Nemecko – Švédsko 0:4 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:1 (kon.)
koniec
Nemecko
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Švédsko
Utorok 11.02.2014, 11:04 • Shayba Arena • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Strely na bránu po 60-tich minútach
    Nemecko 21:29 Švédsko

    Trestné minúty po 60-tich minútach
    Nemecko 4:10 Švédsko

    Stretnutie sa zlomilo až v 48.minúte gólom Ostbergovej, ktorá spustila sériu troch presných švédskych zásahov. V 51.minúte sa z gólu radovala ešte Olofssonová a o 64 sekúnd neskôr aj Winbergová. Zaujímavosťou je, že Švédky dokázali neinkasovať v aj v druhom stretnutí na turnaji a pripísali si ďalšie tri body do tabuľky. S týmto konštatovaním sa s Vami lúči Marek Hudák. (13:14:17)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Švédky, zdá sa, kontrolujú hru.
     
    59:00
    Minúta do konca riadneho hracieho času a s najväčšou pravdepodobnosťou i zápasu.
     
    58:20
    Šanca pre Nemky na kozmetickú úpravu výsledku v podobe presilovej hry. Je to tretia početná výhoda Nemecka v stretnutí.
     
    57:58
    Koniec zápasu bude Eliassonová sledovať z trestnej lavice po tom, čo uštedrila Kamenikovej lakeť. Menší trest pre švédsku hokejistku.
     
    56:40
    Nemky túžia vsietiť druhý gól na turnaji a prvý v stretnutí, no nesmú zabúdať ani na zadné vrátka. Piaty gól v sieti Harssovej by už znamenal debakel.
     
    55:38
    Obojstranné vylúčenie. Menší trest za hrubosť si odsedí Nemka Eisenschmidová i Švédka Lowenhielmová. Nervozita sa pribúdajúcim časom stupňuje. Hráčky sa totiž mierne postrkali v bránkovisku.
     
    55:10
    Na hráčkach oboch tímov už badať známky únavy. Je to však pochopiteľné, toto stretnutie nie je prechádzka ružovou záhradou ani pre Švédky, ktoré síce vedú 4:0, no za stavu 1:0 mohli viackrát inakasovať a stretnutie by pravdepodobne malo iný spád.
     
    54:00
    Reprezentantky Nemecka ešte sympaticky a srdnate bojujú. Do konca stretnutia zostáva 6 minút.
     
    52:40
    Nemky sa snažia ešte o skorigovanie nepriaznivého výsledku. Martinová-Hassonová však túži po udržaní čistého konta nielen v stretnutí, ale i čistého konta Švédska v celom turnaji, keďže tri korunky neinkasovali ani v prvom vystúpení, v ktorom porazili Japonsko 1:0.
     
    51:35
    Nemecký kouč si, pochopiteľne, vyžiadal oddychový čas.
     
    51:35
    Švédsko dalo gól!
    V polovici tretej tretiny sa nám roztrhlo švédske vrece s gólmi. Delovku ako z hokejovej učebnice vyslala na nemeckú bránu PERNILLA WINBERGOVÁ! Puk smeroval ponad rameno gólmanky Harssovej a zapadol tesne pod brvno! Asistenciu si pripísala Anna Horqvistová.
     
    50:31
    Švédsko dalo gól!
    Klinec do nemeckej rakvy zabila JOHANA OLOFSSONOVÁ, ktorá dorazila, či tečovala, či akoto dopravila do siete strelu Ostbergovej. Asistencie: Cecilia Ostbergová, Michelle Lowenhielmová.
     
    49:30
    Šanca nemeckej reprezentácie na úspech v tomto stretnutí žije, no je veľmi malá. Švédky by to podľa priebehu hry mali dotiahnuť do víťazného konca, i keď v športe je možné i nemožné. V hokeji zvlášť.
     
    47:42
    Švédsko dalo gól!
    Ak by táto akcia neskončila gólom, tak potom už neviem, pri akej príležitosti by sa skóre malo meniť. Švédky sa dostali do brejku 3 na 1! Menovite Eliassonová, Borqvistová a Ostbergová sa rútili na jednu obrankyňu i brankárku a bol z toho druhý gól pre tri korunky, ktorý vsietila posledná menovaná- CECILIA OSTBERGOVÁ. Asistenciu si pripísala Anna Borqvistová.
     
    46:59
    Švédska gólmanka príliš veľa práce počas oslebenia svojho tímu nemala. Švédky v pätici.
     
    46:00
    Podarí sa nemeckým hokejistkám skórovať v druhej polovici presilovej hry?

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Marek Hudák

    Góly a asistencie: 1. Nordinová (Eliassonová, Grahmová), 48. Ostbergová (Borqvistová), 51. Olofssonová (Ostbergová, Lowenhielmová), 52. Winbergová (Horqvistová)


    Nemecko: Harssová- Hammerlová, Weisserová, Gotzová, Lanzlová, Fellnerová, Eisenschmidová- Kratzerová, Anwanderová, Eversová, Kameniková, Zornov, Janzenová, Seilerová, Spielbergerová, Šusterová, Buschová, Bittnerová, Beckerová

    Tréner: Peter Kathan

    Švédsko: Martinová-Hassonová- Engstromová, Backlinová, Olofssonová, Holmgrenová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová- Asserholtová, Ostbergová, Westerová, Winbergová, Borgqvistová, Lindhová, Rasková, Udenová Johanssonová, Grahmová, Nordinová

    Tréner: Niclas Hogberg

    Rozhodca: Hoveová (Nórsko)- Gagnonová (Kanada), Kudelová (Slovensko)