USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
USA
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Švédsko
Pondelok 17.02.2014, 13:30 • Šajba aréna • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:58
    USA dalo gól!

    Američankám sa ešte podarilo pridať ďalší gól a tak je stav stretnutia už 6:1! Gól to bol z kategórie náhodných a veľmi smolných! BRIANNA DECKEROVÁ sa dostala na modrej ku puku, jej pekná strela skončila na hornej tyčke, puk spadol pred bránku Švédska, kde stála obrankyňa tohto tímu a nešťastne sa od jej hokejky odrazil puk do bránky!
    Asistencia : Kendall Coyneová, Amanda Kesselová
     
    54:36
    Nájazd nakoniec Jocelyne Lamoureuxová nedala. Skúsila to zaujímavo, keď pred bránou spravila otočku, ale puk následne poslal len do pravého betónu Martinovej-Hanssonovej.
     
    54:36
    A Američanky majú možnosť streliť šiesty gól! Jocelyne Lamoureuxová bola faulovaná v blízkosti bránky Švédska a vybojovala tak samostatný nájazd!
     
    53:04
    Švédsko dalo gól!

    Tak predsa sa Švédkam podarilo streliť aspoň čestný gól! Po nenápadnej akcii je tak znížené na 5:1! Na modrej čiare sa ku puku dostala Eliassonová, ktorá vypálila na bránku USA, do strely šikovne dala hokejku ANNA BORGQVISTOVÁ, ktorá tak tečovala strelu za chrbát bezmocnej Vetterovej.
    Asistencia : Emma Eliassonová.
     
    52:45
    Krásna akcia Švédska, Erica Udenová-Johanssonová sa následne otočila okolo bránky USA a snažila sa pretlačiť puk pomedzi betóny Vetterovej. zdalo sa už, že to bol gól, ale puk sa zastavil na bránkovej čiare,kde ho potom Vetterová prikryla svojou lapačkou.
     
    Strely na bránku v druhej tretine boli opäť vysoké! :
    USA – 22 (51)
    Švédsko – 5 (6)
     
    33:35
    A prvý zákrok Martinovej-Hanssonovej, keď krásnym zákrokom zlikvidovala tvrdú strelu Lamoureuxovej! Američankám asi 5 gólov nestačí a stále držia Švédky pod tlakom.
     
    32:17
    USA dalo gól!

    Američanky sú pri chuti a pridávajú už svoj piaty gól v zápase a v pohode môžme povedať, že im už účasť vo finále neujde! MEGAN BOZEKOVÁ po krásnej kombinácii dostala puk na modrú čiaru a bez prípravy prepálila všetko čo jej stálo v ceste a puk skončila za bezmocnou Wallnerovou.
    Asistencia : Kendall Coyneová.
     
    29:10
    Coyneová oslabuje USA a za nedovolené bránenie si oddýchne na trestnej lavici. Šanca pre Švédky aspoň trochu ohroziť bránku USA.
     
    25:41
    USA dalo gól!

    Presilovku sa Američankám podarilo využiť a to znamená, že je stav stretnutia už 4:0! Veľký zmätok pred bránou Švédiek, puk skákal od jednej hráčky ku druhej, napokon sa ku puku dostala MONIQUE LAMOUREUXOVÁ a po prihrávke od jej dvojičky Jocelyne presnou strelou pomedzi nohy Wallnerovej dáva štvrtý gól Američaniek, ktoré sú už blízko ku účasti vo finále hokejového turnaja.
    Asistencia : Jocelyne Lamoureuxová, Kendall Coyneová.
     
    24:20
    Dugganová mohla dať ďalší gól v zápase, ale opäť skvelo zasiahla brankárka Wallnerová a jej strelu chytá do lapačky. Tlak USA pri presilovke čoraz viac a viac narastá.
     
    23:45
    A Švédky sa budú musieť opäť brániť. Winbergová si za nedovolené bránenie ide sadnúť na 2 minúty na trestnú lavicu.
     
    22:10
    Nádherný zákrok Wallnerovej zachránil Švédky od ďalšieho inkasovaného gólu! Monique Lamoureuxová sa dostala ku puk a presnou strelou ho umiestnila do odkrytej časti bránky, avšak Wallnerová, ktorá už ležala na ľade vytiahla svoju lapačku a krásne puk do nej schovala.
     
    20:20
    Hneď v úvode veľká šanca Američaniek! Opäť sa dokázali natlačiť do obranného pásma Švédiek, z pravého kruhu sa ku strele dostala Bozeková, Carpenterová stála pred bránkou na dorážku, puk tečovala a ten poskakoval na bránkovej čiare, ale brankárka Wallnerová ho včas svojou lapačkou zachytila.
     
    Strely na bránku v prvej tretine sú až neuveriteľné! :
    USA – 29
    SWE – 1
     
    16:55
    Švédsky si zahrajú presilovku a budú mať tak šancu na strelenie gólu. Hriešnikom je Marvinová, ktorá sa previnila nedovoleným bránením. Treba však uznať, že to bolo veľmi prísne vylúčenie.
     
    11:30
    Tak možno teraz si Švédky vydýchnu z veľkého tlaku. Na trestnú lavicu ide Picardová za hákovanie.
     
    11:19
    USA dalo gól!

    Ako som spomínal ,tretí gól bol na spadnutie a Švédky už prehrávajú v 11.minúte 3:0! Zmätky pred bránkou Švédska dokonale využila AMANDA KESSELOVÁ, keď sa dostala ku odrazenému puku po zákroku Wallnerovej a odrazený puk z ľavej strany krásne poslal pod hornú tyč bránky Švédska.
    Asistencia : Gigi Marvinová, Meghan Dugganová.
     
    09:45
    Carpenterová mohla pridať svoj druhý gól v zápase, jej tvrdá strela z prvej však skončila na pozornej brankárke Švédska, ktorá tak zabraňuje pohorme v podobe tretieho gólu.
     
    09:15
    Krátka presilovka 5 na 3 pre USA. Na trestnú lavicu ide na 2 minúty za hrubosť Asserholtová.
     
    07:35
    A Američanky môžu svoj tlak opäť navýšiť. Budu hrať ďalšiu presilovku, pretože Westerová je vylúčená za podrazenie na 2 minúty. Američanky svoju prvú presilovku využili, uvidíme či aj teraz.
     
    07:16
    USA dalo gól!

    Tlak Američaniek už Švédky zniesť nemohli a za krátky čas inkasujú už druhý gól a stav stretnutia je tak 2:0! KACEY BELLAMYOVÉ dostala puk ako na zlatom podnose pred bránkou od Deckerovej, neváhala hneď z prvej vypálila a puk preletel cez všetky stojacie hráčky pred bránkou Švédska. Wallnerová mala zakrytý výhľad, nič nevidela a tak je z gólu v šoku.
    Asistencia : Brianna Deckerová, Megan Bozeková.
     
    06:10
    USA dalo gól!

    Na prvý gól sme dlho čakať nemuseli, pri presilovke sa ho podarilo streliť reprezentantkám USA a tak je stav stretnutia 1:0! Američanky sa hneď usadili v útočnom pásme, pritlačili na Švédky, puk spoza brány smeroval na hokejku ALEX CARPENTEROVÁ, ktorá dobre stála pred bránkou Švédska a tvrdou strelou nemala problém poslať puk do odkrytej časti bránky.
    Asistencia : Megan Bozeková, Kelli Stacková.
     
    05:45
    Borgqvistová oslabuje Švédky, za hákovanie si posedí 2 minúty na trestnej lavici.
     
    02:00
    A opäť musela zasahovať brankárka Švédska Wallnerová, avšak teraz to musel byť ťažší zákrok. Carpenterová sa zmocnila puku na pravej strane a tvrdou strelou mierila ku pravej tyči, avšak brankárka Wallnerová sa včas premiestnila a puk vyrazila preč.
     
    Začiatok zápasu bude mať pár minút oneskorenie! Ďakujeme za pochopenie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 7. Carpenterová (Bozeková, Stacková), 8. Bellamyová (Deckerová, Bozeková), 12. Kesselová (Marvinová, Dugganová), 26. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Coyneová), 33. Bozeková (Coyneová), 57. Deckerová (Kesselová) – 54. Borgqvistová (Eliassonová)


    USA: Vetterová (McLaughlinová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Picardová, Pucciová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová.
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hanssonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Holmgrenová, Eliassonová, Olofssonová, Enströmová, Backmanová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Denise Caugheyová (CAN), Zuzana Svobodová (CZE)