USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
Kanada
3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Švajčiarsko
Pondelok 17.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po prvej tretine, ktorú vyhrali Kanaďanky 3:0 sa zdalo, že aj toto semifinále bude mať jednoznačného víťaza. Švajčiarky sa však zomkli a sympatickým výkonom poriadne potrápili favoritky turnaja. Zápas sa nakoniec skončil dvojgólovou výhrou Kanady 3:1, ktorá sa podľa očakávania stretne vo finále s USA. Švajčiarky však môžu byť na seba hrdé, Kanade boli vyrovnaným súperom a tá sa musela do posledných minút o svoj postup do finále báť.
    Odo mňa je to pre dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dnešného dňa, ale i celého pracovného týždňa. (20:24:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Kanada je síce vo vlastnom obrannom pásme, ale s pukom na hokejkách a zrejme sa už na výsledku dnešného duelu nič nezmení.
     
    58:30
    Švajčiarky sa snažia dostať sa do útočného pásma, ale zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    57:30
    Kanaďanky sa už do útočenia nepúšťajú, ale zato pritvrdili vo vlastnej tretine a húževnato bránia svoj náskok. Do brejku sa dostala Spoonerová, ale svoj hattrick nezavŕšila a triafa len tyč švajčiarskej brány.
     
    55:00
    Videli sme po šanci na každej strane. Za Kanadu vyslala tvrdú strelu na bránu Wickenheiserová, ale jej pokus zastavuje vyrážačka. Na druhej strane Martyová skúšala strelu od modrej, ale namierila to len rovno do stredu brány, kde si puk postrážila Szabadosová.
     
    53:00
    Kanada v plnom počte.
     
    52:20
    Kanada sa veľmi dlho dobre bránila a nepustila svoje súperky do šance, ale teraz sa na pravej strane uvoľnila a k backhandu dostala Stalderová. Jej pokus ale zníženie stavu nepriniesol, puk zastavuje betón kanadskej brankárky.
     
    50:54
    Tara Watchornová vylúčená za hrubosť. Švajčiarky majú k dispozícii už šiestu presilovú hru v dnešnom stretnutí.
     
    50:37
    Švajčiarkám sa podarilo na chvíľu vybojovať útočné pásmo, ale k strele sa dostať nedokázali, Naopak Kanada mala tri šance na zveľadenie náskoku, ale postupne si na Schellingovej vo švajčiarskej bráne vylámali zuby Jennerová, Wakefieldová a taktiež Johnstonová.
     
    47:30
    Gól neplatí, pretože Agostaová natlačila puk do brány spolu s brankárkou Schellingovou.
     
    47:30
    Kanada mala dlho problémy s rozohrávkou, ale napokon sa podarilo Agostaovej dostať do útočnej tretiny,v ktorej ju nedokázala ani jedna zo Śvajčiariek odzbrojiť a Meghan Agostaová dopravila puk do švajčiarskej brány. Nasleduje telefonát s videorozhodcom, po ktorom sa ukáže či gól platí alebo nie.
     
    45:20
    Hra sa prerušovala pre ofsajd Kanaďaniek, ale tie sa dokázali dostať do šance, keď najskôr nebezpečne pálila po prihrávke spoza brány Spoonerová a krátko po nej Wardová trafila od modrej len betón švajčiarskej brankárky.
     
    43:56
    Švajčiarky si dokázali vytvoriť len jednu veľkú šancu, tú ale vychytala Szabadosová. Na druhej strane sa vo vlastnom oslabení backhandom pokúšala o zvýšenie kanadského náskoku Irwinová, ale neuspela ani ona. Kanada v plnom počte.
     
    41:56
    Jayna Heffordová dostáva trest za hákovanie a Kanada tak bude hrať v oslabení. Šanca pre Švajčiarky na zdramatizovanie duelu.
     
    41:34
    Kanada vyťažila z presilovej hry v úvode tretej časti dve strely, ale k zakončeniu sa dostala Švajčiarka Stanzová. Stav sa nemenil a Švajčiarky už hrajú v plnom počte.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla vynikajúci hokej a hoci sú Kanaďanky stále aktívnejším tímom, Švajčiarky taktiež podávajú výborný výkon a do tretej tretiny pôjdu oba tábory za stavu 3:1. Posledná tretina sa začne približne 19:46.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 8. Sponerová (Wickenheiserová), 12. Sponerová (Wardová, Wickenheiserová), 12. Daoustová (Wakefieldová) – 26. Lutzová (Benzová Laura)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová, Larocqueová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelleteová , Jennerová, Irwinová
    Švajčiarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová , Frautschiová, Stalderová, L. Benzová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Thalmannová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová

    Rozhodca: Blairová – Hanrahanová, Novotná