Ottawa – Calgary 6:3 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 4:1 (kon.)
Edmonton – NY Rangers 0:5 (kon.) | Nashville – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
koniec
Edmonton Oilers
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
New York Rangers
cz Pondelok 31.03.2014, 02:00 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:48
    David Perron se na trestnou lavici zase rychle vrátí. Vyloučen je za sekání.
     
    55:30
    Oba hráči vyloučeni na dvě minuty, jelikož ani jeden z nich neodhodil rukavice.
     
    55:30
    David Perron a Daniel Carcillo se dostali do potyčky! Hostující hráč nakonec svého oponenta zalehl a rozhodčí poté oba kohouty odtrhli. Po komerční přestávce uvidíme, jaké tresty sudí rozdají.
     
    53:47
    Rick Nash mohl završit hattrick. Hostující kanonýr jel sám na Scrivense. Zkusil bekhendovou kličku, ale Scrivens se roztáhl a puk schoval do lapačky. Krásný zákrok.
     
    50:15
    Gordon vyloučen za vysokou hůl, zasáhl do obličeje McDonagha. 16 sekund se bude hrát 4 na 4 a poté začne přesilová hra Rangers. A v obličeji hostujícího zadáka se objevila krev, takže Gordon si na trestné lavici posedí až 4 minuty.
     
    48:31
    Tentokrát si přesilovku zahrají domácí. Vyloučen Anton Stralman za hákování.
     
    45:33
    Sam Gagner vyhodil kotouč mimo hrací plochu a je vyloučen za zdržování hry.
     
    43:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Také druhé Diazovo vyloučení vedlo ke gólu Rangers ve vlastním oslabení! Nejprve se dostal ke střele Zuccarello, ale tu srazil do rohu obránce Larsen. Domácí však puk opět ztratili a Derek Stepan tak našel před brankou volného MATSE ZUCCARELLA, který zamířil nad lapačku bezmocného Scrivense. Druhá trefa Zuccarella v utkání. Asistence: Derek Stepan a Marc Staal.
     
    42:45
    Jordan Eberle si z rohu vyjel až před Talbota a az pravého kruhu zakončil. Hostující brankář se však dobře postavil a má kotouč v klíně.
     
    41:53
    Diaz podrazil Gagnera a podruhé v utkání usedá na trestnou lavici.
     
    39:30
    Staal vyslal pěknou přihrávkou dopředu Moora, který se natlačil kolem obránce až před Scrivense. Ten kotouč do své branky tentokrát nepropustil.
     
    33:25
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté udeřili ve vlastním oslabení! Hall pálil hned po buly tvrdě, ale také nepřesně. Následně Justin Schultz neudržel útočnou modrou a Stepan vyrazil spolu s Nashem do přečíslení 2 na 1. To prvně jmenovaný vyřešil přihrávkou na RICKA NASHE, který se trefil pod vyrážečku přesouvajícího se Scrivense. Asistence: Derek Stepan.
     
    33:14
    Raphael Diaz před brankou doslova zalehl Gazdice a posedí si dvě minuty na trestné. Přesilovka pro Edmonton.
     
    29:07
    Rangers právě vstřelili branku!
    Newyorský celek zvyšuje už na 0:3 a opět to byl Ben Scrivens, kdo si srazil kotouč do vlastní branky! Domácí gólman střelu RICKA NASHE vyrazil, ovšem útočník Rangers kotouč odražený od zadního mantinelu dojel, z brankové čáry ho nahodil zpět na Scrivense a od jeho betonu se smolně odrazil za brankovou čáru. Asistence: Derek Stepan.
     
    26:50
    Hostů bylo na ledě šest a domácí si zahrají první přesilovku.
     
    25:08
    Opět se mohlo měnit skóre. Letící kotouč pohotově tečoval Dominic Moore, ovšem Scrivens stačil zareagovat a puk končí pod ním.
     
    24:38
    Rangers právě vstřelili branku!
    Dvě vteřiny před návratem vyloučeného Smythe na led domácí smolně inkasují! DERICK BRASSARD nahodil kotouč z úhlu na branku a Scrivens si ho holí nešťastně srazil za svá záda. Dobrou práci odvedl i Pouliot, který domácímu brankáři stínil před brankovištěm – 0:2. Asistence: Raphael Diaz a Mats Zuccarello.
     
    23:06
    Martin St. Louis gól v dresu Rangers snad nedá! Po přihrávce Nashe pálil bývalý útočník Tampy do poloodkryté branky, ovšem Scrivens se stačil přesunout a zabránil druhému gólu ve své síti.
     
    22:40
    Ryan Smythl zabránil Moorovi v dorážce do odkryté klece faulem a hosté tak budou hrát přesilovku.
     
    19:43
    Z mezikruží střílel Boyle a po dorážkách Dorsetta a právě Boyla se puk dostal až za brankovou čáru. Bylo to však až po odpískání a gól tak nemůže platit.
     
    18:29
    Hagelin nahrál před branku St. Louisovi, který měl dost času, aby zamířil. Scrivensovi puk sice projel mezi betony, ale zastavil se těsně za nimi a za čáru ho nedokázal procpat znovu St. Louis a po něm ani Richards!
     
    16:30
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté se ujímají vedení! Pouliot nahrál na modrou čáru Stralmanovi, který vystřelil. Letící puk ještě zády k brance dokázal ze vzduchu jemně tečovat MATS ZUCCARELLO a Scrivens máchl lapačkou do prázdna. Asistence: Anton Stralman a Benoit Pouliot.
     
    11:43
    Scrivens u mantinelu špatně rozehrál, Stepan naštěstí pro něho nedosáhl před prázdnou brankou na puk!
     
    06:59
    Skvělý zákrok Scrivense po úniku Nashe! Hostující útočník si prohodil kotouč mezi dvěma obránci a jel sám na Scrivense, který jeho forhendovou kličku pokryl.
     
    06:30
    Vyloučení na domácí straně, potrestán Gazdic za faul na Dorsetta.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 17. Zuccarello (Stralman, Pouliot), 25. Brassard (Diaz, Zuccarello), 30. Nash (Stepan), 34. Nash (Stepan), 44. Zuccarello (Stepan, Staal)


    Edmonton Oilers: Scrivens (Fasth) – Schultz, Klefbom, Petry, Larsen, Bělov, Marinčin – Perron, Gagner, Hall – Eberle, Nugent-Hopkins, Lander – Pitlick, Gordon, Hendricks – Fraser, Smyth, Gazdic
    Trenér: Dallas Eakins

    New York Rangers: Talbot (Lundqvist) – Girardi, McDonagh, Staal, Stralman, Klein, Diaz – Carcillo, Stepan, Nash – St. Louis, Richards, Hagelin – Pouliot, Brassard, Zuccarello – Dorsett, Moore, Boyle. Trenér: Alan Vigneault

    Rozhodca: Furlatt, St. Pierre – Cameron, Shewchyk

    Diváci: 16839