Crystal Palace – Aston Villa 1:0 (kon.) | Fulham – Norwich 1:0 (kon.) | Southampton – Cardiff 0:1 (kon.)
Stoke City – Newcastle 1:0 (kon.) | Sunderland – Everton 0:1 (kon.) | West Bromwich – Tottenham 3:3 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
3:3 (3:1)
Tottenham Hotspur
Sobota 12.04.2014, 16:07 • The Hawthorns (West Bromwich) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:07.
     
    West Brom naposledy zdolal Tottenham v decembri 2008. Odvtedy zviedli mužstvá osem vzájomných duelov, v ktorých štyrikrát triumfovali Spurs a rovnako štyrikrát sa zrodil nerozhodný výsledok. Bolo tomu tak i v poslednom vzájomnom stretnutí, ktoré sa hralo 26.decembra 2013 v rámci 18.kola súčasného ročníka a mužstvá si po ňom rozdelili bod po výsledku 1.1.

    Výkop dnešného stretnutia je naplánovaný na 16:07, prajem Vám príjemný zážitok.
     
    Vítam Vás pri stretnutí 34.kola anglickej Premier League, v ktorom West Bromwich Albion privíta na svojom štadióne The Hawthorns tím Tottenham Hotspur.

    West Brom bodoval vo svojich posledných dvoch vystúpeniach, keď najskôr získal bod za remízu 3:3 s Cardiffom a vzápätí zdolal Norwich najtesnejším rozdielom 0:1. WBA je momentálne šestnáste a na svojom konte má 32 bodov, čo je päťbodový náskok na prvé miesto znamenajúce zostup. Pre úplnosť, je to osemnáste miesto, ktoré patrí Fulhamu za 27 bodov. Späť však k WBA, na pätnástu Swanseu strácajú domáci len jediný bodík a majú ešte zápas k dobru.

    Tottenham je so ziskom 59 bodov na šiestej priečke, z ktorej má dvojbodový náskok pred siedmym Manchesterom United, ale naopak štvorbodové manko na piaty Everton, ktorý má navyše odohraný o duel menej. Spurs podľahli 30. marca Liverpoolu, na jeho pôde, deklasujúco 4:0, ale túto blamáž odčinili v poslednom kole, keď zdolali vysoko 5:1 Sunderland.
     
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: B. Foster – J. Olsson, S. Reid, L. Ridgewell, G. McAuley, M. Amalfitano, S. Sessègnon, Y. Mulumbu, C. Brunt, G. Dorrans, M. Vydra
    Náhradníci: C. Yacob, G. Myhill, V. Anichebe, C. Dawson, B. Jones, S. Berahino, T. Bifouma

    Tottenham Hotspur: H. Lloris – Y. Kaboul, D. Rose, K. Naughton, V. Chiricheş, A. Lennon, Paulinho, N. Chadli, C. Eriksen, E. Adebayor, H. Kane
    Náhradníci: A. Townsend, G. Sigurðsson, B. Friedel, E. Fryers, N. Bentaleb, M. Veljkovic, H. Winks

    Rozhodca: N. Swarbrick – L. Betts, A. Halliday.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    West Bromwich Albion dal gól!
    Už v prvej minúte sme sa dočkali otváracieho gólu stretnutia, keď Lloris vyrážal Amalfitanovu strelu len k MATĚJOVI VYDROVI, ktorý následne poslal loptu do siete a domáci sa môžu tešiť z vedenia 1:0.
     
    4
    West Bromwich Albion dal gól!
    Domáci vedú už 2:0! Center z pravej strany spoza vápna spracoval jeden z domácich hráčov hlavou a poslal ho na ľavú stranu vápna, kde bol úplne voľný CHRIS BRUNT a ten strelou do protipohybu gólmana vsieťuje druhý gól domácich.
     
    7
    Tottenhamu teda úvod stretnutia absolútne nevyšiel, ale teraz sa hosťom takmer podarilo znížiť, keď Adebayor uvoľnil za šestnástkou z ľavej strany Harryho Kanea. Jeho strela z hranice pokutového územia však smerovala mimo Fosterovej brány.
     
    8
    Amalfitano nestratil loptu ani v súboji s troma protihráčmi a nakoniec sa mu dokonca podarilo zakončiť. jeho strela však presná nebol a bude nasledovať výkop z kopačky Huga Llorisa.
     
    9
    Tottenham ťahal peknú akciu po ľavom krídle, ale Eriksenov center z ľavej strany na voľného Lennona neprešiel. Tottenham však pokračuje v ofenzívnych snahách.
     
    11
    Tottenhamu sa darilo držať loptu na svojich kopačkách a na súperovej polovici, ale hostia boli príliš ďaleko od brány Bena Fostera. Po nepresnom centri z pravej strany išli dopredu domáci, ale Vydra sa k zakončeniu nepredral.
     
    12
    Hostia znovu pohrozili a dokazujú, že napriek zlému vstupu do stretnutia sa vzdať nemienia. Danny Rose poslal pekný center do vápna z ľavej strany, na ktorý vyskočil najvyššie Harry Kane. Jeho strela hlavou však smerovala len nad brvno domácej svätyne.
     
    13
    Hráčom Spurs nevyšla kombinácia na pravej strane a na vlastnej polovici vhadzovalo domáce WBA, ktoré šlo dopredu, ale Stéphane Sességnon bol v ofsajde.
     
    14
    Hostia kombinujú na polovici domácich, ale stále je to veľmi ďaleko od pokutového územia WBA. Nakoniec sa však predsa len dostávali do šance, keď Aaron Lennon hľadal Adebayora vo vápne.
     
    15
    Bola nariadená penalta po faule na Emmanuela Adebayora.
     
    16
    Práve faulovaný Adebayor zahrával pokutový kop, ale prízemnou strelou do ľavej strany Fostera neprekvapil a domáci gólman si vzal loptu do náruče. Hráči WBA tak stále vedú 2:0!
     
    18
    Tottenham si prihrával na krátko v stredovom kruhu. Prišiel však o loptu a následne sa zrodil faul na Matéja Vydru, ktorý mal na svedomí Nacer Chadli. Nariadený voľný kop však domáci nezahrali najlepšie a stratili loptu, ktorú má tak vo svoje moci znovu Tottenham.
     
    20
    Vydra si nabiehal vo vápne na ďalekonosný center zo stredu pola, ale bol odstavený Chirichesom, ktorý odvrátil nebezpečenstvo a odkopol loptu.
     
    21
    Adebayor spracoval na ľavej strane loptu po dlhom centri od spoluhráča, krátkou prihrávkou ho posunul do druhej vlny Eriksenovi, ktorý centroval do vápna. Obrana domácich si však s touto situáciou poradila a odvracia loptu do stredu pola.
     
    22
    Domáci sa takmer rútili do prečíslenia 3 na 2, ale Sességnon stratil loptu. Krátko na to dopadol rovnako na druhej strane ihriska Harry Kane.
     
    25
    Tottenham drží loptu na svojich kopačkách, ale v posledných momentoch sa mu nedarí dostať sa cez prehustený stred pola. V strede pola bol pri postrannej čiare faulovaný Rose a faulujúcim hráčom bol domáci Steven Reid.
     
    26
    Po Reidovom faule mali hostia k dispozícii voľný kop, ktorý však skončil nevýrazným centrom z ľavej strany a ten si vzal pre seba Foster. Krátko potom sa vo výbornej pozícii ocitol na pravej strane vápna Morgan Amalfitano, ktorý však napálil len do Llorisa, ktorý loptu vytlačil nad brvno svojej brány a nasledovať bude rohový kop domáceho mužstva.
     
    28
    Rohový kop WBA nebezpečenstvo pre hostí nepriniesol a rovnako ani vhadzovanie domácich na ľavej strane útočnej polovice. Krátko potom stratil Adebayor v súboji v strede pola loptu a poslal ju za postrannú čiaru, odkiaľ ju znova vrátia do hry vhodením domáci hráči.
     
    30
    Je za nami prvá polhodinka stretnutia a hra v posledných momentoch uviazla v strede pola. Loptu majú na kopačkách hráči Spurs a nezmenilo sa to ani po nepresnom centri Kanea z ľavej strany.
     
    31
    West Bromwich Albion dal gól!
    Lennon sa takmer prekľučkoval po pravej strane k zakončeniu, ale stroskotal na poslednom bekovi, ktorý odkopával loptu až na polovicu Spurs, kde si ju vzal pre seba STÉPHANE SESSÉGNON, ktorý prešprintoval k bráne a aj napriek obkľúčeniu dvoch hosťujúcich obrancov dokázal zakončiť a presnou strelou do stredu brány prekonáva Llorisa, ktorý tak už tretíkrát v dnešnom meraní síl musí ťahať loptu zo svojej siete.
     
    34
    Tottenham dal gól!
    Harry Kane centroval z pravej strany, ale zasiahol len domáceho beka JONASA OLSSONA, ktorý nešťastným tečom prekonáva vlastného gólmana. Stav stretnutia sa mení, WBA je však stále vo vedení o dva góly, 3:1.
     
    35
    Domáci vhadzujú na ľavej strane útočnej polovice, loptu vracal do hry konkrétne Ridgewell, ale krátko potom ju získal Tottenham.
     
    36
    Z hranice vápna pálil nebezpečne Danny Rose a jeho strelu dokázal Foster vyraziť pred seba. K dorážke sa dostal Paulinho, ale aj tentokrát si Ben Foster poradil a podržal svoj tím.
     
    38
    Po prízemnom centri z ľavej strany sa dostával k zakončeniu Vydra, ale hosťujúci bek Chiriches ho dokázal odzbrojiť a odkopával loptu na roh, z ktorého už nebezpečenstvo pre Tottenham neplynulo.
     
    40
    Po nepresnom pokuse od jedného z domácich hráčov sa dostal k výkopu Lloris. Vzápätí si domáci zahrajú voľný kop v strede pola po faule Paulinha.
     
    41
    Voľný kop WBA končí mimo hracej plochy a pri lopte sú po vhodení hráči Tottenhamu. Prvý polčas vstupuje do svojej poslednej päťminútovky.
     
    43
    Emmanuel Adebayor sa obtočil okolo beka, ale nedokázal sa dostať k strele, pretože nasledovala zrážka s ďalším obrancom WBA. Adebayorovi rozhodca odpískal faul a domáci vrátia loptu do hry voľným kopom, ktorý rozohrá gólman Foster.
     
    44
    Z veľkej diaľky sa odhodlal k strele domáci Youssouf Mulumbu, ale Llorisa neprekvapil ten si vzal loptu do náruče. nasledovať bude jeho výkop od brány.
     
    45
    Na ľavej strane obrannej polovice Spurs bol Vydra faulovaný Chirichesom a domáci si vyskúšajú priamy kop zo sľubnej pozície, zatiaľ čo hlavný arbiter nadstavuje dve minúty.
     
    45+1
    Po štandardnej situácii domácich si vzal loptu pre seba Lloris a rozohral akciu Tottenhamu, ktorá končí Eriksenovým centrom do náruče Bena Fostera.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol až štyri góly. Domáci viedli už v 4.minúte 2:0 po góloch Vydru a Brunta. Adebayor mohol v 16.minúte znížiť, ale nepremenil penaltu a v 31.minúte prehrávali hostia dokonca 3:0 po góle Sességnona, ale Tottenhamu pomohol skorigoivať výsledok nešťastným tečom a následným vlastným gólom Olsson.
    Druhý polčas sa začne približne 17:11
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Vlad Ciriches, prichádza Ezekiel Fryers.
     
    46
    Druhý polčas rozohrali hostia, ale ich akcia nemala dlhé trvanie, pretože bola zastavená faulom domáceho hráča.
     
    47
    Eriksen zahrával priamy kop Tottenhamu, ale svojím tvrdým pokusom bránu neohrozil, pretože loptu odvrátil Liam Ridgewell.
     
    50
    Nepresnosti na oboch stranách, ani jeden z tímov sa nedokázal dostať do vážnejšej šance a hrá sa prevažne v strede pola.
     
    51
    Po centri z pravej strany sa dostal k strele Danny Rose, ale jeho tvrdá rana preletela len tesne popri pravej tyčke domácej brány.
     
    53
    Hostia sú v druhom polčase jednoznačne aktívnejší, teraz zahrávali rohový kop potom, čo Foster vyrážal Eriksenovui delovku., Krátko po rohu nepresne hlavičkoval Paulinho.
     
    55
    Danny Rose padol na ľavej strane vápna po súboji s domácim bekom a hostia si pýtajú penaltu, ale hlavný arbiter udeľuje žltú kartu hosťujúcemu hráčovi za simulovanie, čo rozpútalo prudký nával emócií v oboch táboroch.
     
    57
    Po návale emócií sa opäť začína hrať, vykopáva domáci gólman Foster.
     
    58
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Stéphane Sességnon, prichádza Claudio Yacob.
     
    60
    Videli sme ďalší priamy kop Tottenhamu, aj tentokrát ho zahrával Cristian Eriksen, ale nebezpečenstvo z neho neplynulo.
     
    62
    Graham Dorrans fauloval Kaboula v strede pola pri šprintérskom súboji a za surový zákrok od zadu dostáva žltú kartu.
     
    64
    Na ľavej strane obrannej polovice tvrdo fauloval Steven Reid, ktorý dostáva žltú kartu a Tottenham bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    65
    Priamy kop rozohrali hostia na krátko. Usadili sa na útočnej polovici a na center z ľavej strany si vyskakoval vo vápne Kaboul, ktorý vo vzdušnom súboji netrafil loptu, ale gólmana Fostera.
     
    68
    Hostia neustále pália na domácu bránu, ale nedarí sa im prekonať Fostera. Paulinho pálil len do jedného z domácich bekov a Kane sa už k odrazenej lopte dostať nedokázal.
     
    70
    Tottenham dal gól!
    Po centri Aarona Lennona z pravej strany sa hlavou presadzuje HARRY KANE a znižuje na 2:3.
     
    72
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Matěj Vydra, prichádza Saido Berahino.
     
    74
    Akcia Tottenhamu bola zastavená pre Paulinhov ofsajd, ale krátko potom to hostia skúsili znovu a spoza šestnástky zakončoval Eriksen, ale jeho strela bola nepresná a mierila vysoko vysoko nad brvno domácej brány.
     
    76
    Hostia neustále kombinujú na súperovej polovici, ale hrá sa príliš ďaleko od brány Fostera.
     
    78
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Jonas Olsson, prichádza Craig Dawson.
     
    78
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Gylfi Thór Sigurdsson.
     
    81
    Voľný kop Tottenhamu z pravej strany zahrával Kaboul, ktorý poslal tvrdý center do vápna, kde sa lopta odrazila až k Adebayorovi, ktorý bol na ľavej strane vápna, odkiaľ tvrdo vypálil, lenže poslal loptu vysoko nad Fosterovu bránu.
     
    83
    Domáci naťahujú čas a teraz získali vhadzovanie tesne pri rohovej zástavke na ľavej strane útočnej polovice.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Liam Ridgewell (West Bromwich Albion).
     
    85
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Andros Townsend.
     
    88
    Záver stretnutia sa nesie v nezáživnom duchu, v ktorom sledujeme neúspešnú snahu Tottenhamu o dostanie sa do útočného pásma.
     
    90
    Cristian Eriksen fauloval na vlastnej polovici pri ľavej postrannej čiare Dorransa a dostáva žltú kartu. Domáci zahrávali priamy kop, ten ale nebezpečenstvo pre bránku Spurs nepriniesol.
     
    90+1
    Až šesť minút sa nadstavuje k druhému polčasu.
     
    90+4
    Tottenham dal gól!
    Adebayor posunul loptu na hranici vápna Lennonovi, ktorý našiel svojím centrom na ľavej strane vápna CRISTIANA ERIIKSENA, ktorý sa kľučkou zbavil beka a nádherne vystrelil. Jeho strela končí v sieti a Tottenhamu sa zrejme podarilo zabezpečiť si bod z dnešného stretnutia.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva domáci gólman Ben Foster (West Bromwich Albion).
     
    90+6
    Po malej domov uvidíme dlhý odkop Llorisa, po ktorom zrejme hlavný arbiter ukončí dnešný zápas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tottenham síce po prvom polčase prehrával o dva góly, ale v tom druhom dokázal v 70.minúte znížiť na rozdiel jedného gólu Kane a v nadstavenom čase peknou strelou vyrovnal Eriksen. Mužstvá si tak pripíšu zhodne jeden bod po zaslúženej remíze 3:3.

    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem príjemný zvyšok večera. (18:24:42)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 1. Vydra, 4. Brunt, 31. Sességnon – 34. Olsson (vla.), 70. Kane, 90+4. Eriiksen

    Karty:   62. Dorrans (WBA), 64. Reid (WBA), 83. Ridgewell (WBA), 90+5. Foster (WBA) – 55. Rose (TOT), 90. Eriksen (TOT)


    West Bromwich Albion: B. Foster – J. Olsson, S. Reid, L. Ridgewell, G. McAuley, M. Amalfitano, S. Sessègnon, Y. Mulumbu, C. Brunt, G. Dorrans, M. Vydra
    Náhradníci: C. Yacob, G. Myhill, V. Anichebe, C. Dawson, B. Jones, S. Berahino, T. Bifouma

    Tottenham Hotspur: H. Lloris – Y. Kaboul, D. Rose, K. Naughton, V. Chiricheş, A. Lennon, Paulinho, N. Chadli, C. Eriksen, E. Adebayor, H. Kane
    Náhradníci: A. Townsend, G. Sigurðsson, B. Friedel, E. Fryers, N. Bentaleb, M. Veljkovic, H. Winks

    Rozhodca: N. Swarbrick – L. Betts, A. Halliday