Nemecko – Švédsko 0:4 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Japonsko
Utorok 11.02.2014, 16:00 • Šajba Arena, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri ďalšom zápase olympijského hokejového šampionátu žien!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna Šajba Arena, kde proti sebe od 16:00 SEČ nastúpia hokejistky domáceho Ruska a hosťujúceho Japonska.

    Ľadový hokej žien sa na zimných olympijských hrách objavuje len od roku 1998 (Nagano), a tak má len veľmi krátku históriu. Doposiaľ sa trikrát podarilo zvíťaziť Kanaďankám a raz Američankám.

    Ženský hokejový šampionát na tohtoročných zimných olympijských hrách v Soči hostí 8 hokejových reprezentácií z celého sveta rozdelených do dvoch skupín nasledovne:
    Skupina A: USA, Kanada, Fínsko, Švajčiarsko
    Skupina B: Rusko, Švédsko, Japonsko, Nemecko

    Do skupiny A boli nasadené tímy z priečok 1. – 4. v rebríčku IIHF (rok 2012), do skupiny B tímy umiestnené na 5. a 6. priečke v tomto rebríčku a dva tímy z kvalifikácií.
    Prvé dva tímy skupiny A postupujú priamo do semifinále olympijského turnaja a tímy umiestnené na prvej a druhej priečke skupiny B a tímy umiestnené na tretej a štvrtej priečke skupiny A si zahrajú štvrťfinále.

    Dnes sa budeme bližšie venovať základnej skupine B, v ktorej sa doposiaľ odohrali len dva zápasy. Predvčerom 9. februára si Švédky zmerali sily s protivníčkami z Japonska, ktoré po vyrovnanom zápase napokon zdolali futbalovým výsledkom 1:0. Rusky si zmerali sily s Nemkami, ktorým nedali veľa priestoru a zdolali ich pomerne jasne – 4:1.

    Aktuálna tabuľka skupiny B po prvom hracom dni:
    1. Rusko – 3 body – skóre 4:1
    2. Švédsko – 3 body – skóre 1:0
    3. Japonsko – 0 bodov – skóre 0:1
    4. Nemecko – 0 bodov – skóre 1:4

    Podarí sa Ruskám priblížiť si brány turnajového štvrťfinále výhrou proti Japonkám alebo práve tie zabojujú naplno a pripíšu si na svoje konto jasné tri body?
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko: Prugovová (Leskinaová) – Tkačjovová, Djubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanová, Šukinová – Gavrilová, Burinová, Skibová – Smolencevová ("C"), Sosinová, Lebedevová – Vafinová, Smolinová, Dergačjová – Šochinová, Paškevičová

    Japonsko: N. Fujimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Jonejamaová, Osawaová ("C"), M. Fujimotová – Hiranová, Sakagamiová, Kubová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Nakamurová

    Rozhodca: Nicole Hertrich (GER) – Denise Caughey (CAN), Alicia Hanrahan (USA).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali domáce hráčky Ruska, ktoré sa okamžite snažia zaútočiť. Japonky sú však pozorné a nič nenechávajú na náhodu.
     
    00:54
    Z hranice pravého kruhu sympaticky zakončovala Sakagamiová, no gólmanka Prugovová bola v strehu a puk dokázala vyraziť tesne vedľa svojej brány.
     
    01:24
    Na druhej strane sa do zakončenia na ľavej strane dostala aktívna Sosinová, no tá napokon nedokázala prekonať pozornú Fujimotovú v japonskej bráne.
     
    01:55
    Rusky si vytvárajú pred japonskoi bránou ofenzívny tlak a snažia sa ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí. Pozorné Japonky sa bránia veľmi dobre.
     
    02:14
    Ruské hokejistky si tentokrát poriadne nerozumeli v prieniku do útočného pásma a napokon sa previnili len jasným ofsajdom.
     
    02:46
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Osawaovej sa do zakončenia na hranici ľavého kruhu dostala Moeko Fujimotová, no gólmanka Prugovová aj tentokrát dobre zasiahla svojimi betónmi.
     
    03:17
    Gólmanka Fujimotová si na svoje konto pripísala skvelý zákrok! Najskôr dokázala vyraziť do bezpečia strelu z pravej strany od Burinovej a následne si poradila aj s dorážkou z hokejky Gavrilovovej.
     
    03:46
    Horiová preverila pozornosť ruskej defenzívy jemnou strelou z medzikružia, no gólmanka Prugovová zasahovať nemusela. Puk letel len tesne vedľa jej brány.
     
    04:06
    Kondová zakončovala z pravej strany, jej strelu gólmanka Prugovová vyrazila len naľavo od svojej brány, no napokon sa Japonky k dorážke už nedostali.
     
    04:49
    Toková pálila od modrej čiary, no ihneď po jej delovke sa odpískalo jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    05:20
    Smolencevová zakončovala z ľavej strany, no gólmanka Fujimotová je dnes vo skvelej forme a aj túto strelu dokázala zblokovať mimo japonskej svätyne.
     
    05:49
    Spoza pravého kruhu sympaticky zakončovala Šibanová, no jej projektil bol napokon jednou z Japoniek zblokovaný len mimo japonskej brány. Fujimotová teda zasahovať nemusela.
     
    06:12
    Po skvelej prihrávke spoza japonskej brány od Gavrilovovej sa k zakončeniu na ľavej strane dostala Skibová, no gólmanka Fujimotová bola aj tentokrát v strehu a puk zachytila vo svojej lapačke.
     
    06:50
    Šišiučiová sa dostala k zakončeniu na ľavom kruhu, no gólmanka Prugovová bola v strehu a dobre zapracovala svojimi betónmi, ktorými zblokovala puk do bezpečia.
     
    07:12
    Rusky si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa vhadzovanie presúva pred ruskú bránu.
     
    07:38
    Japonská kapitánka Osawaová sa dostala do skvelej gólovej šance v centrálnej časti po peknej prihrávke od Jonejamaovej, no napokon nedokázala prekonať dobre postavenú gólmanku Prugovovú.
     
    08:22
    Gavrilová sa dostala do dobrého fyzického súboja proti japonskej obrankyni Koikeovej, no napokon sa po tvrdom bodyčeku ruskej hráčky vylučovať nebude.
     
    08:55
    Sakagamiová sympaticky zakončovala z pravej strany, no ani jej projektil neprešiel k ruskej bráne. Pozorná Chomičová ju v poslednej chvíli zastavila.
     
    09:24
    Japonky pridávajú na ofenzívnej aktivite a snažia sa dostať svoje súperky pod útočný tlak. Rusky sa však zatiaľ veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    09:58
    Z medzikružia tvrdo zakončovala Skibaová, no gólmanka Fujimotová bola v strehu a dobre zakročila svojimi betónmi.
     
    10:14
    Fujimotová si na svoje konto pripísala ďalší dobrý zákrok. Tentokrát ju dobrou strelou z ľavého kruhu ohrozila Dergačjovová, no puk smeroval len na hruď japonskej gólmanky.
     
    10:39
    Rusky sa dostali do ďalšej skvelej gólovej šance, no gólmanka Fujimotová je dnes jasne proti. Spoza brány ju chcela prekvapiť aktívna Paškevičová, no nedokázala prekonať jej dobre osadené betóny.
     
    11:24
    Rusky si opäť nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od ruskej svätyne.
     
    11:39
    Rusko dalo gól!
    Rusky sa po menšom japonskom nedorozumení v strednom pásme dostali k puku a dokázali skórovať. TAŤJANA BURINAOVÁ si s pukom nakorčuľovala za pravý kruh a tvrdo vystrelila. Gólmanka Fujimotová bola síce v strehu, no napokon si neustrážila medzeru medzi svojimi betónmi. Bez asistencií.
     
    12:24
    Sosinová sa snažila zakončovať z ľavej strany, no pozorný Toková ju od puku svojou hokejkou odstavila s veľkým prehľadom.
     
    12:56
    Ruské hokejistky sú v týchto chvíľach oveľa aktívnejšie a snažia sa vsietiť aj svoj druhý gól. Japonská defenzíva je však pozorná už v strednom pásme.
     
    13:36
    Rusky sa dostali do prečíslenia v protiútoku, no napokon nedokázali skórovať! Po skvelej prihrávke z centrálnej časti od Dergačjovovej sa k zakončeniu na ľavej strane dostala Šochinová, no tá trafila len ľavý betón pozornej gólmanky Fujimotovej.
     
    14:12
    Rusky sa usadili v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Japonské hráčky sa však bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu.
     
    14:35
    Rusky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie Gavrilovovej odchádza sadnúť Jamaneová.
     
    15:08
    Smolencevová zakončovala z ľavej strany, no jej nedôrazná strela napokon bola zblokovaná a Japonky sa bez problémov oslobodili.
     
    15:40
    Japonská gólmanka Fujimotová si na svoje konto pripísala fantastický zákrok s poriadnou dávkou šťastia! Po skvelej prihrávke od Skibovej sa k puku na ľavej strane dostala Burinová, ktorá mala pred sebou prázdnu japonskú bránu, no napokon trafila len ľavú žŕdku japonskej brány!
     
    16:24
    Japonská kapitánka Osawaová sa v oslabení dostala do skvelej gólovej šance v samostatnom nájazde, no napokon nedokázala prekonať betóny dobre presunutej gólmanky Prugovovej!
     
    16:41
    Japonky hrajú už v plnom počte a momentálne sa snažia ofenzívne presadiť. Rusky sa však rýchlo vrátili k svojej bráne a dobre sa bránia.
     
    17:26
    Hiranová bojovala o puk pred ruskou bránou, no napokon ju dvojica ruských hráčok pri bočnom mantineli odstavila a snaží sa zaútočiť.
     
    17:56
    Z ľavého kruhu nekompromisne pálila japonská hráčka Suzukiová, no jej projektil napokon skončil len tesne vedľa ruskej brány. Japonky však ostávajú v útočnom pásme.
     
    18:05
    Gólmanka Prugovová si na svoje konto pripísala skvelý zákrok, keď puk na bránkovej čiare po strele od Jonejamaovej priľahla. Napokon bol však puk za bránkovou čiarou, no hlavná rozhodkyňa gól neuznáva a nebude ani telefonovať s videorozhodcom!
     
    18:55
    Fujimotová si na svoje konto pripísala ďalší skvelý zákrok, keď svojimi betónmi zneškodnila bekhendovú strelu od ruskej hráčky Skibovej z pravej strany.
     
    19:24
    Rusky si opäť zahrajú v presilovej hre. Na dve minúty si za nedovolenú hru telom odchádza sadnúť Jamaneová.
     
    19:56
    Japonky sa zatiaľ veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu. Rusky sa tiež nikam neponáhľajú a vyčkávajú na zvuk záverečnej sirény.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu oboch tímov veľmi vyrovnaná, no napokon boli mierne úspešnejšie hokejistky Ruska, ktoré sa v 12. minúte po góle Burinovej dostali do vedenia. Následne v 19. minúte Japonky vsietili vyrovnávajúci gól, keďže puk bol tesne za bránkovou čiarou, keď ho gólmanka Prugovová priľahla, no tento gól uznaný nebol. Výrazne treba pochváliť gólmanku Fujimotovú, ktorá má dnes veľa práce, no počína si naozaj skvele.

    Podarí sa japonským hokejistkám zabrať naplno v druhej tretine a pripísať si tak na svoje konto aspoň vyrovnávajúci gól?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Rusky, ktoré sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a momentálne sa počas svojej presilovej hry snažia zaútočiť.
     
    20:54
    Šukinová predviedla len veľmi nepresnú prihrávku od modrej čiary, po ktorej sa Japonky bez problémov oslobodili spod tlaku.
     
    21:24
    Japonky sa napokon dokázali ubrániť vo svojom oslabení a momentálne sú pri puku pred svojou bránou.
     
    21:56
    Rusky sa stále nevzdávajú a snažia si navýšiť svoj náskok. Tentokrát však na gólmanke Fujimotovej pohorela aktívny Vafinová, ktorá pálila z pravej strany.
     
    22:28
    Gólmanka Fujimotová si na svoje konto pripísala ďalší skvelý zákrok! Po peknej strele z medzikružia od Skibovej dokázala puk zachytiť vo svojej lapačke.
     
    23:15
    Skibová našla dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom krídle Gavrilovú, no tá bola nepresná a napokon trafila len výstroj pozornej gólmanky Fujimotovej.
     
    23:42
    Skibová to skúšala tentokrát z hranice ľavého kruhu, no gólmanka Fujimotová si na svoje konto pripísala ďalší dobrý zákrok svojimi betónmi.
     
    24:17
    Kubová sa dostala k puku napravo od ruskej brány, no napokon nedokázala nič zaujímavé vymyslieť. Pozorná Gončarenková ju od puku s prehľadom odstavila.
     
    24:55
    Z ľavej strany nekompromisne pálila Smolinová, no jej projektil bol napokon jednou z Japoniek zblokovaný len tesne vedľa japonskej brány.
     
    25:14
    Gólmanka Fujimotová si na svoje konto pripísala ďalší dobrý zákrok, keď puk po strele od Šukinovej zachytila medzi svojimi betónmi.
     
    25:56
    Prugovová opäť dobre zakročila svojou lapačkou, v ktorej zachytila puk po nedôraznej strele z pravej strany od Sosinovej.
     
    26:16
    Sakagamiová nahodila puk na zadný mantinel, no tam ho dokorčuľovali len pozorné ruské hokejistky, ktoré upokojujú tempo hry.
     
    26:58
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Smolencevovej sa k zakončeniu na pravom kruhu dostala Gavrilovová, no gólmanka Fujimotová aj tentokrát zachytila puk vo sovjej dobre osadenej výstroji.
     
    27:21
    Šišiučiová sa dostala k puku na pravom krídle, následne sa snažila predrať do medzikružia, no nepodarilo sa jej to. Pozorné ruské hokejistky ju od puku s prehľadom odstavili.
     
    27:57
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde ho majú na svojich hokejkách Rusky. Tie sa snažia ofenzívne presadiť, no japonská defenzíva je zatiaľ pozorná.
     
    28:18
    Únikom po pravom krídle sa snažila ofenzívne presadiť Gončarenková, no napokon narazila na pozornú Sakagamiovú, ktorá ju od puku s prehľadom odstavila.
     
    28:58
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálila Takeučiová, no gólmanka Prugovová opäť skvele zasiahla svojou lapačkou, ktorú zodvihla včas ponad svoje rameno.
     
    29:28
    Skibová sa dostala do zakončenia z otočky na pravom kruhu, no gólmanka Fujimotová bola aj tentokrát v strehu a puk zachytila pod svojou lapačkou.
     
    29:58
    Po peknej krížnej prihrávke z pravej strany od Vafinovej sa k zakončeniu pred japonskou bránou dostala Smolinová, no jej projektil napokon gólmanka Fujimotová videla veľmi dobre a puk svojim pravým betónom v poslednej chvíli vytlačila do bezpečia.
     
    30:42
    Ruské obrankyne sú pri puku pred ruskou bránou, kde si ho veľmi dobre prihrávajú. Japonky však intenzívne forčekujú a snažia sa získať puk na svoje hokejky.
     
    31:18
    Osawaová sa snažila presadiť únikom po pravom krídle, no nepodarilo sa jej to. Pozorná obrankyňa Djubanoková ju od puku s prehľadom odstavila.
     
    31:43
    O puk sa tuho bojovalo pri bočnom mantineli v strednom pásme. Následne sa však hra prerušila a vhadzovať sa bude v neutrálnej strednej tretine.
     
    32:03
    Po peknej prihrávke z pravej strany od Adačiovej sa k puku pred ruskou bránou dostala Ukitaová, no tej napokon skĺzol z čepele len mimo ruskej brány.
     
    32:56
    Fujimotová si pripísala na svoje konto hneď dva skvelé zákroky, keď najskôr zneškodnila delovku z ľavej strany od Gavrilovovej a následne si poradila aj s dorážkou od Skibovdej!
     
    33:21
    Gavrilovová sa dostala do bekhnedovej strely v medzikruží, no Fujimotová opäť skvele zakročila svojimi betónmi a drží si čisté konto v druhej tretine.
     
    33:56
    Tentokrát to strelou z pravej strany skúšala Smolencevová po skvelej prihrávke od Sosinovej, no japonská gólmanka Fujimotová bola v strehu a puk s prehľadom zachytila medzi svojimi betónmi.
     
    34:21
    Ochrankyňa japonskej svätyne má dnes naozaj plné ruky práce. Tentokrát ju tvrdou strelou preverila Gončarenková, jej projektil stečovala Vafinová, no Fujimotová skvele zapracovala svojim pravým betónom.
     
    34:41
    Spoza kruhov nekompromisne pálila ruská obrankyňa Kapustinová, no Fujimotová si svoju bránu postrážila a puk zachytila vo svojej lapačke.
     
    35:02
    Rusky sa postarali o poriadny závar pred japonskou bránou! Ani Burinová a ani Skibová napokon však nedokázali prekonať obetavé japonské obrankyne a pozornú gólmanku Fujimotovú.
     
    35:56
    Z hranice pravého kruhu nekompromisne pálila ruská útočníčka Sosinová, no jej strela napokon len tesne minula priestor japonskej brány.
     
    36:36
    Vafinová potiahla puk cez pravé krídlo až do medzikružia a následne dobre zakončovala, no gólmanka Fujimotová ostala na správnom mieste a puk aj tentokrát skvele zachytila vo svojej výstroji.
     
    37:24
    Rusky sa dostali do prečíslenia dvoch na jednu, no napokon sa Paškevičová ulakomila na strelu z pravej strany a svojim švihom len prestrelila priestor japonskej brány!
     
    37:52
    Adačiová nahodila puk z ľavej strany na zadný mantinel, no napokon sa k nemu dostali len pozorné ruské obrankyne, ktoré sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    38:06
    Rusky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť japonská obrankyňa Horiová.
     
    38:58
    Rusky majú puk vo svojej moci v strednom pásme, odkiaľ sa snažia dostať pred japonskú bránu. Japonky však intenzívne forčekujú a veľmi dobre sa bránia.
     
    39:24
    Skibová potiahla puk po pravom krídle do útočného pásma, no napokon sa k nej pristavili pozorné japonské obrankyne, ktoré ju od puku odstavili.
     
    39:52
    Po skvelej prienikovej prihrávke z pravej strany od Burinovej sa k zakončeniu pred japonskou bránou dostala skúsená Gavrilovová, no svojim bekhendovým zakončením nedokázala prekonať betóny japonskej gólmanky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla enormnú aktivitu ruských hokejistiek, ktoré však nedokázali nájsť ten správny recept na pozornú japonskú defenzíve na čele s gólmankou Nanou Fujimotovou, ktorá si na svoje konto pripísala niekoľko skvelých zákrokov. Ruský náskok je zatiaľ len veľmi malý, a tak majú hráčky z krajiny vychádzajúceho Slnka šancu na vyrovnanie.

    Podarí sa Japonkám v tretej tretine ukázať svoje strelecké schopnosti a prekonať tak pozornú Prugovovú aspoň vyrovnávajúcim gólom?
     
    Rusky zatiaľ prestrieľali Japonky jednoznačne – 35 vs. 12.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:03
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali Japonky, ktoré hrajú niekoľko sekúnd v oslabení, no už sa pravdepodobne ubránia.
     
    40:33
    Japonsko dalo gól!
    Japonky sa na krátku chvíľu usadili v útočnom pásme a dokázali vyrovnať! AJAKA TOKOVÁ si potiahla puk za pravý kruh, následne poslala pred ruskú bránu veľmi peknú žabku, ktorá prekvapila gólmanku Prugovovú a prepadla jej popod ľavú ruku do ruskej brány. Bez asistencií.
     
    41:02
    Japonky si zahrajú prvú presilovú hru v dnešnom zápase. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť Vafinová.
     
    41:44
    Burinová sa dostala k puku na ľavom kruhu v útočnom pásme, tam ho podržala a získala tak pre Rusky veľmi cenné sekundy v oslabení.
     
    42:24
    Toková sympaticky zakončovala z pravej strany, no jej projektil napokon skončil len v moci gólmanky Prugovovej, ktorá zachytila puk vo svojej výstroji.
     
    42:58
    Rusky sa napokon dokázali vo svojej početnej nevýhode ubrániť a už hrajú v plnom počte. Momentálne sa domáce hokejistky snažia zaútočiť.
     
    43:27
    Aokiová nekompromisne pálila spoza kruhov, no ruská gólmanka Prugovová zblokovala puk svojimi betónmi tesne vedľa svojej brány.
     
    43:56
    Z ľavej strany zakončovala Tkačjová, no gólmanka Fujimotová opäť dobre zapracovala svojou lapačkou, v ktorej puk zachytila.
     
    44:44
    Gavrilovová nahodila puk na zadný mantinel z pravej strany, no za japonskou bránou sa k nemu dostali len pozorné japonské obrankyne.
     
    45:13
    Puk sa momentálne presúva zo strany na stranu. Aktívnejšie sú Rusky, no tie majú problém prejsť cez pozorne forčekujúce Japonky.
     
    45:55
    Japonky si poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa len zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred japonskou bránou.
     
    46:19
    Zakázané uvoľnenie sme napokon mohli vidieť aj na strane Ruska. Smolinová poslala puk cez všetky čiary, no len bez myšlienky.
     
    46:56
    Rusky sa previnili postavením útočiacej hráčky v bránkovisku, ktoré si všimla pozorná hlavná rozhodkyňa. Na rad prichádza vhadzovanie v strednom pásme.
     
    47:25
    Osawaová zakončovala z pravej strany, no jej strelu napokon gólmanka Prugovová úspešne zblokovala svojou vyrážačkou do bezpečia.
     
    47:35
    Japonky si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Djubanoková.
     
    48:13
    Spoza pravého kruhu pálila Japonka Kubová, no jej projektil napokon skončil len tesne vedľa ruskej brány.
     
    48:58
    Paškevičová sa v oslabení dostala do samostatného nájazdu po chybe Aokiovej na útočnej modrej čiare, no gólmanka Fujimotová bola v strehu a puk bez problémov zachytila pod svojimi betónmi!
     
    49:27
    Rusky sa napokon dokázali ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Japonky sa však stále snažia ofenzívne presadiť a dostať sa do vedenia.
     
    49:58
    Sakagamiová sympaticky pálila z ľavej strany, no jej projektil napokon gólmanka Prugovová videla veľmi dobre a puk zachytila vo svojej výstroji.
     
    50:22
    Japonky si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie na Jonejamaovú odchádza sadnúť Sosinová.
     
    50:59
    Osawaová sa dostala do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no jej projektil napokon len veľmi tesne minul priestor ruskej brány.
     
    51:16
    Japonská kapitánka Osawaová sa dostala k dorážke na pravej strane, no z ťažkého uhla napokon trafila len ľavú žŕdku ruskej brány! Prugovová následne zachytila puk pod svojim telom.
     
    51:36
    Rusko dalo gól!
    Rusky sa v oslabení dokázali gólovo presadiť a dostávajú sa do vedenia! Po obrovskej chybe japonskej obrankyne Koikeovej sa k puku v strednom pásme dostala ALEXANDRA VAFINOVÁ, ktorá si nakorčuľovala pred japonskú bránu a prekonala bezmocnú gólmanku Fujimotovú. Bez asistencií.
     
    52:24
    Rusky sa dokázali počas svojho oslabenia ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Japonky sa však stáel nevzdávajú a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    52:51
    Rusky si svoj tesný náskok zatiaľ držia veľmi dobre. Sosinová nahadzovala puk na zadný mantinel, tam sa k nemu dostala Smolencevová, no napokon zakončovať nedokázala.
     
    53:37
    Japonská hráčka Kubová sa dostala do dvoch skvelých gólových šancí za sebou, no najskôr minula priestor ruskej brány a následne trafila len korčule jednej z ruských hokejistiek!
     
    54:21
    Ruské hokejistky zovreli Japonky pred ich vlastnou bránou a puk si dobre prihrávajú. Ázijské reprezentantky sa však nevzdávajú a snažia sa zaútočiť.
     
    54:56
    Japonky si poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a v strednom pásme napokon puk stratili. Rusky sú teda opäť v útoku.
     
    55:24
    Smolencevová preverila japonskú gólmanku dobrou strelou z pravej strany, no jej projektil napokon Fujimotová úspešne zachytila vo svojej výstroji.
     
    55:54
    Horiová nahodila puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorné ruské obrankyne, ktoré upokojujú tempo hry.
     
    56:24
    Skibová zachytila puk vedľa ruskej brány a momentálne sa snaží ofenzívne presadiť. Japonky sú však v strehu a dobre forčekujú.
     
    56:58
    Ruské hráčky si opäť poriadne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred ruskou bránou.
     
    57:11
    Dergačjová sa dostala k puku za ľavým kruhom, následne ho nahodila na japonskú bránu, no gólmanka Fujimotová pre istotu neváhala a puk zachytila vo svojej výstroji.
     
    57:49
    Sosinová nahodila puk na zadný mantinel, no tam sa k nej dostali len Japonky, ktoré upokojujú tempo hry a momentálne sa snažia útočiť.
     
    58:20
    Osawaová sa snažila z pravej strany poslať puk pred ruskú bránu, no tam sa k nemu dostali len pozorné ruské obrankyne.
     
    58:42
    Skibová nekompromisne pálila z hranice pravého kruhu, no jej delovka napokon skončila len tesne vedľa japonskej brány. Japonky sa tentokrát snažia útočiť.
     
    59:22
    Japonky sa odhodlali hrať v šestici bez gólmanky Fujimotovej! Je tu teda poriadny vabank Japonska!
     
    59:24
    Japonský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:56
    Toková nekompromisne zakončovala z medzikružia, no jej tvrdý projektil napokon skončil len na betónoch ruskej gólmanky Prugovovej.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Japoniek veľmi aktívna, keď sa hráčky z krajiny vychádzajúceho Slnka snažili vyrovnať, čo sa im aj v 41. minúte po góle Tokovej podarilo. Následne však v 52. minúte naplno zabrali Rusky, ktoré sa v oslabení dostali do vedenia zásluhou rýchleho úniku Vafinovej.

    Rusky si teda po veľmi dobrom výkone pripisujú na svoje konto už druhú výhru na olympijskom turnaji. Japonky stále čakajú na prvý triumf.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo ZOH 2014 v Soči.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:16:20)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 12. Burinová, 52. Vafinová – 41. Toková


    Rusko: Prugovová (Leskinaová) – Tkačjovová, Djubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanová, Šukinová – Gavrilová, Burinaová, Skibaová – Smolencevová ("C"), Sosinová, Lebedevová – Vafinová, Smolinová, Dergačjová – Šochinová, Paškevičová
    Japonsko: N. Fujimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Jonejamaová, Osawaová ("C"), M. Fujimotová – Hiranová, Sakagamiová, Kubová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Nakamurová

    Rozhodca: Nicole Hertrichová (GER) – Denise Caugheyová (CAN), Alicia Hanrahanová (USA)