Zenit – AEL Limassol 3:0 (kon.) | APOEL – Helsinki 2:0 (kon.) | Malmö – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Tiraspol – Slovan Bratislava 0:0 (kon.) | Besiktas – Feyenoord 3:1 (kon.) | FCSB – Aktobe 2:1 (kon.)
Kodaň – Dnipropetrovsk 2:0 (kon.) | Salzburg – Karabach 2:0 (kon.) | Celtic – Légia Varšava 0:2 (kon.)
D. Záhreb – Aalborg 0:2 (kon.) | Partizan – Razgrad 2:2 (kon.)
koniec
Malmö FF
2:0 (1:0)
AC Sparta Praha
cz Streda 06.08.2014, 19:00 • Nový stadión Malmö, Malmö (Švédsko) • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Sparťanský sen o postupu do Ligy mistrů končí! Pražané prohrávají v Malmö 2:0 a i přes výhru 4:2 z úvodního zápasu jsou vyřazeni na základě pravidla o vstřelených brankách na hřišti soupeře.
    Vácha si příští zápas nezahraje.
     
    90+6
    Sparťanským kopačkám vládne nervozita a nepřesnost, domácí tak snadno brání postupový výsledek, navíc Cibicki vybojoval faul Váchy, jenž je Buquetem potrestán žlutou a následně i červenou kartou, neboť je to pro něj již druhé karetní potrestání v dnešním zápase.
     
    90+5
    Poslední změna v domácí sestavě, Rosenberga nahrazuje Cibicki.
    Forsberg těsně minul bránu.
     
    90+4
    Definitivu švédského postupu měl na kopačce Adu, kterému připravil míč do střelecké pozice Forsberg, jenž využil otevřené sparťanské obrany, ovšem ghanský středopolař levačkou míjí Bičíkovu branku.
     
    90+2
    Kadeřábkovu kolmici za domácí obranu nedostihl Bednář a protože následně atakoval Olsena, tak si domácí brankář nějaký čas poleží na trávníku a sparťanský útočník ještě inkasuje žluté napomenutí od francouzského karbaníka Buqueta.
     
    90
    Při Švejdíkově nákopu do pokutového území Helander upadl a Olsen se musel pořádně rychle vracet, aby stačil zasáhnout před dotírajícím Bednářem. Ten jej poté fauloval a protože si Olsen nenechal líbit počínání sparťanského útočníka a přistrčil jej, dostává také žlutou kartu.
     
    85
    Vítězslav Lavička vytáhl z rukávu posledního žolíka, Michal Breznaník bleskově nahradil Costu.
     
    82
    Domácí mezitím podruhé střídají, Kiese Thelin tleská fanouškům za jejich podporu a místo něj se do hry dostává Magnus Eriksson.
     
    75
    Mehmeti přišlápl nohu Hušbauerovi a je dalším žlutým provinilcem dnešního zápasu.
     
    74
    Druhá změna v sestavě Letenských, Matějovský přepustil místo na hřišti Bednářovi.
     
    72
    Kadeřábek v těžké pozici v pádu dokázal odcentrovat, po několika odrazech Dočkal uvolnil na hranici pokutového území Matějovský, jenž ve výhodné pozici trefuje míč placírkou vysoko nad domácí branku.
     
    71
    Forsberg nejdříve vystihl lehkovážnou sparťanskou rozehrávku a poté se nádhernou kličkou alá Zidane prosadil do zakončení, jeho prudkou ránu Bičík vyráží do bezpečného prostoru.
     
    66
    První střídání domácích je poměrně překvapivé, neboť krajního záložníka Kroona nahrazuje Albánec Mehmeti, jenž nejčastěji nastupuje na hrotu útoku.
     
    66
    Právě nedovolený zákrok na Krejčího byl důvodem žluté karty, kterou zblízka vidí domácí stoper Johansson.
     
    60
    První střídání Sparty, Přikryl přepustil místo na levém křídle Krejčímu.
     
    57
    Hušbauera obral o míč Rosenberg, ovšem dvougólový střelec si pomohl nedovolenými prostředky a vidí v ruce sudího Buqueta žlutou kartu.
    Markus ROSENBERG - 2:0
     
    55
    Malmö právě vstřelilo branku!
    Rány se ujal MARKUS ROSENBERG a zkušený útočník zamířil přesně do horního rohu branky zcela zkoprnělého Bičíka!
     
    54
    Velká nepříjemnost pro Spartu, neboť Matějovský podkopl Kiese Thelina a Malmö má možnost velmi zajímavé standardní situace z nějakých dvaceti metrů. .
    Kováč trefuje břevno!
     
    42
    Po Dočkalově centru hlavičkoval naprosto osamocený Kováč a prudká rána sparťanského stopera orazítkovala břevno domácí branky, míč se odrazil do tyče a poté k brankáři Olsenovi! Při domácím celku teď stáli všichni svatí.
     
    41
    U míče stojí tradiční sparťanské trio – Vácha, Dočkal a Lafata. Zároveň ještě domácí středopolař Halsti za svůj zákrok obdržel žlutou kartu.
     
    40
    Hušbauer nebojácným průnikem vybojoval přímý volný kop v bezprostřední blízkosti pokutového území domácích! Obrovská příležitost pro Spartu.
    Markus ROSENBERG - 1:0
     
    35
    Malmö právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu a pořádně dramatizují postupovou zápletku!

    Nutno podotknout, že krásnou a rychlou souhrou zcela rozebrali sparťanskou defenzivu. Johanssonovu kolmici Kiese Thelin patičkou prodloužil mezi sparťanské stopery přímo do běhu MARKUSI ROSENBERGOVI, jenž si tváří v tvář Bičíkovi věděl rady a sparťanského brankáře pokořil!
     
    29
    Švejdík fauloval Kiese Thelina v momentu, kdy švédský fotbalista přebíral míč a je druhým sparťanem, který si zblízka prohlíží žlutý kartónek v ruce francouzského arbitra Buqueta.
     
    25
    Teď to hořelo před brankou Sparty! Na Ricardinhův prudký centr si naběhl zcela nehlídaný Kiese Thelin a k obrovskému štěstí Letenských mu ještě centimetry k zasáhnutí míče chyběly!
     
    24
    Kadeřábek po svém dalším náběhu po pravém křídle vyzval ke skórování naprosto osamoceného Lafatu, jenž ránou bez přípravy jen těsně přestřeluje domácí branku!
     
    19
    Sparťanský nápor zahájil Kadeřábek průnikem po pravém křídle, po jeho centru se do odraženého míče opřel Dočkal, jehož prudkou ránu Olsen vyrazil pouze před sebe, následná střela Hušbauera byla sražena Johanssonem a do třetice to zkoušel Vácha, s jeho pokusem už ale neměl Olsen vážnější potíže.
     
    17
    V první vážnější možnosti domácích se ocitl Forsberg, ten ale zakončoval z příliš ostrého úhlu a Bičík si s jeho pokusem poradil.
    Vácha dostává žlutou kartu.
     
    15
    Prvním žlutým hříšníkem zápasu se stal Lukáš Vácha, jenž ostře poslal k zemi Kroona.
     
    8
    V první významnější příležitosti zápasu se ocitl Josef Hušbauer! Sparťanský středopolař si na hranici pokutového území udělal střelecký prostor a brankář Olsen měl plné ruce práce se zachycením jeho prudké přízemní rány.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 35. Rosenberg (Thelin), 55. Rosenberg

    Karty:   41. Halsti (MLM), 57. Rosenberg (MLM), 66. Johansson (MLM), 75. Mehmeti (MLM), 90. Olsen (MLM) – 15. Vácha (SPA), 29. Švejdík (SPA), 90+2. Bednář (SPA)   90+6. Vácha (SPA)


    Malmö FF: Olsen – Tinnerholm, Helander, Johansson, Ricardinho – Kroon (66. Mehmeti), Halsti, Adu, Forsberg – Kiese Thelin (82. Eriksson), Rosenberg
    Náhradníci: Azinović – Eriksson, Cibicki, Hammar, Nazari, Mehmeti, Konate

    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Kováč, Costa (85. Breznaník) – Hušbauer, Vácha, Matějovský (74. Bednář) – Dočkal, Přikryl (60. Krejčí) – Lafata
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Hybš, Mareček, Krejčí, Breznaník, Bednář

    Rozhodca: Buquet – Debart, Gringore (vš. Francie)

    Diváci: 19 322
    29.07.2014
    Sparta Praha - Malmö 4:2

    Góly: 22. Lafata (Dočkal), 51. Lafata, 53. Kováč, 70. Lafata (Hušbauer) – 17. Forsberg, 27. Thelin (Tinnerholm)

    Karty:   73. Hušbauer (SPA) – 52. Forsberg (MLM)