HC Slovan – Trenčín 4:0 (kon.) | Skalica – Žilina 6:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 5:3 (kon.)
Košice – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Poprad – Nitra 4:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Topoľčany 5:3 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
HKM Zvolen
Streda 12.02.2014, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, tak trošku netradične vás vítam pri zápase extraligy juniorov, v ktorom sa stredne domáci Liptovský Mikuláš a hostia zo Zvolena. Prajem príjemný športový zážitok.

    Na úvod si povedzme, že sa mam istý čas nehralo aj vďaka reprezentačnej pauze. Liptovský Mikuláš v poslednom zápase podľahol Banskej Bystrici, keď prehral po predĺžení 3:4.

    Na druhej strane Zvolen na vlastnom ľade porazil Košice 5:4 čím si pripísal dôležité tri body do tabuľky extraligy juniorov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:30
    Zvolen sa dostáva do útočného pásma, avšak nie je z toho žiadne ohrozenie pre bránu Liptovského Mikuláša. Vhadzovanie v strednom pásme vyhrali Liptáci, ktorí sa následne dostali do svojho pásma.
     
    03:14
    Žiadna šanca v úvode zápasu ani na jednej strane. Zatiaľ je to opatrný hokej na oboch stranách s minimom zakončení. V strednom pásme sa hra opäť prerušuje, tentokrát je to ofsajd na strane Liptovského Mikuláša.
     
    04:53
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po tichu na oboch stranách tu prichádza úvodný gól dnešného zápasu. Po tom ako vyhrali Liptáci buly v útočnom pásme prišiel brejk Liptákov do útočného pásma zavŕšený strelou IVANA BREZNIAKA, ktorý sa nemýlil a prekonal brankára súpera. Bez asistencie.
     
    06:15
    Tentokrát sa nám hra dostala pred bránu Liptovského Mikuláša, kde sa však nezrodila žiadna šanca na strane Zvolena. Po tom ako prišiel boj o puk pri mantineli sa hra dostala na opačnú stranu, buly pred zvolenskou bránou.
     
    07:02
    Liptovský Mikuláš buly v útočnom pásme nevyužil a šancu dostal súper. Zvolen sa rýchlym spôsobom dostal dostal do pásma súpera, kde prišlo aj zakončenie, to však kryje brankár Pútec pozornou lapačkou.
     
    08:45
    Uvidíme čo povie Zvolen na stav, ktorý aktuálne panuje na staručkom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši. Na trestnú odchádza Kabáč – dve minúty za držanie.
     
    09:01
    Dobré šance prišli hneď v úvode presilovky, od modrej sa k zakončeniu dostal Tóth, ale ten minul bránu o centimetre. Liptovský Mikuláš vyhadzuje puk do bezpečia.
     
    10:25
    Zvolen sa zrejme počas presilovky nedočká gólu. Liptovský Mikuláš dobre zapracoval pri mantineli, vybojoval puk a následne ho aj dostal do útočného pásma – tam sa skončí presilovka hostí.
     
    11:26
    Zakázané uvoľnenie na strane Zvolena a Liptovský Mikuláš sa dostáva do útočného pásma. Zakončenie Matúša Sukeľa však kryje betónom brankár.
     
    12:16
    V posledných sa hra viac prerušuje ako sa hrá. Po zakázanom uvoľnení na strane Liptovského Mikuláša sa buly bude opakovať.
     
    12:40
    Dobrou kombinačnou hrou sa Liptovský Mikuláš dostal do útočného pásma. Nahodený puk si pri mantineli získal Kabáč, ale následne sa k nemu dostali viacerí hráči, takže bojuje sa o puk.
     
    13:26
    Moravčík spoza vlastnej brány ukázal svoj prehľad na ľade. Najskôr si zasekol útočníka a po pár sekundách rozohral na ľavú stranu hracej plochy. Liptáci sa však nedostali do útočného pásma, skôr naopak.
     
    13:45
    Vylúčenie na strane Liptákov. Na trestnú odchádza Furdek za podrazenie.
     
    15:16
    Zvolen vo vlastnej presilovke hľadá recept na brankára Púteca. Viaceré zakončenie však spomedzi kruhov pokryl. no to hrozivé minulo bránu len o centimetre.
     
    16:49
    V závere prvej tretiny sú Liptáci pod tlakom súpera, ale ten sa nakoniec nevedel dostať do zakončenia. Liptovský Mikuláš najskôr čelil súbojom pri mantineli, neskôr sa hra presunula do stredného pásma.
     
    18:27
    Vylúčenie na strane Zvolena. Na trestnú odchádza Parobok za seknutie.
     
    19:36
    Menšie nedorozumenie v rozohrávke Liptovského Mikuláša a zasahovať musí Pútec, ktorý včasne vyhadzuje puk.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:45
    Liptovský Mikuláš prechádza po ľavej strane, no nedostal sa do útočného pásma. Avšak v obrannom pásme Zvolena z ničoho nič ostal na ľade ležať jeden z hráčov – zrejme stratil rovnováhu.
     
    21:59
    Vylúčenie na strane domácich. Na trestnú odchádza Laco za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    22:52
    Za držanie odchádza Jakub Sukeľ. Zvolen hrá presilovku o dvoch hráčov.
     
    23:29
    Zvolen dal gól!
    Využitá presilovka hostí vyrovnáva stav 41. kola dnešného zápasu extraligy juniorov. Zvolen si vytvoril dostatočný tlak už hneď od úvody presilovky. Zakončenie od modrej bolo tečované pred bránou ĽUBOM BALKOM, ktorý tak prekonal bezmocného Púteca. Asistencia: Matej Koch.
     
    25:14
    Po dlhšom čase sa dostali Liptáci do útočného pásma. Strela Baču od modrej bola tečovaná, ale minula bránu súpera. Na druhej strane to skúsili hostia, lenže tí neuspeli – ofsajd.
     
    26:42
    Začína byť tak trošku rušno. Liptáci sa dostali do stredného pásma, ale puk stratili. Posledné minúty sú viacmenej prerušované.
     
    27:42
    Laco pri mantineli síce vybojoval puk, ale Liptáci sa nedostali do následného tlaku. Kombinácia v útočnom pásme skončila strelou Baču od modrej, ten však minul bránu.
     
    29:13
    Zakázané uvoľnenie na strane Liptovského Mikuláša posúva Zvolen do útočného pásma. Po buly však Liptáci postupujú do útoku vďaka Kabáčovi, ktorý prenikol popri mantineli, avšak nezakončil.
     
    30:15
    Vylúčenie na strane Zvolena. Uvidíme čo sa stane za túto presilovku na strane Liptákov. Na trestnú odchádza Kucej.
     
    31:02
    Liptovský Mikuláš sa počas presilovky ešte nevie dostať do nejakého väčšieho tlaku. Dvakrát síce bol v útočnom pásme, ale zakončenie na bránu ešte neprišlo.
     
    31:45
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Nakoniec je to gól a využitá domáce presilovka, ktorú Liptáci zvládli touto kombináciou naozaj perfektne. Puk si na modrej vymieňala dvojica obrancov. Z ničoho nič sa puk dostal pred bránu, kde prišlo pohotové zakončenie MICHALA KABÁČA do odkrytej časti brány, kde sa už nemohol mýliť. Bez asistencie.
     
    33:13
    Liptovský Mikuláš mal pozičný tlak v útočnom pásme. Okolo brány sa snažil presadiť Furdek, lenže jeho pokus vyrazil brankár. Následné zakončenie Brezniaka míňa bránu.
     
    33:40
    Vylúčenie na strane Zvolena. Novotný odchádza za hákovanie.
     
    34:20
    V istom čase to vyzerala na perfektná kombinácia Liptákov počas presilovky, ale nakoniec sa dostali až do ofsajdu. Po buly v strednom pásme Liptáci iba nahadzujú puk do pásma. Zvolen sa oslobodzuje.
     
    35:07
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hráči akoby čakali na nejakú chybu v obrane hostí a nakoniec to aj využili. Puky si vymieňali hlavne obrancovia na modrej, potom prišla prihrávka na ľavú stranu z hokejky Tomáša Pidu. MARTIN MARCINKO našiel odkrytú časť pod vyrážačkou brankára a namieril puk naozaj presne. Asistencie: Tomáš Pida a Stano Kučera.
     
    36:02
    Liptáci dobre prevýšili súpera v útočnom pásme a je z toho ďalšia šanca. Po tom ako Furdek získal puk na modrej prišlo zakončenie spomedzi kruhov, ktorým Brezniak mieril iba do výstroje zvolenského brankára.
     
    36:55
    Do konca druhej tretiny nám ešte ostáva nejaký ten čas a Liptáci mali ďalšiu dobrú šancu. Po pravej strane unikol Matúš Sukeľ, ktorý prihrával na opačnú stranu, kde už voľný Kabáč mieri mimo bránu.
     
    37:52
    Po zakázanom uvoľnení sa vhadzuje pred bránou Zvolena. Po viacerých prihrávkach si Liptáci nerozumeli a po puk sa musia vrátiť do vlastného pásma.
     
    39:38
    Boj o puk v strednom pásme a následne sa Liptovský Mikuláš dostáva do tretiny súpera. Vyzerá to tak, že v druhej tretine sa toho viac už dnes nestane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Začalo sa nám aj tretie dejstvo dnešného zápasu 48. kola. Liptovský Mikuláš v úvode čelil útoku Zvolena, ale strela na bránu Púteca neprišla. Na opačnej strane to vyskúšal cez kľučky Sukeľ, ale ten neohrozil taktiež bránu.
     
    41:03
    V úvode tretej tretiny teda vylúčenie na strane Liptovského Mikuláša, po tom ako na tresnú odchádza Furdek za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    41:29
    Moravčík skvele zapracoval počas vlastného oslabenia, keď získal puk a nakoniec aj rozohral útok. Liptáci tak získali pár sekúnd.
     
    41:46
    Zvolen dal gól!
    V dnešnom stretnutí to padá hlavne počas presiloviek. Hostia využili teda početnú prevahu, dostali sa do útočného pásma, kde to strelou z príklepu vyskúšal PATRIK POHANKA, ktorý prekonal Púteca. Bez asistencie.
     
    42:22
    Tretia tretia tretina bude po tomto góle ešte zaujímavá. Liptáci sa síce dostali do útočného pásma, ale zakončiť sa im nepodarilo. Na druhej strane prichádza útok Zvolena.
     
    42:59
    Zvolen dal gól!
    Tak toto je naozaj studená sprcha pre mikulášsky tím, ktorý v krátkom časovom slede prichádza o komfortný dvojgólový náskok, po tom ako prišiel brejk, zakončenie z ľavej strany v podaní VIKTORA FEKIAČA, ktorý pohotovou strelou k pravej tyči prekonáva Púteca. Asistencie: Vojtech Suchomer, Frederik Fekiač.
     
    43:56
    Vylúčenie na domácej strane, na trestnú odchádza Danko Filip za vyhodenie puku.
     
    44:25
    Zvolen sa dostal do útočného pásma, kde však zatiaľ iba kombinuje. Po pravej strane sa uvolnila dvojica hráčov, ktorá dostala puk aj do zakončenia, ale skóre sa nemenilo.
     
    45:07
    Perfektná strela Tótha, ktorý sa uvoľnil, ale ešte lepší zákrok brankára Púteca, ktorý likviduje túto strelu lapačkou.
     
    46:32
    Dnešný zápas bude ešte zaujímavý. Po buly v strednom pásme prišlo zakončenie na strane hostí, ale Pútec likviduje betónom do bezpečia.
     
    48:26
    Do konca tretej tretiny nám ešte ostáva niečo vyše 10. minút no stav je stále nerozhodný. Zvolen sa dostáva do pásma súpera, kde aj zakončil, ale Pútec je úspešný.
     
    49:38
    Puk sa strieda zo strany na stranu.Zvolen sa po ľavej strane dokázal uvoľniť, ale následné zakončenie neohrozilo bránu Púteca.
     
    51:16
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Druhý presný zásah MICHALA KABÁČA posúva domácich bližšie k zisku troch bodov. Mikulášsky útočník sa dostal do zakončenia pred bránou, keď zužitkoval prihrávku Martina Marcinka spoza brány a namieril presne. Asistencie: Martin Marcinko, Matúš Sukeľ.
     
    51:43
    Vylúčenie na strane Zvolena. Na trestnú odchádza Šimura za podrazenie.
     
    54:37
    Do konca tretej tretiny nám ostáva niečo okolo piatich minút a Liptáci si držia náskok o jeden gól. Po buly v strednom pásme prišlo nahodenie puku Liptákov, tí držia súpera v pásme.
     
    55:09
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Vyzerá to, tak že o dnešnom víťazovi sa týmto gólom prakticky rozhodlo. Piaty úder na mikulášskej strate, tak poistil náskok Liptovského Mikuláša. Po tom ako sa do zakončenia pred bránou dostal ANDREJ LACO prichádza strela, ktorá prekvapila brankára Petríka a končí to piatym gólom. Asistencie: Stanislav Kučera a Matúš Sukeľ.
     
    57:07
    Liptovský Mikuláš sa dostal do útočného pásma. Pri mantineli sa snažil vybojovať puk Kabáč, ale ten získal iba nejaké tie záverečné sekundy. Vhadzovanie domácich po lavici Petríka.
     
    58:18
    Hra sa nám presúva na opačnú stranu. V závere zápasu po zakázanom uvoľnení sa bude zahrávať buly v útočnom pásme Zvolena. Ešte predtým si však hostia zobrali oddychový čas.
     
    59:10
    Posledné sekundy zápasu a Zvolen sa dostáva azda do posledných šancí. Zakončenie z ľavej strany kryje betónmi brankár Pútec.
     
    59:55
    Posledné sekundy a vhadzovanie v pásme Liptovského Mikuláša. Liptáci si z dnešného zápasu, tak odnesú tri body.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:12:59)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 5. Brezniak, 32. Kabáč, 36. Marcinko (Pida, Kučera), 52. Kabáč (Marcinko, Sukeľ), 56. Laco (Kučera, Sukeľ) – 24. Balko (Koch), 42. Pohanka, 43. Fekiač (Suchomer, Fekiac)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec – Bača, Danko, Kabáč, M. Sukeľ, J. Sukeľ, Brezniak, Furdek, Moravčík, Potocký, Škandera, Danko, Kučera, Laco, Marcinko, Pida.
    HKM Zvolen: Petrík – F. Fekiač, V. Fekiač, Gábor, Mendel, Šimurka, Jakubík, Klonga, Koch, Parobok, Pohanka, Balko, Kucej, Matúška, Tatár, Tóth. Nociar, Novotný, Parničan, Primus, Suchomer.

    Rozhodca: Orolin – Gavalier, Paulíny