HC Slovan – Trenčín 4:0 (kon.) | Skalica – Žilina 6:2 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 5:3 (kon.)
Košice – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Poprad – Nitra 4:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Topoľčany 5:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
HK Nitra
Streda 12.02.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Extraliga juniorov
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola spomedzi všetkých najvyrovnanejšia, i keď ju lepšie začali domáci Popradčania, ktorí sa po góle Martina Vojsoviča v 42. minúte dostali už do trojgólového vedenia. Následne však Nitrania pohrozili dvoma gólmi z hokejok hráčov Biró a König. Následne sa Nitrania odhodlali hrať aj v šestici, no neoplatilo sa im to, keďže v závere inkasovali gól z hokejky Petra Gápu do prázdnej brány.

    Popradčania si teda po skvelom výkone pripisujú do tabuľky jasné tri body a prvú výhru proti Nitre v tejto sezóne, zatiaľ čo Nitrania ostávajú v 41. kole bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:08:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Gólman Tomek si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď po tvrdej strele z pravej strany od Kuzmu dokázal puk zachytiť na svojich betónoch.
     
    59:12
    Poprad dal gól!
    Popradskí juniori napokon zneškodnili výherné šance nitrianských mladíkov, keď po skvelej prihrávke od Kramára sa k puku na pravej strane dostal PETER GÁPA, ktorý bol takmer nebránený a bekhným bekhendom trafil prázdnu nitrianskú bránu. Asistencie si pripisujú hráči Emil Kramár a Andreas Štrauch.
     
    58:35
    Nitrianský tréner si vyžiadal oddychový čas, po ktorom nastupujú hokejisti hosťujúcej Nitry v šestici bez gólmana Pupíka!
     
    58:15
    Tábi zakončoval z pravej strany, no jeho projektil napokon skončil len v moci popradských obrancov, ktorí sa snažia oslobodiť spod nitrianskeho tlaku.
     
    57:45
    Nitrania majú puk vo svojej moci pred popradskou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Popradčania sú však zatiaľ pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    56:58
    Bališ sa snažil presadiť únikom po pravom krídle, no napokon ho pozorný Gaborčík od puku odstavil a upokojuje tempo hry.
     
    56:01
    Nitrania majú puk na svojich hokejkách pred vlastnou bránou a snažia sa ofenzívne presadiť. Popradčania sú však zatiaľ pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    55:06
    Nitrianský hráč Michal Guoth bol pri popradskej striedačke nekompromisne zrazený k ľadu, no napokon sa pozviechal a po vlastných odkorčuľoval na striedačku. Vyzeralo to na vybitý dych.
     
    54:56
    Biró potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon bol odstavený pozorným Kasanickým, ktorý ho zneškodnil svojim telom.
     
    54:03
    Popradčania hrajú už v plnom počte a snažia sa ofenzívne presadiť. Nitrania sú však dvomi gólmi poriadne nabudení a útočia.
     
    53:59
    Z pravej strany tentokrát zakončoval aktívny Kuzma, no jeho projektil len veľmi tesne minul priestor popradskej brány. Tomek teda zasahovať nemusel.
     
    53:21
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Závodský, no jeho delovka bola jedným z Popradčanov zblokovaná len na zadný mantinel.
     
    52:45
    Na rad prichádza vylúčenie na oboch stranách. Po potýčke v strednom pásme odišli na trestnú lavicu dvaja hráči na strane Popradu – Šterbák a Gaborčík a dvaja hráči na strane Nitry – Tábi a Priganc . Všetci obdržali dvojminútový trest za hrubosť.
     
    52:09
    Pavlíček sa dostal dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jeho strela švihom napokon len veľmi tesne minula priestor popradskej brány!
     
    51:46
    Na rad prichádza presilovú hra pre Nitru. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Matej Paločko.
     
    51:39
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    51:39
    Nitra dala gól!
    Nitrianskí juniori sa po minúte a pár sekundách zmohli na vsietenie kontaktného gólu! Popradská defenzíva poriadne poľavila a poslala Nitranov do prečíslenia. Po skvelej prihrávke z pravej strany od Hrazdíru sa k puku na ľavom krídle dostal DÁVID KÖNIG, ktorý svojou delovkou umiestnil puk popod ľavý betón gólmana Tomeka. Asistenciu si pripisuje David Hrazdíra.
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Góly a asistencie: 10. Gápa (Štrauch, Dinda), 26. Paločko (Jenčo, Ženčuch), 42. Vojsovič (Paločko, Ženčuch), 60. Gápa (Kramár, Štrauch) – 51. Biró (Pavlíček, Bališ), 52. König (Hrazdíra)


    HK Poprad: M. Tomek (Sedlačko) – Dinda, Pitka, Kasanický, Gaborčík, Babinský, Varholík, Kramár, D. Šterbák – Štrauch ("C"), Jenčo, Gápa – Ženčuch, Vojsovič, Matej Paločko – Bielec, Sawicki, Hrehorčák – Stanislav, Tomečko, J. Lapšanský
    HK Nitra: Pupík (Rosandič) – Kuzma, Garay, Závodský, Madový, Kohút, Pavlíček, Žitný, Guoth – Tábi, Ölvecký ("C"), Priganc – Mravík, Hrazdíra, D. König – Biró, Klenko, Bališ – Kováč, Matejov, Šuba

    Rozhodca: Vladimír Snášel – Adam Štofančík, Ľubomír Pavela

    Diváci: 250