Getafe – Granada 3:3 (kon.)
koniec
Getafe CF
3:3 (2:1)
Granada CF
Piatok 14.03.2014, 21:00 • Colisuem Alfonso Pérez • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase to bol podobný "karneval" ako ten v prvých 45 minútach. Najprv v 62. minúte vyrovnal na 2:2 El Arabi, no o 10 minút prišlo skórovanie na domácej strane, ktorého aktérom bol striedajúci, čerstvo rozcvičený Lafita. Nakoniec ešte na konečných 3:3 v 77. minúte dokázal upraviť skvelý El Arabi.
    Oba tímy si tak pripisujú po jednom bode do tabuľky.

    Dovidenia aj pri ďalších prenosoch španielskej La Ligy.
    Príjemný zvyšok piatku želá Lukáš R. Ovšonka. (22:54:43)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Po pravej strane to teraz skúšal Lafita, no bol príliš pomalý a nedokázal využiť svoju dobrú rýchlosť po stranách. Je tu následne rohový kop pre Getafe, ktorý však neprináša zakončenie.
     
    90+3
    Ani štandardná situácia po tomto zákroku nič zaujímavé nepriniesla.
     
    90+2
    Zápas sa už viacmenej dohráva. Buonanotte to teraz ešte narýchlo skúšal po pravej strane, ale zdržal čas po faule, ktorý naňho vytvoril Gavilán.
     
    90+1
    Rohový kop Getafe nevyšiel podľa predstáv, pretože ani jeden hráč nedokázal správne naskočiť na letiacu loptu.
     
    90
    Striedajú tentokrát hostia. Ihrisko opúšťa Riki a nahradí ho Dani Benítez.
     
    88
    Vo vápne teraz ostala ležať dvojica Marica a Murillo, no nakoniec nemusí tím lekárov tentokrát zasahovať. Situácia sa však najprv z hľadiska hry vyzerala, že to bude zakončenie, no nakoniec to nič zaujímavé neprinieslo.
     
    86
    Fatau si teraz nenačasoval dobrý pohyb do vápna, keďže vbehol doň príliš skoro a tým pádom si nedokázal nabehnúť na už preňho neskorú loptu.
     
    85
    Obranca Getafe Alexis teraz nepríjemne zasiahol hráča hostí, ktorým je kanonier El Arabi. Tím lekárov je už na mieste.
     
    84
    Angulo teraz dobre zapracoval na pravej strane, keď sa mu podarilo zneškodniť rýchly útok od domáceho tímu ešte pred útočnou polovicou.
     
    84
    Po Valerovi je žltou kartou potrestaný aj Sarabia, ktorý si ju vyslúžil za svoj nepekný útočný faul.
     
    82
    Juan Valera je v tomto zápase napomínaný žltou kartou za faul v centrálnej pasáži trávnika.
     
    82
    Gólman Roberto si na svoje konto pripísal dobrý zákrok, keď likvidoval svojimi rukami hlavičku od Maricu z hranice malého vápna!
     
    79
    Z ihriska ide predčasne pod sprchy aj Escudero, ktorý tvrdo napadol Rikiho pri deliacej čiare a za to si vyslúžil druhú žltú kartu v tomto zápase!
     
    77
    Granada dala gól! V zápase začína platiť pravidlo na strane Getafe: Dáš, dostaneš! Po rohovom kope sa k lopte dostal EL ARABI, ktorý svojou hlavičkou z tesnej blízkosti prekonal gólmana Codinu! Pre Arabiho je to druhý presný zásah v zápase.
     
    76
    Lisandro López teraz nepredviedol čistý zákrok a dopustl sa faulu v oblasti stredovej pasáže ihriska.
     
    72
    Getafe dalo gól! A domáci sú opäť vo vedení! Marica posielal z priestora pri rohovej zastávke prízemnú loptu do vápna, ktorej sa zmocnil Sarabia, ktorý z prvej taktiež vystrelil prízemne, no do dráhy strely netradične ako keby hokejovo položil nohu LAFITA, ktorý usmernil loptu k hornej žrdi!
     
    70
    Skvelá útočná kombinácia domácich! Po predchádzajucom faule od Iturru mali hráči Getafe priamy kop, ktorý zahrával Mosquera a posielal loptu nebezpečne do vápna a v tej chvíli sa jej zmocnil Marica, ktorý vypálil z voleja, no trafil len tesne nad bránu!
     
    69
    Keďže bol Iturra už raz potrestaný, tak teraz odchádza z ihriska predčasne pod sprchy po ďalšom nepeknom faule!
     
    67
    Marica teraz odstavil pred šestnástkou Fataua, no rozhodca tento zákrok hodnotí ako dovolený a nesiaha po žltej karte z vrecka.
     
    66
    Riki teraz smeroval s loptou po pravej strane ihriska a dopracoval sa až ku koncu ihriska odkiaľ narýchlo posielal loptu do vápna, no tam lopta nedoputovala, pretože ju zblokoval Alexis.
     
    65
    Domáci hráči sa po vyrovnávajúcom góle opäť snažia prepracovávať sa až k šestnástke, no na silu to samozrejme nejde, a preto by potrebovali iný spôsob.
     
    62
    Granada dala gól! Hostia vyrovnávajú v 62. minúte stretnutia! Iturra posunul pred šestnástkou Fran Ricovi, ktorý z ľavej hranice vápna ideálne našiel EL ARABIHO, pre ktorého bolo hlavičkové zakončenie jednoduché a loptu umiestnil z tesnej blízkosti bližšie k pravej žrdi!
     
    61
    Prichádza ďalšie striedanie domáceho tímu, ktoré sa uskutočňuje výmenou Colunga za Sarabiu.
     
    60
    K zakončeniu sa vo vápne dostal Fran Rico, ktorý mal ideálnu loptu od El Arabiho práve na volej, no rozhodol sa pre slabší projektil, ktorý neohrozil bránu.
     
    59
    K zemi bol poslaný domáci Escudero na hranici vápna na obrannej polovici, no zákrok Fataua nebol súdený ako nedovolený.
     
    58
    Codina najprv myslel rozohrávku nakrátko, no po malej chvíli si to rozmyslel a loptu z ruky vykopol až za súperovu polovicu.
     
    56
    Po dobrom výkone na pravej strane ihriska odchádza z trávnika Nyom a v zostave ho nahradí Francúz Foulquier.
     
    55
    Hráči Ciprian (GET) a Iturra (GRA) sú napomínaní žltou kartou za svoje zákroky.
     
    54
    Ďalšia veľká možnosť pre hostí, v ktorej sa ocitol Nyom! Murillo posielal center z ľavej strany práve krížom do vápna na spomenutého obrancu, no ten zakončoval len jemne, a to na hornú sieť.
     
    53
    Angulo teraz dobre zapracoval v obrane, keď predvídavo zneškodnil loptu letiacu od Lópeza na Pedra Leóna.
     
    49
    Hosťujúcim futbalistom sa nepodarilo dobre zahrať túto štandardnú situáciu, a tak len hráči Getafe odkopli loptu do bezpečnej zóny.
     
    48
    Coeff vysielal vzdušnú loptu na hranicu šestnástky, kde hľadal El Arabiho, no ten bol faulovaný pri hlavičkovom súboji, a tak je tu možnosť z voľného kopu z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    47
    Mosquera získal loptu za šestnástkou a pokúšal sa o rýchlu rozohrávku, no proti obrancom Granady sa mu to však dostatočne rýchlo nepodarilo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Ešte pred druhým polčasom je tu striedanie. Pereiru vystrieda Argentínčan Buonanotte.
     
    Práve hlavný rozhodca ukončil prvých 45 minút, ktorých bolo veľmi zaujímavých, keďže sme boli svedkami až troch presných zásahov. Najprv sa v 6. minúte za domácich presadil Marica, no o 29 minút neskôr sa hráčom Granady podarilo vyrovnať zásluhou Rikiho. Netrvalo dlho a o 3 minúty sa z gólu tešili opäť domáci, keď López triafal presne.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    O rýchly útok sa pokúsil Angulo, ale svojím centrom z ľavej strany nedokázal v šestnástke nájsť Rikiho, ktorý bol v tomto priestore asi jediný, kto sa dobre umiestnil.
     
    45
    Hostia chcú streliť gól čo najskôr, a preto sa čoraz viac držia na súperovej polovici a to robí futbalistom Getafe poriadne problémy. Najmä s pokrytím hráčov.
     
    44
    Nyom z väčšej vzdialenosti hľadal v šestnástke El Arabiho svojím prudkým centrom, no Arabi nebol pri spracúvaní lopty úspešný a nedokázal ju zachytiť.
     
    43
    Murillo padol na zem po zákroku od Mosqeuru, ktorý doňho veľmi škaredo vletel, no hlavný arbiter nesiaha po žltej karte.
     
    42
    Aktívny krajný obranca Nyom opäť podnikal ďalší útočný výpad, no teraz sa mu to po jeho typickej strane ihriska nepodarilo proti Robertovi Lagovi, ktorý zblokoval loptu za postrannú čiaru.
     
    40
    Nyom sa dostal z vlastnej polovice až takmer do šestnástky, keď ponúkol loptu ešte Pereirovi, ktorý narýchlo centroval do vápna, no tam už nedokázal servírovať loptu El Arabimu na zakončenie.
     
    38
    Getafe dalo gól! Tak a je tu rýchla odpoveď na vyrovnávajúci gól hostí! Z priameho kopu približne z priestora pri rohovej zástavke si najlepšie naskočil vo vápne na loptu LÓPEZ, ktorý svojou jemnou hlavičkou trafil voľný priestor Robertovej brány!
     
    37
    Hra sa nám tým pádom začína odznova, keďže je stav blížiaci sa ku koncu prvého polčasu nerozhodný. Oba tímy tak čoraz viac podnikajú rýchle útoky.
     
    35
    Granada dala gól! Rýchla útočná akcia hostí skončila loptou v sieti! Priam ideálnu prihrávku na pravú stranu od Iturru dostal RIKI, ktorý len urobil mierny pohyb, vystrelil k ľavej žrdi z tesnej blízkosti gólmana Codinu!
     
    34
    Coeff posielal z pravej strany do šestnástky nebezpečný center, ktorým hľadal El Arabiho, no ten zakončoval svojou hlavičkou len mimo ihriska.
     
    33
    Pedro León sa snažil okamžite preniknúť po chybnej rozohrávke od hostí, no jednoznačne v stredovej oblasti dominovali hostia.
     
    31
    Fatau si pripravil loptu pred vápnom a vyslal tvrdú delovku, ktorá putovala na hornú žrď Codinovej brány odkiaľ sa odrazila už len mimo ihriska!
     
    30
    Nyom sa pokúšal o ďalšiu akciu na pravej strane, no napokon mu v tomto pokuse zabránil Juan Valera, ktorý zneškodnil prienik a loptu zblokoval do outu.
     
    28
    Na trávniku ostáva ležať Riki, ktorý inkasoval ťažký úder do hlavy a odchádza z ihriska za pomoci lekárov, tak ako Gavilán, ktorý sa zrazil v tomto hlavičkovom súboji spolu s ním.
     
    27
    Letiaca lopta spred deliacej čiary ihriska letela na hráčov stojacich pred vápnom, no ani Pablo Sarabia nedokázal okamžite zakončovať.
     
    27
    Je tu možnosť štandardnej situácie pre domácich.
     
    24
    Pri dobre vyzerajucom úniku El Arabiho inkasoval hrotový hráč nepekný úder nohou od Escudera, ktorý je napomínaný žltou kartou.
     
    22
    Nyom dobre predvídal pohyb Rikiho, no druhý menovaný už nedokázal poslanú prihrávku dostatočne dobre spracovať.
     
    21
    Šanca hostí! Po rohovom kope Granady sa najlepšie podarilo zakončovať hosťujúcemu Pereirovi, ktorý si skvelo načasoval pohyb a hlavičkou z hranice malého vápna usmerňoval loptu, no tá našla len ruky gólmana Codinu!
     
    20
    Teraz sa Angulo spoločne s Ricom dokázali vysporiadať s trojicou hráčov Getafe, čo sa im podarilo dobre a pokračovali tak v pohybe ku bráne.
     
    19
    Po pravej strane sa snažil v poslednej chvíli prihrať do šestnástky Nyom, no nakoniec to proti ďalekej lopte svojím sklzom nedokázal.
     
    18
    Skvelý útočný pohyb Rikiho, ktorý z rohu na pravej strane vápna podnikol kľučku na stred čím vytiahol obranu bližšie k nemu, no nakoniec svojou strelou trafil len domácich hráčov, ktorí tento priestor dobre prehusťovali.
     
    17
    Teraz sa hosťujúci futbalisti oslobodili zo stredovej časti ihriska len odkopnutím lopty mimo ihriska.
     
    16
    Ďalšia dobrá kombinácia na strane domácich. Gavilán posúval pred seba na kopačku Borju, ktorý ihneď z prvej hľadal v šestnástke Maricu, no ten však nebol v dostatočne dobrej zóne na zakončenie.
     
    15
    K zakončeniu sa teraz dostal Pedro León, ktorý strieľal spoza šestnástky, no jeho projektil bol však príliš nepresný, keďže nezasiahol priestor brány.
     
    14
    Hneď v úvode je tu striedanie na domácej strane. Castra v tomto zápase vymení Gavilán.
     
    13
    Iturra teraz predviedol faul na Sarabiu, no karta to pre tohto hráča nebude.
     
    12
    Futbalisti Granady zahrávali rohový kop, na ktorý si najlepšie dokázal vyskočiť El Arabi, no nezakončoval presne. Len do domáceho Rafu, ktorý loptu usmernil mimo ohrozenia.
     
    12
    K lopte sa v šestnástke mohol dostať Pablo Sarabia, keď sa pripravoval na dobrú loptu od Maricu, no nakoniec bol prvý menovaný blokovaný a nedokázal zakončovať.
     
    11
    Domáci to tentokrát skúšali aj cez stred ihriska, no ich akcia skončila len v oute.
     
    10
    Teraz získal na pravej strane rýchlosť domáci Pedro León, ktorý svojím výrazným pohybom nútil svojich spoluhráčov približovať sa viac ku vápnu, no jeho center však smeroval nepresne a nedovolil tak hráčom Getafe zakončovať.
     
    9
    Opäť pokračuje výraznejšia aktivita hosťujúcich futbalistov. Teraz to ľavej strane ihriska skúšal Angulo, no takisto sa nedokázal pretlačiť. Hostia by to mali skúšať pravdepodobne stredom.
     
    8
    Futbalisti Granady sa začali viac tlačiť do koncovky, keď sa teraz Nyom snažil uvoľniť na pravej strane a vyslať nebezpečný center pred gólmana Codinu, no nepodarilo sa mu to, keďže ho Roberto Lago dobre odzbrojil.
     
    6
    Getafe dalo gól! Takmer od deliacej čiary ihriska ťahal loptu rýchlym pohybom MARICA, ktorý prešiel cez hosťujúceho Murilla a v šestnástke svojou strelou preloboval gólmana Roberta strelou k pravej žrdi!
     
    5
    Teraz prišli pred bránu Getafe aj hosťujúci futbalisti, no Nyomovi sa nepodarilo poslať presný center na dobre pohybujúceho sa Fataua.
     
    4
    Nyom outom vhadzoval do centrálnej oblasti trávnika, keď sa snažil narýchlo zahrávať hru, no hra bola prerušená, pretože sa obranca López previnil faulom.
     
    3
    Aj Pedro León sa pokúsil o rýchly útočný výpad, no po pravej strane trávnika sa mu to proti Angulovi nepodarilo, pretože obranca Granady zapracoval dobre v defenzíve.
     
    2
    Domáci hráči sú okamžite v úvode aktívnejší. Teraz vytvorili menší závar pred Robertom, keď Diego Castro z ľavej strany posielal nebezpečnú loptu do šestnástky práve na kopačku Lópeza, ktorý sa snažil ešte prihrať na druhú stranu vápna, no tam neboli už jeho spoluhráči!
     
    1
    Úvodný výkop zahrávali hráči Getafe, ktorí posunuli loptu na Rafu a ten okamžite posielal vzdušnú loptu na útočnú polovicu, no nedokázal nájsť ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči sú už pripravení v šatňových chodbách a pomaly nastúpia na trávnik.

    Domáci sa dnes predvedú v dresoch bielej farby pod taktovkou rumunského kouča Cosmina Contru.

    Hostia sa dnes na ihrisku predvedú v dresoch modrej kombinácie a koučovať ich z lavičky bude španielsky tréner Lucas Alcaraz.
     
    Úvodné zostavy:

    Getafe CF: Codina – López, Rafa ("C"), Valera, Lago – Borja, Míchel – León, Sarabua, Castro – Marica
    Náhradníci: Alexis, Gavilán, Colunga, Sammir, J. Rodriguéz, Mosquera, Julio Cesar

    Granada CF: Roberto – Nyom, Coeff, Murillo, Angulo – Iturra, Rico ("C"), Fatau – Pereira, Riki, El Arabi
    Náhradníci: Karnezis, Mainz, Dani Benítez, Bounanotte, Foulquier, R. Boateng

    Rozhodca: Miguel Ayza.
     
    Srdečne Vás vítam pri sledovaní Primera División! Dnes má najvyššia španielska súťaž na programe 28. kolo, do ktorého je zaradený aj duel medzi Getafe CF a Granada CF.
    Začiatok zápasu je naplánovaný na 21:00 SEČ.

    Getafe Club de Fútbol je na tom tabuľkovo horšie ako jeho dnešný súper, keďže domácim patrí 16. priečka so ziskom 27 bodov získaných za 7 výhier a 6 remíz. Domácim patrí skóre 23:42. V posledných piatich súbojoch sa Getafe nedarilo, pretože trikrát prehralo a dva razy dokázalo zápas skončiť nerozhodne. Getafe čaká na víťazstvo v La Lige od 29.11.2013, keď naposledy zdolal španielsky klub Levante výsledkom 1:0.

    Granada Club de Fútbol sa momentálne nachádza na 12. pozícii v tabuľke so ziskom 30 bodov získaných za 9 výhier a 3 remízy. Skóre hosťujúceho celku je 24:36. Granade sa v posledných piatich zápasoch taktiež veľmi nedarilo, keďže hosťujúci celok prehral trikrát a dva razy sa radoval z výhry. V poslednom zápase Granada zdolala 8.3. na domácom ihrisku Villarreal rozdielom 2:0.

    Ako sa tento zápas La Ligy bude vyvíjať a kto v ňom napokon zvíťazí, budete môcť byť svedkami prostredníctvom nášho prenosu, ktorý začína o uvedenom večernom čase. Príjemný športový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 6. Marica, 38. López, 72. Lafita – 35. Riki, 62. Arabi, 77. Arabi

    Karty:   24. Escudero (GET), 55. Ciprian (GET), 82. Valera (GET), 84. Sarabia (GET), 85. Alexis (GET) – 55. Iturra (GRA)   79. Escudero (GET) – 69. Iturra (GRA)


    Getafe CF: Codina – López, Rafa ("C"), Valera, Escudero – Borja, Míchel – León, Sarabua, Castro – Marica
    Náhradníci: Alexis, Gavilán, Colunga, Sammir, J. Rodriguéz, Mosquera, Julio Cesar

    Granada CF: Roberto – Nyom, Coeff, Murillo, Angulo – Iturra, Rico ("C"), Fatau – Pereira, Riki, El Arabi
    Náhradníci: Karnezis, Mainz, Dani Benítez, Bounanotte, Foulquier, R. Boateng

    Rozhodca: Miguel Ayza