Švédsko – Japonsko 1:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 4:1 (kon.)
koniec
Švédsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Japonsko
Nedeľa 09.02.2014, 09:00 • Šajba aréna • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 09:00.
     
    Hokejisti si ešte musia niekoľko dní počkať na moment, kedy po prvý raz vykorčuľujú na olympíjsky ľad do súťažného zápasu. Ich kolegyne opačného pohlavia to už majú za sebou. Hokejový turnaj nežnejšieho pohlavia odštartoval hneď v prvý súťažný deň hier dvomi zápasmi A skupiny, v ktorej sú Američanky, Fínky, Kanaďanky a Švajčiarky. V nedeľu sú na programe dva zápasy skupiny B. V tej nájdeme okrem Švédiek a Japoniek, na ktorých vzájomný zápas sa zameriame v tomto prenose, aj Rusky a Nemky.

    Pre švédsky hokejový tím žien to je v Soči piata účasť pod piatimi kruhmi. Reprezentantky Troch koruniek sa na predchádzajúcich štyroch olympiádách tešili zo zisku dvoch cenných kovov – striebro v Salt Lake City a bronz v Turíne. Vo Vancuveri sa museli hokejistky Švédska uspokojiť len s nepopulárnym štvrtým miestom a takzvanou zemiakovou medailou. O tom, ktorý z tímov sa dostane do Soči priamo, bez toho, aby musel absolvovať kvalifikačné boje rozhodol rebríček zostavený z ostatných štyroch svetových šampionátov, ktoré sa konali pred rokom 2012. Päť najlepších tímov tohto poradia postúpili do Soči priamo a Švédky mali to šťastie, že zobrali poslednú priamu postupovú miestenku. Na posledné Majstrovstvá sveta z roku 2013 určite nespomínajú Švédky s úsmevom na perách. Museli totiž zviesť boje o udržanie sa v elitnej kategórii, ktoré napokon zvládli a po dvoch víťazstvách vyprevadili do rižskej kategórie české protivníčky.

    Japonky sa na olympiáde objavujú po druhý raz, a to presne po šestnástich rokoch. Po prvý raz okúsili reprezentantky krajiny vychádzajúceho slnka okúsili olympíjsku atmosféru v roku 1998, kedy organizovalo zimný športový sviatok práve Japonsko v Nagane. V spomínanom výberovom rebríčku sa Japonky neumiestnili v prvej pätke, museli preto absolvovať kvalifikačný turnaj, ktorý sa konal na Slovensku. V Poprade čelil japonský tím súperkám zo Slovenska, Dánska i Nórska. Pod Tatrami prehrali Japonky len s našimi dievčatami, no ani to nezmenilo nič na tom, že obsadili v kvalifikačnej skupine D prvé miesto a zabookovali si tak letenky do Soči. Posledné Majstrovstvá sveta sa odohrali bez účasti japonských reprezentantiek. Tie zviedli boje v prvej divízii, ktorej šampionát vyhrali a pre rok 2014 si tak zabezpečili miesto v elitnej spoločnosti.
     
    O oboch výberoch sme Vám poskytli základné informácie. Na rôzne zaujímavé vstupy sa však môžete tešiť aj počas samotného zápasu, ktorý začína o deviatej ráno.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová – Asserholtová "C", Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.

    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová, Sakagamiová, Kubová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Nakamuraová.

    Rozhodca: Blairová (USA) – Girardová (FRA), Svobodová (CZE)..
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Švédky sa usadili okamžite po úvodnom buly v útočnom pásme, obrankyňa Anderssonová nahadzovala puk na bránu od modrej čiary, no ten skončil len na zadnom mantineli.
     
    01:20
    Boj pri bočnom mantineli o čierne čudo vyhrali Švédky, ktoré sú dnes písané ako domáce mužstvo.
     
    02:20
    Aktivita v úvode je práve na strane hráčok Troch koruniek, ktoré sú dnes favoritom zápasu a snažia sa to potvrdiť od úvodných sekúnd.
     
    03:20
    Švédky sa dostali do útočného pásma nahodením puku, ktorý im brankárka Japoniek Fudžimotová omylom pristavila. Útočiace hráčky však z toho nevyťažili, v defenzívnej činnosti dobre zapracovala Jonejamaová.
     
    04:20
    Veľmi pekne mala našliapnuté Backmanová, ktorá sa v strednom pásme zbavila dvoch protihráčok, v útočnom pásme si teda verila a chcela si ešte vylepšiť streleckú pozíciu, čo sa jej však nepodarilo.
     
    05:10
    Zakázané uvoľnenie Japonska. Hra sa presťahuje pred Fudžimotovú.
     
    05:30
    Japonkám sa ukazovala možnosť ísť do útočného pásma dve proti dvom, puk viedla kapitánka Osawaová, ktorej spoluhráčka vletela do útočného pásma až príliš skoro.
     
    06:00
    Peknú kľučku nám predviedla Japonka Sakagamiová, ktorá sa dostala s pukom až do útočného pásma, na zakončenie jej však už nestali sily a brániace hráčky ju puku zbavili.
     
    06:23
    Johanna Olofssonová dostala puk na ľavé krídlo, rozhodla sa vyskúšať to strelou švihom, ktorou prinútila Fudžimotová prerušiť hru.
     
    06:30
    Okamžite po vyhratom buly vypálil Švédky tvrdo od modrej, Fudžimotová neudržala puk, ten jej vypadol pred bránkovisko, kde sa už hotovali Švédky dorážať, no Japonka svoje menšie zaváhanie napravila a puk prikryla.
     
    06:42
    Do štatistík zapisujeme prvé vylúčenie v zápase. Za hákovanie si nútene oddýchne Tomoe Jamaneová, ktorá sa previnila hákovaním. Presilová hra pre Švédsko.
     
    07:06
    Švédky si vypracovali počas početnej výhody obrovskú šancu. Na konci peknej kombinácie boli zakončenia Sserholtová a Grahmovej, ani jednej sa však nepodarilo puk pretlačiť za skvelú Fudžimotovú.
     
    08:42
    V momente, kedy vylúčená hráčka naskočila na ľadovú plochu, ešte Švédky raz dokázali zakončiť. Strelu od modrej Fudžimotová vyrazila do bezpečia.
     
    09:18
    Johana Olossonová by sa nestratila ani v mužskom hokeji, čo nám dokumentovala predchádzajúcim zákrokom. Jej počínanie bolo potrestané menším trestom.
     
    10:05
    Anderssonová si zjednala pred vlastným bránkoviskom poriadkom, kde nestrpí dobiedzanie Japoniek.
     
    10:35
    Po priťuknutí puku na modrú vystrelila z prvej Osawaová, ktorej prudká strela preletela tesne vedľa pravej tyče Wallnerovej a skončila na zadnom mantineli.
     
    11:18
    Švédky v plnom počte, ani Japonky svoju prvú možnosť presilovej hry nedokázali využiť.
     
    12:05
    Švédky sa prakticky zadarmo dokázali dostať do útočného pásma. Nahodenie zo stredného pásma Fudžimotová pre istotu prikryla, vhadzovať sa bude po jej pravici.
     
    12:28
    Zaváňalo to faulom na strane Švédok, avšak rozhodcovia sa rozhodli potrestať až následný zákrok Avaka Tokovej, ktorá podrazením zabránila rýchlemu brejku súperiek.
     
    12:38
    Švédsko dalo gól!
    Hokejistkám Švédska stačilo na využitie svojej druhej početnej výhody len desať sekúnd ! Emma Eliassonová dostala puk na modrú čiaru, nič nevymýšľala, rozhodla sa pre strelu, ktorú dokázala veľmi umne tečovať kapitánka JENNI ASSERHOLTOVÁ. Asistencie : Emma Eliassonová, Erika Grahmová.
     
    13:30
    Veľa však nechýbalo a okamžite z brejku mohlo byť vyrovnané. Do výhodnej streleckej pozície medzi kruhy dostala puk Sakagamiová, ktorá to mierila veľmi dobre, no len tesne minula tyč!
     
    15:00
    Rasková dostávala veľmi dobrú prihrávku, no bohužiaľ pre ňu i pre celú švédsku reprezentáciu, ho nedokázala spracovať a zo sľubne vyzerajúcej situácie tak napokon nič nebolo.
     
    15:33
    Po opätovnom Raskovej snažení je hra prerušená. Backhand jej spoluhráčky Fudžimotovej na chvíľu vypadol, no Rasková si počínala až príliš aktívne a bolo jej odpískané postavenie útočiacej hráčky v bránkovisku.
     
    16:06
    Japonky využívajú svoje prednosti, ktorými sú veľká aktivita a neúnavnosť na praktizovanie nepríjemného štýlu napádanie, keď až v dvojici či trojici atakujú švédsku rozohrávka.
     
    17:05
    Japonky len nahodili puk do útočnej tretiny a okamžite odchádzajú striedať.
     
    18:05
    Hra sa nám bude v záverečnej fáze úvodnej tretiny odvíjať pravdepodobne pred japonskou bránou, kde sa vhadzuje.
     
    18:23
    Fudžimotová napokon zasahovať nemusela, prihrávka z ľavej strany len preletela popred jej bránkovisko, bez toho, aby puk hráčky jedného, či druhého tímu zasiahli.
     
    19:23
    Nakoniec musela svoje brankárske umenie predviesť a potvrdiť aj Wallnerová, ktorá zlikvidovala pohotovú strelu po vyhratom vhadzovaní.
     
    19:48
    V záverečných sekundách sa ešte Švédky dostali do zaujímavej situácie, puk sa podarilo pretlačiť na Raskovú, ktorá z výhodnej streleckej pozície tesne minula.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine svieti na ukazovateli stavu očakávané skóre. Favorizované Švédky totiž vedú najtesnejším možným rozdielom. Do vedenia sa im podarilo dostať počas presilovej hry zásluhou šikovného teču kapitánky Asserholtovej. Ak by však niekto čakal, že Švédky budú zápasu jasne dominovať, tak sú na omyle. Japonky nám taktiež predviedli dobrý hokej a niekoľkokrát nepríjemne zavarili brankárke Wallnerovej. Pred začiatkom druhej tretiny je tak ešte všetko otvorené, čo nezainteresovaného fanúšika môže len tešiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Okamžite po úvodnom buly druhej časti Švédky pekne zakombinovali. Na konci akcie bola po prihrávke z pravej strany Westerová, ktorá z bezprostrednej blízkosti poslala puk len na Fudžimotovú, ktorá si dôležitá zákrok pripísala na konto hneď na úvod druhej časti.
     
    21:00
    Švédsky tréner asi svojim zverenkyniam poriadne vyčistil počas prestávky žalúdky. Tie totiž vstúpili do druhej tretiny s obrovskou vervou. Tentoraz pálila Borgqvistová.
     
    21:44
    Dopredu sa vydali aj Japonky, no ich útočná aktivita spočívala len v naháňaní pukov po mantineli.
     
    22:15
    Švédky opäť dobre zakombinovali, spätná prihrávka pred bránu však svoju adresátku nenašla.
     
    22:50
    Hra sa presťahovala pred Wallnerovú. Tá nahodenie Japoniek radšej pridržala, budeme vhadzovať pred švédskou ochrankyňou svätyne.
     
    23:40
    Hra s odvíja v strednom pásme, o tvorenie a tempo hry sa starajú Švédky, ktoré sú kombinačne predsa len na inej úrovni.
     
    24:40
    Fudžimotová toho veľa nevidela, pred jej bránou bolo viacero hráčok, čo sa snažila využiť Eliassonová, ktorá vyslala na japonskú bránu len taký ľahký oblúčik. Ten nemal vôbec zlé parametre, puk preletel tesne vedľa tyče.
     
    24:50
    Japonky poslali puk cez všetky čiary, bez toho, aby ho niekto tečoval. Zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje do útočného pásma Švédok.
     
    25:20
    Pre zmenu sa bude musieť mať na pozore Wallnerová, pred ktorú sa hra presťahuje po zbytočnej chybe jej spoluhráčok. Tie sa v útočnom pásme vystavili úmyselnému ofsajdu.
     
    26:20
    Hra je prerušená. Reklamná prestávka je využitá na úpravu ľadovej plochy.
     
    27:10
    Borgqvistová si po výmene puku so spoluhráčkou z útočnej formácie chcela vylepšiť streleckú pozíciu, no brániace Japonky boli proti a rezolútne ju odstavili.
     
    27:46
    Japonky si pýtali po zákroku na Kubovú, ktorá stratila po súboji stabilitu na útočnej modrej čiare, dve minúty pre Švédky. Rozhodkyne mali iný názor.
     
    28:46
    Po dlhšom čase bez zákroku musela predviesť svoje umenie aj Wallnerová, aj keď o umení nemôže byť príliš reč, kedže sa jednalo o jednoduchý zákrok.
     
    29:30
    Japonky sa zo zmätkov v obrannej tretine vymanili aspoň za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    29:58
    Po vzore Japoniek predviedli podobný priestupok aj Švédky. Hra nemá v týchto chvíľach tempo.
     
    Zaujímavosť: Švédky sa môžu pochváliť najväčším úspechom, aký sa kedy podaril na olympíjskom turnaji žien tímu zo starého kontinentu. V Turíne 2006 sa im totiž po prvý krát podarilo prerušiť nadvládu zámorských celkov a po senzačnom víťazstve nad Američankami po nájazdoch sa dostali do finále, kde síce podľahli Kanade, no tešili sa z historických medailí strieborného lesk.
     
    30:33
    Hokejistky oboch krajín sa teraz akoby dohodli, že sa nejdú pretekať v útočení, ale v tom, kto zaznamená viac zakázaných uvoľnené. Ďalšie japonské znamená jediné hra sa sťahuje od ich obrannej tretiny.
     
    31:34
    Aktívna Grahmová čakala pred bránou na prihrávku, ktorú aj dostala, no puk letel príliš rýchlo, a tak zo sľubnej pozície nič nebolo.
     
    32:25
    Lindhová urobila to najlepšie, čo v danej situácii mohla. Puk nahodila na brankárku Fudžimotovú, celú situáciu dosledovala a donútila Japonku prikryť puk a prerušiť hru.
     
    32:27
    Prvú presilovú hru v prostrednej časti majú k dispozícii reprezentantky krajiny vychádzajúceho Slnka. Príliš dôrazná bola Cecilia Ostbergová, ktorá dostala menší trest za hrubosť.
     
    34:08
    Mohlo byť vyrovnané ! Pred Wallnerovou sa strhla neskutočná situácie, do ktorej sa zapojili hádam všetky hráčky na ľadovej ploche. Z obrovskej skrumáže sa vykľula strela, ktorú š´védska brankára reflexívne vyrazila rukou !
     
    34:28
    Švédky sú už kompletné a určite si po skončení oslabenia poriadne vydýchli, mali v ňom totiž namále.
     
    35:08
    V tejto fáze druhej tretiny sa Wallnerová na nedostatok práce sťažovať nemôže, obzvlášť v posledných minútach je ov veľkej permanencii. Poradiť si dokázala aj s ostatnou situácie, v ktorej nedovolila puku preniknúť za svoj chrbát po teči.
     
    35:26
    Z proti akcie preverila Fudžimotovú Borgqvistová. Tá si so strelou, na ktorú mala bezproblémový výhľad, dokázala poradiť.
     
    36:22
    Pri puku sú momentálne Japonky, ktoré sa snažia založiť nejakú útočnú akciu.
     
    37:00
    Teraz to pred japonskou svätyňou poriadne horelo. Švédky sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednej, no strela po spätnej prihrávke si príliš nepotykala s presnosťou.
     
    37:40
    Takto by sme si to predstavovali, hokej sa nám rozbehol a akcia strieda akciu. Kapitánka Japonska Osawaová sa mohla postarať o vyrovnanie, dostala ideálnu prihrávku do medzikružia, odkiaľ svoj pokus namierila len do tyčky !
     
    38:41
    Pernilla Winbergo sa snažila dorážať, no vo veľmi neprehľadnej situácie napokon puk netrafila a Fudžimotová tak mohla ostať pokojná.
     
    39:42
    Švédky sa už v závere tretiny nikam neponáhľajú, Löwenhielmová radšej vrátila puk do zadných radov, kde sa počká na záverečný klaksón prostrednej časti, v ktorej teda presný zásah neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po prostrednej časti ostáva stav nezmenený. Favoritky stále vedú. Japonky nám toho v prostrednej časti veľa nepredviedli, naštartovala ich až presilová hra, v ktorej mali obrovské šance na vyrovnania, avšak tú suverénne najväčšiu mala v záverečnej fáze tretiny kapitánka Osawaová, po ktorej zakončení zaskočila za prekonanú Wallnerovú tyčka. Švédky ukazujú, že na puku sú jasne lepším tímom, no svoje akcie nedokážu dotiahnuť do úspešného konca so súčasným stavom určite spokojné nie sú, chcelo by to poistku, lebo takto je to všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Po prihrávke Jonejamaovej, ktorá zaviezla puk do útočného pásma, prišla strela z ľavého krídla, ktorá Wallnerovú k zákroku neprinútila, puk skončil len na zadnom mantineli.
     
    41:00
    Na druhej strane nemala Fudžimotová puk úplne pod kontrolou, pretlačiť sa ho do brány snažil Borgqvistová, ktorá tam hokejkou sekala, čo stačila, no vytúžený efekt nedosiahla.
     
    42:00
    Ami Nakamuraová využila menšie zaváhanie Švédok, ktoré príliš dlho otáľali s rozohrávkou, japonská hráčka sa dostala do útočného pásma, kde to vyskúšala strelou cez obrankyňu. Wallnerová jej nepríjemný pokus vytesnila do bezpečia.
     
    42:35
    Lina Westerová ponúka Japonkám presilovkovú možnosť. Švédky si v početnej výhode zatiaľ od prvej tretiny nezahrali.
     
    43:15
    Švédky to teraz zahrali veľmi skúsene, nevyužili otvorený priestor an bezhlavé útočenie, prihrávkou do zadu natiahli čas a neskôr ho odovzdali Japonkám za ich bránu.
     
    44:00
    Po krížnej prihrávke z pravej strany prišla v podaní Japoniek tvrdá strela z prvej, Wallnerová si puk našla aj napriek nie ideálnemu výhľadu a vyrazila ho do bezpečia.
     
    44:33
    V záverečných sekundách početnej prevahy ešte Japonky vyskúšali pozornosť Wallnerovej aspoň strelou od modrej čiary. S ľahkým švihom nemala švédska brankárka problémy.
     
    44:35
    Švédky v plnom počte, Japonkám sa nedarí využiť presilové hry, čo ich môže v konečnom dôsledku poriadne mrzieť.
     
    45:33
    Pekne to spravila Johanssonová, ktorá sa preštrikovala až do útočného pásma, následne sa snažila nájsť prihrávkou pred bránou spoluhráčku, no neúspešne.
     
    46:00
    Švédky pokračovali vo svojej aktivite, spoza brány smerovali svoje prihrávky pred bránkovisko do streleckých pozícii, no puk len lietal v nebezpečných priestoroch, bez toho, aby sa dostali útočiace hráčky do zakončenia.
     
    47:00
    Japonky majú problém vôbec dostať sa zo svojej obrannej tretiny, teraz sa zdalo, že to bez problémov zvládli, nakoľko mali na hokejkách čistý puk, no Švédky zabojovali a puk udržali v pásme.
     
    47:24
    Na ľade je už miestna čata, ktorá dá pred záverečnou fázou riadnej hracej doby ľad do poriadku.
     
    Zaujímavosť: V pred zápasových informáciách sme spomenuli, že Japonky sa do Soči dostali zásluhou víťazstvo v kvalifikačnom turnaji, ktorý sa konal v Poprade. Japonské hokejistky na ňom získali v troch zápasoch sedem bodov, na ich úkor sa však udiala aj jedna kuriozita. V súboji so Slovenskom prestrieľali Japonky naše dievčatá v neskutočnom pomere 63:16, no ani toľko striel im nestačilo na jeden jediný presný zásah. V našej svätyni vtedy čarovala Zuzana Tomčíková, ktorej zásluhou sa duel dostal do samostatných nájazdov. Tie sme síce vyhrali, no nič to nezmenilo na tom, že sme v kvalifikačnej skupine hranej na domácej pôde skončili na poslednom mieste.
     
    48:24
    S´Švédky upokojujú hry za svojou brankárkou, Japonky sa snažia napádať. Do konca zápasu im už veľa neostáva, a tak potrebujú byť aktívne.
     
    49:20
    Krížna prihrávka cez pásmo v podaní Švédok mala oči, no Japonky ju včas prečítal, ujali sa puku a okamžite trielia vpred.
     
    50:10
    Ak sa už aj Japonky dostanú do brejku, ten väčšinou nemá dlhého trvania, švédska obrana tieto situácie veľmi dobre zachytáva.
     
    51:10
    Noridnová zaviezla puk do útočného pásma popri mantineli, chýbala jej však väčšia podpora zo strany spoluhráčok, o puk veľmi rýchlo prišla.
     
    52:00
    Japonky počas avizovaného trestu Švédok poriadne pritlačili na pílu, puk len tak lietal v nebezpečných pozíciach. Hra je prerušená až po nepresnej strele z ideálnej pozície, ktorá skončila len na zadnom mantineli.
     
    52:00
    Najväčšiu šancu mala v ostatnej akcii Kubová, ktorá sa sama rútila na Wallnerovú, no v ideálnej streleckej pozície nepochopiteľne zlyhala, nedokázala trafiť ani len bránu !
     
    52:08
    Johanna Olofssonová je vylúčená za podrazenie. Teraz alebo nikdy, Japonky majú obrovskú šancu na vyrovnanie.
     
    53:00
    Švédky prečkali úvodnú minútu oslabenia bez ujmy, pred jej koncom sa im podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary. Japonky sa ponáhľajú do útoku.
     
    54:00
    Zdá sa, že Švédky sa už ubránia. Japonkám akoby nebolo súdené vyrovnať, pri tom im nemožno, čo vytknúť. Hosťujúce hokejistky sa snažia, sú aktívne, idú aj do zakončenia, no chýba im ten potrebný gól.
     
    54:08
    Švédky v pätici. Pred nami je záverečných pár minút zápasu. Podarí sa to Švédkam už ubojovať a potešia sa tak z prvého víťazstva na olympiáde ?
     
    54:28
    Winbergová mala na hokejke rozhodnutie, skvele však svoj tím podržala Fudžimotová, ktorej zákrok rozhodol o tom, že záver zápasu bude ešte mimoriadne otvorený a zaujímavý !
     
    55:05
    Šajba aréna sympaticky fandí slabšiemu celku a ženie Japonky za vyrovnaním.
     
    56:05
    Zakázané uvoľnenie Japonska, hra sa presťahuje do ich obrannej tretiny.
     
    56:30
    Fudžimotová radšej prikryla puk, ktorý sa tam nebezpečne motal popred jej bránkovisko.
     
    57:00
    Švédky dokázali niekoľko sekúnd pobudnúť v útočnom pásme, kde držali puk pri mantineli a naťahovali tak čas. To im v tejto chvíli za daného stavu úplne stačí.
     
    V závere stretnutia si ešte niečo povedzme k zloženiu oboch reprezentácii

    Japonské družstvo v Soči je poskladané z mladých, starších i hráčok strednej generácie. Najmladšou hráčkou v tíme je len 17 – ročná Ukitaová. Najstaršou je obrankyňa Kondová, ktorá má už 34 rokov.

    Tréner Švédska sa rozhodol na olympiáde staviť na mladú krv. V nominácii severskej krajiny nenájdeme ani jednu tridsiatničku. Najstaršou hráčkou je 27 – ročná brankárka Hassonová, ktorú v dnešnom zápase nevidíme v akcii.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:40
    Japonky sa usadili v útočnom pásme a okamžite posielali na bránu Wallnerovej pokus od modrej čiary, ktorý sa ešte snažili tečovať. Puk napokon skončil len na zadnom mantineli, Fudžimotová sa bude čoraz častejšie obzerať na striedačku, aby do hry pustila šiestu korčuliarku.
     
    58:55
    Fudžimotová teraz bránu neopustí za žiadnych okolností, Japonky sa totiž previnili zakázaným uvoľnením. Ich tréner si berie oddychový čas.
     
    59:15
    Japonky vybojovali puk a okamžite vnikli do útočného pásma. Nahodený puk Wallnerová neprikryla, rozhodla sa ho vytlačiť nabok od svojej brány.
     
    59:30
    Japonky to skúšajú v šestici !
     
    59:50
    V záverečných sekundách sa ešte črtala pre japonský výber šanca na vyrovnanie, no prihrávku zľava do pred bránkového priestoru švédske obrankyne nepustili.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Reprezentantky krajiny Troch koruniek sa tak tešia. Do tabuľky skupiny B si zapisujú prvé tri body za chudobné víťazstvo 1:0 nad Japonskom. Jedinou presnou strelkyňou zápasu sa stala švédska kapitánka Asserholtová, ktorá sa presadila ešte v prvej tretine počas presilovej hry. V záverečnej časti sa Japonky snažili, dali do toho maximum, no nepodarilo sa im vyrovnať. Švédky to ubránili, poradili si aj s viacerými oslabeniami.
     
    Odo mňa je to na dnes všetko, samozrejme, len, čo sa týka hokejového turnaja žien. Od 15:30 Vás privítam pri pretekoch sánkárov. Do pozornosti dávam, že na onlajnoch môžete sledovať aj druhý zápas dnešného programu ženského hokejového turnaja medzi Ruskom a Nemeckom, ktorý začína od 14:00. Zatiaľ sa majte, peknú nedeľu prajem. (11:11:04)

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Jenni Asserholtová (Emma Eliassonová, Erika Grahmová)


    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová – Asserholtová "C", Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová, Sakagamiová, Kubová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Nakamuraová.

    Rozhodca: Blairová (USA) – Girardová (FRA), Svobodová (CZE).