Vigo – Malaga 0:2 (kon.)
koniec
Celta Vigo
0:2 (0:2)
Malaga CF
Piatok 21.03.2014, 21:00 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Uprostred trojminútového nadstavenia prichádza ešte jedno taktické striedanie. Odíde Amrabat a na jeho miesto príde Portillo. Pre hostí to už vyzerá definitívne.
     
    87
    Hostia ešte väčšmi vystužujú svoju defenzívu. Na trávnik totiž prichádza ďalší stopér a tradičný kapitán Weligton. Miesto mu prenechal Darder.
     
    86
    Po šiestich kartách, ktoré inkasovali hráči Málagy, prichádza jedna i pre domáce rady. Unikajúceho Juanmiho na polovici ihriska nedovolene zastavil Krohn-Dehli, začo videl žltú kartu.
     
    85
    Domácim sa predsa len podarilo znížiť stav, no ich radosť príliš dlho netrvala. Po kombinačnej akcii sa pred šestnástkou dostal k lopte Lévy Madinda, ktorý na Caballera vyslal prízemnú strelu. Gólman hostí ju dokázal vykopnúť pred seba, kde hlavou zakončoval Charles. Jeho oblúčik síce doletel až do siete, no pri koncovke ťažil z postavenia mimo hru. Domáci tak prepásli zrejme poslednú nádej na návrat do zápasu.
     
    78
    Dnes nie príliš výrazný Augusto Fernández opúšťa hraciu plochu. Na hraciu plochu už smeruje Santiago Mina. Domáci potrebujú oživiť ofenzívu.
     
    69
    Dlho sme sa však z futbalu netešili a opäť sa chvíľku hrať nebude. Na zemi sa totiž ocitá Rafinha, ktorého na polovici ihriska zoťal Darder. Gil opäť siaha do kapsičky.
     
    66
    Hosťom sa však výrazne komplikuje situácia! Krohn-Dehli v osobnom súboji na polovici ihriska postrčil Dudu, no po jeho zákroku sa nepískalo. Kapitán hostí však reagoval nesmierne podráždene a kľačiac na zemi následne nepríjemne zasiahol do kolena Rafinhu. Jesús Gil sa s ním nemaznal a z prvej mu vytiahol červenú kartu.
     
    65
    Na druhej strane odchádza Samu, ktorý dnes predsa len ponúkol o čosi viacej, keď stihol trafiť i brvno. Na jeho pozíciu príde Juanmi.
     
    64
    Domáci po druhýkrát streidajú. Odchádza Orellana, ktorý dnes z ofenzívnych hráčov ponúkol najmenej. Na jeho miesto príde Lévy Madinda.
     
    62
    Rýchlonohý Nolito sa po ľavej strane dostával do ďalšieho úniku a pred rýchlym protiútokom radšej zatiahol ručnú Sergio Sánchez. Napriek protestom to má za žltú.
     
    58
    Z ľavej strany rozohrával voľný kop opäť Duda a znovu to zaváňalo gólom. Portugalčanov center sa krútil na zadnú žrď, kde si výborne nabiehal Roque Santa Cruz. Ten sa síce naťahoval ako bol dlhý, no z piatich metrov nezakončil. Na dosiahnutie lopty mu chýbali decimetre. Keby sa mu to podarilo, zrejme by to už bolo 0:3.
     
    46
    Doterajší dvojgólový hrdina stretnutia Ignacio Camacho začína druhý polčas žltou kartou, keď pred šestnástkou stiahol k zemi práve striedajúceho Rafinhu.
     
    46
    Vitajte späť na Estadio de Balaídos, kde sme v polčasovej prestávke zaznamenali jednu zmenu. Na trávniku už máme i kmeňového hráča FC Barcelona Rafinhu, ktorému prepustil miesto kapitán Oubiňa.
     
    45
    Domácim sa na druhej strane mohlo podariť znížiť ešte pred polčasovou prestávkou. Nolito sa na ľavej strane odpútal od Angeleriho a po nádhernej narážačke s Krohnom-Dehlim mohol z okraja malého vápna zakončovať. Loptu ale vo vzduchu zasahoval iba špicom a aj preto ju poslal iba nad brvno. Nevyužil tak príležitosť prihrávať Charlesovi, ktorý bol pred bránkou úplne osamotený.
     
    40
    Duda mal k dispozícii ďalší voľný kop z ľavej strany a opäť sa mu podarilo nájsť Camacha. Ten sa už do tretice nepresadil, keď ho zablokoval Costas. Duda si však predtým nedovolene posúval loptu bližšie k bránke a Jesús Gil ho poslal späť i so žltou.
     
    36
    Marcos Angeleri v rohu ihriska nešetrne skosil Nolita, ktorý sa už pripravoval na center. Jesús Gil nezaváhal ani na okamžik a vytiahol mu prvú žltú kartu zápasu.
     
    32
    Málaga dala gól!
    No ale hostia z Andalúzie začínajú rozbiehať poriadny kolotoč, ktorému hráči Viga nestíhajú. Od ľavej postrannej čiary nasledoval voľný kop, ktorý tradične rozohrával kapitán Duda. Jeho center smeroval do klbka hráčov, od ktorého sa znovu odpútal IGNACIO CAMACHO. Jeho hlavička zo siedmich metrov bola dostatočne umiestnená a taktiež mala slušnú razanciu a Yoel preto k pravej žrdi nedosiahol. Vinu na góle nesie predovšetkým defenzíva, ktorej sa nepodarilo uzavrieť ofsajdovú pascu.
     
    24
    Málaga dala gól!
    Domáci sa však po rohovom kope na dlho neubránili a z následnej akcie prichádza trest. Odvrátená lopta sa totiž vrátila na Dudovu kopačku, ktorý poslal ešte jeden center do ohňa. Z malého vápna v sklze zakončoval Roque Santa Cruz, no Yoel pohotovým zákrokom vyrazil loptu do strany. Tam si ju však našiel osamotený IGNACIO CAMACHO, ktorý pokojne doklepáva do odkrytej bránky.
     
    16
    No prosím, tak ono to predsa len pôjde. Zápas sa nám momentálne rozbieha a rovnakou mincou odpovedali i hostia. Z hĺbky poľa centroval dopredu Darder, ktorý presným pasom našiel Samua. Ten si prsiami spracoval loptu do behu a z hranice šestnástky vypálil nádherným halfvolejom. Taktiež sa mu podarilo prekonať brankára, no hlavnú úlohu hralo znovu brvno! Kľudne to už mohlo byť 1:1.
     
    14
    Konečne sme sa dočkali nejakého vzruchu a štvrťhodina čakania rozhodne stála za to. Po ľavej strane sa predral domáci krídelník Nolito, ktorý namiesto centru prihrával pod seba na Krohna-Dehliho. Ten si narovnal loptu a z nejakých dvadsiatich metrov sa pokúsil o streľbu. Jeho projektil smeroval do ľavého horného rohu, no na ceste do siete ho zastavilo brvno! Caballero by bol zrejme bez šance.

    Erik Farkaš

    Góly: 24. Camacho, 32. Camacho

    Karty:   86. Krohn-Dehli (VIG) – 36. Angeleri (MLG), 40. Duda (MLG), 46. Camacho (MLG), 62. Sánchez (MLG), 69. Darder (MLG)   66. Duda (MLG)


    Celta Vigo: Yoel – Mallo, Costas, Fontás, J. Castro – A. Fernández, Oubiňa (C) – Orellana, Krohn-Dehli, Nolito – Charles
    Náhradníci: S. Álvarez – Bermejo, Rafinha, Madinda, I. López, Mina, Goldar

    Malaga CF: Caballero – Angeleri, S. Sánchez, Flávio, Eliseu – I. Camacho, Darder – Samu, Duda (C), Amrabat – Santa Cruz
    Náhradníci: Kameni – Weligton, El Hamdaoui, Portillo, Iakovenko, P. Pérez, Juanmi

    Rozhodca: Jesús Gil – Á. Nevado, M. Álvarez – F. Hernández