Union 2013 – Čáslav 2:1 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
4:2 (1:2)
Malmö FF
cz Utorok 29.07.2014, 19:30 • Generali Arena • Liga majstrov (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Při sparťanském brejku Hušbauer vysunul do otevřeného prostoru Dočkala, ten lobem překonal brankáře Olsena, ovšem stadiónem to pouze zahučelo, když míč zapadl vedle hostující branky.
     
    87
    Generali Arenou se ozývá bouřlivý aplaus, který musí být slyšet až na opačném konci Prahy. To když je ze hry stažen David Lafata, kterého na závěrečné minuty zastoupí na hrotu Roman Bednář.
     
    85
    Vystřídali i hosté, Markuse Halstiho nahrazuje Simon Kroon.
     
    84
    Zatímco je ošetřován Mario Holek, tak si obrovský potlesk při střídání vychutnává Marek Matějovský, místo něj vbíhá do hry Kamil Vacek.
     
    75
    První změna v jedenáctce norského trenéra Hareideho, ten vysílá do boje Agona Mehmetiho místo střelce druhé branky Thelina.
     
    73
    Hušbauer u postranní čáry ostrým zákrokem poslal k zemi Ricardinha a okamžitě vidí v ruce tureckého sudího kartónek žluté barvy.
     
    71
    První střídání Letenských, Tomáš Přikryl za aplausu fanoušků přepouští své místo na levém křídle Michalu Breznaníkovi.
    David LAFATA - 4 : 2
     
    70
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hušbauer pronikl s míčem po levém křídle, načechral milimetrově přesný centr na hlavu DAVIDA LAFATY a sparťanský kapitán pokračuje v naprosto nevídaném střeleckém představení v rámci kvalifikace o Ligu mistrů! Lafata završuje dnešní hattrick a celkově skóruje již poosmé!
     
    64
    Matějovský vystihl hrubku při Helandera při rozehrávce, ten jej poté stáhl k zemi, ovšem k překvapení všech sparťanů na hřišti i v hledišti sudí Özkahya rozpažil a penaltu nepíská!
    Radoslav KOVÁČ - 3 : 2
     
    53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané bleskově otáčí vývoj zápasu! Kadeřábek přesným centrem vyzval k dalšímu zakončení Přikryla, jehož ránu Olsen reflexivním zákrokem vytěsnil jen před sebe, kde v obrovské skrumáži dokázal RADOSLAV KOVÁČ doklepnout míč do sítě!
     
    52
    Žlutá karta pro Forsberga. Švédský záložník zastavil pronikajícího Kadeřábka pouze za cenu žluté karty.
    David LAFATA - 2 : 2
     
    51
    Sparta právě vstřelila branku!
    V Praze na Letné to burácí! Hušbauer přesným centrem uvolnil v pokutovém území Přikryla, jehož ránu k tyči stačil Olsen pouze vyrazit těsně vedle sebe, kde snadno doráží míč do sítě DAVID LAFATA!
     
    50
    Po povedené sparťanské souhře uvnitř pokutového území si na jemný Kadeřábkův centr naběhl Lafata, ze tří metrů ale hlavičkoval do středu branky, kdy Olsen stačil míč zachytit těsně před brankovou čárou!
     
    47
    Sparťané konečně vystřihli jednoduchou akci, kdy Hušbauer nakopl míč za záda hostujících obránců, kam si naběhl Lafata, domácí kapitán už ale měl balón "na dlouhou nohu" a v zajímavé příležitosti pouze vysoko přestřelil.
    Kadeřábek hlavičkuje, Olsen vykopává na brankové čáře!
     
    33
    Další obrovská šance Kadeřábka! Tentokrát nedávný reprezentační debutant hlavičkou v předklonu dokázal Olsena překonat, za dánským brankářem ale stačil z brankové čáry odkopnout míč Ricardinho!
     
    32
    Kadeřábek si efektně a zároveň efektivně vyměnil míč s Matějovským, který mu vrátil přesnou přihrávku za záda hostujících obránců, sparťanský obránce ale z úhlu nedokázal pokořit Olsena!
    Isaac THELIN - 1 : 2
     
    27
    Malmö právě vstřelilo branku!
    Krátce poté ale hosté vystřihli nádhernou akci po pravém křídle, Rosenberg patičkou uvolnil Tinnerholma, na jehož pas si naběhl ISAAC THELIN a ránou bez přípravy prostřelil Bičíka!
     
    26
    Rosenberg si potáhl míč po levém křídle a před pokutovým územím vyslal na Bičíka jedovatou ránu, pozorný brankář ale míč vyrazil z domácího pohledu do bezpečí.
    Lafata ani Costa netrefují!
     
    23
    Na Přikrylův centr si opět naběhl Lafata a v obrovské šanci jen těsně míjí poloodkrytou branku Malmö!
    David LAFATA - 1 : 1
     
    22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letná bouří radostí! Na parádní Dočkalův centr si naskočil DAVID LAFATA a byť domácí kapitán hlavičkoval do středu branky, tak gólman Olsen nedokázal míč zkrotit a kulatý nesmysl mu proklouzl do sítě!
    Přikryl nepřekonal Olsena
     
    21
    Matějovský lobovaným pasem do pokutového území uvolnil za hostující obranou Přikryla, jenž se vyhl ofsajdové pasti, tváří v tvář ale nepřekonal brankáře Olsena! Domácí teď zahodili obrovskou příležitost na vyrovnání.
    Emil FORSBERG - 0 : 1
     
    17
    Malmö právě vstřelilo branku!
    Hosté se nečekaně ujímají vedení! Po individuálním průniku vypálil z hranice pokutového území EMIL FORSBERG a jeho rána tečovaná bránícím Kováčem končí za zády brankáře Bičíka!
    Šance hostů
     
    10
    To mohla být pohroma pro Spartu! Conchův přetažený centr vrátil k opačné tyči Halsti a před odkrytou brankou se k zakončení drali jeho spoluhráči, Costa ale stačil v poslední možné chvíli odkopnout míč daleko od vlastní branky!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 22. Lafata (Dočkal), 51. Lafata, 53. Kováč, 70. Lafata (Hušbauer) – 17. Forsberg, 27. Thelin (Tinnerholm)

    Karty:   73. Hušbauer (SPA) – 52. Forsberg (MLM)


    AC Sparta Praha: Bičík – Kadeřábek, Kováč, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha, Matějovský (84. Vacek) – Dočkal, Přikryl (71. Breznaník) – Lafata (87. Bednář)
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Vacek, T. Konaté, Hybš, Bednář, Breznaník

    Malmö FF: Olsen – Concha (53. Nazari), Hammar, Helander, Ricardinho – Tinnerholm, Halsti (85. Kroon), Adu, Forsberg – Thelin (75. Mehmeti), Rosenberg
    Náhradníci: Azinovic, Eriksson, Kroon, Cibicki, Nazari, Mehmeti, P. Konaté

    Rozhodca: Özkahya – Satman, Kan (vš. Turecko)

    Diváci: 12 833
    Streda 06.08.2014
    Malmö - Sparta Praha 2:0

    Góly: 35. Rosenberg (Thelin), 55. Rosenberg

    Karty:   41. Halsti (MLM), 57. Rosenberg (MLM), 66. Johansson (MLM), 75. Mehmeti (MLM), 90. Olsen (MLM) – 15. Vácha (SPA), 29. Švejdík (SPA), 90+2. Bednář (SPA)   90+6. Vácha (SPA)