do svojho súpera, Isaac z pravej strany poslal prudký center pred Tytońa. Pred ním sa o zakončenie snažil El-Arabi, avšak nepodarilo sa mu trafiť loptu.
     
    48
    Po nepeknom zákroku na hranici pokutového územia vidí Suárez žltú kartu. A to môže byť veľmi rád, pretože ak by súpera fauloval o 10 centimetrov ďalej bol by z toho pokutový kop!
     
    49
    Priamy kop zahrával Piti, na jeho strieľanú prihrávku si nabiehal Isaac, no Tytoń stihol včas zakročiť a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    50
    Jonathas sa teraz čuduje verdiktu hlavného arbitra, ktorý signalizuje jeho útočný faul, no je pravda že rukou zasiahol Murilla do tváre.
     
    51
    Ďalšia snaha domáceho mužstva zaútočiť, nakopávaná lopta na Cora nebude základom ďalšieho útoku, pretože tento hráč sa ocitol v ofsajde.
     
    52
    Foulquier to teraz trošku pokazil, úplne zbytočne sa pred Rodriguesom snažil hrať, aj keď lopta smerovala za čiaru od útočiaceho hráča. Takto svojmu súperovi daroval rohový kop.
     
    53
    Ten sa snažil pätičkou na spoluhráča predĺžiť Mosquera, no za ním stál Foulquier ktorý svoju chybu odčinil a odkopol loptu až na súperovu polovicu.
     
    54
    Tam sa hráčom Granady podarilo vybojovať rohový kop, no z toho nič nebolo, keďže sa Fran Rico previnil útočným faulom.
     
    55
    Fran Rico za totálne zbytočný faul navyše vidí aj žltú kartu.
     
    56
    Už o pár sekúnd neskôr ho v strede ihriska napodobnil Rubén Rochina a aj on vidí žltý kartónik.
     
    57
    Hra sa aj naďalej odohráva v strednej časti ihriska, tam momentálne nemá vyslovene navrch ani jeden z celkov.
     
    58
    Žltú kartu za nakopnutie súpera zozadu tentoraz vidí Garry Rodrigues. Hlavný rozhodca sa s hráčmi v druhom polčase jednoznačne nemazná.
     
    59
    Do sľubnej príležitosti sa po kombinácii v súperovej šestnástke dostal El-Arabi, ten ale zakončoval v páde a tak bránu vôbec netrafil. No je to upozornenie pre domáci tím, keďže sa hráči Granady až príliš jednoducho dostali pred Tytońa.
     
    60
    Prichádza prvé striedanie na strane Elche, z ihriska odchádza Pašalić, toho na trávniku vystrieda Víctor Rodríguez.
     
    61
    Coro to skúšal stredom ihriska, tam ho opäť fauloval Iturra, Coro si okamžite pýta druhú žltú kartu pre Iturru, ten radšej uteká z miesta činu, aby si to rozhodca nerozmyslel a nakoniec mu ju aj neudelil.
     
    62
    Center do pokutového územia bol veľmi nepresný, lopta končí mimo hracej plochy po tom ako vysoko preletela ponad bránu.
     
    63
    Tréner Joaquín Caparrós pre istotu sťahuje Iturru z ihriska, jeho miesto v zostave zaujme Héctor Yuste.
     
    64
    Domáci hráči zvyšujú aktivitu, znova sa usadili na polovici súpera, ale zatiaľ sa na dostrel brány nedostávajú.
     
    65
    Murillo výborne zablokoval pozemnú prihrávku z pravej strany, ktorá si takmer našla cestu k Jonathasovi. Elche tak získava aspoň vhadzovanie na súperovej polovici.
     
    66
    Domáci tím napokon pomerne jednoducho o loptu prišiel, hra sa znova presťahovala do okolia stredového kruhu.
     
    67
    Hráči Elche to skúšajú všetkými možnými spôsobmi, no stále nevedia nájsť recept na obranu Granady. Nakopávaná lopta na Jonathasa bol zablokovaná a uvidíme rohový kop pre domáci celok.
     
    68
    Ten však hráčom vôbec nevyšiel, naopak do kontry vyštartovali hostia. Tí sa už zásluhou Isaaca tešili z gólu, no postranný rozhodca signalizuje milimetrový ofsajd, takže gól neplatí.
     
    69
    Domáci tím ide na to viac s rozumom, hráči sa snažia ukľudniť hru a podržať si loptu čo najdlhšie na svojich kopačkách.
     
    70
    Prichádza ďalšie striedanie na strane Elche, zápas predčasne končí pre Cora, toho vystrieda Álvaro Giménez.
     
    72
    Elche sa znova dostalo až k hranici pokutového územia, no na prvú strelu na bránu Roberta v druhom polčase stále čakáme.
     
    73
    Na opačnej strane sa do rýchleho útoku pustila trojica Isaac, El-Arabi a Fran Rico, avšak prvý menovaný sa ocitol v ofsajde a tak celá akcia končí.
     
    74
    Na opačnej strane musel Foulquier hasiť nebezpečnú situáciu, pred Robertom sa zrazu ocitla lopta, ktorá priletela z ľavej strany a Foulquier pre istotu odkopol na roh.
     
    75
    Ten sa ale hráčom Elche znova nevydaril, tí ešte chvíľu kombinovali na dostrel brány, zrazený center do šestnástky napokon končí v rukaviciach Roberta.
     
    76
    Rohový kop si vyskúšajú aj hráči Granady, no ešte predtým prichádza posledné striedanie na strane hostí. Z ihriska sa porúča Rubén Rochina, opačným smerom vybieha Javi Márquez.
     
    77
    Rohový kop sa stále nerozohral, pred bránou sa totiž do potyčky pustili Pedro Mosquera a Isaac. Hlavný rozhodca upozorňuje obidvoch účastníkov, no zatiaľ je to bez karty.
     
    78
    Hostia sa znova predčasne radovali, hlavička El-Arabiho sa síce ocitla v sieti Tytońa, avšak bolo to faule na hráča Elche, takže gól znova neplatí.
     
    79
    Čoskoro nám začne posledná desaťminútovka riadnej hracej doby, na regulérny gól stále čakáme. Nyom to teraz skúšal ďalekonosnou strelou, tá ale minula bránu.
     
    80
    nevydarenú kombináciu nám pre zmenu predviedli hráči Elche, Roberto aj napriek tomu nakričal na svojich spoluhráčov. Nepáči sa mu totiž, že sa hráči dostali tak blízko brány.
     
    81
    Granada dala gól! Do tretice všetko dobré, hráčom Granady sa to napokon podarilo! Isaac v šestnástke súpera totálne vyšachoval trojicu brániacich hráčov, potom ešte dokázal posunúť loptu nabiehajúcemu si FRANCISCOVI RICOVI, ktorý už síce z uhla no presne zakončil za chrbát Tytońa. 0:1.
     
    82
    Domáci tréner okamžite na inkasovaný gól reaguje striedaním, z ihriska sťahuje Garryho Rodriguesa toho vystrieda Cristian Herrera .
     
    83
    Tak to je veľmi kruté pre Elche, ale taký je futbal, domáci hráči mali takisto niekoľko príležitostí, no ani jednu nedokázali využiť. Môžeme očakávať stupňujúci sa tlak domáceho mužstva.
     
    84
    Ten teraz prerástol až v nepríjemný faul lakťom Albácara, ten za svoj zákrok inkasuje aj žltú kartu.
     
    85
    Na ihrisku sa pritvrdzuje, veľmi tvrdo zahral aj striedajúci Héctor Yuste, aj on za svoj faul vidí žltú kartu a Elche navyše získava priamy kop.
     
    86
    Ten sa však skončil nezdarom, akcia je totižto prerušená útočným faulom. Po ňom zostal Nyom ležať na zemi, nevyzerá to vážne, no nazbieral nejaké tie cenné sekundy.
     
    87
    Hostia sa snažia udržiavať hru čo najďalej od vlastnej brány zatiaľ sa im to darí a nepúšťajú súpera do nejakého súvislejšieho tlaku.
     
    88
    Naopak, domácim hráčom začínajú povoľovať nervy, zbytočne tvrdo teraz v strede ihriska zahral Pedro Mosquera a aj on vidí žltú kartu.
     
    89
    Hra aj naďalej pokračuje najmä v strednej časti ihriska, už to vyzerá, že si Granada tesné vedenie postráži a z Elche si odvezie všetky tri body.
     
    90
    Začala sa nám posledná minúta riadnej hracej doby, Elche predsa len získalo jeden priamy kop, tak uvidíme čo z toho bude.
     
    90+1
    Elche dalo gól! Je to neuveriteľné, ale Elche vyrovnáva skóre na 1:1! Edu Albácar poslal do pokutového územia Granady prudký center, ktorý skončil presne na kopačke DAVIDA LOMBÁNA, ktorý sa stáva hrdinom domáceho tímu a vyrovnáva v nadstavenom čase na 1:1!
     
    90+2
    Medzitým nám prišiel údaj o nadstavenom čase, nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať dokopy 3 minúty.
     
    90+3
    Zdá sa, že gól Elche nabudil obidva tímy, hráči teraz lietajú z jednej strany ihriska na druhú, škoda že už nám plynú posledné sekundy dnešného duelu a góly neprišli skôr.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, v strhujúcom závere zápasu, potom ako v 81. minúte Fran Rico poslal svoj tím do vedenia sa hrdinom domáceho celku stal Lombán, ktorý v nadstavenom čase nechytateľnou strelou prekonal Roberta a uzavrel tak skóre na 1:1. Treba poznamenať, že dnešnému zápasu remíza svedčala asi najviac a tak si tímy spravodlivo body rozdelili.

    Nič to ale nemení v tom,že aj po dnešnom zápase sa Elche ocitne na predposlednej priečke tabuľky, zatiaľ čo Granada poskočí na 6. miesto.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám dobrú noc. (00:52:45)

    Andrej Marienka

    Góly: 90+1. Lombán – 81. Rico

    Karty:   48. Suárez (ELC), 58. Rodrigues (ELC), 84. Albácar (ELC), 88. Mosquera (ELC) – 34. Iturra (GRA), 55. Rico (GRA), 56. Rochina (GRA), 85. Yuste (GRA)


    Elche CF: Tytoń – Edu Albácar, Roco, Lombán, Suárez – Adrián, Pedro Mosquera, Pašalić, Garry Rodrigues – Jonathas, Coro
    Náhradníci: Manu Herrera – Cisma, Cristian Herrera, José Ángel, Víctor Rodríguez, Álvaro Giménez, Fajr

    Granada CF: Roberto – Sissoko, Murillo, Babin, Nyom – Piti, Fran Rico, Iturra, Rubén Rochina – El-Arabi, Isaac
    Náhradníci: Oier – Mainz, Héctor Yuste, Javi Márquez, Foulquier, Machís

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, José Gallego