USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
USA
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Švédsko
Pondelok 17.02.2014, 13:30 • Šajba aréna • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Semifinálový zápas sa skončil a po jednoznačnom výsledku 6:1 postupujú do finále Američanky! Po celý zápas boli jasne lepšie, diktovali tempo hry, častejšie mali puk, tlačili na svoje súperky, strieľali góly a tak zaslúžene postúpili do finále! Určite rozhodla prvá tretina, kde dokázali Američanky dať Švédkam v krátkom čase 3 góly a to reprezentantky troch koruniek definitívne položili na kolená. Dobre chytali obe švédske brankárky a nebyť niekedy ich skvelých zákrokov, mohlo to skončiť aj väčším gólovým rozdielom. Američanky podľa papierových predpokladov postúpili do finále, a už určite z turnaja odídu z medailou, uvidíme aký bude mať lesk. Švédky si tak zahrajú o bronzovú medailu. Ak zopakujú podobný, ale o niečo lepší výkon ako v tretej tretine, tak na bronzovú medailu majú veľkú šancu.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok dnešného dňa. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch a nezabudnite zajtra poriadne držať palce našim chlapcom v zápase s Českom. (15:58:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Američanky s pukom za svojou bránkou. Do konca ostáva už len pár sekúnd!
     
    59:20
    Tesne pred koncom zápasu sa ešte Američanky dostali do útočného pásma, Knightová nebezpečne vypálila strelou švihom, ale brankárka Martinová-Hanssonová všetko videla a puk dokázala zachytiť.
     
    58:50
    Zápas sa už len dohráva, určite sa víťazom stanú Američanky, ktoré sú teraz aj pri puku, ale nemajú sa kam hrnúť a zdržiavajú sa s ním vo svojom obrannom pásme.
     
    56:58
    USA dalo gól!

    Američankám sa ešte podarilo pridať ďalší gól a tak je stav stretnutia už 6:1! Gól to bol z kategórie náhodných a veľmi smolných! BRIANNA DECKEROVÁ sa dostala na modrej ku puku, jej pekná strela skončila na hornej tyčke, puk spadol pred bránku Švédska, kde stála obrankyňa tohto tímu a nešťastne sa od jej hokejky odrazil puk do bránky!
    Asistencia : Kendall Coyneová, Amanda Kesselová
     
    56:10
    Tak predsa to ešte len Američanky skúšajú, a dostali sa pred bránku Švédska, Bozeková pekne vypálila od modrej, ale Martinová-Hanssonová všetko videla a puk schovala do svojej lapačky.
     
    55:45
    Zápas sa už asi iba dohráva. Moc zaujímavého sme už dlhšie nevideli, puk lieta zo strany na stranu. O víťazovi je už dávno rozhodnuté.
     
    54:36
    Nájazd nakoniec Jocelyne Lamoureuxová nedala. Skúsila to zaujímavo, keď pred bránou spravila otočku, ale puk následne poslal len do pravého betónu Martinovej-Hanssonovej.
     
    54:36
    A Američanky majú možnosť streliť šiesty gól! Jocelyne Lamoureuxová bola faulovaná v blízkosti bránky Švédska a vybojovala tak samostatný nájazd!
     
    54:15
    Tak Švédky si gól určite zaslúžili. Američanky poľavili, to Švédky využili mali častejšie puk a podaril osa im dať aspoň čestný gól. Ich výkon je určite lepší než v prvej a druhej tretine.
     
    53:04
    Švédsko dalo gól!

    Tak predsa sa Švédkam podarilo streliť aspoň čestný gól! Po nenápadnej akcii je tak znížené na 5:1! Na modrej čiare sa ku puku dostala Eliassonová, ktorá vypálila na bránku USA, do strely šikovne dala hokejku ANNA BORGQVISTOVÁ, ktorá tak tečovala strelu za chrbát bezmocnej Vetterovej.
    Asistencia : Emma Eliassonová.
     
    52:45
    Krásna akcia Švédska, Erica Udenová-Johanssonová sa následne otočila okolo bránky USA a snažila sa pretlačiť puk pomedzi betóny Vetterovej. zdalo sa už, že to bol gól, ale puk sa zastavil na bránkovej čiare,kde ho potom Vetterová prikryla svojou lapačkou.
     
    50:45
    Najaktívnejšia Švédka Löwenhielmová opäť poriadne vystrašila Vetterovú v bránke USA. Jej tvrdá strela od modrej však končí v lapačke americkej brankárki.
     
    49:30
    Rýchly brejk Američaniek a následná strela Jocelyne Lamoureuxovej, ktorá len tesne minula bránku Švédska. Švédky tak opäť pri puku a opäť sa snažia sa dostať do obranného pásma USA.
     
    48:40
    Švédky sa opäť dostali do útočného pásma a skúšajú pritlačiť na Američanky. Vidno však, že Američanky sa už šetria na finálový zápas a tak dovolia Švédkam aspoň si vypracovať menšie šance.
     
    47:25
    USA sa teraz dostala do útočného pásma a s pukom sa točia okolo bránky Švédska. Avšak, Švédky sa dobre bránia a Američanky do zakončenia nepúšťajú.
     
    46:15
    Švédky vyrazili do nebezpečného brejku, ku puku sa dostala Löwenhielmová, ktorá nahodila puk pred bránku USA, puk sa odrazil od jednej z Američaniek a puk len tesne preletel cez bránku USA. Pekná akcia, škoda však pre Švédky, že tam nik nestál na dorážku.
     
    45:15
    Lenže, Švédky sa opäť dostali do útočného pásma a táto strela Westerovej bola veľmi nebezpečná. Brankárka Vetterová tak mala po dlhej dobe nejakú prácu.
     
    44:10
    Menší tlak Švédiek sa skončila a dopredu opäť vyrážajú Američanky. Obrana Švédska sa tak musí mať opäť na pozore.
     
    43:30
    Tak teraz hrajú Švédky naozaj dobre, sú pri puku a držia Američanky v ich obrannom pásme. Strela však neprichádza.
     
    42:20
    Tak vidno, že Američanky už upustili z toho veľkého tlaku, to sa snažia využiť Švédky, ktoré majú teraz častejšie puk. Skúšajú dať aspoň čestný gól, ale obrana Američaniek je veľmi pozorná do šancí ich nepúšťa.
     
    42:00
    Opäť pozorná Martinová-Hanssonová zasiahla svojím betónom. Coyneová to vyskúšala aj z uhla, ale nedokázala presne zakončiť.
     
    41:15
    Švédky sa hnali do rýchleho brejku, vzniklo aj prečíslenie na ich strane, už sa skoro ocitli pred bránkou USA, ale obrana Američaniek včas dostúpila a vytlačila ich preč.
     
    41:00
    Švédky sa zmocnili puku, ale dostali sa s ním len do stredného pásma, kde ho strácajú. Pri puku tak opäť Američanky a postupne prenikajú pred bránku Švédska.
     
    40:15
    Knightová sa dostala ku puku a z pravého kruhu aj vystrelila. Pozorná Martinová-Hanssonová v bránke Švédska túto strelu kryje svojím pravým betónom.
     
    40:01
    Tretia tretina sa nám už začala. Vhadzovanie vyhrali Američanky.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V Šajba aréne je už všetko pripravené na tretiu tretinu, ktorá o chvíľu začne.
     
    Strely na bránku v druhej tretine boli opäť vysoké! :
    USA – 22 (51)
    Švédsko – 5 (6)
     
    Aj v druhej tretine sme sledovali jasnú réžiu Američaniek, ktoré pridali ďalšie dva góly a už o ich účasti vo finále nepochybuje nik. Stále sa im darí držať pod tlakom Švédky, ktoré dnes proste na Američanky nemajú. Síce sa snažia aspoň o čestný gól, ale Američanky sú dobré aj v obrane aj v útoku. Uvidíme, čo nám prinesie tretia tretina tohto zápasu, či ešte uvidíme nejaký gól, alebo nie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Nevídaný obraz zápasu, Švédky pri puku a v obrannom pásme USA. Dlho sa tam však neohriali, pretože po chybnej prihrávke puk stratili. Američanky sa však pred bránku Švédska už nehrnú.
     
    39:15
    Teraz sa Američnaky ešte dostali pred bránku Švédska, ale ku strele sa dostať nemôžu.
     
    38:00
    Dve minúty do konca druhej tretiny, v ktorej padli dva góly. Američanky už trochu brali z tlaku a s pukom sú vo svojom pásme. Švédky ich moc ani nenapádajú.
     
    37:05
    Už už sa schylovalo ku ďalšiemu gólu v bránke Švédska, ale Eliassonová na poslednú chvíľu vybojovala puk a posunula ho do stredného pásma. Švédky sa do útočného pásma nedostali už naozaj veľmi dlho. Vetterová sa v bránke USA musí pekne nudiť.
     
    36:20
    Teraz si Američanky skúšajú aj riskantnejšie prihrávky a fintičky, ktoré bi si normálne v zápase nedovolili. Vedú však už 5:0, držia Švédky stále pod tlakom a tak im nič nebráni si vyskúšať aj takéto veci.
     
    35:20
    Teraz sa hrá naozaj rýchly hokej a hlavne bez prerušenia! Avšak, stále sú pri puku Američanky a držia puk v obrannom pásme Švédska. Švédky sa už asi len modlia, nech skončí táto tretina a tú tretiu dohrajú so cťou.
     
    33:35
    A prvý zákrok Martinovej-Hanssonovej, keď krásnym zákrokom zlikvidovala tvrdú strelu Lamoureuxovej! Američankám asi 5 gólov nestačí a stále držia Švédky pod tlakom.
     
    32:17
    Wallnerová má už toho dosť a radšej prepúšťa svoje miesto v bránke jej náhradníčke Martinovej-Hanssonovej. Za góly Wallnerová určite nemohla a ešte veľa im aj zabránila.
     
    32:17
    USA dalo gól!

    Američanky sú pri chuti a pridávajú už svoj piaty gól v zápase a v pohode môžme povedať, že im už účasť vo finále neujde! MEGAN BOZEKOVÁ po krásnej kombinácii dostala puk na modrú čiaru a bez prípravy prepálila všetko čo jej stálo v ceste a puk skončila za bezmocnou Wallnerovou.
    Asistencia : Kendall Coyneová.
     
    31:10
    USA v plnom počte. Švédkam sa presilovku nepodarilo využiť.
     
    31:00
    Konečne aj väčšia šanca v zápase na strane Švédiek! Löwenhielmová sa z pravej strany rútila sama na bránku USA, avšak na poslednú chvíľu jej puk svojou hokejkou vypichla brankárka USA Vetterová!
     
    30:00
    Švédsky sú konečne v útočnom pásme s pukom, ale ku presným strelám sa nemôžu dostať.
     
    29:10
    Coyneová oslabuje USA a za nedovolené bránenie si oddýchne na trestnej lavici. Šanca pre Švédky aspoň trochu ohroziť bránku USA.
     
    28:40
    Od modrej nebezpečne pálila Coyneová, ale brankárka Wallnerová takéto strely v pohode chytá. Švédky sa ani nemôžu na pár sekúnd s pukom dostať do útočného pásma. Američankám po strate puku dlho netrvá, aby si ho získali späť.
     
    27:35
    Opäť musela zasahovať brankárka Švédska Wallnerová, so strelou Bellamyovej však väčšie problémy nemala. Wallnerovej môžu Švédky ďakovať, že zatiaľ inkasovali len 4 góly. Američanky sú v zápase jednoznačne lepšie a určite si postup do finále zaslúžia!
     
    27:00
    Američanky chcú asi pridať ešte pár gólov a stále dostávajú Švédky pod tlak. Švédkam neostáva nič iné ako sa len brániť.
     
    25:41
    USA dalo gól!

    Presilovku sa Američankám podarilo využiť a to znamená, že je stav stretnutia už 4:0! Veľký zmätok pred bránou Švédiek, puk skákal od jednej hráčky ku druhej, napokon sa ku puku dostala MONIQUE LAMOUREUXOVÁ a po prihrávke od jej dvojičky Jocelyne presnou strelou pomedzi nohy Wallnerovej dáva štvrtý gól Američaniek, ktoré sú už blízko ku účasti vo finále hokejového turnaja.
    Asistencia : Jocelyne Lamoureuxová, Kendall Coyneová.
     
    24:20
    Dugganová mohla dať ďalší gól v zápase, ale opäť skvelo zasiahla brankárka Wallnerová a jej strelu chytá do lapačky. Tlak USA pri presilovke čoraz viac a viac narastá.
     
    23:45
    A Švédky sa budú musieť opäť brániť. Winbergová si za nedovolené bránenie ide sadnúť na 2 minúty na trestnú lavicu.
     
    22:10
    Nádherný zákrok Wallnerovej zachránil Švédky od ďalšieho inkasovaného gólu! Monique Lamoureuxová sa dostala ku puk a presnou strelou ho umiestnila do odkrytej časti bránky, avšak Wallnerová, ktorá už ležala na ľade vytiahla svoju lapačku a krásne puk do nej schovala.
     
    21:30
    Marvinová krásne vypálil od modrej, puk však niekto na poslednú chvíľu stečoval do rohu klziska a odvrátil tak strelu, ktorá už jasne smerovala na bránku Švédska.
     
    21:00
    Tak, obraz hry je úplne podobný ako v prvej tretine. Američanky pri puku a tlačia na Švédky. Zdá sa, že Švédky tie 3 góly z prvej tretine už definitívne položili na kolená. Síce sa snažia niečo spraviť so zápasom, ale Američanky ich nechcú pustiť do ničoho.
     
    20:20
    Hneď v úvode veľká šanca Američaniek! Opäť sa dokázali natlačiť do obranného pásma Švédiek, z pravého kruhu sa ku strele dostala Bozeková, Carpenterová stála pred bránkou na dorážku, puk tečovala a ten poskakoval na bránkovej čiare, ale brankárka Wallnerová ho včas svojou lapačkou zachytila.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám už začala. Vhadzovanie vyhrali Švédky.
    Bude to opäť jasná réžia USA ?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V Šajba aréne je už všetko pripravené na druhú tretinu, ktorá sa o chvíľu začne!
     
    Strely na bránku v prvej tretine sú až neuveriteľné! :
    USA – 29
    SWE – 1
     
    Prvá tretina semifinálového zápasu žien medzi USA a Švédskom sa niesol v jasnej réžii reprezentantiek USA, neustále držali Švédky pod tlakom, to reprezentantky troch koruniek neuniesli a inkasovali už tri góly! Švédky sa ani nemôžu dostať ku strelám a nie to ešte do šancí. Zdá sa, že je už o víťazovi rozhodnuté, ale ešte sú pred nami dve tretiny, v ktorých sa môže stať čokoľvek.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:30
    Tesne pred koncom prvej tretiny sú pri puku Švédky a mierne ožívajú. USA sa sústredilo na bránenie pred koncom tejto tretiny a bráni sa dobre a Švédky do šance nepúšťajú.
     
    18:50
    Tesne pred skončením presilovky Švédska nebezpečne pálila od modrej Enströmová a brankárka Vetterová v bránke USA mala konečne šancu na zákrok. Tento pokus skončil v jej pozornej lapačke.
     
    18:00
    Opäť Američanky vyhádzajú puk cez všetky čiary preč. Brankárka USA si zatiaľ moc v zápase nezachytala.
     
    17:15
    Avšak, presilovky dnes Švédkam nejdú a opäť sa nemôžu prebojovať do útočného pásma a dostať USA pod tlak.
     
    16:55
    Švédsky si zahrajú presilovku a budú mať tak šancu na strelenie gólu. Hriešnikom je Marvinová, ktorá sa previnila nedovoleným bránením. Treba však uznať, že to bolo veľmi prísne vylúčenie.
     
    15:45
    Teraz trochu tlak USA upadol a hrá sa prevažne v strednom pásme. Švédky skúšajú po zisku puku dostať USA pod tlak, ale bezúspešne.
     
    14:45
    Wallnerová zachraňuje Švédky od ďalších gólov. Veľký tlak Američaniek podľa očakávanie pokračuje a brankárka troch koruniek má veľmi veľa práce. Všetko zatiaľ rieši s prehľadom, za inkasované góly určite nemôže.
     
    13:30
    USA je v plnom počte. Švédky zahrali presilovku veľmi zle a Američanky sú v plnom počte a očakáva sa ich ďalší veľký tlak.
     
    13:00
    Švédsky sú tesne pred koncom ich presilovky pri puku, ale ďaleko od bránky USA. Dnes to veru z reprezentantkami Švédska vyzerá zle.
     
    12:00
    Amaričanky sa dobre bránia a už viac krát vyhodili puk cez všetky čiary preč. Švédkam sa nedarí dostať do útočného pásma a dostať och súperky pod tlak. Američanky dnes hrajú skvelo v útoku, ale aj v obrane.
     
    11:30
    Tak možno teraz si Švédky vydýchnu z veľkého tlaku. Na trestnú lavicu ide Picardová za hákovanie.
     
    11:19
    USA dalo gól!

    Ako som spomínal ,tretí gól bol na spadnutie a Švédky už prehrávajú v 11.minúte 3:0! Zmätky pred bránkou Švédska dokonale využila AMANDA KESSELOVÁ, keď sa dostala ku odrazenému puku po zákroku Wallnerovej a odrazený puk z ľavej strany krásne poslal pod hornú tyč bránky Švédska.
    Asistencia : Gigi Marvinová, Meghan Dugganová.
     
    10:20
    Tlak Američaniek je čoraz viac a viac väčší! Švédky sa musia len brániť a vyzerá to dnes s nimi veľmi zle. Tretí gól je už na spadnutie.
     
    09:45
    Carpenterová mohla pridať svoj druhý gól v zápase, jej tvrdá strela z prvej však skončila na pozornej brankárke Švédska, ktorá tak zabraňuje pohorme v podobe tretieho gólu.
     
    09:15
    Krátka presilovka 5 na 3 pre USA. Na trestnú lavicu ide na 2 minúty za hrubosť Asserholtová.
     
    09:00
    Až teraz sa Švédkam podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary preč.
     
    08:00
    Podľa očakávania sú Švédky v oslabení pod enormným tlakom a nevedia sa z neho dostať. Avšak, bránia sa čo im sily stačia a gól zatiaľ neinkasovali. Budú to pre nich dlhé minúty v oslabení.
     
    07:35
    A Američanky môžu svoj tlak opäť navýšiť. Budu hrať ďalšiu presilovku, pretože Westerová je vylúčená za podrazenie na 2 minúty. Američanky svoju prvú presilovku využili, uvidíme či aj teraz.
     
    07:16
    USA dalo gól!

    Tlak Američaniek už Švédky zniesť nemohli a za krátky čas inkasujú už druhý gól a stav stretnutia je tak 2:0! KACEY BELLAMYOVÉ dostala puk ako na zlatom podnose pred bránkou od Deckerovej, neváhala hneď z prvej vypálila a puk preletel cez všetky stojacie hráčky pred bránkou Švédska. Wallnerová mala zakrytý výhľad, nič nevidela a tak je z gólu v šoku.
    Asistencia : Brianna Deckerová, Megan Bozeková.
     
    07:00
    Američanky sú naďalej v tlaku a robia si so svojimi súperkami čo chcú.
     
    06:10
    USA dalo gól!

    Na prvý gól sme dlho čakať nemuseli, pri presilovke sa ho podarilo streliť reprezentantkám USA a tak je stav stretnutia 1:0! Američanky sa hneď usadili v útočnom pásme, pritlačili na Švédky, puk spoza brány smeroval na hokejku ALEX CARPENTEROVÁ, ktorá dobre stála pred bránkou Švédska a tvrdou strelou nemala problém poslať puk do odkrytej časti bránky.
    Asistencia : Megan Bozeková, Kelli Stacková.
     
    05:45
    Borgqvistová oslabuje Švédky, za hákovanie si posedí 2 minúty na trestnej lavici.
     
    04:15
    Tak po vyrovnanejšej hre, sme svedkami opäť tlaku USA. Opäť sú usadené reprezentantky z USA v útočnom pásme, ale obrana Švédska zatiaľ vzdoruje.
     
    03:00
    Tlak reprezentantiek USA moc dlho netrval a dopredu už vyrazili aj Švédky. Aj ich však trápi nepresná koncovka a do šance sa nemôžu dostať. Zatiaľ sme svedkami vyrovnanej partie. Veľmi veľa určite napovie prvý gól, na ktorý ešte čakáme.
     
    02:45
    Američanky sa dostali do tlaku a zavreli svoje súperky v obrannom pásme. Avšak Švédky sa dobre bránia a Američanky ku strelám moc nepúšťajú. Ak aj hej, tak sú nepresné a Wallnerová v bránke zasahovať nemusí.
     
    02:00
    A opäť musela zasahovať brankárka Švédska Wallnerová, avšak teraz to musel byť ťažší zákrok. Carpenterová sa zmocnila puku na pravej strane a tvrdou strelou mierila ku pravej tyči, avšak brankárka Wallnerová sa včas premiestnila a puk vyrazila preč.
     
    01:35
    Prvý zákrok v zápase musela vytiahnuť Švédska brankárka, ale strelu z väčšej vzdialenosti z hokejky Coyneovej chytá do lapačky.
     
    01:05
    Až teraz sa jednomu z tímov podarilo sa usadiť v útočnom pásme, podarilo sa to Američankám, ale ich strely boli nepresné a Švédky navyše po ich chybe získali puk na svoje hokejky a snažia sa dostať pred bránku ich súperiek.
     
    00:55
    Po vhazdovaní v strednom pásme sa hneď Američanky hnali pred bránku Švédska, ale aj im bol odpískaný ofsajd. Zatiaľ sme strelu na bránku nevideli.
     
    00:40
    Do následného brejku sa dostali Švédky, ale ich útočná snaha bola zastavená ofsajdom. Zatiaľ sledujeme rýchly úvod stretnutia.
     
    00:30
    Hneď po vhazdovaní sa tlačili pred bránku Švédska, ale puk nakoniec skončil v roho ihriska, kde ho získali reprezentantky USA.
     
    00:01
    Semifinálový zápas sa nám už začal. Vhadzovanie vyhrali Američanky.
    Američanky hrajú v modrých dresoch, Švédky v žltých.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Začiatok zápasu bude mať pár minút oneskorenie! Ďakujeme za pochopenie.
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento prenos. Zostavy sú už známe a čakanie na začiatok zápasu môžte vyplniť na ich prezretie. V zápase ide o veľa a tak dúfajme, že sa nudiť nebudeme. Do začiatku ostáva už len pár minút. Prajem Vám pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    USA: Vetterová (McLaughlinová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Picardová, Pucciová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová.

    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hanssonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Holmgrenová, Eliassonová, Olofssonová, Enströmová, Backmanová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Denise Caugheyová (CAN), Zuzana Svobodová (CZE).
     
    Vážení hokejoví priaznivci, vítam Vás pri ženskom hokejovom turnaji na ZOH v Soči, kde je dnes na programe semifinále. Prvé dva tímy, ktoré a proti sebe postavia v boji o finále budú celky USA a Švédsko. Druhé semifinále je na programe vo večerných hodinách a v ňom sa stretne Kanada so Švajčiarskom.

    Američanky sú za Kanadou najväčšími favoritkami na zisk zlata. Reprezentantky USA vyhrali historický prvý ženský hokejový turnaj, ktorý sa hral na olympiáde. Bolo to v Nagane, v roku 1998. Odvtedy však trikrát získali zlato reprezentantky Kanady. Američanky skončili v základnej A skupine tohtoročných olympijských hier na druhom mieste za Kanadou, ale aj to im zaručilo priamy postup do semifinále. Vo svojom otváracom stretnutí v Soči dokázali poraziť Fínky 3:1 a potom sfúkli Švajčiarky vysoko 9:0. V ich poslednom vystúpení podľahli v zámorskom derby reprezentantkám Kanady tesne 2:3.

    Švédky začali tento turnaj v skupine B najtesnejšou výhrou 1:0 nad Japonkami, po ktorej si dokázali poradiť aj s Nemkami O:4. Po dvoch víťazných zápasoch a nule na konte inkasovaných gólov, však našli svoje premožiteľky v reprezentantkách domáceho Ruska, ktorým podľahli 1:3. Vo štvrť finále nastúpili na severské derby proti hokejistkám Fínska, s ktorými si nakoniec poradili 2:4. Bol to dramatický duel, v ktorom prišiel víťazný švédsky gól na 2:3 v čase 55:45.

    Na ZOH vo Vancouveri pred štyrmi rokmi sa tieto dve mužstvá stretli rovnako ako dnes, v semifinále turnaja. Po vysokej výhre 9:1 sa radovali z postupu do finále hráčky USA, ktoré v ňom ale podľahli Kanade. Odvtedy sa Švédky stretli s Američankami iba raz, konkrétne na Majstrovstvách sveta 2011 a tam sa zrodila rovnako vysoká výhra hokejistiek USA po výsledku 9:1. Tie sú jasným favoritom aj dnešného stretnutia, ale každý zápas začína za stavu 0:0 a šancu majú vždy oba tímy. Úvodné buly je v Šajba Aréne naplánované na 13:30, prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 7. Carpenterová (Bozeková, Stacková), 8. Bellamyová (Deckerová, Bozeková), 12. Kesselová (Marvinová, Dugganová), 26. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Coyneová), 33. Bozeková (Coyneová), 57. Deckerová (Kesselová) – 54. Borgqvistová (Eliassonová)


    USA: Vetterová (McLaughlinová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Picardová, Pucciová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová.
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hanssonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Holmgrenová, Eliassonová, Olofssonová, Enströmová, Backmanová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Denise Caugheyová (CAN), Zuzana Svobodová (CZE)