Sparta Praha – Malmö 4:2 (kon.) | Slovan Bratislava – Tiraspol 2:1 (kon.) | Debrecín – Borisov 1:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:2 (1:2)
Malmö FF
cz Utorok 29.07.2014, 19:30 • Generali Arena • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ

    Střely: 20 – 6
    Střely na bránu: 10 – 4
    Rohové kopy: 8 – 3
    Ofsajdy: 6 – 0
    Fauly: 11 – 14
    Žluté karty: 1 – 1
    Červené karty: 0 – 0 (21:28:34)
     
    Sparťané tedy vítězí nad Malmö 4:2, ovšem ani zdaleka nemají vyhráno, neboť je čeká ještě pořádně horká odveta na hřišti švédského šampióna. Ta se hraje ve středu v 19 hodin a s naším přenosem samozřejmě u toho nebudeme chybět. Za pozornost při sledování dnešního zápasu děkuje Tomáš Kohlmann a přeji mnoho podobných skvělých zážitků při duelech českých týmů v evropských pohárech.
     
    Na Letné končí úvodní zápas třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém si Sparta vypracovala velmi slibnou pozici do odvety ve Švédsku, když poráží Malmö 4:2.

    Viděli jsme však zápas dvou naprosto rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním měli hosté mírnou převahu a vedli 2:1, nutno podotknout, že velmi zaslouženě, tak nakonec se na Letné slaví. To když Sparta po změně stran svého soupeře naprosto přehrála, nepustila jej k žádnému ohrožení Bičíka a především, střílela branky.

    Hrdinou zápasu se stal David Lafata. Sparťanský kapitán dnes vstřelil tři branky a společně s pěti, kterými skolil estonského mistra z Tallinnu, už má osm vstřelených branek za dvě domácí utkání v předkole Ligy mistrů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tentokrát už domácí nedokázali soupeřovu branku ohrozit.
     
    90+3
    Tečovaný projektil Breznaníka odletěl k protějšímu rohovému praporku, další roh pro Spartu.
     
    90+2
    Sparťané nepouští soupeře k náporu, ba naopak to jsou oni, kdo díky rohovému kopu bude moci pokračovat v útočení.
     
    90+1
    Při sparťanském brejku Hušbauer vysunul do otevřeného prostoru Dočkala, ten lobem překonal brankáře Olsena, ovšem stadiónem to pouze zahučelo, když míč zapadl vedle hostující branky.
     
    90+1
    Rozhodčí Halis Özkahya prodlužuje druhé dějství o tři nastavené minuty.
     
    90
    Postupným útokem ale vybojovali autové vhazování u útočného rohového praporku, s následným centrem Tinnerholma si domácí defenziva bezpečně poradila.
     
    90
    V momentě, kdy se rozebíhá devadesátá minuta utkání, hrají s míčem na kopačkách hosté, avšak zatím v okolí středové čáry.
     
    89
    Bednář si nebojácným průnikem hledal cestu mezi dvěma hostujícími obránci, dokázal jej ale ubránit Ricardinho a brazilský bek následně vybojoval autové vhazování pro světle modré barvy.
     
    87
    Generali Arenou se ozývá bouřlivý aplaus, který musí být slyšet až na opačném konci Prahy. To když je ze hry stažen David Lafata, kterého na závěrečné minuty zastoupí na hrotu Roman Bednář.
     
    87
    Hosté získali možnost rohového kopu, hrozící nebezpečí při Tinnerholmově centru ale odvrací pozorná defenziva domácích. O pár sekund později pálil Rosenberg, z nepřipravené pozice ale výrazně míjí branku.
     
    86
    Sparťané byli při rozehrávce zatlačeni až k vlastnímu rohovému praporku a Costův podél postranní čáry neměl šanci zpracovat Hušbauer.
     
    85
    Vystřídali i hosté, Markuse Halstiho nahrazuje Simon Kroon.
     
    84
    Zatímco je ošetřován Mario Holek, tak si obrovský potlesk při střídání vychutnává Marek Matějovský, místo něj vbíhá do hry Kamil Vacek.
     
    83
    Hušbauer přesnou kolmicí vysunul do pokutového území Váchu, ten se snažil najít Lafatu stojícího před prázdnou brankou, pas sparťanského beka ale stačil odkopnout Helander.
     
    82
    Dočkal potáhl míč středem útočné poloviny a z dvaceti metrů se odhodlal ke střeleckému pokusu, velmi nepovedená rána však míří daleko vedle Olsenovy svatyně.
     
    81
    Sparťané jsou opět usazeni s míčem na útočné polovině, neujaly se však centry Dočkala ani Kadeřábka.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 22. Lafata (Dočkal), 51. Lafata, 53. Kováč, 70. Lafata (Hušbauer) – 17. Forsberg, 27. Thelin (Tinnerholm)

    Karty:   73. Hušbauer (SPA) – 52. Forsberg (MLM)


    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha, Matějovský (84. Vacek) – Dočkal, Přikryl (71. Breznaník) – Lafata (87. Bednář)
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Vacek, T. Konaté, Hybš, Bednář, Breznaník

    Malmö FF: Olsen – Concha (53. Nazari), Hammar, Helander, Ricardinho – Tinnerholm, Halsti (85. Kroon), Adu, Forsberg – Thelin (75. Mehmeti), Rosenberg
    Náhradníci: Azinovic, Eriksson, Kroon, Cibicki, Nazari, Mehmeti, P. Konaté

    Rozhodca: Özkahya – Satman, Kan (vš. Turecko)

    Diváci: 12 833
    Streda 06.08.2014
    Malmö - Sparta Praha 2:0

    Góly: 35. Rosenberg (Thelin), 55. Rosenberg

    Karty:   41. Halsti (MLM), 57. Rosenberg (MLM), 66. Johansson (MLM), 75. Mehmeti (MLM), 90. Olsen (MLM) – 15. Vácha (SPA), 29. Švejdík (SPA), 90+2. Bednář (SPA)   90+6. Vácha (SPA)