Columbus – Pittsburgh 1:2 (kon.) | Philadelphia – Toronto 4:2 (kon.) | Ottawa – Chicago 5:3 (kon.)
Dallas – Nashville 7:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 4:3 (kon.) | Edmonton – Anaheim 4:3 (po pr.)
Washington – Boston 2:4 (kon.) | Colorado – San Jose 3:2 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 29.03.2014, 00:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jen dramatizují vývoj utkání. Jen jestli už není pozdě. Dlouho se hrálo daleko od Andersonovy klece, ale poté se do útočného pásma dostal Handzuš předložil BRENTOVI SEABROOKOVI, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 5:3! Asistence: Michal Handzuš, Peter Regin.
     
    53:50
    Po skrumáži před Andersonem se žádnému z hostujících nepodařilo doklepnout kotouč za ležícího muže v masce!
     
    53:23
    Hosté budou mít šanci v dvojnásobné přesilové hře. Na trestnou lavici odchází Gryba za sekání.
     
    51:57
    Na trestnou lavici za nedovolené bránění odchází domácí Cowen.
     
    50:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je zřejmě definitivní! Domácí odskakují na rozdíl tří branek a nejspíše potvrzují své vítězství v dnešním utkání. Stone krásným pasem vyslal do samostatného úniku CLARKA MACARTHURA, který po blafáku nedal Raantovi žádnou šanci – 5:2! Asistence: Mark Stone.
     
    47:55
    Obrovskou šanci měl MacArthur, který dostal v přečíslení přihrávku od Turrise. Jeho bekhendový blafák zastavil famózním zákrokem Raanta.
     
    46:00
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí v přesilové hře uskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek! Po střele od modré čáry a několika dorážkách se kotouč dostal na hůl KYLEA TURRISE, který neměl problém se zametením kotouče do odkryté hostující klece – 4:2! Asistence: Clarke MacArthur, Patrick Wiercioch
     
    45:09
    Na trestnou lavici za hru rukou po vhazování odchází hostující Carey.
     
    39:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A přeci se to hostům povedlo! Souvislý tlak hostujícího týmu je zužitkován a proměněn v kontaktní branku. Po velké chybě při rozehrávce Methota se ke kotouči dostal MARIÁN HOSSA a bekhendovým blafákem nedal svému sokovi žádnou šanci – 3:2! Bez asistence.
     
    36:12
    Karlsson tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu! K dorážce se dostal ještě Hemský spolu s Michálkem, ale ani jeden z českých reprezentantů nedokázal přechodit levý beton hostujícího brankáře.
     
    35:49
    Versteeg se ujal kotouče a z levé strany trefil bližší tyč Andersonovy branky!
     
    30:46
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jen korigují vývoj dnešního utkání. Poněkud rychle využívají přesilovku a dávají naději na úspěch v dnešním zápase. Po vyhození domácího týmu se hosté dostali rychle do třetiny a po rychlé přihrávce na osamoceného PATRICKA SHARPA snižují náskok soupeře. Střelec branky neměl žádný problém dopravit kotouč do odkryté klece. Bod si připisuje i hostující brankář, který rozehrál gólovou akci – 3:1! Asistence: Jonathan Toews, Antti Raanta.
     
    20:54
    Na trestnou lavici za nedovolené bránění odchází domácí Neil.
     
    20:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to byl rychlý start pro Senátory. Po rychlém přechodu do útočného pásma a hře na jeden dotek první útočné formace se do zakončení dostal MILAN MICHÁLEK a přechodil beton ležícího Raanta – 3:0! Asistence: Jason Spezza, Aleš Hemský.
     
    19:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo odskakuje do dvoubrankového vedení! Po krátké kombinaci v útočné třetině se ke střele od modré dostal CODE CECI. Směr jeho střely mířil mezi změť střel před brankou a Raanta měl tak velmi stížený výhled – 2:0! Asistence: Clarke MacArthur, Mark Stone.
     
    10:29
    A mohla přijít další branka v oslabení! Zibanejad vystihl přihrávku obránců a uháněl sám na Raantu. Jeho šanci znemožnila menší rychlost proti dobruslujícímu obránci.
     
    09:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je to tady! Domácí otevírají skóre utkání v oslabení. Po fatální chybě obrany se ke kotouči dostal ERIK CONDRA a z pravé strany střelou pod horní tyčku překonal Raantu – 0:1! Asistence: Zac Smith.
     
    09:06
    Na trestnou lavici odchází MacArthur. Jeho trest je nedovolené bránění.

    Marek Indruch

    Góly a asistencie: 10. Condra (Smith), 20. Ceci (MacArthur, Stone), 21. Michálek (Spezza, Hemský), 46. Turris (MacArthur, Wiercioch), 51. MacArthur (Stone) – 31. Sharp (Toews, Raanta), 40. Hossa, 57. Seabrook (Handzuš, Regin)


    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Gryba, Cowen, Ceci, Wiercioch – Hemský, Spezza, Michálek – Stone, Turris, MacArthur – Neil, Smith, Greening – Condra, Zibanejad, Hoffmann
    Chicago Blackhawks: Raanta (Crawford) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Brookbank, Leddy – Hossa, Toews, Versteeg – Shaw, Handzuš, Sharp – Carey, Regin, Saad – Smith, Kruger, Bollig

    Rozhodca: Joannette, Sutherland – Nansen, Cvik