USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
Kanada
3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Švajčiarsko
Pondelok 17.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:54
    Tara Watchornová vylúčená za hrubosť. Švajčiarky majú k dispozícii už šiestu presilovú hru v dnešnom stretnutí.
     
    47:30
    Gól neplatí, pretože Agostaová natlačila puk do brány spolu s brankárkou Schellingovou.
     
    47:30
    Kanada mala dlho problémy s rozohrávkou, ale napokon sa podarilo Agostaovej dostať do útočnej tretiny,v ktorej ju nedokázala ani jedna zo Śvajčiariek odzbrojiť a Meghan Agostaová dopravila puk do švajčiarskej brány. Nasleduje telefonát s videorozhodcom, po ktorom sa ukáže či gól platí alebo nie.
     
    41:56
    Jayna Heffordová dostáva trest za hákovanie a Kanada tak bude hrať v oslabení. Šanca pre Švajčiarky na zdramatizovanie duelu.
     
    39:34
    Sarah Forsterová dostáva trest za podrazenie a presilovú hru si zahrá Kanada. Tá však bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozdelená do dvoch častí, v druhej a tretej tretine..
     
    37:08
    Tak ako sa pred pár minútami vytiahla skvelým zákrokom kanadská brankárka proti strele Aliny Müllerovej, tak sa teraz vytiahla ešte viac Schellingová, ktorá neuveriteľne rýchlym zákrokom lapačkou zastavuje puk z hokejky Pulinovej. Florence Schellingová tak len potvrdzuje svoj vynikajúci dnešný výkon.
     
    32:20
    Už sa zdalo, že Müllerová prekoná kanadskú gólmanku, rpetože si ju položila na ľad a backhandom dvíhala puk do odkrytej brány. Lenže Shannon Szabadosová vytiahla neskutočný zákrok a strelu mladej Švajčiarky chytá. Krátko potom sa už dostala do útočnej tretiny Kanade, napriek početnej nevýhode.
     
    31:08
    Laura Benzová bola tvrdo narazená na mantinel a chvíľu to s ňou nevyzeralo dobre, ale napokon sa zdá, že je v poriadku a na striedačku odkorčuľovala po vlastných. Za tento likvidačný zákrok dostáva Kanaďanka Gillian Appsová dve minúty.
     
    28:55
    Kanaďanky pritlačili svojho súpera a hoci Schellingová si so skrumážou pred jej bránou poradila, Kanada si svojou aktivitou vypýtala faul. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Laura Benzová za krosček.
     
    25:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Kanadská brankárka Szabadosová sa nestihla vrátiť spoza brány a strelou do odkrytej svätyňe Kanady znižuje na rozdiel dvoch gólov JESSICA LUTZOVÁ. Asistencia: Laura Benzová.
     
    24:26
    Švajčiarky budú hrať presilovku 5 na 3, ktorá bude trvať 32 sekúnd. Na trestnú už smeruje Lauriane Rougeauová, ktorá dostáva trest za hákovanie.
     
    22:58
    Hlavný rozhodkyňa udeľuje druhý trest v tejto tretine za podrazenie. Tentokrát si ho ale odpyká Kanaďanka Rebecca Johnstonová.
     
    20:47
    Hneď v úvode druhej tretiny si Švajčiarky komplikujú cestu za znížením náskoku a budú hrať v oslabení. Na lavicu hanby odchádza za podrazenie Stefanie Martyová.
     
    12:47
    Po dvoch zlepených kanadských góloch majú teraz Švajčiarky šancu na skorigovanie výsledku, pretože Kanaďanky dostávajú trest za príliš veľa hráčok na ľadovej ploche.
     
    11:33
    Kanada dala gól!
    MÉLODIE DAOUSTOVÁ sa nenechala obrať o puk, ktorý po peknej individuálnej akcii z rohu klziska dokázala usmerniť za Schellingovej chrbát a posiela Kanaďanky do pohodlného náskoku 3:0. Asistencia: Jennifer Wakefieldová.
     
    11:10
    Kanada dala gól!
    Wardová poslala prudký puk od modrej čiary, ktorý dokázala tečovať do švajčiarskej brány NATALIE SPOONEROVÁ. Tá tak vsieťuje svoj druhý gól v tomto semifinále a presným zásahom v presilovej hre zvyšuje na 2:0 pre Kanadu. Asistencie: Catherine Wardová, Halyey Wickenheiserová.
     
    10:53
    Kratučkú 9 sekundovú presilovku o dve hráčky si zahrajú Kanaďanky. Na trestnú už smeruje Sara Benzová za hákovanie.
     
    09:02
    Kanada bude mať šancu na zvýšenie svojho náskoku, zahrá si dve minúty v početnej výhode potom, čo na trestnú odchádza Nicole Bullová za podrazenie.
     
    07:29
    Kanada dala gól!
    Po obkorčuľovaní švajčiarskej brány poslala tvrdú strelu do dolného rohu NATALIE SPONEROVÁ a po necelých ôsmich minútach hry posiela favorizované Kanaďanky do jednogólového vedenia. Asistencia: Hayley Wickenheiserová.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 8. Sponerová (Wickenheiserová), 12. Sponerová (Wardová, Wickenheiserová), 12. Daoustová (Wakefieldová) – 26. Lutzová (Benzová Laura)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová, Larocqueová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelleteová , Jennerová, Irwinová
    Švajčiarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová , Frautschiová, Stalderová, L. Benzová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Thalmannová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová

    Rozhodca: Blairová – Hanrahanová, Novotná