Nemecko – Švédsko 0:4 (kon.) | Rusko – Japonsko 2:1 (kon.)
koniec
Nemecko
0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Švédsko
Utorok 11.02.2014, 11:04 • Shayba Arena • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:58
    Koniec zápasu bude Eliassonová sledovať z trestnej lavice po tom, čo uštedrila Kamenikovej lakeť. Menší trest pre švédsku hokejistku.
     
    55:38
    Obojstranné vylúčenie. Menší trest za hrubosť si odsedí Nemka Eisenschmidová i Švédka Lowenhielmová. Nervozita sa pribúdajúcim časom stupňuje. Hráčky sa totiž mierne postrkali v bránkovisku.
     
    51:35
    Švédsko dalo gól!
    V polovici tretej tretiny sa nám roztrhlo švédske vrece s gólmi. Delovku ako z hokejovej učebnice vyslala na nemeckú bránu PERNILLA WINBERGOVÁ! Puk smeroval ponad rameno gólmanky Harssovej a zapadol tesne pod brvno! Asistenciu si pripísala Anna Horqvistová.
     
    50:31
    Švédsko dalo gól!
    Klinec do nemeckej rakvy zabila JOHANA OLOFSSONOVÁ, ktorá dorazila, či tečovala, či akoto dopravila do siete strelu Ostbergovej. Asistencie: Cecilia Ostbergová, Michelle Lowenhielmová.
     
    47:42
    Švédsko dalo gól!
    Ak by táto akcia neskončila gólom, tak potom už neviem, pri akej príležitosti by sa skóre malo meniť. Švédky sa dostali do brejku 3 na 1! Menovite Eliassonová, Borqvistová a Ostbergová sa rútili na jednu obrankyňu i brankárku a bol z toho druhý gól pre tri korunky, ktorý vsietila posledná menovaná- CECILIA OSTBERGOVÁ. Asistenciu si pripísala Anna Borqvistová.
     
    44:59
    Cecilia Ostbergová sa dopustila faulu. Nedovolené bránenie Moniky Bittnerovej bude stáť Ostbergovú dvojminútový trest.
     
    44:50
    Monika Bittnerová sa rútila osamotená na švédsku brankárku! Z tohoto mikrosúboja vyšla úspešnejšie Martinová-Hassonová. Mohlo byť vyrovnané.
     
    42:28
    Jedna z nemeckých hráčok teraz zahodila obrovskú príležitosť, keď z prvej vypálila z ľavého kruhu vedľa brány.
     
    39:05
    Strela od modrej v podaní nemeckej hráčky len tak presvišťala popri pravej tyči švédskej brány! Bola to Gotzová, ktorá strieľala.
     
    33:25
    Najväčšia príležitosť Nemecka v stretnutí zostala nevyužitá! Sophie Kratzerová sa dostala k dorážke zoči-voči švédskej gólmanke! Prvú strelu gólmanka Martinová-Hassonová vyrazila a Kratzerová sa dostala k ďalšej dorážke, no ani tá neskončila v sieti, aj keď už bola Kratzerová z uhla!
     
    28:15
    Puk sa po vhadzovaní v švédskom útočnom pásme akýmsi zázrakom zrazu dostal pred Harssovú, kde bola Pernilla Winbergová, avšak vzala to na bekend a jej zakončenie nemalo dostatočnú presnosť ani razanciu.
     
    24:21
    Eisenschmidtová v malej potyčke s jednou zo severaniek. Nemka javí známky nervozity a veľkého zapálenia do hry.
     
    23:10
    Na pozore sa teraz musela mať Martinová-Hassonová! Peknú akciu vymysleli hráčky Nemecka, no na ich nešťastie sa im skórovať nepodarilo.
     
    20:45
    Švédky mohli skórovať v aj v úvode 2.tretiny! Brejk 2 na 1 však zakončili nie veľmi slávne. Winbergová ani len netrafila priestor nemeckej brány.
     
    13:30
    Švédky pokračujú v ofenzívnom snažení! Snáď šesť hráčok plus gólmanka troch koruniek teraz ležalo v bránkovisku pred Harssovou! Tento nátlak prerušil pochopiteľný hvizd rozhodyne, vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    08:07
    Westerová pridržala Nemku Beckerovú a odpyká si menší trest.
     
    05:18
    Tentoraz si pre zmenu zahrajú presilovku severanky, po tom, čo sa na ľade objavila šestica nemeckých korčuliarok. Trest si odsedí Bittnerová.
     
    02:53
    Tvdý stret Nemky so Švédkou Asserholtovou. Obe šli do súboja pri mantinely tvrdo. Hlavná rozhodkyňa udelila 2 minúty Asserholtovej za bodyček.
     
    01:00
    Švédsko dalo gól!
    Tri korunky sa hneď v úvode stretnutia ujímajú vedenia! Harssovú prekonala presnou strelou EMMA NORDINOVÁ! Asistenciu si pripísali Emma Eliassonová a Erika Grahmová.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Marek Hudák

    Góly a asistencie: 1. Nordinová (Eliassonová, Grahmová), 48. Ostbergová (Borqvistová), 51. Olofssonová (Ostbergová, Lowenhielmová), 52. Winbergová (Horqvistová)


    Nemecko: Harssová- Hammerlová, Weisserová, Gotzová, Lanzlová, Fellnerová, Eisenschmidová- Kratzerová, Anwanderová, Eversová, Kameniková, Zornov, Janzenová, Seilerová, Spielbergerová, Šusterová, Buschová, Bittnerová, Beckerová

    Tréner: Peter Kathan

    Švédsko: Martinová-Hassonová- Engstromová, Backlinová, Olofssonová, Holmgrenová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová- Asserholtová, Ostbergová, Westerová, Winbergová, Borgqvistová, Lindhová, Rasková, Udenová Johanssonová, Grahmová, Nordinová

    Tréner: Niclas Hogberg

    Rozhodca: Hoveová (Nórsko)- Gagnonová (Kanada), Kudelová (Slovensko)