USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
USA
6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Švédsko
Pondelok 17.02.2014, 13:30 • Šajba aréna • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Semifinálový zápas sa skončil a po jednoznačnom výsledku 6:1 postupujú do finále Američanky! Po celý zápas boli jasne lepšie, diktovali tempo hry, častejšie mali puk, tlačili na svoje súperky, strieľali góly a tak zaslúžene postúpili do finále! Určite rozhodla prvá tretina, kde dokázali Američanky dať Švédkam v krátkom čase 3 góly a to reprezentantky troch koruniek definitívne položili na kolená. Dobre chytali obe švédske brankárky a nebyť niekedy ich skvelých zákrokov, mohlo to skončiť aj väčším gólovým rozdielom. Američanky podľa papierových predpokladov postúpili do finále, a už určite z turnaja odídu z medailou, uvidíme aký bude mať lesk. Švédky si tak zahrajú o bronzovú medailu. Ak zopakujú podobný, ale o niečo lepší výkon ako v tretej tretine, tak na bronzovú medailu majú veľkú šancu.

    Mne už neostáva nič iné ako Vám zaželať pekný zvyšok dnešného dňa. Lúči sa s Vami komentátor Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch a nezabudnite zajtra poriadne držať palce našim chlapcom v zápase s Českom. (15:58:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Američanky s pukom za svojou bránkou. Do konca ostáva už len pár sekúnd!
     
    59:20
    Tesne pred koncom zápasu sa ešte Američanky dostali do útočného pásma, Knightová nebezpečne vypálila strelou švihom, ale brankárka Martinová-Hanssonová všetko videla a puk dokázala zachytiť.
     
    58:50
    Zápas sa už len dohráva, určite sa víťazom stanú Američanky, ktoré sú teraz aj pri puku, ale nemajú sa kam hrnúť a zdržiavajú sa s ním vo svojom obrannom pásme.
     
    56:58
    USA dalo gól!

    Američankám sa ešte podarilo pridať ďalší gól a tak je stav stretnutia už 6:1! Gól to bol z kategórie náhodných a veľmi smolných! BRIANNA DECKEROVÁ sa dostala na modrej ku puku, jej pekná strela skončila na hornej tyčke, puk spadol pred bránku Švédska, kde stála obrankyňa tohto tímu a nešťastne sa od jej hokejky odrazil puk do bránky!
    Asistencia : Kendall Coyneová, Amanda Kesselová
     
    56:10
    Tak predsa to ešte len Američanky skúšajú, a dostali sa pred bránku Švédska, Bozeková pekne vypálila od modrej, ale Martinová-Hanssonová všetko videla a puk schovala do svojej lapačky.
     
    55:45
    Zápas sa už asi iba dohráva. Moc zaujímavého sme už dlhšie nevideli, puk lieta zo strany na stranu. O víťazovi je už dávno rozhodnuté.
     
    54:36
    Nájazd nakoniec Jocelyne Lamoureuxová nedala. Skúsila to zaujímavo, keď pred bránou spravila otočku, ale puk následne poslal len do pravého betónu Martinovej-Hanssonovej.
     
    54:36
    A Američanky majú možnosť streliť šiesty gól! Jocelyne Lamoureuxová bola faulovaná v blízkosti bránky Švédska a vybojovala tak samostatný nájazd!
     
    54:15
    Tak Švédky si gól určite zaslúžili. Američanky poľavili, to Švédky využili mali častejšie puk a podaril osa im dať aspoň čestný gól. Ich výkon je určite lepší než v prvej a druhej tretine.
     
    53:04
    Švédsko dalo gól!

    Tak predsa sa Švédkam podarilo streliť aspoň čestný gól! Po nenápadnej akcii je tak znížené na 5:1! Na modrej čiare sa ku puku dostala Eliassonová, ktorá vypálila na bránku USA, do strely šikovne dala hokejku ANNA BORGQVISTOVÁ, ktorá tak tečovala strelu za chrbát bezmocnej Vetterovej.
    Asistencia : Emma Eliassonová.
     
    52:45
    Krásna akcia Švédska, Erica Udenová-Johanssonová sa následne otočila okolo bránky USA a snažila sa pretlačiť puk pomedzi betóny Vetterovej. zdalo sa už, že to bol gól, ale puk sa zastavil na bránkovej čiare,kde ho potom Vetterová prikryla svojou lapačkou.
     
    50:45
    Najaktívnejšia Švédka Löwenhielmová opäť poriadne vystrašila Vetterovú v bránke USA. Jej tvrdá strela od modrej však končí v lapačke americkej brankárki.
     
    49:30
    Rýchly brejk Američaniek a následná strela Jocelyne Lamoureuxovej, ktorá len tesne minula bránku Švédska. Švédky tak opäť pri puku a opäť sa snažia sa dostať do obranného pásma USA.
     
    48:40
    Švédky sa opäť dostali do útočného pásma a skúšajú pritlačiť na Američanky. Vidno však, že Američanky sa už šetria na finálový zápas a tak dovolia Švédkam aspoň si vypracovať menšie šance.
     
    47:25
    USA sa teraz dostala do útočného pásma a s pukom sa točia okolo bránky Švédska. Avšak, Švédky sa dobre bránia a Američanky do zakončenia nepúšťajú.
     
    46:15
    Švédky vyrazili do nebezpečného brejku, ku puku sa dostala Löwenhielmová, ktorá nahodila puk pred bránku USA, puk sa odrazil od jednej z Američaniek a puk len tesne preletel cez bránku USA. Pekná akcia, škoda však pre Švédky, že tam nik nestál na dorážku.
     
    45:15
    Lenže, Švédky sa opäť dostali do útočného pásma a táto strela Westerovej bola veľmi nebezpečná. Brankárka Vetterová tak mala po dlhej dobe nejakú prácu.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 7. Carpenterová (Bozeková, Stacková), 8. Bellamyová (Deckerová, Bozeková), 12. Kesselová (Marvinová, Dugganová), 26. Lamoureuxová M. (Lamoureuxová J., Coyneová), 33. Bozeková (Coyneová), 57. Deckerová (Kesselová) – 54. Borgqvistová (Eliassonová)


    USA: Vetterová (McLaughlinová) – Bozeková, Schleperová, Marvinová, Bellamyová, Picardová, Pucciová, Steckleinová – Stacková, Knightová, Carpenterová – Deckerová, Coyneová, Kesselová – M. Lamoureuxová, Dugganová (C), J. Lamoureuxová – Chuová, Fryová.
    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hanssonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Holmgrenová, Eliassonová, Olofssonová, Enströmová, Backmanová – Asserholtová (C), Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.

    Rozhodca: Melanie Bordeleauová (CAN) – Denise Caugheyová (CAN), Zuzana Svobodová (CZE)