Nemecko – Švédsko 0:4 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:1 (kon.)
koniec
Rusko
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Japonsko
Utorok 11.02.2014, 16:00 • Šajba Arena, Soči • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu Japoniek veľmi aktívna, keď sa hráčky z krajiny vychádzajúceho Slnka snažili vyrovnať, čo sa im aj v 41. minúte po góle Tokovej podarilo. Následne však v 52. minúte naplno zabrali Rusky, ktoré sa v oslabení dostali do vedenia zásluhou rýchleho úniku Vafinovej.

    Rusky si teda po veľmi dobrom výkone pripisujú na svoje konto už druhú výhru na olympijskom turnaji. Japonky stále čakajú na prvý triumf.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo ZOH 2014 v Soči.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (18:16:20)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Toková nekompromisne zakončovala z medzikružia, no jej tvrdý projektil napokon skončil len na betónoch ruskej gólmanky Prugovovej.
     
    59:24
    Japonský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:22
    Japonky sa odhodlali hrať v šestici bez gólmanky Fujimotovej! Je tu teda poriadny vabank Japonska!
     
    58:42
    Skibová nekompromisne pálila z hranice pravého kruhu, no jej delovka napokon skončila len tesne vedľa japonskej brány. Japonky sa tentokrát snažia útočiť.
     
    58:20
    Osawaová sa snažila z pravej strany poslať puk pred ruskú bránu, no tam sa k nemu dostali len pozorné ruské obrankyne.
     
    57:49
    Sosinová nahodila puk na zadný mantinel, no tam sa k nej dostali len Japonky, ktoré upokojujú tempo hry a momentálne sa snažia útočiť.
     
    57:11
    Dergačjová sa dostala k puku za ľavým kruhom, následne ho nahodila na japonskú bránu, no gólmanka Fujimotová pre istotu neváhala a puk zachytila vo svojej výstroji.
     
    56:58
    Ruské hráčky si opäť poriadne nerozumeli v prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred ruskou bránou.
     
    56:24
    Skibová zachytila puk vedľa ruskej brány a momentálne sa snaží ofenzívne presadiť. Japonky sú však v strehu a dobre forčekujú.
     
    55:54
    Horiová nahodila puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorné ruské obrankyne, ktoré upokojujú tempo hry.
     
    55:24
    Smolencevová preverila japonskú gólmanku dobrou strelou z pravej strany, no jej projektil napokon Fujimotová úspešne zachytila vo svojej výstroji.
     
    54:56
    Japonky si poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a v strednom pásme napokon puk stratili. Rusky sú teda opäť v útoku.
     
    54:21
    Ruské hokejistky zovreli Japonky pred ich vlastnou bránou a puk si dobre prihrávajú. Ázijské reprezentantky sa však nevzdávajú a snažia sa zaútočiť.
     
    53:37
    Japonská hráčka Kubová sa dostala do dvoch skvelých gólových šancí za sebou, no najskôr minula priestor ruskej brány a následne trafila len korčule jednej z ruských hokejistiek!
     
    52:51
    Rusky si svoj tesný náskok zatiaľ držia veľmi dobre. Sosinová nahadzovala puk na zadný mantinel, tam sa k nemu dostala Smolencevová, no napokon zakončovať nedokázala.
     
    52:24
    Rusky sa dokázali počas svojho oslabenia ubrániť a momentálne hrajú už v plnom počte. Japonky sa však stáel nevzdávajú a snažia sa ofenzívne presadiť.
     
    51:36
    Rusko dalo gól!
    Rusky sa v oslabení dokázali gólovo presadiť a dostávajú sa do vedenia! Po obrovskej chybe japonskej obrankyne Koikeovej sa k puku v strednom pásme dostala ALEXANDRA VAFINOVÁ, ktorá si nakorčuľovala pred japonskú bránu a prekonala bezmocnú gólmanku Fujimotovú. Bez asistencií.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Góly a asistencie: 12. Burinová, 52. Vafinová – 41. Toková


    Rusko: Prugovová (Leskinaová) – Tkačjovová, Djubanoková, Gončarenková, Kapustinová, Chomičová, Šibanová, Šukinová – Gavrilová, Burinaová, Skibaová – Smolencevová ("C"), Sosinová, Lebedevová – Vafinová, Smolinová, Dergačjová – Šochinová, Paškevičová
    Japonsko: N. Fujimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Jonejamaová, Osawaová ("C"), M. Fujimotová – Hiranová, Sakagamiová, Kubová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Nakamurová

    Rozhodca: Nicole Hertrichová (GER) – Denise Caugheyová (CAN), Alicia Hanrahanová (USA)