Košice – Žilina 4:3 (kon.) | Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Zvolen – Martin 1:3 (kon.)
Skalica – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Piešťany – Trenčín 4:3 (2:0 po s.n.)
koniec
HK Poprad
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HK Nitra
Nedeľa 09.02.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu popradských hokejistov spočiatku úspešnejšia, keď dokázali využiť presilovú hru v 49. minúte zásluhou gólu z hokejky Mária Kuraliho. Následne však Nitrania rozhodli o svojom triumfe gólom v 60. minúte do prázdnej brány zásluhou Romana Tománka.

    Nitrania si po peknom výkone pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo Popradčania ostávajú dnes bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:14:49)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Nitra dala gól!
    Nitrania napokon získali puk po nepresnej rozohrávke popradských hokejistov a dokázali vsietiť gól do opustenej popradskej brány. ROMAN TOMÁNEK sa dostal k puku na ľavej strane po peknej prihrávke od Mila a už len trafil popradskú bránu. Asistenciu si pripisuje Dušan Milo.
     
    59:32
    Tentokrát sa Nitrania previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred nitrianskou bránou. Domáci sa teda stále snažia vyrovnať.
     
    59:14
    Popradčania sa v závere tretej tretiny odhodlali hrať v pätici a bez gólmana Sidora!
     
    58:49
    Nitrania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:31
    Popradský tréner Milan Jančuška si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:32
    König zakončoval spoza kruhov, no jeho delový príklep napokon išiel po ľade a gólman Sidor ho bez problémov zneškodnil medzi svojimi betónmi.
     
    58:16
    V závere tretej tretiny si Nitrania zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Ľubomír Vaic.
     
    57:40
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď sa po skvelej zadovke z pravej strany od Henricha Ručkaya dostal k puku v medzikruží Jakub Ručkay, no ten nedokázal prekonať Sidorovu výstroj.
     
    57:17
    Na druhej strane sa do dobrej gólovej šance dostal Jakub Ručkay, no jeho delovka z ľavej strany a ani dorážka Lukáša Nováka nedokázali prekonať gólmana Sidora.
     
    56:53
    Popradská presilová hra je na konci a Nitrania hrajú už v plnom počte. Aj tentokrát sa teda dokázali bez väčších problémov ubrániť.
     
    56:20
    Kroták sa s pukom rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný König, ktorý ho od puku bez problémov odstavil a následne oslobodil Nitru spod tlaku.
     
    55:52
    Makovská zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Lakosil si postrážil priestor pri pravej žŕdke svojej brány a puk zachytil bez väčších problémov.
     
    55:12
    Gaborčík sa s pukom poriadne zamotal na útočnej modrej čiare, následne sa k nemu dostal Jakub Ručkay, ktorý korčuľoval pred popradskú bránu, no pozorný Brejčák ho dokorčuľoval a od puku ho odstavil.
     
    54:52
    Na rad prichádza popradská presilová hra. Hráčska lavička Nitry obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, ktorý si odchádza odpykať Lukáš Novák.
     
    54:22
    Nitrania podržali puk v útočnom pásme, čím získali cenné sekundy pre svoj tím. Popradčania sa však stále nevzdávajú a snažia sa dostať pred nitrianskú bránu.
     
    53:48
    Popradskí Kamzíci sa opäť snažia gólovo presadiť, no nedarí sa im v tom. Pozorný König tentokrát zastavil Paločka v centrálnej časti.

    Góly a asistencie: 49. Kurali (Kroták) – 7. L. Novák (Stümpel, Ordzovenský), 36. Lelkeš (R. Mráz), 60. Tománek (Milo)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Gaborčík, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Dinda, Látal, Štrauch – Sýkora, Vaic ("A"), Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Paukovček, S. Takáč – Gápa, Belluš, M. Nagy
    HK Nitra: Lakosil (Zima) – Nádašdi, Milo ("A"), Ordzovenský, König, M. Novák, Kuzma, Ďurkech, Piačka – J. Ručkay, Kováčik ("A"), H. Ručkay – L. Novák, Stümpel ("C"), Tománek – Pupák, Chrenko, Segľa – R. Mráz, Lelkeš, Bajtek

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 1711