Buffalo – Tampa Bay 3:4 (po pr.) | NY Islanders – NJ Devils 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Detroit 2:4 (kon.)
Carolina – Columbus 2:3 (po pr.) | Florida – Montreal 1:4 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:4 (kon.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.) | LA Kings – Winnipeg 4:2 (kon.)
Philadelphia – Boston 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Calgary 6:3 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 3:2 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Detroit Red Wings
Nedeľa 30.03.2014, 00:05 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:05.
     
    Tieto dve mužstvá sa v NHL stretávajú už od jej založenia. V doterajšom priebehu sezóny sa stretli päťkrát, pričom trikrát bol úspešnejší Detroit a Toronto vyhralo dvakrát. Naposledy sa stretli 19.marca a vtedy domáci Detroit vyhral 3:2 po dvoch góloch Nyquista a jednom Alfredssona. Za Toronto skórovali Gardiner a van Riemsdyk.

    Úvod duelu je naplánovaný na 00:05 SEČ, prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Vítam Vás pri stretnutí kanadsko-americkej NHL, v ktorom sa v Air Canada Centre stretnú dva tímy z tzv. Originálnej šestky NHL. Toronto Maple Leafs privíta Detroit Red Wings.

    Toronto naposledy zvíťazilo 14.marca, keď ako hosťujúci tím porazilo Los Angeles 2:3. Odvtedy ťahá sériu siedmich prehier, tá posledná bola s Philadelphiou Flyers, ktorej podľahlo 2:4. Vo Východnej konferencii im patrí desiate miesto za 80 bodov. Rovnaký bodový zisk má ešte trojica Columbus, Detroit a Washington. Pred jedenástym New Jersey majú tieto štyri tímy náskok štyroch bodov. V Atlantickej divízii sú Maple Leafs na piatom mieste.

    Ako už bolo spomenuté vyššie, aj Detroit patrí do štvorice tímov Východnej konferencie, ktoré majú na konte 80 bodov a momentálne je ôsmy. Red Wings tiež ťahajú sériu prehier, ale tá ich je podstatne kratšia ako u ich súpera. Detroit prehral posledné tri duely, naposledy nestačil na vlastnom ľade na Montreal, ktorému podľahol 4:5. V Atlantickej divízii sú Red Wings pred Torontom, čiže sú štvrtí.
     
    Úvodné zostavy:

    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gunnarsson, Gardiner, Franson, Gleason, Rielly – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Lupul, Kadri, Raymond – Clarkson, Bolland, Kulemin – D'Amigo, McClement, Bodie

    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Nyquist, Helm, Franzen – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Legwand, Andersson – Bertuzzi, Glendening, Miller

    Rozhodca: St. Laurent, Meier – Nansen, Amell.
     
    Úvod stretnutia sa o pá minút odkladá.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:40
    Zápas začal vo vysokom tempe, najskôr boli v útočnom pásme hostia a ich akciu zakončoval strelou Tomáš Jurčo, krátko potom sa v ofenzíve dostali k zakončeniu domáci po strele Masona Raymonda.
     
    03:30
    Hra sa takmer vôbec neprerušuje a sledujeme rýchly hokej z jednej strany na druhú, najskôr od modrej pálil jeden z bekov Detroitu, aby následne Howard vyrážal strelu van Riemsdyka.
     
    05:00
    V úvode sa viac darí Torontu, ktoré sa dokázalo usadiť na dlhšie v útočnej tretine.
     
    06:11
    Po ďalšom zo zásahov Howarda sa hra prerušuje a nasleduje prvá reklamná pauza stretnutia.
     
    06:45
    Znovu, aj po reklamnej pauze, vidíme útočnú snahu Toronta. Howard vyrážal betónom strelu z hokejky Phila Kessela.
     
    08:00
    Detroit sa konečne vymanil spod tlaku Toronta, ale pomer striel je stále 7:1 pre domácich. Maple Leafs vyšiel úvod stretnutia, ale gól zo svojej prevahy nevyťažili.
     
    08:50
    Po dlhšej dobe sme sa dočkali priameho ohrozenia brány, ktoré mal na svedomí Todd Bertuzzi.
     
    09:41
    Toronto sa znovu dostalo do útočného pásma, kde dlho kombinovalo, až Howard musel prikrytím puku prerušiť hru po Kesselovom pokuse.
     
    10:57
    Toronto Maple Leafs dalo gól!
    Toronto napokon predsa len využíva svoj tlak v úvode zápasu a po tvrdej strele spoza kruhov otvára skóre obranca CODY FRANSON, ktorý vsieťuje svoj piaty gól v sezóne. Asistencie: Jake Gardiner, Jay McClement
     
    13:10
    Do útočného pásma sa dostal po dlhšej dobe aj Detroit, ktorý sa v ňom síce dokázal usadiť, ale strely Quinceyho ani Tatara presné neboli.
     
    13:41
    Od modrej tvrdo vypálil domáci bek Morgan Rielly a Howard po jeho strele prerušuje hru.
     
    14:48
    Po vzájomnej ostrej výmene názorov sa vylučuje na oboch stranách. Domáci Phil Kessel a hosťujúci David Legwand dostávajú trest za hrubosť, ale hra 4 na 4 bude nasledovať až po reklamnej pauze.
     
    16:48
    Hra 4 na 4 nepriniesla žiadne vážnejšie šance, ale stále sledujeme hernú prevahu Toronta, ktoré trávi väčšinu prvej tretiny v útočnom pásme. Oba tímy sú už v plnom počte.
     
    18:00
    Po dlhšej dobe sa dostal do ofenzívy aj Detroit, ale Jurčov pokus bol vyrazený a Glendening krátko na to bránu minul. Vstupujeme do posledných dvoch minút prvej časti.
     
    19:19
    Howard hru prerušuje po strele Diona Phaneufa, ešte predtým pálil z nebezpečnej pozície nepresne Kessel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine je pomer striel 11:7, ale Toronto je jednoznačne lepším tímom a zaslúžene vedie 1:0 Fransonovým gólom z 11.minúty. Druhá tretina sa začne približne 1:10.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:30
    Aj v úvode druhej časti sa Toronto usádza v útočnom pásme, ale jediným hráčom, ktorý dokázal vystreliť na bránu bol Phil Kessel.
     
    22:09
    Nazem Kadri bol faulovaný a za držanie dostáva dve minúty Riley Sheahan.
     
    23:05
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po prihrávke z ľavej strany si DARREN HELM hodil puk na backhand a premeneným blafákom vyrovnáva vo vlastnom oslabení na 1:1. Asistencia: Joakim Andersson.
     
    24:09
    Toronto je v útočnom pásme, ale jeho presilová hra je na konci, pretože Sheahan sa už vracia na ľadovú plochu.
     
    24:37
    Detroit Red Wings dal gól!
    GUSTAV NYQUIST triafa odrazený puk a prízemnou strelou dáva svoj 26.gól v sezóne, ktorým otáča skóre zápasu a posiela Detroit do vedenia 1:2. Asistencie: Johan Franzen, Jakub Kindl.
     
    27:30
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, pokračujeme 28.minútou a hrá sa v útočnom pásme Detroitu.
     
    27:57
    Detroit Red Wings dal gól!
    Vidíme výborný nástup do druhej tretiny a senzačný obrat pre hostí, ktorí vedú už 1:3 potom, čo sa tečovanou strelou presadil DARREN HELM a dáva svoj druhý gól v dnešnom zápase. Asistencie: Jakub Kindl, Daniel Alfredsson.
     
    29:30
    Toronto zostalo obratom Detroitu veľmi nemilo prekvapené a ne jeho hre to je vidieť. James van Riemsdyk sa síce pred Howarda natlačil, ale následne jeho bránu trafiť nedokázal.
     
    30:59
    Toronto vyslalo na Howarda ďalšiu nepresnú strelu a krátko po nej sa hra prerušovala. Nasleduje reklamná pauza.
     
    30:59
    Pomer striel na bránu v druhej tretine je zatiaľ 5:7 pre Detroit.
     
    34:23
    Opäť sme sa nevyhli menšiemu technickému výpadku, za čo sa veľmi ospravedlňujem.
     
    34:23
    Dave Bolland fauloval Darrena Helma, autora dvoch gólov Red Wings, a dostáva dve minúty za hrubosť + dve minúty za nedovolené bránenie. Čaká nás tak štvorminútová presilová hra Red Wing, ktorí majú veľkú šancu pridať ďalší gól.
     
    35:30
    Detroit sa zatiaľ v útočnom pásme usadiť nedokázal.
     
    36:40
    Raymond sa dostal do brejku a dobrou hrou s pukom na hokejke získal pásmo pre Toronto. Následne sa dostal k strele Kulemin, ale jeho pokus bol zrazený na ochrannú sieť a hra sa prerušovala.
     
    36:55
    Hra je znova prerušená, tentokrát sa Detroit pri pokuse o dostanie sa do útočného pásma ocitol v ofsajde, čo hlavnému arbitrovi neuniklo.
     
    37:50
    Detroitu sa podarilo konečne si udržať útočné pásmo a kombinovať v presilovkovom rozostavení. Z pravej strany pálil len do brankára Jurčo, krátko po ňom minul bránu Kronwall.
     
    38:25
    Domáci dlhé oslabenie ustáli a už hrajú v plnom počte.
     
    38:57
    Toronto Maple Leafs dalo gól!
    V závere druhej tretiny sa Torontu predsa len podarilo vsietiť kontaktný gól, keď sa z dorážky trafil presne JOFFREY LUPUL a upravuje na 2:3. Asistencie: Morgan Rielly, Jake Gardiner
     
    39:30
    V závere tretiny ešte vidíme kombináciu Toronta v útočnom pásme, ale bez výraznejšieho streleckého pokusu.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V priebehu necelých ôsmych minút dokázal Detroit vsietiť tri góly a obrátiť vývoj zápasu vo svoj prospech, ale následne nevyužil štyri minúty početnej výhody a potvrdilo sa staré známe pravidlo, nedáš – dostaneš. 63 sekúnd pred záverečnou sirénou druhej časti znížil na rozdiel jedného gólu Lupul. Pred treťou tretinou tak ostáva všetko otvorené, tá sa začne približne 2:06.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:18
    Toronto ťahá sériu siedmych prehier a Detroit troch. Pre jedno z mužstiev sa táto nepríjemná šnúra dnes skončí a odpoveď na otázku, ktoré z nich bude tým šťastnejším, možno budeme poznať už po konci tejto dvadsaťminútovky. Prvé prerušenie hry v nej prišlo už po osemnástich sekundách, keď Howard prikrýval strelu Jamesa van Riemsdyka.
     
    42:00
    Rovnako ako v úvode predchádzajúcich dvoch tretín, aj v tejto je aktívnejšie Toronto.
     
    43:20
    Toronto si vytvorilo tlak Howard bol mierne dezorientovaný. Kvôli mele tiel pred jeho bránou nevedel kde má puk, ktorý nakoniec odrážal do stredného pásma spred bránkovej čiary Tomáš Tatar.
     
    44:40
    Luke Glendening sa pekne obtočil okolo Bernierovej brány, ale zakončiť nakoniec nedokázal. Detroit krátko potom o útočné pásmo prišiel.
     
    45:42
    Videli sme šance na oboch stranách, ale zatiaľ čo McClement netrafil bránu, na druhej strane musel Bernier prikryť puk a prerušiť hru po strele Davida Legwanda.
     
    46:27
    Po Jurčovej prihrávke zakončoval z medzikružia Riley Sheahan, ale jeho strela si cestu za chrbát domáceho gólmana nenašla.
     
    46:38
    Už druhýkrát v zápase sa ocitol vo vzájomnom treste Phil Kessel. Aj on, aj Tomáš Tatar, dostávajú dve minúty za hrubosť a bude sa hrať 4 na 4. Tak ako v prvej tretine, aj teraz tomu predchádza reklamná pauza.
     
    47:39
    Prízemná Nyquistova strela Berniera neprekvapila, ale krátko potom sa rútil do brejku Tomáš Jurčo. Nakoniec sa však k zakončeniu nedostal a bol odstavený od puku domácim obrancom.
     
    48:38
    Detroit Red Wings dal gól!
    V momente, keď sa končila hra 4 na 4 a obaja kohúti sa vracali na ľadovú plochu, sa presadil blafákom a následným zasunutím puku do odkrytej brány DARREN HELM, ktorý tak skompletizoval svoj hattrick a zaokrúhlil počet svojich tohtosezónnych presných zásahov na desať. Asistencia: Danny DeKeyser.
     
    48:38
    Center Darren Helm nastúpil dnes na svoj 283. zápas v NHL a dáva v ňom svoj prvý hattrick v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta. Navyše v tomto momente ho delí jediný bod od získania stého kanadského bodu v kariére.
     
    50:34
    Hra sa prerušuje pre zakázané uvoľnenie domáceho Toronta.
     
    51:30
    Detroit vedie o dva góly a navyše bude hrať presilovú hru potom, čo James van Riemsdyk dostáva trest za hákovanie Tomáša Jurča. Početná výhoda Red Wings začne po reklamnej pauze.
     
    52:20
    Prvá polovica vyšla Torontu výborne a Detroit takmer vôbec do svojho pásma nepustil.
     
    53:30
    Presilovkové strely Franzena a Tatara mali gólový nádych, ale Toronto sa nakoniec ubránilo a už hrá v plnom počte.
     
    55:00
    Je pred nami posledných päť minút riadneho hracieho času a zrejme i celého zápasu, pretože Detroit veľmi dobre drží puk na svojich hokejkách a nepúšťa Toronto prakticky k ničomu.
     
    56:16
    Hrdina dnešného duelu, Darren Helm, vystrelil z medzikružia na Berniera, ktorý prikrýva puk a prerušuje hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    56:40
    Už druhýkrát musel Howardovi pomôcť odpálením puku spred bránkovej čiary spoluhráč. V prvom prípade to bol Tatar, tentokrát ho výborne zastúpil Brendan Smith.
     
    58:24
    Toronto si svojím ofenzívnym náporom vypýtalo faul. Druhýkrát v zápase získal presilovú hru pre svoj tím Nazem Kadri a za podrazenie je vylúčený Darren Helm.
     
    58:33
    Po van Riemsdykovej strele Howard prerušuje hru a Toronto nastupuje na ďalšie vhadzovanie v šestici a s opustenou bránou.
     
    59:15
    Oddychový čas domácich.
     
    59:55
    Zrejme poslednú strelu v zápase vyslal na Howarda Lupul, ale hosťujúci gólman sa prekvapiť nenechal a puk vyráža.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Sériu prehier tak dnes končí Detroit Red Wings, ktorý poráža domáce Toronto 2:4. Hrdinom duelu je Darren Helm, ktorý vsietil hattrick. Ćeský bek v službách Detroitu, Jakub Kindl, si dnes pripísal dve asistencie. Toronto bolo v prvej časti lepším tímom, ale druhú tretinu prehralo 1:3 a tretiu 0:1. Nepomohla ani záverečná power-play a Maple Leafs prehrávajú už ôsmy duel v rade.

    Tri hviezdy zápasu

    1. Darren Helm (DET) 3+0
    2. Morgan Rielly (TOR) 0+1
    3. Jimmy Howard (DET) 25 zákrokov



    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok víkendu. (03:54:40)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 11. Franson (Gardiner, McClement), 39. Lupul (Rielly, Gardiner) – 24. Helm (Andersson), 25. Nyquist (Franzen, Kindl), 28. Helm (Kindl, Alfredsson), 49. Helm (DeKeyser)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gunnarsson, Gardiner, Franson, Gleason, Rielly – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Lupul, Kadri, Raymond – Clarkson, Bolland, Kulemin – D'Amigo, McClement, Bodie
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Nyquist, Helm, Franzen – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Legwand, Andersson – Bertuzzi, Glendening, Miller

    Rozhodca: St. Laurent, Meier – Nansen, Amell