Košice – Žilina 4:3 (kon.) | Poprad – Nitra 1:3 (kon.) | Zvolen – Martin 1:3 (kon.)
Skalica – B. Bystrica 1:3 (kon.) | Piešťany – Trenčín 4:3 (2:0 po s.n.)
koniec
HK Poprad
1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
HK Nitra
Nedeľa 09.02.2014, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tretia dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu popradských hokejistov spočiatku úspešnejšia, keď dokázali využiť presilovú hru v 49. minúte zásluhou gólu z hokejky Mária Kuraliho. Následne však Nitrania rozhodli o svojom triumfe gólom v 60. minúte do prázdnej brány zásluhou Romana Tománka.

    Nitrania si po peknom výkone pripisujú do tabuľky jasné tri body, zatiaľ čo Popradčania ostávajú dnes bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:14:49)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Nitra dala gól!
    Nitrania napokon získali puk po nepresnej rozohrávke popradských hokejistov a dokázali vsietiť gól do opustenej popradskej brány. ROMAN TOMÁNEK sa dostal k puku na ľavej strane po peknej prihrávke od Mila a už len trafil popradskú bránu. Asistenciu si pripisuje Dušan Milo.
     
    59:32
    Tentokrát sa Nitrania previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred nitrianskou bránou. Domáci sa teda stále snažia vyrovnať.
     
    59:14
    Popradčania sa v závere tretej tretiny odhodlali hrať v pätici a bez gólmana Sidora!
     
    58:49
    Nitrania si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej útočnej kombinácii a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    58:31
    Popradský tréner Milan Jančuška si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:32
    König zakončoval spoza kruhov, no jeho delový príklep napokon išiel po ľade a gólman Sidor ho bez problémov zneškodnil medzi svojimi betónmi.
     
    58:16
    V závere tretej tretiny si Nitrania zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Ľubomír Vaic.
     
    57:40
    Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď sa po skvelej zadovke z pravej strany od Henricha Ručkaya dostal k puku v medzikruží Jakub Ručkay, no ten nedokázal prekonať Sidorovu výstroj.
     
    57:17
    Na druhej strane sa do dobrej gólovej šance dostal Jakub Ručkay, no jeho delovka z ľavej strany a ani dorážka Lukáša Nováka nedokázali prekonať gólmana Sidora.
     
    56:53
    Popradská presilová hra je na konci a Nitrania hrajú už v plnom počte. Aj tentokrát sa teda dokázali bez väčších problémov ubrániť.
     
    56:20
    Kroták sa s pukom rýchlo presúval po ľavom krídle, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný König, ktorý ho od puku bez problémov odstavil a následne oslobodil Nitru spod tlaku.
     
    55:52
    Makovská zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Lakosil si postrážil priestor pri pravej žŕdke svojej brány a puk zachytil bez väčších problémov.
     
    55:12
    Gaborčík sa s pukom poriadne zamotal na útočnej modrej čiare, následne sa k nemu dostal Jakub Ručkay, ktorý korčuľoval pred popradskú bránu, no pozorný Brejčák ho dokorčuľoval a od puku ho odstavil.
     
    54:52
    Na rad prichádza popradská presilová hra. Hráčska lavička Nitry obdržala dvojminútový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, ktorý si odchádza odpykať Lukáš Novák.
     
    54:22
    Nitrania podržali puk v útočnom pásme, čím získali cenné sekundy pre svoj tím. Popradčania sa však stále nevzdávajú a snažia sa dostať pred nitrianskú bránu.
     
    53:48
    Popradskí Kamzíci sa opäť snažia gólovo presadiť, no nedarí sa im v tom. Pozorný König tentokrát zastavil Paločka v centrálnej časti.
     
    53:26
    Sýkora obdržal puk na ľavom kruhu, no napokon bol odstavený pozorným Kuzmom, ktorý zakročil svojou hokejkou na hranici faulu, no vylučovať sa nebude.
     
    52:54
    Vaic sa dostal do fantastickej gólovej šance po skvelej prihrávke od Mlynaroviča spoza nitrianskej brány, no napokon nedokázal prekonať pozorné Lakosilove betóny!
     
    52:39
    Dinda sa dostal do menšej potýčky s Bajtekom pri nitrianskej striedačke, no napokon sa títo dvaja hráči len držali a rozhodcovia ich včas oddelili.
     
    52:19
    Po skvelej bekhendovej prihrávke z pravej strany od Krotáka sa k zakončeniu v medzikruží mohol dostať Mlynarovič, no pozorní nitrianskí obrancoiva ho od puku odstavili.
     
    51:50
    Popradskí Kamzíci sa snažia ofenzívne presadiť v týchto chvíľach, no momentálne sa im veľmi nedarí. Nitrania sú naozaj veľmi pozorní a nič nenechávajú na náhodu.
     
    51:17
    Sýkora sa dostal do dobrej šance na pravej strane, no po dobrej sťahovačke napokon trafil len pravý betón gólmana Lakosila, od ktorého sa puk odrazil za nitrianskú bránu.
     
    50:42
    Po peknej prihrávke od Drábeka sa k puku na ľavej strane dostal Dinda, ktorý delovo vystrelil, no jeho projektil skončil len na pleksiskle za nitrianskou bránou!
     
    50:04
    Arne Kroták to tentokrát skúšal individuálne, keď sa z pravej strany natlačil pred nitrianskú bránu, no pozorní nitrianskí obrancovia ho od puku napokon svojimi telami bez problémov odstavili.
     
    49:32
    Na druhej strane sa k zakončeniu na ľavom krídle dostal Mráz, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk dokázal svojou vyrážačkou zblokovať na ochrannú sieť.
     
    49:15
    Popradčania poriadne pridávajú na ofenzívnej aktivite a snažia sa vyrovnať! Po vybojovaní puku vo forčekingu sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Drábek, no ten napokon munul priestor nitrianskej brány.
     
    48:41
    Poprad dal gól!
    Popradskí "kamzíci" napokon dokázali využiť početnú výhodu o jedného muža a skórujú! Arne Kroták potiahol puk za nitrianskú bránu, následne skvelou prihrávkou spoza nej našiel na hranici pravého kruhu MÁRIA KURALIHO, ktorý svojou peknou strelou prekonal bezmocného Lakosila. Asistenciu si pripisuje Arne Kroták.
     
    48:11
    Na rad prichádza presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za napadnutie odchádza sadnúť Martin Segľa, ktorý naľavo od nitrianskej brány nekompromisne zložil k ľadu Štefana Fabiana.
     
    47:44
    Lapšanský nahadzoval puk z útočnej modrej čiary na nitrianskú bránu, no gólman Lakosil aj tentokrát v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    47:18
    Z ľavého kruhu tvrdo zakončoval Mráz, no jeho delovku gólman Sidor videl dobre a puk svojou výstrojou bez problémov zblokoval tesne vedľa svojej brány.
     
    46:56
    Oba tímy hrajú už v plnom počte. Popradčania sa snažia ofenzívne presadiť, no ich prihrávkové kombinácie poriadne viaznu.
     
    46:22
    O puk sa tentokrát tuho bojovalo v strednom pásme, no napokon sa herný inštrument ocitol len mimo ľadovej plochy. Na rad prichádza vhadzovanie v stredovom kruhu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1711 divákov.
     
    45:58
    Po nepresnej prihrávke od Paukovčeka sa k puku pred nitrianskou bránou dostal Milo, ktorý ho vyhodil cez všetky čiary až za popradskú bránu.
     
    45:25
    Popradčania si puk prihrávali zo strany na stranu pred nitrianskou bránou, no napokon si poriadne nerozumeli a Nitrania ich od puku s prehľadom odstavili.
     
    44:47
    Je tu presilová hra pre Poprad. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Richard Lelkeš.
     
    44:21
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance už v hre štyroch na štyroch! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Vaica sa k zakončeniu na pravej strane dostal Drábek, no ten nedokázal osamotený prekonať gólmana Lakosila!
     
    43:43
    Prichádzajú vylúčenia na oboch stranách. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť nitrianský útočník Jakub Ručkay a na dve minúty za zovretie puku popradský útočník Samuel Mlynarovič.
     
    43:05
    Z hranice ľavého kruhu sympaticky zakončoval aktívny Kováčik, no jeho delovka napokon skončila len v moci gólmana Sidora, ktorý puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    42:48
    Lukáš Novák sa snažil s pukom pretlačiť cez stred do útočného pásma, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Sýkora ho od puku bez problémov odstavil svojou hokejkou.
     
    42:05
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Dušan Sidor obdržal dve minúty za úmyselné posunutie brány. Jeho trest si odchádza odpykať Jakub Drábek.
     
    41:58
    Nitrania hrajú už v plnom počte a dokázali sa vo svojom oslabení bez problémov ubrániť. Popradčania sú momentálne pri puku, no len pred svojou bránou.
     
    41:22
    Po peknej prihrávke od Mlynaroviča z ľavej strany sa k zakončeniu za kruhmi dostal Fabian, no jeho projektil napokon skončil len v moci pozorného gólmana Lakosila.
     
    40:33
    Dušan Milo nekompromisne vystrelil ešte zo stredného pásma, no gólman Sidor bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    40:06
    V úvode tretej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali k puku hokejisti Popradu, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im nedarí dostať do útočného pásma.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V úvode druhej dvadsaťminútovky tohto zápasu boli opäť oveľa aktívnejší hokejisti Popradu, no tým sa nepodarilo prekonať gólmana Lakosila ani raz. Nitrianská defenzíva je dnes naozaj veľmi pozorná a nedáva svojim súperom veľa priestoru. V 36. minúte však Popradčania opäť pohoreli v defenzíve a po dorážke od Richarda Lelkeša prehrávajú už dvojgólovým rozdielom.

    Podarí sa Popradčanom skórovať v tretej tretine a pripísať si tak na svoje konto aspoň kontaktný gól?
    Tretia tretina začne približne o 18:32 presilovou hrou Popradu v trvaní 1 minúty a 51 sekúnd.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:51
    Na rad prichádza popradská presilová hra. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Miroslav Kováčik.
     
    39:15
    Lukáš Novák opäť sympaticky zakončoval z medzikružia, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej lapačke.
     
    38:40
    Mlynarovič sa snažil z medzikružia pretlačiť puk pred Krotáka, ktorý stál pred gólmanom Lakosilom, no napokon sa mu to nepodarilo. Pozorný Milo puk cez seba nepustil.
     
    38:25
    Lapšanský si spracoval letiaci puk rukou na ľavej strane a následne tvrdo zakončoval, no jeden z nitrianských obrancov opäť dobre zapracoval hokejkou, ktorou zblokoval puk do bezpečia.
     
    37:43
    Belluš preveril pozornosť nitrianského gólmana dobrou strelou z pravej strany, no jeho projektil napokon gólman Lakosil videl veľmi dobre a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    37:14
    Nitrianskí hokejisti si tentokrát poriadne nerozumeli vo svojej prihrávkovej kombinácii a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Lakosilom.
     
    36:57
    Drábek zakončoval z pravej strany, no tesne pred jeho strelou sa na ľad hodil obetavý Michal Novák, ktorý zblokoval puk s veľkým prehľadom do bezpečia.
     
    36:21
    Nitrania sú v týchto chvíľach oveľa aktívnejší a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Popradčania sú však v strehu a veľmi dobre sa bránia.
     
    35:58
    Do dobrej šance na hranici pravého kruhu sa tentokrát dostal Chrenko, no jeho projektil napokon len minul priestor popradskej brány.
     
    35:10
    Nitra dala gól!
    Nitrania sa dostávajú do dvojgólového vedenia! Richard Mráz potiahol puk do medzikružia, následne tvrdo zakončoval, no gólman Sidor jeho strelu zblokoval pred seba. Tam však stál nebránený RICHARD LELKEŠ, ktorý síce nadvakrát, ale predsa z dorážky prekonal gólmana Sidora. Asistenciu si pripisuje Richard Mráz.
     
    34:59
    Z ťažkého uhla na ľavej strane zakončoval Stümpel, no jeho projektil napokon smeroval len mimo nitrianskej brány. Následne si Nitrania vytvrátajú ofenzívny zlak.
     
    34:18
    Lapšanský poslal puk z ľavej strany žabkou na Belluša, ktorý mohol zakončovať z hranice ľavého kruhu, no napokon minul priestor nitrianskej brány,
     
    33:45
    Ihneď po vyhratom nitrianskom vhadzovaní na ľavej strane sa k zakončeniu za kruhmi dostal König, no jeho delovka z prvej len tesne minula priestor popradskej brány.
     
    33:08
    Segľa potiahol puk po pravom krídle až za popradskú bránu, no napokon si mierne nerozumel so svojim spoluhráčom a puk poslal len na hokejky popradských obrancov.
     
    32:42
    Na druhej strane z ľavého krídla zakončoval Henrich Ručkay, no ten trafil len ochrannú sieť, keďže jeho delovka smerovala vysoko nad popradskú bránu.
     
    32:24
    Paločko sa dostal do dobrej šance tesne pred nitrianskou bránou, no bol dobre bránený Michalom Novákom, ktorý ho k plánovanému zakončeniu švihom už nepustil.
     
    31:55
    Henrich Ručkay zakončoval z medzikružia, no aj jeho projektil napokon pozorný gólman Sidor bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    31:27
    Nitrania sa stále snažia ofenzívne presadiť, no popradská defenzíva je v strehu a nič nenecháva na náhodu. Tentokrát bol pri úniku zastavený pozorný Kováčik.
     
    30:58
    Gólman Dušan Sidor si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok, keď v samostatnom úniku zneškodnil strelecké zakončenie od Lukáša Nováka, ktorý strieľal k pravej žŕdke popradskej brány.
     
    30:24
    Tománek sa mohol dostať do dobrej gólovej šance na hranici pravého kruhu, no pozorný Belluš ho stihol dokorčuľovať a puk bez problémov prevzal na svoju hokejku.
     
    29:38
    Dinda sa dostal k puku za ľavým kruhom, následne ho nahodil na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len pozorní nitrianskí obrancovia, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    28:55
    Z ľavej strany nekompromisne zakončoval Segľa, no gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    28:24
    Gólman Lakosil si na svoje konto pripísal ďalší skvelý zákrok svojou lapačkou, keď po tvrdej strele z pravej strany od Krotáka tečoval puk Kurali, no nitrianský brankár vytiahol poriadny semafór.
     
    27:58
    Fabian nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho delovka napokon trafila obetavého Lelkeša, ktorý sa hodil na ľad, kde strelu zblokoval.
     
    27:27
    Lelkeš potiahol puk po pravom krídle do útočného pásma, následne dobrou prihrávkou hľadal Mila, no ten bol dobre bránený Danielom Brejčákom a jeho strelu gólman Sidor bez problémov zblokoval mimo svojej brány.
     
    26:42
    Z pravej strany sympaticky zakončoval Makovský, no jeho projektil napokon gólman Lakosil videl veľmi dobre a puk bez problémov zachytil medzi svojimi betónmi.
     
    26:28
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Jozef Stümpel.
     
    26:18
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť vo svojom oslabení. V závere nitrianskej presilovej hry to únikom po ľavom krídle skúšal Tománek, no ten narazil na pozorného Kuraliho, ktorý ho od puku odstavil.
     
    25:34
    Na druhej strane sa k zakončeniu z ľavého kruhu dostal Mlynarovič, no gólman Lakosil bol v strehu a puk bez problémov zachytil vo svojej výstroji.
     
    25:17
    Z hranice pravého kruhu dobre zakončoval Michal Novák, no gólman Sidor bol aj tentokrát v strehu a dobre zapracoval svojimi betónmi.
     
    24:39
    Daniel Brejčák sa v oslabení dostal do samostatného nájazdu a tesne pred gólmanom Lakosilom ho jeden z nitrianských obrancov odstavil na hranici faulu. Hlavní rozhodcovia však trestné strieľanie nenariadili, keďže faul nevideli.
     
    24:12
    Nitrania budú hrať v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť popradský obranca Dávid Gaborčík.
     
    23:15
    Gólman Sidor si na svoje konto pripísal ďalšie dva skvelé zákroky, keď dokázal strely od Tománeka bez problémov zachytiť vo svojej výstroji. Náslene sa Popradčania snažia zaútočiť.
     
    22:55
    Lelkeš sa snažil zakončovať spoza kruhov, no jeden z Popradčanov ho napokon od puku bez problémov odstavil. Po krátkej chvíli si však Sidor pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, po ktorom sa bude vhadzovať napravo od gólmana Lakosila.
     
    22:21
    Z ľavej strany tvrdo pálil Nitran Michal Novák, no jeho delovku gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojim ľavým betónom dokázal bez problémov skrotiť.
     
    21:58
    Mlynarovič pretlačil puk po pravom krídle do útočného pásma, no pozorný Milo ho napokon od puku bez problémov odstavil svojou hokejkou.
     
    21:24
    Kurali sa dostal k puku po nepresnej prihrávke jedného z Nitranov pred popradskou bránou a následne ho vyhodil cez všetky čiary, no len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    20:43
    Adam Lapšanský tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho pekná strela švihom napokon len veľmi tesne minula priestor nitrianskej brány! Následne sa snažia zaútočiť hostia.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti Popradu, ktorí hrajú krátku chvíľu v presilovej hre a snažia sa strelecky presadiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvode prvej dvadsaťminútovky tohto zápasu boli hokejisti Popradu oveľa aktívnejší, no napokon nedokázali svoju aktivitu pretaviť do gólovej podoby. Jediný gól prvej tretiny vsietili Nitrania zásluhou Lukáša Nováka, ktorý peknou strelou počas presilovej hry v 7. minúte bez problémov prekonal gólmana Sidora. Na druhej strane mal dve skvelé šance Adam Lapšanský, no v mikrosúboji proti gólmanovi Lakosilovi napokon nedokázal uspieť.

    Podarí sa popradským hokejistom zabrať naplno a pripísať si tak na svoje konto aspoň vyrovnávajúci gól alebo si Nitrania svoj náskok ešte navýšia?
    Druhá tretina začína približne o 17:46 presilovou hrou Popradu v trvaní 12 sekúnd.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    V oslabení sa po pravom krídle snažil presadiť Tománek, no ten bol napokon neúspešný, keďže ho pozorný Kurali od puku s prehľadom odstavil.
     
    19:21
    Po nepresnej zadovke od Krotáka sa k puku na útočnej modrej čiare mohol dostať Fabian, no ten nechal puk prejsť len do stredného pásma.
     
    18:54
    Brejčák nahodil puk na zadný mantinel, no tam sa k nemu dostali len nitrianskí obrancovia, ktorí sa bez väčších problémov s prehľadom oslobodzujú.
     
    18:12
    Aj Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odišiel sadnúť Peter Ordzovenský.
     
    17:56
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda vo svojom oslabení obrániť. Po ľavom krídle sa snažil ofenzívne presadiť Sýkora, no pozorný Ordzovenský ho od puku odstavil.
     
    17:16
    Michal Novák preveril Sidora dobrou strelou z pravej strany, no popradský gólman reflexívne zasiahol svojim pravým betónom, ktorým zblokoval puk na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    16:51
    Samuel Takáč sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, keď tvrdo zakončoval v oslabení, no Lakosil si aj tentokrát postrážil svoje betóny a práve nimi puk vyrazil do bezpečia.
     
    16:24
    Sýkora zachytil puk po nepresnej nitrianskej rozohrávke na ľavej strane, no napokon ho vyhodil cez všetky čiary až za nitrianskú bránu.
     
    15:52
    Na rad prichádza aj tretia presilová hra pre Nitru v tomto zápase. Na dve minúty si za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy odchádza sadnúť Matúš Paločko.
     
    15:41
    Štefan Fabian nekompromisne zakončoval spoza pravého kruhu, no jeho delovku napokon gólman Lakosil dokázal svojimi betónmi zblokovať na zadný mantinel.
     
    15:08
    Vaic sa preštrikoval cez nitrianskú defenzívu po ľavom krídle, no napokon puk prihrával len pred nitrianskú bránu, kde si svoj priestor hosťujúci obrancovia postrážili.
     
    14:34
    Brejčák našiel skackavou prihrávkou z ľavej strany Lapšanského, no ten nedokázal dostatočne spracovať puk a napokon už nezakončoval.
     
    13:58
    Belluš zachytil puk za nitrianskou bránou, no napokon sa pri ňom pristavil pozorný Ordzovenský, ktorý ho od puku bez väčších problémov odstavil.
     
    13:26
    Popradčania sa snažia dostať do útočného pásma, no Nitrania sú jasne proti a veľmi dobre bránia stredné pásmo, cez ktoré sa domáci nevedia presadiť.
     
    12:50
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Jakuba Ručkaya z ľavej strany sa k zakončeniu v centrálnej časti dostal Kováčik, no ten ani nadvakrát nedokázal prekonať pozorného gólmana Sidora, ktorý dobre zakročil svojimi betónmi!
     
    12:16
    Nitrianskí "corgoni" sú hodnú chvíľu usadení v útočnom pásme, kde si puk veľmi dobre prihrávajú. Pozorná popradská defenzíva im však nedáva veľa priestoru na efektívne zakončenie.
     
    11:56
    Arne Kroták sa snažil s pukom presadiť na pravom krídle, no napokon narazil na pozorného Ordzovenského, ktorý ho svojou hokejkou bez problémov odstavil.
     
    11:27
    Sýkora nahadzoval puk na zadný mantinel spoza pravého kruhu, následne sa však k nemu dostali len pozorní Nitrania, ktorí upokojujú tempo hry dobrými prihrávkami.
     
    10:58
    Adam Lapšanský sa dostal do ďalšej skvelej gólovej šance, no v samostatnom nájazde napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Lakosila, ktorý so šťastím, ale predsa zachytil puk medzi svojimi betónmi!
     
    10:24
    Drábek sympaticky zakončoval z hranice pravého kruhu, no Lakosil bol aj tentokrát v strehu, betóny prisunul k ľavej žŕdke svojej brány a puk zblokoval na zadný mantinel.
     
    09:46
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance, keď z pravej strany nahadzoval puk Gápa, následne ho chcel Marek Nagy dopraviť do nitrianskej brány, no napokon o pár centimetrov minul jej priestor.
     
    09:12
    V závere nitrianskej presilovej hry sa hosťom veľmi nedarí. Tentokrát sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať vhadzovať napravo od gólmana Lakosila.
     
    08:52
    Milo nahadzoval puk pred popradskú bránu spoza pravého kruhu, tam chcel toto nahodenie stečovať ešte Kováčik, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Sidor zachytil puk vo svojej výstroji.
     
    08:21
    Kováčik nahodil puk na zadný mantinel, tam bol však pozorný gólman Sidor, ktorý ho pre istotu zachytil pod svojou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať v kruhu po jeho pravici.
     
    07:46
    Roman Tománek tvrdo pálil z ľavej strany, no jeho projektil napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk po tvrdej strele dokázal svojimi betónmi vyraziť na hokejky svojich spoluhráčov, ktorí sa oslobodzujú.
     
    07:19
    Na rad prichádza ďalšia presilová hra pre Nitru. Popradská lavička obdržala tímový trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, ktorý si odchádza odpykať Peter Gápa.
     
    06:24
    Nitra dala gól!
    Nitrianskí "corgoni" dokázali využiť prvú presilovú hru v tomto zápase a dostávajú sa do vedenia! Stümpel sa dostal k puku napravo od popradskej brány, následne peknou zadovkou našiel LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý tvrdou strelou k pravej žŕdke popradskej brány prekonáva gólmana Sidora. Asistencie si pripisujú hráči Jozef Stümpel a Peter Ordzovenský.
     
    05:42
    Spoza kruhov nekompromisne pálil Peter König, no jeho tvrdý príklep napokon gólman Sidor videl veľmi dobre a puk svojou vyrážačkou usmernil len tesne vedľa svojej brány.
     
    05:22
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček v rohu naľavo od popradskej brány odchádza sadnúť Samuel Mlynarovič.
     
    04:55
    Dinda nahadzoval puk zo stredného psáam smerom na útočnú modrú čiaru, no tam ho prevzal len pozorný Nádašdi, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    04:09
    Sýkora poslal pred nitrianskú bránu dobrú krížnu prihrávku z pravej strany, no vedľa nitrianskej brány sa lepšie zorientoval Stümpel, ktorý zakladá ďalší útok hosťujúceho klubu.
     
    03:40
    Gaborčík nahadzoval puk na nitrianskú bránu spoza pravého kruhu, no gólman Lakosil dlho neváhal a puk bez problémov zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    03:21
    Po peknej prihrávke od Vaica spoza nitrianskej brány sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal Gaborčík, no jeho projektil napokon skončil len v moci gólmana Lakosila. Následne sa hra prerušila kvôli posunutiu nitrianskej brány.
     
    02:44
    Marek Nagy sympaticky zakončoval z ľavej strany, no ani jeho tvrdá strela napokon neprekonala pozornú nitrianskú defenzívu. Gólman Lakosil tentokrát zasahovať nemusel.
     
    02:01
    Pupák preveril pozornosť popradskej defenzívy dobrou strelou z hranice ľavého kruhu, no jeho projektil gólman Sidor videl veľmi dobre a puk zblokoval svojim ľavým betónom na zadný mantinel.
     
    01:39
    Paukovček sa s pukom predral cez stred, bol dobre bránený, no napokon zakončoval. Pozorný Lakosil si však s jeho zblokovanou strelou poradil a puk vyrazil svojim pravým betónom do bezpečia. Následne sa hostia previnili zakázaným uvoľnením.
     
    01:24
    Jakub Ručkay nadvakrát nekompromisne zakončoval z pravej strany, no gólman Sidor bol v strehu, ľavú žŕdku svojej brány si postrážil a puk bez problémov vyrazil do bezpečia mimo svojej brány.
     
    00:43
    Prvý popradský útok je momentálne poriadne aktívny! Najskôr sa do skvelej gólovej šance na pravej strane dostal Lapšanský, no jeho bekhendové zakončenie neprekonalo pozorného Lakosila. Následne z centrálnej časti strieľal Vaic, no ani on si neporadil s nitrianským gólmanom, ktorý zachytil puk medzi svojimi betónmi.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali k puku hokejisti Popradu, ktorí sa okamžite snažia zaútočiť. Nitrania sú však zatiaľ pozorní.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Popradskí Kamzíci sa v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Mialana Jančušku.

    Nitrianskí Corgoni budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude dobre známy tréner Antonín Stavjaňa.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Gaborčík, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Dinda, Látal, Štrauch – Sýkora, Vaic ("A"), Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Paukovček, S. Takáč – Gápa, Belluš, M. Nagy

    HK Nitra: Lakosil (Zima) – Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, M. Novák, Kuzma, Ďurkech, Piačka – J. Ručkay, Kováčik, H. Ručkay – L. Novák, Stümpel, Tománek – Pupák, Chrenko, Segľa – R. Mráz, Lelkeš, Bajtek

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Martin Korba, Tibor Rovenský.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 47. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia tímy HK Poprad a HK Nitra.

    Popradskí "kamzíci" sa po 48 odohraných zápasoch v tejto sezóne nachádzajú na priebežnej piatej priečke so ziskom 72 bodov a gólovým skóre 144:131 za 25 výhier (6 mimo riadnej hracej doby) a 23 prehier (6 mimo riadnej hracej doby). Pred Popradčanmi momentálne na štvrtej priečke sídlia piešťanskí "havrani" s náskokom troch bodov, za Popradčanmi na šiestej priečke sídlia Zvolenčania, no tí strácajú na "kamzíkov" už deväť bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia popradských hokejistov v Tipsport extralige, prehra (0:1 vonku proti tímu ŠHK 37 Piešťany) – výhra (6:0 na domácom ľade proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (1:2 na ľade zvolenských "rytierov") – výhra (5:0 doma proti klubu MsHK DOXXbet Žilina) – prehra (0:4 vonku na ľade košickej Steel Arény proti Košičanom), jasne hovorí o tom, že Popradčania podávajú v poslednej dobe len veľmi nestabilné výkony.

    Nitrianskí "corgoni" sa po 48 odohraných zápasoch v Tipsport extralige nachádzajú na skvelej druhej priečke so ziskom 99 bodov a gólovým skóre 166:100 (najviac vsietených gólov v lige a najlepšie skóre v lige) za 33 výhier (5 mimo riadnej hracej doby) a len 15 prehier (5 mimo riadnej hracej doby). Pred Nitranmi momentálne na čele tabuľky sídlia Košičania s náskokom piatich bodov a za Nitranmi na tretej priečke Banskobystričania so stratou priepastných sedemnástich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia nitrianských hokejistov vrámci hokejovej Tipsport extraligy, prehra (1:4 vonku proti banskobystrickým "baranom") – výhra (4:2 na domácom ľade proti Dukle Trenčín) – výhra (5:3 vonku proti piešťanským "havranom") – výhra (4:3 po predĺžení doma proti kádru HK 36 Skalica) – výhra (1:0 v domácom prostredí proti majstrovskému Zvolenu), jasne hovorí o tom, že Nitrania sú v naozaj skvelej hernej forme a určite si svoju výhernú šnúru nebudú chcieť prerušiť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Góly a asistencie: 49. Kurali (Kroták) – 7. L. Novák (Stümpel, Ordzovenský), 36. Lelkeš (R. Mráz), 60. Tománek (Milo)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) – D. Brejčák, Gaborčík, Kurali, Fabian ("A"), Makovský, Dinda, Látal, Štrauch – Sýkora, Vaic ("A"), Lapšanský – Paločko, Mlynarovič, Kroták ("C") – Drábek, Paukovček, S. Takáč – Gápa, Belluš, M. Nagy
    HK Nitra: Lakosil (Zima) – Nádašdi, Milo ("A"), Ordzovenský, König, M. Novák, Kuzma, Ďurkech, Piačka – J. Ručkay, Kováčik ("A"), H. Ručkay – L. Novák, Stümpel ("C"), Tománek – Pupák, Chrenko, Segľa – R. Mráz, Lelkeš, Bajtek

    Rozhodca: Peter Lokšík, Milan Novák – Martin Korba, Tibor Rovenský

    Diváci: 1711