Nemecko – Japonsko 3:2 (kon.) | Fínsko – Rusko 4:0 (kon.)
koniec
Nemecko
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Japonsko
Utorok 18.02.2014, 09:00Olympijské Hry - ženy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:00.
     
    Pekný deň vám prajem pri sledovaní dnešného rohoujúceho prenosu zo ženského olympijského turnaja. Dnes sa stetnú dva najhoriše tímy na turnaji a bude to určite veľká bitka. Tím, ktorý totiž prehrá, tak bude bojovať o udržanie v elitnej divízii s víťažom 1. divízie skupiny A.

    Verme, že dnes budeme svedkami pekného športového zážitku s veľkou bojovnosťou o udržanie v elitnej divízii.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Harssová (Harrerová) – Götzová (C), Lanzlová, Hammerlová, Weisserová, Eisenschmidová, Anwanderová – Fellnerová, Zornová, Buschová – Seilerová, Schusterová, Kratzerová – Beckerová, Janzenová, Eversová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová

    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová (C), Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Therese Björkman (SWE), Michaela Kúdelová (SVK).
     
    Začiatok zápasu bude troška oneskorený! Ďakujeme za pochopenie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:25
    Nemky vyhrali úvodné vhadzovanie a hneď sa natlačili do útočného pásma. Zatiaľ sa im však nepodarilo vyslať strelu na bránku Japoniek.
     
    01:20
    Stále sme svedkami tlaku Nemiek, ktoré držia Japonky v ich obrannom pásme. Zatiaľ sa však Nemkám nepodarilo vyslať presnú strelu na bránku.
     
    02:15
    Hra sa nám presunula do stredného pásma, tlak Nemiek sa skončil, nakoniec bez gólového efektu.
     
    03:45
    Japonky sa budú musieť brániť, pretože Aokiová je vylúčená na 2 minúty za nedovolené bránenie. Nemky sa tak môžu opäť pokúsiť o tlak.
     
    04:05
    Tak teraz mali Nemky šťastie! Japonky sa pri vlastnom oslabení dostali do brejku, krásnu strelu vyslala Hiranová, ale brankárka Harssová predviedla krásny zákrok!
     
    04:30
    Nemky sú pri presilovke stále v útočnom pásme, ale z ich strany nie a nie prísť presná strela. Japonky sa navyše aj dobre bránia!
     
    05:00
    Tak až teraz sa Nemkám podarilo ohroziť bránku Japoniek, Zornová vyslal tvrdú strelu z pravej strany, ale Fudžimotová bola dobre postavená a strelu kryje.
     
    05:45
    Japonky sú v plnom počte, dobre sa dokázali v oslabení brániť, dokonca mali aj šancu na skórovanie!
     
    06:20
    Japonky sú teraz veľmi rýchle a robia Nemkám značné problémy. Harssová sa musela mať na pozore pri tvrdej strele od modrej. Všetko však videla a puk kryje.
     
    07:15
    Japonkám sa stále darí byť v útočnom pásme. Držia puk a dostávajú Nemky pod tlak. Zaujímavý priebeh zápasu.
     
    08:30
    Teraz sú naopak v tlaku Nemky, strela Aokiovej len tesne preletela okolo bránky Japoniek. Teraz sa hrá rýchly a zaujímavý hokej!
     
    09:15
    Kubová oslabuje Japonky a je vylúčená na 2 minúty za hákovanie. Nemky môžu opäť vytvoriť tlak na Japonky.
     
    09:20
    Nemecko dalo gól!
    Nemky presilovku využili a dostávajú a po veľmi kurióznom góle do vedenia 1:0! Nemky sa dostali do tlaku, na modrú dostala krásnu prihrávku SUSANNA GÖTZOVÁ, nečakala a tvrdo vypálila, puk sa odrazil od ramena brankárky Japoniek Fudžimotovej, tá nevedala čo sa deje a puk skončil v bránke. Len sa smolne potom pozrela do svojej bránky a videla tam puk.
    Asistencia : Franziska Buschová, Jacqueline Janzenová.
     
    10:30
    Teraz sledujeme hru prevažne v strednom pásme, oba tímy rýchlo strácajú puk. Dlhšie sme nevideli strelu na bránku, alebo tlak od jedného z tímov.
     
    11:35
    Oba tímy tvrdo bojujú, Nemky sa snažia navýšiť svoje skóre, Japonky zase vyrovnať. Avšak, stále si ani jeden z tímov nedokáže dlhšie podržať puk na hokejkách.
     
    12:00
    Tak teraz sme svedkami tlaku, dokázali si ho vytvoriť Japonky, ku strele od modrej sa dostala Aokiová, ale bránky Nemecka minula.
     
    13:00
    Obraz hry sa mení, teraz sa do tlaku dostávajú Japonky. Sledujeme naozaj veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    13:40
    Japonsko dalo gól!

    Japonkám sa z nenápadnej akcie podarilo vyrovnať na 1:1, začíname odznova! V tlaku boli síce Nemky, ale do brejku sa dostali Japonky, Osawaová sa dostala na modrej ku strele, mierila do do pravej strany, tam sa stihla Harssová premiestniť, puk však vyrazila len pred seba, kde číhala dobre postavená HANAE KUBOVÁ a do odkrytej časti brány posiela nekompromisne pod hornú žrdku puk a je vyrovnané!
    Asistencia : Čiho Osawaová
     
    14:25
    Japonkám dodal vyrovnávajúci gól novú vzpruhu a stále sa viac a viac tlačia pred bránku Nemiek. Tvrde vypálila Šišiučiová, ale trafila len betón pozornej Harssovej!
     
    15:30
    Teraz práve naopak sa Nemky dostali do tlaku, Japonky sú vo svojom obrannom pásme, ale na ich šťastie sa Nemkám nedarí vyslať presnú strelu.
     
    16:57
    Tlak Nemiek sa končí, pretože Eisenschmidová ich oslabuje, za nedovolené bránenie si posedí 2 minúty na trestnej lavici.
     
    17:30
    Japonkám sa však nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Viac krát už Nemky vyhodili cez všetky čiary puk preč. Uvidíme, či ešte Japonky pri tejto presilovke niečo vymyslia.
     
    17:40
    A teraz mali Japonky obrovské šťastie. Nie, že sa im pri presilovke nedarí, ale mohli samy inkasovať gól pri ich početnej výhode! Zle zakombinovali, puk získala Kratzerová, ktorá sa už sama rútila na japonskú brankárku, ale vôbec netrafila priestor bránky.
     
    18:40
    Teraz sa striedajú veľké šance na oboch stranách! Šišiučiová napálila po peknej kombinácii puk len do betónu Harssovej. Obe strany bi rady pred odchodom do šatní skórovali.
     
    19:43
    Nemky sa budú musieť opäť brániť. Buschová si za hákovanie odpyká dvojminútový trest.
     
    19:50
    Japonky sú hneď natlačené v obrannom pásme, ale puk po strele Koikeková, skončil zase len na betóne Harssovej.
     
    19:55
    Pár sekúnd pred koncom mohly ísť do vedenia Japonky. Krásnu strelu od modrej vyrazila nemecká brankárka puk pred seba, tam sa hneď zbehli Japonky a skúšali dorážať, puk však zachytila na bránkovej čiare Harssová!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli veľmi vyrovnaný hokej a tak niet divu, že stav stretnutia je 1:1! Najprv išli do vedenia Nemky, keď využili presilovku, ale Japonky dokázali včas na to odpovedať. videli sme veľa gólových šancí, ktoré však ostali nevyužité! Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina.
     
    Strely na bránku v prvej tretine :
    Nemecko – 9
    Japonsko – 12
     
    Všetko je už pripravené na začiatok druhej tretiny, ktorá sa nám o chvíľu začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám už začala. Vhadzovanie vyhrali Japonky.
     
    20:20
    Japonky ešte pokračujú v presilovke a sú hneď natlačené v útočnom pásme.
     
    20:35
    Avšak museli v roho klziska bojovať o puk s Nemkami, ktorým sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary preč a získali tak veľmi cenné sekundy.
     
    20:43
    Nemky sú už v plnom počte! Japonky nezahrali túto presilovku zle, ale málo strieľali a to sa logicky ku gólu nedopracovali. Uvidíme, aký obraz hry budeme sledovať teraz.
     
    21:15
    Aj po skončení sa napokon Japonky držia v útočnom pásme, ale stále sa nemôžu dostať ku presnejšej strele.
     
    22:00
    Nemky sa z tlaku dostali a skúšajú ísť do útočného pásma, kde bi pritlačili na Japonky. Avšak, Japonky ich tam za žiadnu cenu nechcú pustiť.
     
    22:15
    Až teraz sa Nemky dostali ku strele, vyslal ju od modrej Anwanderová, ale puk za zastavil pred bránkou Japoniek, kde ho reprezentantky tejto krajiny zobrali a zakladajú svoj protiútok.
     
    23:42
    Tak, teraz darovali Japonky Nemkám presilovku. Bolo ich na ľade viac ako je dovolené a Nakamuraová si musí odsedieť dvojminútový trest.
     
    24:05
    Götzová napálila puk na betón Fudžimotovej. Nemky natlačené pred bránkou Japoniek a vyvíjajú presilovkoví tlak.
     
    24:30
    Nemecko dalo gól!
    Nemky využívajú svoju druhú presilovku a tak sa opäť dostávajú do vedenia, stav stretnutia je tak 2:1! Krásna to bola akcia, keď Buschová prihrala na modrú voľnej JULII ZORNOVEJ, ktorá vyslal poriadne tvrdú strelu pod hornú tyč japonskej brány a puk skončil za bezmocnou Fudžimotovou. Japonky tak doplácajú na to, že v podstate zadarmo darovali Nemkám túto presilovku.
    Asistencia: Franziska Buschová, Susann Götzová.
     
    25:15
    Japonky získali presilovú hru a majú tiež šancu na strelenie gólu. Eversová sa previnila podrzením a dostáva 2 minúty.
     
    25:40
    Japonky sa hneď dostali do útočného pásma a už obstrelujú bránku Nemecka. Akačiová pálila od modrej, puk vyrazila nemecká brankárka, ale ku dorážke sa Japonky nedostali.
     
    26:20
    Nemky sa dostali z tlaku vyhodením puku preč cez všetky čiary.
     
    26:39
    Sily na ľade sa vyrovnajú a uvidíme krátku hru 4 na 4. Jamaneová si za nedovolenú hru telom posedí 2 minúty.
     
    27:00
    Nemky sa skúšali prebojovať do útočného pásma, avšak Japonky ich tam nepustili a posunuli puk do stredného pásma.
     
    28:00
    Osawaová teraz predviedla nádhernú individuálnu akciu. Sama sa predrala cez niekoľko Nemiek, dostala sa pred bránku Nemecka, skúsila to bekhendom, ale puk zachytila nemecká brankárka!
     
    28:20
    Japonky sa dobre bránia pri oslabení, Nemky do ničoho nepúšťajú a skoro aj dali gól. Nemkám proste táto presilovka nevychádza.
     
    29:10
    Japonky sa budú musieť opäť brániť! Jonejemaová za podrazenie dostáva 2 minúty. Uvidíme, či túto presilovku zahrajú už Nemky lepšie.
     
    30:15
    Tak je ti určité zlepšenie, Nemky sú v pásme, ale vysielajú len nepresné strely. Japonkám sa už dvakrát podarilo vyhodiť puk preč.
     
    31:00
    Nemky som asi prechválil, teraz sa nemôžu dostať do útočného pásma, Japonky sa dobre bránia a puky vyhadzujú preč.
     
    31:10
    Japonky sú už v plnom počte. Nemkám sa nepodarilo využiť presilovku, opäť ju zahrali veľmi zle.
     
    32:15
    Obraz hry, kde puk lieta zo strany na stranu. Dlhšie sme nevideli strelu na bránku. Na Japonkách vidno, že im dve oslabovky po sebe ubrali mnoho síl.
     
    33:15
    Japonky už nabrali nové sily a začínajú tlačiť na Nemky. Nemky sa musia len brániť, avšak japonské nepresné strely niesu moc veľkou hrozbou.
     
    34:30
    Teraz sledujeme už veľmi veľký tlak Japoniek, avšak Nemky sa umne bránia a navyše skvelo chytá aj brankárka Harssová!
     
    35:20
    Harssová chytá v pohode ďalšiu strelu Japoniek. Strela vyšla z veľkého uhla a tak ju v pohode brankárka Nemecka zachytila.
     
    35:49
    Nemecko dalo gól!
    Teraz vidíme, aký môže byť hokej nespravodlivý! Japonky tlačili na Nemky, ale nie a nie streliť gól. Do brejku vyrazili Nemky a podarilo sa im skórovať a stav stretnutia je 3:1! Schusterová vypálila na bránku Japoniek, ťažký puk ešte dokázala Fudžimotová vyraziť, ale len pred seba, kde prišla SARA SEILEROVÁ a puk poslal do bránky a raduje sa z gólu! Japonky to budú mať teraz ťažké, aby sa vrátili späť do zápasu.
    Asistencia : Lisa Christine Schusterová
     
    36:40
    Japonky sa snažia rýchlo streliť gól, aby nemuseli v tretej tretine doháňať dvoj-gólovú stratu. Avšak, Nemky sa bránia úspešne.
     
    38:40
    Stále prebieha tlak Japoniek, ale Nemky sa aj s dávkou šťastia úspešne bránia. Harssová zatiaľ kryje všetky strely súperiek.
     
    39:20
    Japonky sú stále v útočnom pásme, Nemky ich však ku strelám nepúšťajú.
     
    39:55
    Japonky mohli predsa len streliť gól do šatne a znížiť tak na rozdiel jedného gólu, ale nebezpečná strela Sakagamiovej skončila len na pozornej Harssovej. Tá dnes chytá naozaj skvelo!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine padli dva góly, oba dali Nemky a tak sú vo vedení 3:1! Najprv využili presilovku a potom im vyšiel rýchly brejk. Opäť sme sledovali vyrovnanú hru, ale Nemky majú viac šťastia v zakončovaní. Uvidíme, či Nemky v tretej tretine udržia svoje vedenia a zápas vyhrajú, alebo to Japonky ešte zdramatizujú.
     
    Strely na bránku v druhej tretine :
    Nemecko – 5 (14)
    Japonsko – 11 (23)

    Aj napriek viac strelám na bránu v podaní Japoniek, sú vo vedení 3:1 Nemky!
     
    Všetko je už pripravené na začiatok tretej tretiny, ktorá sa nám o chvíľu začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Tretia tretina sa nám začala. Vhadzovanie vyhrali Japonky.
     
    40:25
    Japonky sa už usadili v útočnom pásme, strelu na bránku sa im však zatiaľ nepodarilo vyslať.
     
    40:35
    Nemky vtlačili Japonky z útočnej tretiny. Japonky začali aktívnejšie, chýba tomu už len strela na bránku.
     
    41:15
    Aj naďalej sa darí Japonkám sa držať v útočnom pásme. Nemky sa však úspešne bránia a do zakončenia ich nepúšťajú. Na Japonkách vidno snahu a to, že zápas ešte určite nevzdali.
     
    42:56
    Japonsko dalo gól!

    Japonkám sa hneď v úvode po veľmi dobrom aktívnom vstupe do zápasu podarilo dať gól a znížiť tak na 3:2! Krásna akcia, ktorú po ľavej strane potiahla Čiho Osawaové, ktorá neváhala a skúsila strelu z uhla, brankárka Nemecka vyrazil puk len pred seba, kde rýchlo dokorčulovala HARUNA JONEJAMAOVÁ a puk poslal do bránky a dráma je tak na svete!
    Asistencia : Čiho Osawaová, Sena Suzukiová.
     
    43:15
    Japonky naďalej dominujú a tlačia na Nemky. Snažia sa čo najrýchlejšie vyrovnať. Nemky hrajú v týchto chvíľach až moc pasívne.
     
    44:20
    Japonský tlak bude musieť skončiť, pretože budú hrať v oslabení. Kubová sa previnila hákovaním a dostáva 2 minúty.
     
    44:40
    Dokonca aj pri vlastnom oslabenú sú Japonky aktívnejšie! Nemajú už čo stratiť a snažia sa prekvapiť svoje súperky a dať vyrovnávajúci gól.
     
    45:00
    Seilerovej pokus z pravej strany úspešne kryje brankárka Japonska Konišiová, ktorá nahradila v bránke svoju kolegyňu Fudžimotovú.
     
    46:25
    Nemky mohli pridať štvrtý gól a dostať sa tak opäť na koňa! Bittnerová sa dostala ku dorážke pred odkrytou bránkou, avšak brankárka Konišiová sa skvelo premiestnila a puk vyrazila preč!
     
    47:20
    Ďalší úspešný zákrok Konišiovej, ktorá sa už pekne v bránke chytila, potom čo nahradila svoju brankársku kolegyňu. Strelu z uhla nemala problém schovať do svojej lapačky.
     
    48:25
    Teraz sa do tlaku dostali Nemky a Japonky zatlačili do ich obranného pásma a to nie je pre Japonky dobré, pretože potrebujú rýchlo streliť gól.
     
    48:40
    Eversová sa dostala do veľkej šance, jej tvrdá strela však skončila na vynikajúcej Konišiovej, ktorá hruďou zatavila puk a potom ho schovala do lapačky. Stále tak živí šancu Japoniek na vyrovnanie skóre!
     
    49:05
    Ukitaová ostala v šoku, že sa s pukom dostala až pred bránku Nemecka a tak poslala len slabú strelu na nemeckú brankárku, ktorá tak puk kryje.
     
    50:20
    Opäť sa do tlaku dostávajú Nemky a Japonky sa musia mať na pozore. Čas sa pre nich pomaličky kráti, pre Nemky to bude práve ešte veľmi dlhý čas.
     
    51:25
    Možno teraz sa už Japonky definitívne dostali z tlaku a skúšajú tam dostať ich dnešné súperky. Uvidíme, či sa im do podarí.
     
    52:02
    Ukitaová sa hnala do veľkej šance, Weisserové zatiahla ručnú brzdu a za hákovanie ide na trestnú lavicu. Tak teraz majú Japonky veľkú šancu na vyrovnanie!
     
    53:00
    To je ta správna cesta pre Japonky ako streliť gól. Zatlačili Nemky do ich obranného pásma, vyvíjajú veľký tlak. Avšak, musia zlepšiť presnosť striel.
     
    53:45
    Nemky posúvajú puk len do stredného pásma, gól je už na spadnutie. Dávajú to najavo aj diváci!
     
    54:20
    Presilovka Japoniek sa skončila, ale tie stále ostávajú v útočnom pásme a tlačia na Nemky. Aokiová vypálila od modrej, ale trafila len betón brankárky Harssovej.
     
    55:35
    Stále trvá tlak Japoniek, ale Nemky sa teraz dostali po chybe Japoniek do brejku, Bittnerová nebezpečne vypálila ale puk zachytila brankárka Konišiová! Čas už hrá proti Japonkám!
     
    56:45
    Nemky sa už len bránia, nič iné im však pri tlaku Japoniek ani neostáva! Japonky teraz hrajú veľmi aktívne a pália odkiaľ sa len dá. Puk však nie a nie skončiť v bránke Nemecka.
     
    57:45
    Zakázané uvoľnenie Nemecka. Japonky ostávajú stále v tlaku.
     
    58:50
    Nakamuraová bola blízko vyrovnania, ale nedokázala odrazený puk poslať do odkrytej časti bránky Nemecka! Brankárka Konišiová sa už čoraz viac a viac obzerá smerom na striedačku.
     
    59:30
    Stále ostáva brankárka Konišiová v bránke, pretože pri puku sú Nemky.
     
    59:35
    Až teraz opúšťa bránku. Japonky hrajú Power-play!
     
    59:45
    Avšak nemôžu sa dostať ku presnej strele. Sekundy sa krátia a krátia!
     
    59:55
    Japonky s pukom až za ich bránkou. O víťazovi je už rozhodnuté!
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas hokeja žien, v ktorom išlo o konečné 7.miesto a zaručenie si záchrane na OH aj pre rok 2018. Zápas to bol veľmi vyrovnaný, ale dnes stálo viac šťastia na strane Nemiek, ktoré vyhrávajú 3:2. Japonky tak putujú o udržanie v elitnej kategórii OH.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok dnešného dňa. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Nezabudnite dnes poriadni držať palce našim chlapcom v súboji s Českom. Dovidenia pri ďalších prenosoch. (11:19:09)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 10. Götzová (Buschová, Janzenová), 25. Zornová (Buschová, Götzová), 36. Seilerová (Schusterová) – 14. Kubová (Osawaová), 43. Jonejamaová (Osawaová, Suzukiová)


    Nemecko: Harssová (Harrerová) – Götzová (C), Lanzlová, Hammerlová, Weisserová, Eisenschmidová, Anwanderová – Fellnerová, Zornová, Buschová – Seilerová, Schusterová, Kratzerová – Beckerová, Janzenová, Eversová – Kameniková, Spielbergerová, Bittnerová
    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Osawaová (C), Hiranová, Kubová – Jonejamaová, M. Fudžimotová, Nakamuraová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Sakagamiová

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Therese Björkman (SWE), Michaela Kúdelová (SVK)