Metallurg Magnitogorsk – Viťaz 0:2 (kon.) | Ufa – Novgorod 2:1 (po pr.) | Čeljabinsk – D. Moskva 3:5 (kon.)
Kazaň – Nižnekamsk 7:3 (kon.) | Čerepovec – Jugra Chanty-Mansijsk 4:1 (kon.) | Jaroslavľ – Jekaterinburg 5:3 (kon.)
A. Mytišči – Barys 5:1 (kon.) | CSKA Moskva – S.Moskva 2:1 (kon.) | Petrohrad – Omsk 4:5 (po pr.)
HC Slovan – Dinamo Minsk 4:3 (1:0 po s.n.) | Riga – Záhreb 5:1 (kon.) | Lev – Doneck 4:1 (kon.)
koniec
Metallurg Magnitogorsk
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Viťaz Moskovská oblasť
Streda 26.02.2014, 14:00 • Arena Metallurg, Magnitogorsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 51. kole Kontinentálnej hokejovej ligy!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Arena Metallurg, kde proti sebe od 14:00 SEČ nastúpia tímy Metallurg Magnitogorsk a Viťaz Podolsk.

    Domáci celok Metallurg Magnitogorsk sa po 50 odohraných zápasoch nachádza na čele tabuľky východnej konferencie so ziskom 100 bodov a gólovým skóre 160:109 za 32 výhier (4 mimo riadnej hracej doby) a 18 prehier (8 mimo riadnej hracej doby). Za Metallurgom momentálne na druhej priečke sídli kazašský Barys Astana so stratou šiestich bodov a na tretej priečke kazaňský Ak Bars so stratou piatich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia Metallurgu Magnitogorsk v KHL pred olympijskou reprezentačnou prestávkou, výhra (5:2 vonku proti Salavatu Julajev Ufa) – výhra (4:3 vonku proti Metallurgu Novokuzneck) – prehra (1:2 vonku proti Sibiru Novosibirsk) – prehra (1:2 vonku proti Admiralu Vladivostok) – výhra (6:1 vonku proti Amuru Chabarovsk), jasne hovorí o tom, že Metallurgu sa pred olympijskou prestávkou darilo celkom dobre, no ako to bude teraz, nevie zatiaľ nik.

    Hosťujúci Viťaz Podolsk sa tesne pred koncom základnej časti – po 50 odohraných zápasoch nachádza na priebežnej dvanástej priečke západnej konferencie so ziskom 55 bodov a gólovým skóre 103:136 za 17 výhier (6 mimo riadnej hracej doby) a 33 prehier (10 mimo riadnej hracej doby). Pred Viťazom Podolsk sídli Slovan Bratislava s náskokom desiatich bodov a za Viťazom na trinástej priečke Spartak Moskva so stratou dvoch bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia hosťujúceho Viťazu Podolsk pred olympijskou reprezentačnou prestávkou, prehra (1:4 vonku proti petrohradskému SKA) – prehra (3:7 vonku proti Severstalu Čerepovec) – výhra (6:2 doma proti lotyšskému Dinamu Riga) – prehra (1:2 po samostatných nájazdoch doma proti Slovanu Bratislava) – prehra (3:4 po samostatných nájazdoch doma proti pražským "levom"), jasne hovorí o tom, že hráčom z Podolska sa v pred olympiádou veľmi nedarilo a práve preto sa im nepodarilo postúpiť do play-off.

    Podarí sa favorizovanému Magnitogorsku potvrdiť svoje vedenie v tabuľke východnej konferencie alebo hosťujúci Viťaz Podolsk prekvapí širokú hokejovú verejnosť výhrou v Arene Metallurg?
     
    Úvodné zostavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Lee, Bereglazov, Metľuk, Malenkich – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Pare, Timkin, Kazionov – Brent, Platonov, Kosov – Osala, Malinovskij, Junkov

    Viťaz Podolsk: Denisov (Saprykin) – Porseland, Berďukov, Selezňov, Golovkov, Rozin, Mezei, Kudinov – Šitikov, Cibák, Koroľuk – Kousal, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Koroľov, Ziazov – Mamin, Kokšarov, Podzinš

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Pavel Komarov – Alexej Koposov, Alexander Otmachov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:17
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Magnitogorska, ktorí sa však po krátkej chvíli previnili zakázaným uvoľnením.
     
    00:24
    Z hranice ľavého kruhu sympaticky pálil hosťujúci Cibák, no gólman Košečkin bol v strehu a túto strelu bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    00:52
    Timkin sa rýchlo presúval po ľavom krídle, no následne ho pozorný Berďukov od puku odstavil. Následne sa hostia previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred Denisovovou bránou.
     
    01:26
    Domáci Pare predviedol svoj herný dôraz na ľavom krídle, následn spoza hosťujúcej brány chcel prekvapiť gólmana Denisova, no nepodarilo sa mu to, keďže jeho strelu pozorný Denisov zblokoval na ochrannú sieť.
     
    01:49
    Malinovskij sa rýchlo presúval cez stred a následne svojou peknou strelou od modrej čiary získal pre domáci Metallurg aspoň vhadzovanie pred Denisovovou bránou.
     
    02:18
    Hráči domáceho Magnitogorsku majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Hostia sa však zatiaľ bránia naozaj veľmi dobre.
     
    02:41
    Domáci tím si zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť hosťujúci Porseland.
     
    03:13
    Zaripov preveril gólmana Denisova dobrou strelou z hranice pravého kruhu spoza hráčov, no jeho projektil napokon skončil len na betónoch pozorného hosťujúceho gólmana.
     
    03:46
    Zaripov sa snažil pretlačiť puk na Kovářa, no nepodarilo sa mu to a pozorný Selezňov puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    04:13
    V oslabení sa do zakončenia na ľavom krídle dostal Afinogenov, no jeho projektil napokon gólman Košečkin videl veľmi dobre a puk zblokoval tesne vedľa svojej brány.
     
    04:50
    Pred hosťujúcou bránou urobil rozruch aj aktívny Kovář, no gólman Denisov opäť dobre zakročil svojimi betónmi. Medzitým hrajú hostia už v plnom počte.
     
    05:18
    Metallurg Magnitogors má puk vo svojej moci v strednom pásme, kde si ju hráči domáceho celku veľmi dobre prihrávajú, no hostia intenzívne forčekujú.
     
    05:49
    Domáci si tentokrát poriadne nerozumeli a po nahodení puku od Osalu sa previnili len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Košečkinom.
     
    06:24
    Puk sa v týchto chvíľach presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť vážnejšiu streleckú príležitosť.
     
    06:56
    Po pravom krídle potiahol puk do útočného pásma Mamin, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Tereščenko, ktorý ho od puku s prehľadom odstavil.
     
    07:26
    Domáci Magnitogorsk si opäť zahrá v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie na Zaripova odchádza sadnúť hosťujúci Rozin.
     
    07:49
    Domáci hokejisti sa snažili vo dvojici prejsť cez pozorne forčekujúcich hostí, no nepodarilo sa im to. Prenikajúceho Platonova úspešne zastavil pozorný Mezei.
     
    08:21
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Mozjakina chcel aktívny Zaripov stečovať puk za gólmana Denisova, no nepodarilo sa mu to. Hosťujúci brankár dobre zakročil svojou vyrážačkou.
     
    08:54
    Mozjakin tentokrát pálil z medzikružia, no jeho projektil trafil len betóny presúvajúceho sa Denisova, ktorý zblokoval puk do bezpečia.
     
    09:24
    Po skvelej prihrávke od Bereglazova z pravej strany sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal opäť Mozjakin, no jeho delovka aj tentokrát trafila len skvele presunutého Denisova.
     
    09:45
    Hostia sa dokázali vo svojej početnej nevýhode ubrániť aj podruhýkrát v dnešnom zápase a tentokrát prinútili svojich súperov previniť sa zakázaným uvoľnením.
     
    10:15
    Domáci si opäť poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa len postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    10:45
    Hostia sa dostali do skvelej gólovej šance! Po pekne načasovanej prihrávke od Afinogenova z ľavej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Kousal, no jeho projektil gólman Košečkin videl veľmi dobre a puk zblokoval do bezpečia.
     
    11:20
    Na druhej strane sa k zakončeniu na hranici ľavého kruhu dostal Osala, no jeho delovka skončila len vo výstroji pozorného gólmana Denisova.
     
    11:52
    Viťaz Podolsk sa dostal do ďalšieho skvelého protiútoku, keď po rýchlom úniku cez ľavé krídlo zakončoval Koroľuk, no jeho delovka trafila len dobre postavené betóny gólmana Košečkina.
     
    12:24
    Afinogenov opäť poriadne potrápil domácu defenzívu po rýchlom úniku cez ľavé krídlo, no jeho následná strela bola len veľmi nepresná.
     
    12:53
    Domáci Magnitogorsk má momentálne poriadne problémy s prechodom do útočného pásma, keďže sa hosťujúci hráči bez problémov bránia už v strednom psáme.
     
    13:24
    Ziazov preveril gólmana Košečkina strieľanou prihrávkou od modrej čiary, no domáci brankár bol v strehu a puk zblokoval mimo svojej brány.
     
    13:54
    Soloduchin sa rýchlo presúval po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného gólmana Košečkina, ktorý zblokoval jeho strelu tesne vedľa svojej brány.
     
    14:19
    Gólman Denisov bol aj tentokrát úspešný, keď vo svojej lapačke zachytil puk po tvrdej strele z ľavej strany od aktívneho Zaripova.
     
    14:51
    Antipin preveril gólmana Denisova dobrou strelou z pravej strany a pozorný ochranca podolskej svätyne puk ani tentokrát nepustil cez svoje betóny.
     
    15:19
    Hosťujúceho gólmana Denisova tentokrát potrápil aj Malinovskij zo štvrtej domácej formácie, no jeho projektil z ľavej strany napokon smeroval až na ochrannú sieť. Vhadzovanie sa teda presúva do stredného pásma.
     
    15:52
    Afinogenov hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany svojho spoluhráča Makejeva na pravej strane, no nepodarilo sa mu to. Následne sa do útoku rútia domáci hokejisti.
     
    16:03
    Ani najlepší strelec KHL – Sergej Mozjakin tentokrát nenašiel recept na pozorného gólmana Denisova po peknej prihrávke z pravej strany od Zaripova.
     
    16:41
    Na rad prichádza už tretia presilová hra pre domáci tím. Hosťujúci Golovkov si odchádza sadnúť na dve minúty za podrazenie na domáceho Timkina.
     
    16:53
    Magnitogorsk si zahrá v početnej výhode o dvoch mužov. Na dve minúty si za držanie hokejky domáceho Leea odchádza sadnúť Koroľov.
     
    17:13
    Koroľuk sa dostal k puku po nepresnej prihrávke domácich hráčov a následne ho poslal aspoň do stredného pásma. Hostia majú teda priestor na prestriedanie.
     
    17:53
    Mozjakin nadvakrát pálil z medzikružia, no jeho tvrdé delovky pozorná hosťujúca defenzíva na čele s gólmanom Denisovom bez problémov zblokovala do bezpečia!
     
    18:26
    Mozjakin to po peknej prihrávke od Zaripova skúšal aj tentokrát, no jeho strela z medzikružia trafila len pozorného obrancu hostí – Berďukova.
     
    18:55
    Hostia sa dokázali ubrániť aj v početnej výhode o dvoch mužov a bez väčších problémov tentokrát striedajú. Domáci sa medzitým previnili jasným ofsajdom.
     
    19:19
    Metľuk nahodil puk na zadný mantinel, kde sa k nemu dostali jeho pozorní spoluhráči. V závere prvej tretiny teda stále útočí Magnitogorsk.
     
    19:50
    Metallurg Magnitogorsk (ne)dal gól!
    Birjukov sa už tešil z úvodného gólu v dnešnom zápase, no jeho delovka napokon nebola platná, keďže v tom čase stál jeden z domácich hráčov v bránkovisku.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu síce góly nepriniesla, no určite sa bolo na čo pozerať. Domáci sa snažili gólovo presadiť, čo sa im v závere prvej tretiny aj podarilo, no ich gól uznaný nebol. Hosťom sa musí vzdať veľká poklona, keďže dokázali ubrániť už tri presilové hry, z toho jednu o dvoch mužov proti strelecky tak silnému tímu, akým je Metallurg Magnitogorsk.

    Podarí sa jednému z tímov dostať do vedenia v druhej tretine a následne si svoj náskok aj udržať?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:13
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Magnitogorska, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    20:55
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú vo svojej moci hráči domáceho Magnitogorsku, ktorí aj tentokrát útočia.
     
    21:24
    Šitikov nahodil puk na zadný mantinel z pravej strany, no jeho projektil skončil v moci pozorných domácich obrancov, ktorí upokojili tempo hry.
     
    21:57
    Osala sa dostal do zakončenia v centrálnej časti po skvelej prihrávke od Junkova, no jeho projektil gólman Denisov videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    22:16
    Spoza kruhov tvrdo pálil domáci Tereščenko, no jeho delovku gólman Denisov videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    22:54
    Domáci hokejisti majú puk vo svojej moci pred vlastnou bránou, kde si ju dobre prihrávajú. Podolsk v týchto chvíľach intenzívne forčekuje.
     
    23:15
    Po nepresnej prihrávke od Zaripova sa k puku dostal pozorný Kousal, no ten poslal puk napokon len na zadný mantinel za bránu gólmana Košečkina.
     
    23:56
    Afinogenov sa rýchlo presúval po pravom krídle, no pozorný obranca domáceho Magnitogorska – Antipin ho svojim telom od puku bez problémov odstavil.
     
    24:38
    Po peknej prihrávke od Kovářa sa k puku na pravom krídle dostal Antipin, no neodhodlal sa proti pozornému Selezňovi zakončovať, keďže ho tento hosťujúci obranca odstavil od puku.
     
    25:17
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia sa v úvode druhej tretiny dostávajú do vedenia! Koroľov sa dostal k puku v centrálnej časti, následne skvelou kľučkou pomedzi nohy obrancu Antipina dostal puk pred domácu bránu a skvelou prihrávkou našiel na ľavej strane VJAČESLAVA SOLODUCHINA, ktorý svojou strelou nedal Košečkinovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Anton Koroľov.
     
    25:50
    Rozin tvrdo pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovku gólman Košečkin videl veľmi dobre a puk bez problémov zachytil vo svojej lapačke.
     
    26:20
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť domáci obranca Chris Lee, ktorý nedovolene zneškodnil Makejeva.
     
    26:46
    Cibák tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Košečkin si zachoval chladnú hlavu a svojimi betónmi dokázal puk bez problémov zblokovať do bezpečia.
     
    27:13
    Antipin zachytil puk po nepresnej rozohrávke hosťujúceho Podolsku a puk napokon poslal cez všetky čiary až pred gólmana Denisova.
     
    27:55
    Soloduchin hľadal dobrou prihrávkou z ľavej strany svojho spoluhráča Ziazova v centrálnej časti, no nepodarilo sa mu to, keďže túto prihrávku bez problémov zachytil pozorný Birjukov.
     
    28:21
    Ani hokejisit hokejisti hosťujúceho Podolska napokon nedokázali nič zaujímavé vymyslieť počas svojej presilovej hry.
     
    28:49
    Makejev poslal pred domácu bránu skackavý puk z ľavej strany, no gólman Košečkin bol v strehu a puk bez problémov zblokoval mimo svojho bránkoviska.
     
    29:10
    Zaripov nadvakrát tvrdo pálil z pravej strany a jeho druhá strela napokon trafila hosťujúceho obrancu Golovkova. Ten v bolestiach padol na ľad a následne sa hra prerušila.
     
    29:51
    Po ľavom krídle sa rýchlo presúval aktívny Mozjakin, no pozorný Berďukov k nemu rýchlo prikorčuľoval a od puku ho s prehľadom odstavil.
     
    30:17
    Afinogenov poslal pred bránu gólmana Košečkina nebezpečnú strieľanú prihrávku, no pozorný ochranca domácej svätyne puk pre istotu ukryl vo svojej výstroji.
     
    30:57
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil aktívny obranca Mezei, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Košečkina, ktorý sa snaží upokojiť tempo hry.
     
    31:13
    Hráči hosťujúceho Viťazu Podolsk si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením.
     
    31:45
    Po nepresnej prihrávkeod Porselanda sa k puku dostal pozorný domáci obranca Tereščenko, ktorý sa snaží založiť rýchly útok domáceho Metallurgu Magnitogorsk.
     
    32:13
    Hráči hosťujúceho Viťaza Podolsk si nerozumeli ani tentokrát a čiaroví rozhodcovia odpískali ich vyhodenie puku ako zakázané uvoľnenie.
     
    32:56
    Soloduchin nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní domáci obrancovia, ktorí bez problémov upokojujú tempo hry.
     
    33:03
    Na rad prichádza presilová hra pre Viťaz Podolsk. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Junkov.
     
    33:46
    Selezňov tvrdo pálil z hranice pravého kruhu, no jeho delovku gólman Košečkin videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej dobre osadenej výstroji.
     
    34:24
    Koroľuk preveril gólmana Košečkina dobrou strelou z pravej strany, no jeho delovka skončila len tesne vedľa domácej brány.
     
    34:46
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hokejisti Viťaza Podolsk sa počas svojej presilovej hry dostávajú do dvojgólového vedenia! Po skvelej krátkej prihrávke od Porselanda z medzikružia sa k zakončeniu za pravým kruhom dostal GEORGIJ BIRJUKOV, ktorý svojou delovkou poriadne prekvapil gólmana Košečkina. Asistencie si pripisujú hráči Mathias Porseland a Alexander Koroľuk.
     
    35:19
    Z pravej strany nekompromisne pálil hosťujúci Selezňov, no jeho delovka neprekvapila pozorného gólmana Košečkina, ktorý tentokrát dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    35:45
    Aj domáci Junkov preveril gólmana Denisova dobrým nahodením puku z pravej strany, no jeho projektil pozorný ochranca podolskej svätyne zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    36:15
    Domáci Pare sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jeho delovka skončila len v moci gólmana Denisova, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi.
     
    36:22
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre hosťujúci Viťaz Podolsk, na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Timkin.
     
    36:55
    Domáci hokejisti sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nedávajú svojim súperom veľa streleckého priestoru na vsietenie tretieho gólu.
     
    37:19
    Z pravého kruhu nahodil puk na Košečkinovu bránu aktívny Kousal, no jeho projektil pozorný ochranca magnitogorskej svätyne zblokoval do bezpečia za svoju bránu.
     
    37:52
    Rozin nekompromisne pálil spoza ľavého kruhu, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa domácej brány. Košečkin teda nemusel zasahovať.
     
    38:12
    Domáci Chabarov sa po úspešnom zákroku gólmana Košečkina dostal do menšej strkanice proti Kousalovi, no napokon čiaroví rozhodcovia bitke dokázali zabrániť.
     
    38:35
    Domáci Magnitogorsk sa vo svojom oslabení dokázal ubrániť a momentálne sa snaží potešiť domáce tribúny úvodným gólom v sieti gólmana Denisova.
     
    39:12
    Hra sa presunula pred bránu gólmana Denisova, no po nepresnej prihrávke od Parea sa k puku dostal len pozorný Soloduchin, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    39:54
    V závere druhej tretiny sa puk nachádza v strednom pásme, kde ho majú v moci hráči domáceho Magnitogorsku. Už sa len vyčkáva na zvuk záverečnej sirény.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola na prvý pohľad poriadne vyrovnaná, no viac streleckého šťastia mali v nej hráči hosťujúceho Viťaza Podolsk, ktorí sa najskôr v 26. minúte po rýchlom úniku Koroľova a následnom zakončení Soloduchina dostali do vedenia. Následne hostia skórovali aj v 35. minúte počas presilovej hry, keď svojou delovkou zakončoval Birjukov.

    Podarí sa hokejistom domáceho Magnitogorska zdramatizovať priebeh tohto stretnutia v tretej tretine alebo si hostia svoj náskok už ustrážia?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:13
    Po peknej strele z pravej strany od domáceho Malenkicha sa k puku dostal až gólman Denisov, ktorý puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    40:54
    Spoza kruhov tvrdo pálil hosťujúci Kokšarov, no jeho delovka skončila len tesne vedľa domácej brány. Košečkin teda zasahovať nemusel.
     
    41:21
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Za nekompromisný faul na hosťujúceho Koroľova v strednom pásme obdržal domáci Osala trest 5 minút plus do konca zápasu za seknutie.
     
    41:56
    Porseland nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovku gólman Košečkin videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi zblokoval do bezpečia.
     
    42:29
    Rozin sa snažil dobrou prienikovou prihrávkou nájsť Afinogenova, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Chabarov puk zachytil a následne ho poslal na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    42:51
    Po nepresnej prihrávke od Šitikova sa k puku dostal hosťujúci Bereglazov, ktorý svojim vyhodením bez problémov oslobodzuje domáci Magnitogorsk spod tlaku.
     
    43:26
    Kousal nekompromisne pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovka skončila len tesne vedľa domácej brány. Košečkin zasahovať nemusel.
     
    43:59
    Berďukov preveril pozornosť domácej defenzívy tvrdou strelou z hranice pravého kruhu, no jeho projektil smeroval len vedľa Košečkinovej brány.
     
    44:24
    Hokejisti Podolsku sú stále usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne presadiť. Domáca defenzíva je naozaj pozorná.
     
    44:35
    Na rad prichádza presilová hra o dvoch mužov v znení hostí. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku odchádza sadnúť domáci Tereščenko.
     
    45:02
    Na trestnú lavicu domáceho Magnitogorska si sadne aj Brent, ktorý sa v oslabení previnil držaním hosťujúceho Berďukova, ktorého od puku nekompromisne odstavil pri zadnom mantineli. Brent obdržal aj desaťminútový osobný trest.
     
    45:39
    Hostia hrajú v početnej výhode o dvoch mužov, no zatiaľ sa domáca trojica bráni veľmi dobre a nedáva svojim súperom veľa šancí na efektívny útok.
     
    46:23
    Porseland nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovka napokon trafila len pozorného Antipina, ktorý vyhodil pukm do bezpečia cez všetky čiary.
     
    46:46
    Hokejisti domáceho Magnitogorska hrajú už vo štvorici, no stále sa musia intenzívne brániť. Hosťom sa však nedarí nič zaujímavé vymyslieť.
     
    47:24
    Hosťujúci Golovkov nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka minula priestor Košečkinovej brány.
     
    47:50
    Spoza kruhov preveril gólmana Košečkina aktívny Selezňov, no ani jeho nekompromisná delovka neprekonala betóny pozorného domáceho brankára.
     
    48:26
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a ihneď zaútočili. Po tvrdej delovke od Kosova z ľavej strany však gólman Denisov zachytil puk vo svojej lapačke.
     
    48:50
    Po nepresnej prihrávke od Kovářa sa k puku dostal aktívny Koroľuk, ktorý si nakorčuľoval do medzikružia a tvrdo zakončoval, no netrafil priestor Košečkinovej brány.
     
    49:23
    Z pravého kruhu tvrdo pálil Kousal, no jeho delovka skončila len tesne nad bránou gólmana Denisova, ktorý tentokrát zasahovať nemusel.
     
    50:33
    Mezei nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon skončila len v hrudnej výstroji gólmana Košečkina.
     
    51:28
    Timkin sa rýchlo presúval po pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Selezňova, ktorý ho od puku bez problémov odstavil.
     
    52:13
    Kudinov potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon zakončoval len veľmi nepresne a k puku sa dostali domáci hokejisti.
     
    52:57
    Domáci hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Koroľov si odchádza sadnúť na dve minúty za hákovanie.
     
    53:38
    Po nepresnej prihrávke od Zaripova sa k puku dostal pozorný hosťujúci obranca Berďukov, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    54:52
    Domáci si zahrajú krátku presilovú hru o dvoch mužov. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť Mezei.
     
    55:27
    Mozjakin nekompromisne pálil z medzikružia, no jeho pekná strela švihom trafila len pozorného gólmana Denisova, ktorý zakročil svojimi betónmi.
     
    56:06
    Zaripov zakončoval z ľavej strany, no jeho projektil napokon skončil len tesne vedľa hosťujúcej brány.
     
    56:56
    Domáci hokejisti sa v závere tohto zápasu snažia gólovo presadiť, no nedarí sa im v tom. Hokejisti Viťaza Podolsk sú naozaj veľmi pozorný.
     
    57:13
    Kovář sa na ľavom krídle zbavil Golovkova a následne chcel zakončovať, no nepodarilo sa mu to. Golovkov spoluhráč Rozin ho od puku bez problémov odstavil.
     
    57:33
    Na rad prichádza presilová hra pre Podolsk. Na dve minúty si za vrazenie odchádza sadnúť domáci Kovář.
     
    57:33
    Tréner domáceho Magnitogorsku si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:06
    Koroľuk sympaticky pálil z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len na korčuliach jedného z pozorných domácich obrancov.
     
    58:43
    Viťaz Podolsk už bez problémov kontroluje tempo hry a už sa veľmi netlačí do útoku, ale snaží sa získať cenné sekundy vo svojom dvojgólovom vedení.
     
    59:14
    Afinogenov sa rýchlo presúval po pravom krídle a následne pálil, no trafil len pozorného Makejeva. Následne sa domáci hráči oslobodili vyhodením puku.
     
    59:45
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a už sa nesnažia útočiť. Viťaz Podolsk si teda po reprezentačnej prestávke pripíše na svoje konto naozaj cenné tri body.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V úvode tretej dvadsaťminútovky tohto zápasu boli hráči domáceho Magnitogorska odhodlaní s týmto zápasom ešte niečo urobiť, no prekazilo im to 5minútové vylúčenie Osalu a následné vylúčenia, či oslabenia aj o dvoch mužov. V závere zápasu boli domáci hráči opäť v oslabení, a tak sa už na gólový zápis nezmohli.

    Viťaz Podolsk teda v 51. kole prekvapivo vyhral na ľade lídra východnej konferencie a pripisuje si do tabuľky tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:19:52)

    Góly a asistencie: 26. Soloduchin (Koroľov), 35. Birjukov (Porseland, Koroľuk)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Antipin, Birjukov, Tereščenko, Chabarov, Lee, Bereglazov, Metľuk, Malenkich – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Pare, Timkin, Kazionov – Brent, Platonov, Kosov – Osala, Malinovskij, Junkov
    Viťaz Moskovská oblasť: Denisov (Saprykin) – Porseland, Berďukov, Selezňov, Golovkov, Rozin, Mezei, Kudinov – Šitikov, Cibák, Koroľuk – Kousal, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Koroľov, Ziazov – Mamin, Kokšarov, Podzinš

    Rozhodca: Viktor Gašilov, Pavel Komarov – Alexej Koposov, Alexander Otmachov