USA – Švédsko 6:1 (kon.) | Kanada – Švajčiarsko 3:1 (kon.)
koniec
Kanada
3:1 (3:0, 0:1, 0:0)
Švajčiarsko
Pondelok 17.02.2014, 18:00 • Šajba aréna, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Po prvej tretine, ktorú vyhrali Kanaďanky 3:0 sa zdalo, že aj toto semifinále bude mať jednoznačného víťaza. Švajčiarky sa však zomkli a sympatickým výkonom poriadne potrápili favoritky turnaja. Zápas sa nakoniec skončil dvojgólovou výhrou Kanady 3:1, ktorá sa podľa očakávania stretne vo finále s USA. Švajčiarky však môžu byť na seba hrdé, Kanade boli vyrovnaným súperom a tá sa musela do posledných minút o svoj postup do finále báť.
    Odo mňa je to pre dnes všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dnešného dňa, ale i celého pracovného týždňa. (20:24:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Kanada je síce vo vlastnom obrannom pásme, ale s pukom na hokejkách a zrejme sa už na výsledku dnešného duelu nič nezmení.
     
    58:30
    Švajčiarky sa snažia dostať sa do útočného pásma, ale zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    57:30
    Kanaďanky sa už do útočenia nepúšťajú, ale zato pritvrdili vo vlastnej tretine a húževnato bránia svoj náskok. Do brejku sa dostala Spoonerová, ale svoj hattrick nezavŕšila a triafa len tyč švajčiarskej brány.
     
    55:00
    Videli sme po šanci na každej strane. Za Kanadu vyslala tvrdú strelu na bránu Wickenheiserová, ale jej pokus zastavuje vyrážačka. Na druhej strane Martyová skúšala strelu od modrej, ale namierila to len rovno do stredu brány, kde si puk postrážila Szabadosová.
     
    53:00
    Kanada v plnom počte.
     
    52:20
    Kanada sa veľmi dlho dobre bránila a nepustila svoje súperky do šance, ale teraz sa na pravej strane uvoľnila a k backhandu dostala Stalderová. Jej pokus ale zníženie stavu nepriniesol, puk zastavuje betón kanadskej brankárky.
     
    50:54
    Tara Watchornová vylúčená za hrubosť. Švajčiarky majú k dispozícii už šiestu presilovú hru v dnešnom stretnutí.
     
    50:37
    Švajčiarkám sa podarilo na chvíľu vybojovať útočné pásmo, ale k strele sa dostať nedokázali, Naopak Kanada mala tri šance na zveľadenie náskoku, ale postupne si na Schellingovej vo švajčiarskej bráne vylámali zuby Jennerová, Wakefieldová a taktiež Johnstonová.
     
    47:30
    Gól neplatí, pretože Agostaová natlačila puk do brány spolu s brankárkou Schellingovou.
     
    47:30
    Kanada mala dlho problémy s rozohrávkou, ale napokon sa podarilo Agostaovej dostať do útočnej tretiny,v ktorej ju nedokázala ani jedna zo Śvajčiariek odzbrojiť a Meghan Agostaová dopravila puk do švajčiarskej brány. Nasleduje telefonát s videorozhodcom, po ktorom sa ukáže či gól platí alebo nie.
     
    45:20
    Hra sa prerušovala pre ofsajd Kanaďaniek, ale tie sa dokázali dostať do šance, keď najskôr nebezpečne pálila po prihrávke spoza brány Spoonerová a krátko po nej Wardová trafila od modrej len betón švajčiarskej brankárky.
     
    43:56
    Švajčiarky si dokázali vytvoriť len jednu veľkú šancu, tú ale vychytala Szabadosová. Na druhej strane sa vo vlastnom oslabení backhandom pokúšala o zvýšenie kanadského náskoku Irwinová, ale neuspela ani ona. Kanada v plnom počte.
     
    41:56
    Jayna Heffordová dostáva trest za hákovanie a Kanada tak bude hrať v oslabení. Šanca pre Švajčiarky na zdramatizovanie duelu.
     
    41:34
    Kanada vyťažila z presilovej hry v úvode tretej časti dve strely, ale k zakončeniu sa dostala Švajčiarka Stanzová. Stav sa nemenil a Švajčiarky už hrajú v plnom počte.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina priniesla vynikajúci hokej a hoci sú Kanaďanky stále aktívnejším tímom, Švajčiarky taktiež podávajú výborný výkon a do tretej tretiny pôjdu oba tábory za stavu 3:1. Posledná tretina sa začne približne 19:46.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:34
    Sarah Forsterová dostáva trest za podrazenie a presilovú hru si zahrá Kanada. Tá však bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozdelená do dvoch častí, v druhej a tretej tretine..
     
    39:00
    Schellingová zabránila ľavým betónom hattricku Spoonerovej, krátko potom však mala šťastie, pretože jedna z kanadských striel rozozvučala konštrukciu švajčiarskej brány.
     
    37:08
    Tak ako sa pred pár minútami vytiahla skvelým zákrokom kanadská brankárka proti strele Aliny Müllerovej, tak sa teraz vytiahla ešte viac Schellingová, ktorá neuveriteľne rýchlym zákrokom lapačkou zastavuje puk z hokejky Pulinovej. Florence Schellingová tak len potvrdzuje svoj vynikajúci dnešný výkon.
     
    36:36
    Švajčiarky boli v ofsajde a následne mala Kanada problém dostať sa cez stredné pásmo, Nakoniec sa to však podarilo Jennerovej, ktorá sa veľmi nepríjemne natlačila pred Schellingovú. Tá si však so situáciou poradila a prikrýva puk.
     
    35:00
    Sledujeme svižný hokej z jednej strany na druhú. Kanada má nebezpečné útoky, ale Śvajčiarkám sa v obrannej tretine darí a sú najväčším favoritkám turnaja dôstojným súperom.
     
    33:08
    Kanada v plnom počte.
     
    32:20
    Už sa zdalo, že Müllerová prekoná kanadskú gólmanku, rpetože si ju položila na ľad a backhandom dvíhala puk do odkrytej brány. Lenže Shannon Szabadosová vytiahla neskutočný zákrok a strelu mladej Švajčiarky chytá. Krátko potom sa už dostala do útočnej tretiny Kanade, napriek početnej nevýhode.
     
    31:08
    Laura Benzová bola tvrdo narazená na mantinel a chvíľu to s ňou nevyzeralo dobre, ale napokon sa zdá, že je v poriadku a na striedačku odkorčuľovala po vlastných. Za tento likvidačný zákrok dostáva Kanaďanka Gillian Appsová dve minúty.
     
    29:55
    Švajčiarsko už hrá v pätici, Benzová naskakuje na ľad.
     
    30:10
    Martyová sa dostávala do sľubnej šance v oslabení, ale napokon z toho nič nebolo a Kanada pokračuje vo svojom presilovkovom tlaku. Je za nami viac než polovica stretnutia.
     
    28:55
    Kanaďanky pritlačili svojho súpera a hoci Schellingová si so skrumážou pred jej bránou poradila, Kanada si svojou aktivitou vypýtala faul. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty Laura Benzová za krosček.
     
    28:05
    Po Schellingovej zákroku sa Švajčiarky vydali do protiútoku, lenže v útočnej tretine sa nepresadili a tak sa museli vzápätí brániť proti strele Jennifer Wakefieldovej.
     
    27:15
    Śvajčiarky vyhadzovali puk cez všetky čiary a pískalo sa im zakázané uvoľnenie. Krátko potom Kanada v ofsajde.
     
    25:14
    Švajčiarsko dalo gól!
    Kanadská brankárka Szabadosová sa nestihla vrátiť spoza brány a strelou do odkrytej svätyňe Kanady znižuje na rozdiel dvoch gólov JESSICA LUTZOVÁ. Asistencia: Laura Benzová.
     
    24:26
    Švajčiarky budú hrať presilovku 5 na 3, ktorá bude trvať 32 sekúnd. Na trestnú už smeruje Lauriane Rougeauová, ktorá dostáva trest za hákovanie.
     
    24:15
    Kanaďanky sa dostali k strele vo vlastnom oslabení, ale krátko potom sa musela jedna z nich obetavo vrhnúť do švajčiarskej strely.
     
    22:58
    Hlavný rozhodkyňa udeľuje druhý trest v tejto tretine za podrazenie. Tentokrát si ho ale odpyká Kanaďanka Rebecca Johnstonová.
     
    22:47
    V momente ako Martyová naskakovala na ľad a skončila sa presilová hra Kanady mohlo byť 4:0, ale Heffordovej backhand vyráža Schellingová.
     
    22:00
    Kanada rozpútala veľký presilovkový tlak, šance si vytvorili Agostaová i Spoonerová, ale stav sa zatiaľ nemení. Švajčiarky sa zatiaľ nedokázali dotknúť puku v tomto oslabení, o vyhodení ani nehovoriac.
     
    20:47
    Hneď v úvode druhej tretiny si Švajčiarky komplikujú cestu za znížením náskoku a budú hrať v oslabení. Na lavicu hanby odchádza za podrazenie Stefanie Martyová.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po prvej tretine sa z jednoznačného vedenia 3:0 môžu tešiť hráčky Kanady a môžem iba skonštatovať, že zaslúžene. Videli sme dve vylúčenia na starne Švajčiarskeho výberu, jedno na strane Kanady. Druhá tretina začne približne 18:58.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:30
    Aj v poslednej minúte prvej tretiny vidíme tlak Kanady, ale hra je prerušená potom, čo sa Spoonerová, autorka dvoch kanadských gólov, natlačila do švajčiarskej brány.
     
    18:47
    Po kanadskom ofsajde sa hra prerušuje na druhej strane klziska, pretože puk triafa ochrannú sieť za kanadskou bránkou.
     
    18:12
    Catherine Wardová už dnes vyslala jednú krásnu strelu od modrej, po ktorej bol puk stečovaný do švajčiarskej siete. Teraz sa táto istá reprezentantka dostala do skvelej pozície pred bránou, jej následná strela však letí tesne mimo.
     
    17:22
    Sledujeme kanadskú snahu o usadenie sa v útočnom pásme, ale Švajčiarkám sa v posledných dvoch minútach darí držať favoritky ďaleko od svojej brány. Hra prerušená pre ofsajd Kanady.
     
    15:30
    Kanada mohla vyhrávať už 4:0, našťastie pre Švajčiarky bol Johnstonovej backhand z medzikružia nepresný.
     
    14:47
    Kanada v plnom počte.
     
    14:15
    Nebezpečne strieľali v presilovke Julie Martyová, krátko po nej i Alina Müllerová, lenže kanadská gólmanka si s ich pokusmi poradila. Následnú peknú akciu a strelu Bullovej zastavuje blokom jedna z obrankýň Kanady.
     
    12:47
    Po dvoch zlepených kanadských góloch majú teraz Švajčiarky šancu na skorigovanie výsledku, pretože Kanaďanky dostávajú trest za príliš veľa hráčok na ľadovej ploche.
     
    11:33
    Kanada dala gól!
    MÉLODIE DAOUSTOVÁ sa nenechala obrať o puk, ktorý po peknej individuálnej akcii z rohu klziska dokázala usmerniť za Schellingovej chrbát a posiela Kanaďanky do pohodlného náskoku 3:0. Asistencia: Jennifer Wakefieldová.
     
    11:10
    Kanada dala gól!
    Wardová poslala prudký puk od modrej čiary, ktorý dokázala tečovať do švajčiarskej brány NATALIE SPOONEROVÁ. Tá tak vsieťuje svoj druhý gól v tomto semifinále a presným zásahom v presilovej hre zvyšuje na 2:0 pre Kanadu. Asistencie: Catherine Wardová, Halyey Wickenheiserová.
     
    10:53
    Kratučkú 9 sekundovú presilovku o dve hráčky si zahrajú Kanaďanky. Na trestnú už smeruje Sara Benzová za hákovanie.
     
    10:10
    Je za nami viac než minúta švajčiarskeho oslabenia a výraznejšieho kanadského tlaku sme sa zatiaľ nedočkali, zatiaľ sa im iba dvakrát pískal ofsajd.
     
    09:02
    Kanada bude mať šancu na zvýšenie svojho náskoku, zahrá si dve minúty v početnej výhode potom, čo na trestnú odchádza Nicole Bullová za podrazenie.
     
    8:40
    Švajčiarky bezprostredne po inkasovanom góle vyhadzovali cez všetky čiary, ale následne sa znovu museli brániť ofenzívnemu tlaku Kanaďaniek. Napokon sa podarilo dostať dopredu Stanzovej, lenže jej pokus Szabadosovú, v bráne "Javorového listu", neprekvapil.
     
    07:29
    Kanada dala gól!
    Po obkorčuľovaní švajčiarskej brány poslala tvrdú strelu do dolného rohu NATALIE SPONEROVÁ a po necelých ôsmich minútach hry posiela favorizované Kanaďanky do jednogólového vedenia. Asistencia: Hayley Wickenheiserová.
     
    07:07
    Švajčiarky sú pod čoraz väčším tlakom Kanady a nedarí sa im vymaniť z ich zovretia inak ako pomocou zakázaného uvoľnenia.
     
    06:00
    Kanaďanky svoje súperky zatlačili, sú jednoznačne aktívnejšie, ale Śvajčiarky veľmi dobre napádajú a nepúšťajú favoritky do nebezpečnejších kombinácii. Tá mohla prísť po zlej rozohrávke Švajčiarok, ale tie nakoniec svoju chybu dokázali napraviť.
     
    03:50
    Schellingová prikrývala puk po Appsovej pokuse. Po vyhratom buly sa do prvej veľkej šance dostali Švajčiarky, ale Szabadosová pokus Sary Benzovej vychytala.
     
    3:00
    Z medzikružia pálila Kanaďanka Johnstonová, ale Schellingová jej strelu vyrazila. Krátko na to triafa po ďalšom kanadskom útoku Daoustová len bočnú sieť.
     
    1:44
    Hra sa prvýkrát prerušovala potom, čo sa puk obtrel o jednu zo Švajčiariek a skončil na ochrannej sieti. Zatiaľ sme videli len jednú veľkú šancu, ktorú mala v úvode Brianne Jennerová. Po peknej kľučke, ale nenamierila presne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    V prvom semifinále porazili hokejistky USA svoje sokyne zo Švédska 6:1 a Američanky sú tak prvým postupujúcim tímom do finále týchto olympijských hier. Budú ich súpermi Kanaďanky alebo Švajčiarky? Odpoveď na túto otázku by sme mali poznať za takmer dve a pol hodinky, hoci úvod stretnutia sa nám trošku omeškal.
     
    Úvodné zostavy:

    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová, Larocqueová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelleteová , Jennerová, Irwinová

    Švajčiarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová , Frautschiová, Stalderová, L. Benzová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Thalmannová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová

    Rozhodca: Blairová – Hanrahanová, Novotná.
     
    Vítam všetkých, ktorý ste sa rozhodli sledovať tento olympijský prenos zo zápasu hokeja žien, kde na seba narazia Kanaďanky a Švajčiarky. Úvodné buly je na programe o 18:00. Prajem pekný a ničím nerušený športový zážitok.

    Ženský hokejový turnaj na tejto Olympiáde sa začal o niečo skôr ako ten mužský a preto sa turnaj dostal do fázy, kde sa tímy stretávajú už v semifinále! Systém turnaja proti sebe postavil najväčšie favoritky celého turnaja Kanaďanky a prekvapivo sa až takto ďaleko dostali Švajčiarky. Tieto dva tímy sa už na tejto olympiáde spolu stretli v základnej skupine a po výsledku 5:0 sa radovali reprezentantky javorového listu. Oba tímy by sa určite radi dostali až do vytúženého finále a tak môžeme očakávať tvrdý boj až do samého konca. Ako sa oba tímy prepracovali až do semifinále si teraz popíšeme :

    Kanada:
    Javorové listy sú, ako som už spomínal, od začiatky TOP favoritom turnaja. Nie je žiadnym prekvapením, že sa im základnú skupinu podarilo vyhrať bez straty čo i len jedného bodu a z prvého miesta v skupine sa dostali rovno do semifinále. Pôsobili v základnej skupine A, kde postupne porazili Švajčiarky 5:0, Fínky 3:0 a v dramatickom zápase s ďalším veľkým favoritom na titul, Američankami, 3:2. K dispozícii tým pádom získali až 5 dní voľna, uvidíme či im to prospelo.

    Švajčiarsko :
    Reprezentantky Švajčiarska sú veľkým prekvapením turnaja. Dostali sa až do semifinále, čo azda nik nečakal, hlavne preto, že v základnej skupine nevyhrali ani jeden zápas! Tak isto pôsobili v základnej skupine A, kde na úvod dostali debakel od Kanaďaniek 5:0, ďalšiu a ešte väčšiu facku schytali od Američaniek, ktorým podľahli vysoko 9:0 a v poslednom zápase získali aspoň bod po prehre po predĺžení s Fínkami. Systém turnaja ich dostal do štvrťfinále, kde sa zrodilo veľké prekvapenie, keď po zaslúženom výsledku 2:0 vyradili reprezentantky domácej ruskej zbornej.

    Favoritom zápasu sú určite Kanaďanky, ale ako sme sa presvedčili, tak Švajčiarky prekvapili účasťou v tomto semifinálovom boji a tak to budú mať javorové listy veľmi ťažké. Uvidíme, ako tento semifinálový zápas napokon skončí. Na sledovanie tohto prenosu ste srdečne pozvaný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 8. Sponerová (Wickenheiserová), 12. Sponerová (Wardová, Wickenheiserová), 12. Daoustová (Wakefieldová) – 26. Lutzová (Benzová Laura)


    Kanada: Szabadosová (Labonteová) – Rougeauová, Fortinová, Wardová, Watchornová, Larocqueová – Johnstonová, Heffordová, Poulinová – Agostaová, Wickenheiserová, Spoonerová – Wakefieldová, Appsová, Daoustová – Ouelleteová , Jennerová, Irwinová
    Švajčiarsko: Schellingová (Anthamattenová) – J. Martyová , Frautschiová, Stalderová, L. Benzová, Forsterová, Bullová – S. Martyová, Müllerová, Stanzová – Thalmannová, S. Benzová, Lutzová – Altmannová, Raselliová, Eggimannová – Nabholzová, Waidacherová, Stiefelová

    Rozhodca: Blairová – Hanrahanová, Novotná