Buffalo – Tampa Bay 3:4 (po pr.) | NY Islanders – NJ Devils 2:1 (2:0 po s.n.) | Toronto – Detroit 2:4 (kon.)
Carolina – Columbus 2:3 (po pr.) | Florida – Montreal 1:4 (kon.) | St. Louis – Dallas 2:4 (kon.)
Arizona – Minnesota 1:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 1:5 (kon.) | LA Kings – Winnipeg 4:2 (kon.)
Philadelphia – Boston 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Calgary 6:3 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 3:2 (kon.)
koniec
Toronto Maple Leafs
2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Detroit Red Wings
Nedeľa 30.03.2014, 00:05 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sériu prehier tak dnes končí Detroit Red Wings, ktorý poráža domáce Toronto 2:4. Hrdinom duelu je Darren Helm, ktorý vsietil hattrick. Ćeský bek v službách Detroitu, Jakub Kindl, si dnes pripísal dve asistencie. Toronto bolo v prvej časti lepším tímom, ale druhú tretinu prehralo 1:3 a tretiu 0:1. Nepomohla ani záverečná power-play a Maple Leafs prehrávajú už ôsmy duel v rade.

    Tri hviezdy zápasu

    1. Darren Helm (DET) 3+0
    2. Morgan Rielly (TOR) 0+1
    3. Jimmy Howard (DET) 25 zákrokov



    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok víkendu. (03:54:40)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Zrejme poslednú strelu v zápase vyslal na Howarda Lupul, ale hosťujúci gólman sa prekvapiť nenechal a puk vyráža.
     
    59:15
    Oddychový čas domácich.
     
    58:33
    Po van Riemsdykovej strele Howard prerušuje hru a Toronto nastupuje na ďalšie vhadzovanie v šestici a s opustenou bránou.
     
    58:24
    Toronto si svojím ofenzívnym náporom vypýtalo faul. Druhýkrát v zápase získal presilovú hru pre svoj tím Nazem Kadri a za podrazenie je vylúčený Darren Helm.
     
    56:40
    Už druhýkrát musel Howardovi pomôcť odpálením puku spred bránkovej čiary spoluhráč. V prvom prípade to bol Tatar, tentokrát ho výborne zastúpil Brendan Smith.
     
    56:16
    Hrdina dnešného duelu, Darren Helm, vystrelil z medzikružia na Berniera, ktorý prikrýva puk a prerušuje hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    55:00
    Je pred nami posledných päť minút riadneho hracieho času a zrejme i celého zápasu, pretože Detroit veľmi dobre drží puk na svojich hokejkách a nepúšťa Toronto prakticky k ničomu.
     
    53:30
    Presilovkové strely Franzena a Tatara mali gólový nádych, ale Toronto sa nakoniec ubránilo a už hrá v plnom počte.
     
    52:20
    Prvá polovica vyšla Torontu výborne a Detroit takmer vôbec do svojho pásma nepustil.
     
    51:30
    Detroit vedie o dva góly a navyše bude hrať presilovú hru potom, čo James van Riemsdyk dostáva trest za hákovanie Tomáša Jurča. Početná výhoda Red Wings začne po reklamnej pauze.
     
    50:34
    Hra sa prerušuje pre zakázané uvoľnenie domáceho Toronta.
     
    48:38
    Center Darren Helm nastúpil dnes na svoj 283. zápas v NHL a dáva v ňom svoj prvý hattrick v najprestížnejšej hokejovej súťaži sveta. Navyše v tomto momente ho delí jediný bod od získania stého kanadského bodu v kariére.
     
    48:38
    Detroit Red Wings dal gól!
    V momente, keď sa končila hra 4 na 4 a obaja kohúti sa vracali na ľadovú plochu, sa presadil blafákom a následným zasunutím puku do odkrytej brány DARREN HELM, ktorý tak skompletizoval svoj hattrick a zaokrúhlil počet svojich tohtosezónnych presných zásahov na desať. Asistencia: Danny DeKeyser.
     
    47:39
    Prízemná Nyquistova strela Berniera neprekvapila, ale krátko potom sa rútil do brejku Tomáš Jurčo. Nakoniec sa však k zakončeniu nedostal a bol odstavený od puku domácim obrancom.
     
    46:38
    Už druhýkrát v zápase sa ocitol vo vzájomnom treste Phil Kessel. Aj on, aj Tomáš Tatar, dostávajú dve minúty za hrubosť a bude sa hrať 4 na 4. Tak ako v prvej tretine, aj teraz tomu predchádza reklamná pauza.
     
    46:27
    Po Jurčovej prihrávke zakončoval z medzikružia Riley Sheahan, ale jeho strela si cestu za chrbát domáceho gólmana nenašla.
     
    45:42
    Videli sme šance na oboch stranách, ale zatiaľ čo McClement netrafil bránu, na druhej strane musel Bernier prikryť puk a prerušiť hru po strele Davida Legwanda.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 11. Franson (Gardiner, McClement), 39. Lupul (Rielly, Gardiner) – 24. Helm (Andersson), 25. Nyquist (Franzen, Kindl), 28. Helm (Kindl, Alfredsson), 49. Helm (DeKeyser)


    Toronto Maple Leafs: Bernier (Reimer) – Phaneuf, Gunnarsson, Gardiner, Franson, Gleason, Rielly – Kessel, Bozak, Van Riemsdyk – Lupul, Kadri, Raymond – Clarkson, Bolland, Kulemin – D'Amigo, McClement, Bodie
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Nyquist, Helm, Franzen – Jurčo, Sheahan, Tatar – Alfredsson, Legwand, Andersson – Bertuzzi, Glendening, Miller

    Rozhodca: St. Laurent, Meier – Nansen, Amell