Augsburg – Schalke 1:2 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:2 (1:1)
FC Schalke 04
Piatok 14.03.2014, 20:30Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Aj úvod druhého polčasu bol poznamenaný gólom, tentoraz však do siete domácich, čo ich hru značne ovplyvnilo. Nemali ľahké nohy ako v úvode zápasu a preto sa trápili. Tlak v závere prišiel, ale nie s gólom na konci. Preto tri body dnes berie Schalke a poistilo si sebavedomie v boji o poháre. Dnes je to odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť. (22:22:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Szalai inkasoval kartu po faule a zavinil štandardku. Ale po nej sa skóre nemení.
     
    90+3
    Augsburg vybojoval štandardku, ale strela priamo od Milika mierila vysoko nad. Nič z toho nebolo.
     
    90+2
    Rozhodca ešte pridáva 3 minúty.
     
    90+1
    Boateng posielal do ohňa dobrý center z priameho kopu, číhal tam tesne pred čiarou Howedes aj Matip, ale Manninger si na situáciu dal pozor.
     
    90
    Szalai nahradil v drese Schalke Huntelaara, ten tak dnes hattrick nedá.
     
    89
    Esswein nahradil na ihrisku Wernera.
     
    88
    Fährmann síce nemusí často zasahovať, ale lopty okolo neho a jeho brány lietajú z každého smeru. Zelení ale nevyťažili vyrovnanie ani po ďalšom rohu.
     
    87
    Wernerov roh sa neujal, ale domáci si pýtali penaltu po faule. Rozhodca mlčal, zaujala ešte strela Klavana, ktorá mierila po teči tesne vedľa!
     
    86
    Augsburg podniká nebezpečné kontry a ide jasne za vyrovnaním. Ji po ľavej strane nenahrával skôr, čím možno obral kolegov o lepšie zakončenie. Vybojoval tak aspoň roh.
     
    84
    Hahn sa dostal k ďalšej strele, Howedes ale v poslednej chvíli zblokoval ranu a preto nemal brankár ťažkú prácu loptu skrotiť.
     
    83
    Podobná akcia by ale mohla priniesť úspech, pretože v hre vabanku je možné všetko a obrana Schalke nie je na tom tak kvalitne, aby nepodľahla.
     
    82
    Wernerova prihrávka späť do ohňa po brejku mierila na Hahna, ktorý z prvej chcel mieriť kdesi do vinkľa, ale namiesto toho vystrašil divákov na tribúne.
     
    81
    Čas sa kráti, k trom bodom sa blíži Schalke, pretože vedie. Hrať nestačí len prvú polhodinu zápasu, táto prehra by pre zelených mohla znamenať konečnú v boji o postup do LM.
     
    80
    Medzitým mali domáci hráči k dispozícii priamy kop, ale opäť lopta letela len na hlavy súpera a to nebezpečenstvo pred bránou neznamenalo.
     
    78
    Draxler prenechal miesto Meyerovi.
     
    77
    Mohla by to byť vzpruha domácich k vyrovnaniu, pretože od inkasovania po zmene strán sa hráči v zelenom nie a nie presadiť.
     
    75
    Domácim pre zmenu dochádzajú sily a postupne otvárajú obranu, čo dáva priestor pre protiútoku pred Manningerom.
    Góly: 6. Werner – 34. Huntelaar, 49. Huntelaar

    Karty:   15. Werner (AUG), 56. Hahn (AUG) – 31. Kohr (SCH), 35. Boateng (SCH), 40. Huntelaar (SCH), 62. Ayhan (SCH), 63. Draxler (SCH), 90+4. Szalai (SCH)


    FC Augsburg: Manninger – Vogt, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek – Baier (C), Hahn, Kohr, Altintop, Werner – Bobadilla.
    Náhradníci: Amsif – Hong, de Jong, Milik, Esswein, Ji.

    FC Schalke 04: Fährmann – Hoogland, Höwedes (C), Matip, Kolasinac – K-P. Boateng, Neustädter, Obasi, Draxler, Goretzka – Huntelaar.
    Náhradníci: Hildebrand – Papadopoulos, Ayhan, Max, Meyer, Annan, Szalai.

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Rohde