Švédsko – Japonsko 1:0 (kon.) | Rusko – Nemecko 4:1 (kon.)
koniec
Rusko
4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Nemecko
Nedeľa 09.02.2014, 14:00 • Šajba Aréna • Olympijské Hry - ženy
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vážení športoví priatelia, tretia tretina patrila stopercentne ruským hráčkam, tak ako takmer celý zápas, ale v poslednej časti hry dokázali domáce reprezentantky vsietiť 3 góly a to v dva v 50. minúte a jeden pridali do siete v 53. minúte.

    To je z dnešného prenosu odo mňa všetko, dovidenia aj pri ďalších prenosch z udalostí Zimných olympijských hier. (16:13:51)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Jekaterina Smolencevová vypálila z ľavej strany, no nemecká gólmanka si v stoji poradila s pukom a zachytila ho do svojej lapačky.
     
    59:26
    Tatiana Burinová poslala zlú prihrávku v strednom pásme na Sosinovú a Nemky mohli ísť do útoku no Rusky boli dobré v bekčekingu a puk získali späť.
     
    58:16
    Ruské hráčky sa ku koncu stretnutia dopúšťajú viacerých nedorozumení. Tentokrát to skončilo vhadzovaním po ľavej ruke brankárky Leskinovej po icingu.
     
    57:44
    Vafinová strieľala spomedzi kruhov na nemeckú bránu, ale gólmanka Harrerová si s pukom poradila a zachytila ho pod svoju výstroj.
     
    57:21
    Alexandra Kapustinova si vytvorila miesto v medzikruží odkiaľ poslala strelu švihom na bránu, ale nemecká gólmanka bola úspešná pri zákroku a prikryla puk vo svojej moci.
     
    56:49
    Ruské hráčky sa pri rozvíjaní útočnej akcie dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    55:59
    Anna Šukinová vypálila švihom z pravého krídla, no nepodarilo sa jej prekvapiť dobre pripravenú lapačku nemeckej gólmanky, ktorá prerušila týmto zákrokom hru.
     
    55:42
    Ruské hráčky si dokázali poradiť s nemeckým útokom po zákroku Leskinovej, ktorá prikryla bez problémov puk.
     
    55:03
    Jekaterina Smolinová sa snažila o streľbu spomedzi kruhov, no pri náprahu stratila v tomto priestore rovnováhu a čierneho kusu gumy sa zmocnili nemecké hráčky.
     
    54:30
    Nemecké hráčky sa dostali k streľbe, ale nakoniec bol puk zblokovaný ruskou defenzívou.
     
    53:15
    Kapustinová si pripravila puk na modrej čiare a tvrdo vypálila na nemeckú bránu, avšak nemecká gólmanka puk dopravila svojou vyrážačkou do rohu klziska.
     
    52:15
    Rusko dalo gól!
    Tak to je rýchly obrat v podaní Rusiek! Od modrej čiary tvrdo vystrelila Ďubanoková na bránu. S touto strelou si nemecká gólmanka dokázala poradiť, avšak následnú dorážku od OĽGY SOSINOVEJ už nie!
    Asistenciu si pripísala Inna Ďubanoková.
     
    51:36
    Ija Gavrilová získala puk v strednom pásme, presunula sa s ním do medzikružia, odkiaľ vypálila tvrdo, no Harrerová vyrazila puk do bezpečia svojimi betónmi.
     
    51:09
    Sily na ľade sa vyrovnávajú. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť nemecká kapitánka Susann Gotzová.
     
    50:33
    Na trestnú lavicu si odchádza sadnúť ruská defenzívna hráčka Alexandra Kapustinová za podrazenie.
     
    50:14
    Rusky sú naďalej pri chuti a pokračujú v ďalších akciách, avšak bez efektivity streľby.
     
    49:27
    Rusko dalo gól!
    Krásna individuálna akcia v podaní JEKATERINY SMOLENCEVOVEJ, ktorá najprv prenikla cez stredné pásmo, kľučkou sa uvoľnila na stred v medzikruží a zakončila medzi nohy nemeckej gólmanky!
    Bez asistencie.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 46. Gavrilovová (Šukinová), 50. Sosinová (Burinová), 50. Smolencevová, 53. Sosinová (Ďubanoková) – 27. Buschová (Anwanderová)


    Rusko: Leskinová (Prugovová) – Gončarenková, Komichová, Šukinová, Tkačovová, Kapustinová, Šibanová, Ďubanoková – Gavrilovová, Vafinová, Smolencevová, Sosinová, Burinová, Lebedevová, Šokinová, Skibová, Paškevičová, Smolinová
    Nemecko: Harrerová (Schroderová) – Hammerlová, Weisserová, Gotzová, Lanzlová, Fellnerová, Eisenschmidová – Kratzerová, Anwanderová, Eversová, Kameniková, Zornová, Janzenová, Seilerová, Spielbergerová, Schusterová, Buschová, Bittnerová, Beckerová

    Rozhodca: Anna Eskoliová (FIN) – Laura Johnsonová (USA), Ilona Novotná (CZE)