Švédsko – Japonsko 1:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 4:1 (kon.)
koniec
Švédsko
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Japonsko
Nedeľa 09.02.2014, 09:00 • Šajba aréna • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Odo mňa je to na dnes všetko, samozrejme, len, čo sa týka hokejového turnaja žien. Od 15:30 Vás privítam pri pretekoch sánkárov. Do pozornosti dávam, že na onlajnoch môžete sledovať aj druhý zápas dnešného programu ženského hokejového turnaja medzi Ruskom a Nemeckom, ktorý začína od 14:00. Zatiaľ sa majte, peknú nedeľu prajem. (11:11:04)
     
    Reprezentantky krajiny Troch koruniek sa tak tešia. Do tabuľky skupiny B si zapisujú prvé tri body za chudobné víťazstvo 1:0 nad Japonskom. Jedinou presnou strelkyňou zápasu sa stala švédska kapitánka Asserholtová, ktorá sa presadila ešte v prvej tretine počas presilovej hry. V záverečnej časti sa Japonky snažili, dali do toho maximum, no nepodarilo sa im vyrovnať. Švédky to ubránili, poradili si aj s viacerými oslabeniami.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    V záverečných sekundách sa ešte črtala pre japonský výber šanca na vyrovnanie, no prihrávku zľava do pred bránkového priestoru švédske obrankyne nepustili.
     
    59:30
    Japonky to skúšajú v šestici !
     
    59:15
    Japonky vybojovali puk a okamžite vnikli do útočného pásma. Nahodený puk Wallnerová neprikryla, rozhodla sa ho vytlačiť nabok od svojej brány.
     
    58:55
    Fudžimotová teraz bránu neopustí za žiadnych okolností, Japonky sa totiž previnili zakázaným uvoľnením. Ich tréner si berie oddychový čas.
     
    58:40
    Japonky sa usadili v útočnom pásme a okamžite posielali na bránu Wallnerovej pokus od modrej čiary, ktorý sa ešte snažili tečovať. Puk napokon skončil len na zadnom mantineli, Fudžimotová sa bude čoraz častejšie obzerať na striedačku, aby do hry pustila šiestu korčuliarku.
     
    58:00
    Začali sa posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    V závere stretnutia si ešte niečo povedzme k zloženiu oboch reprezentácii

    Japonské družstvo v Soči je poskladané z mladých, starších i hráčok strednej generácie. Najmladšou hráčkou v tíme je len 17 – ročná Ukitaová. Najstaršou je obrankyňa Kondová, ktorá má už 34 rokov.

    Tréner Švédska sa rozhodol na olympiáde staviť na mladú krv. V nominácii severskej krajiny nenájdeme ani jednu tridsiatničku. Najstaršou hráčkou je 27 – ročná brankárka Hassonová, ktorú v dnešnom zápase nevidíme v akcii.
     
    57:00
    Švédky dokázali niekoľko sekúnd pobudnúť v útočnom pásme, kde držali puk pri mantineli a naťahovali tak čas. To im v tejto chvíli za daného stavu úplne stačí.
     
    56:30
    Fudžimotová radšej prikryla puk, ktorý sa tam nebezpečne motal popred jej bránkovisko.
     
    56:05
    Zakázané uvoľnenie Japonska, hra sa presťahuje do ich obrannej tretiny.
     
    55:05
    Šajba aréna sympaticky fandí slabšiemu celku a ženie Japonky za vyrovnaním.
     
    54:28
    Winbergová mala na hokejke rozhodnutie, skvele však svoj tím podržala Fudžimotová, ktorej zákrok rozhodol o tom, že záver zápasu bude ešte mimoriadne otvorený a zaujímavý !
     
    54:08
    Švédky v pätici. Pred nami je záverečných pár minút zápasu. Podarí sa to Švédkam už ubojovať a potešia sa tak z prvého víťazstva na olympiáde ?
     
    54:00
    Zdá sa, že Švédky sa už ubránia. Japonkám akoby nebolo súdené vyrovnať, pri tom im nemožno, čo vytknúť. Hosťujúce hokejistky sa snažia, sú aktívne, idú aj do zakončenia, no chýba im ten potrebný gól.
     
    53:00
    Švédky prečkali úvodnú minútu oslabenia bez ujmy, pred jej koncom sa im podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary. Japonky sa ponáhľajú do útoku.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 13. Jenni Asserholtová (Emma Eliassonová, Erika Grahmová)


    Švédsko: Wallnerová (Martinová-Hassonová) – Bäcklinová, Anderssonová, Backmanová, Eliassonová, Olofssonová, Holmgrenová, Engströmová – Asserholtová "C", Westerová, Winbergová – Borgqvistová, Grahmová, Nordinová – Östbergová, Lindhová, Löwenhielmová – Rasková, Udenová-Johanssonová.
    Japonsko: N. Fudžimotová (Konišiová) – Koikeová, Horiová, Toková, Suzukiová, Aokiová, Takeučiová, Kondová – Jonejamaová, Osawaová "C", M. Fudžimotová – Hiranová, Sakagamiová, Kubová – Adačiová, Ukitaová, Šišiučiová – Jamaneová, Nakamuraová.

    Rozhodca: Blairová (USA) – Girardová (FRA), Svobodová (CZE).