Aston Villa – West Bromwich 4:3 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:0 (kon.) | Sunderland – Stoke City 1:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:5 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:0 (0:0)
West Ham United
Streda 29.01.2014, 20:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na Stamford Bridge, kde pokračuje vložené 23. kolo anglickej Premier League. Stredajší program nám ponúkne i malé londýnske derby s jednoznačným favoritom.

    Ako inak môžeme, pri pohľade na výkonnosť Blues, označiť tento zápas. Mourinhov stroj ide presne podľa najprísnejších konštrukčných plánov a valcuje jedného súpera za druhým. Chelsea si naďalej drží domácu neporaziteľnosť, ktorá by mala zostať v platnosti i po návšteve Kladivárov.

    Tabuľkové postavenie:

    3. Chelsea: 15 – 4 – 3; skóre 43:20; body 49
    18. West Ham: 4 – 6 – 12; skóre 22:33; body 18

    Forma:

    Chelsea: V – V – V – V – V – V
    West Ham: P – P – V – P – P – P

    Deň pred Vianocami zviedla Chelsea s Arsenalom veľký súboj o čelo tabuľky. Po nesmierne vyrovnanej šachovej partii sa oba celky rozišli bez gólov. Mourinhova partia odvtedy odohrala sedem víťazných zápasov v rade (päť v Premier League) a v dnešnom zápase sa môže dotiahnuť na vedúcich Guuners. Tí totiž iba remizovali na pôde Southamptonu a keďže na Citizens čaká náročný Tottenham, vložené kolo by mohlo patriť The Blues.
    Chelsea nielenže svoje zápasy vyhráva, ale takmer v nich ani neinkasuje. V posledných ôsmich zápasoch sa proti modrej garde presadil iba Martin Škrtel (Liverpool 2:1) a Chicharito Hernández (ManUtd 3:1). Na Stamford Bridge modrí stratili zatiaľ iba dva body (West Brom 2:2), čo by sa po dnešku meniť nemalo.

    Zvlásť, keď sem prichádza zbedačené mužstvo West Ham United. Ten sa v posledných týždňoch netrápi len vonku, ale vykúpenie nenachádza ani na Boleyn Ground. Impotentná ofenzíva je už pre Kladivárov typická, ale v posledných týždňoch im zlyháva i obrana. Tá inkasovala v posledných ôsmich zápasoch až 23 gólov!
    Hammers si príliš neužili ani januárové pohárové spestrenie, keď v FA Cup-e podľahli Nottinghamu Forrest (0:5) a nemenej katastrofálne bolo i účinkovania v Capital One Cup-e (Manchester City 0:6 a 0:3). V lige to takisto nie je žiadna slasť. Z posledných deviatich zápasov v Premier League brali Hammers iba päť bodov! Z jedenástich zápasov vonku zas vyťažili iba bodov deväť. Pomôcť z týchto katastrofálnych čísel by im mala i dvojica talianskych posíl Borriello-Nocerino.

    Vzájomné zápasy:

    23.11.2013; West Ham – Chelsea 0:3
    (2x Lampard, Oscar)

    17.03.2013; Chelsea – West Ham 2:0
    (Lampard, Hazard)

    01.12.2012; West Ham – Chelsea 3:1
    (C. Cole, Diamé, Maiga – Mata)

    23.04.2011; Chelsea – West Ham 3:0
    (Lampard, Torres, Malouda)

    11.09.2010; West Ham – Chelsea 1:3
    (Parker – 2x Essien, Kalou)

    13.03.2010; Chelsea – West Ham 4:1
    (2x Drogba, Alex, Malouda – Parker)

    Chelsea je vo vzájomných konfrontáciách absolútne dominantná. Z posledných 15 zápasov stratila len jediný a vo zvyšných štrnástich vyhrala až dvanásťkrát!
    Famózny nástrel si proti svojmu materskému klubu drží hlavne Frank Lampard, ktorý dal v posledných piatich zápasoch proti Irons rovnaký počet gólov. West Ham naposledy vyhral na Stamford Bridge 28. septembra 2002, keď sa pod ich víťazstvo 3:2, dvomi gólmi podpísal búrlivák Paolo Di Canio.

    Absencie:

    Za fenomenálnou výkonnosťou londýnskej Chelsea treba hľadať i dlhodobo vyprázdnenú maródku Blues. Tým bude dnes chýbať iba útočník Fernando Torres, ktorý si pre problémy s kolenom nezahrá ešte dva týždne.
    Zo širšieho kádru chýba ešte Marco van Ginkel, ktorý pauzuje prakticky celú sezónu.

    Hostia majú tých problémov o niečo viacej. Do dnešného zápasu by s určitosťou nemalo zasiahnuť duo Joe Cole-Winston Reid. U Mohameda Diamého je to buď-alebo a o všetkom sa rozhodne až tesne pred zápasom.
    Po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky sa očakáva návrat hneď štvorice uzdravených hráčov. Sú nimi: McCartney, O´Brien, Demel a Ricardo Vaz Te.

    Na Stamford Bridge sa očakáva jednoznačná krasojazda The Blues. Premier League je však nevyspytateľná súťaž, v ktorej nesmiete podceniť žiadneho súpera.
    Či sa tomu Chelsea vyvaruje, to sa dozvieme v nasledujúcich 90 minútach, ktorými Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Lampard, Schurrle, Ba, Matič

    West Ham United: Adrián – Demel, Collins, Tomkins, O´Brien – Diamé, Noble – Downing, Nolan (C), M. Taylor – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – McCartney, Jarvis, Morrison, C. Cole, Nocerino, Borriello

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Betts, A. Halliday – M. Jones.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu obstarala domáca Chelsea, ktorá bude hrať v tradičnej modrej. Hammers budú takisto v klasickej kombinácii útočiť zľava-doprava.
     
    2
    West Ham rozohrával úvodný rohový kop zápasu, ale Downingov center letel iba na prednú žrď, kde stál Oscar.
     
    3
    Rohový kop mali k dispozícii aj domáci, ale defenzíva Kladivárov sa takisto ubránila. Expresného gólu sme sa tak na Stamford Bridge nedočkali.
     
    4
    Dopredu smerovala opäť Chelsea, keď sa stredom ihriska prebíjal Ramires. Toho napokon zastavil až stopér Tomkins.
     
    5
    Hammers však zatiaľ svojmu súperovi statočne sekundujú a o ďalší center sa postaral Downing. Jeho lopta si však našla iba Terryho, ktorý hruďou sklepol Čechovi.
     
    6
    West Ham naďalej štípe a teraz bolo pred Čechom poriadne horúco. Downingov center si na päťke spracovával Andy Carroll, ktorý sa po kontakte s Azpilicuetom porúčal k zemi. Neil Swarbrick však penaltu nepíska.
     
    7
    Opakovačka nám ukázala, že tam bol kontakt kolenami, ale urastený forward hostí tomu niečo málo pridal a penalta sa nepískala asi správne.
     
    8
    Vzhľadom na krízu hostí hrajú Kladivári veľmi dobre a nebojácne. Chelsea je v úvode mierne zaskočená. Hostia sa však do šance ešte nedostali.
     
    9
    Oscar však s odvážnym prístupom hostí nesympatizoval a pokúsil sa otvoriť skóre. Na hranici šestnástky si prebral Hazardovu prihrávku a po nádhernom obstrele zachránilo Adriána brvno. K tomu však svojim zákrokom dopomohol španielsky gólman a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    10
    Chelsea rozohrávala opäť na prednú žrď, kde naskakoval Cahill. Pred ním však vyššie skákal James Collins.
     
    11
    Následný rýchly protiútok hostí zastavil pri postrannej čiare Ivanovič, ktorý poslal k zemi prenikajúceho Downinga.
     
    12
    Voľný kop od postrannej čiary rozohrával sám faulovaný Stewart Downing, po ktorého centri hlavičkoval z piatich metrov James Tomkins. Petr Čech sa však na čiare prezentoval nádherným reflexívnym zákrokom, čím zabránil gólu vo svojej sieti. Nolan už na odrazenú loptu nezareagoval a kopať sa tak bude od domácej bránky.
     
    13
    A opäť Chelsea. Na hranici šestnástky si nachystal loptu Willian, ktorý však strielal len tesne nad. Jeho pokusu chýbal asi meter.
     
    14
    Ďalšia práca dobrá práca od Hazarda, ktorý prihrával Eto´ovi, ktorého v poslednej chvíli zastavil kĺzajúci James Collins.
     
    15
    Máme za sebou úvodnú štvrťhodinu, ktorá sa hrala v smrteľnom tempe a šance prichádzajú na oboch stranách, čo je len dobre.
     
    16
    V ďalšej takej sa objavil Eto´o, ktorého vysúval Obi Mikel, ale kamerunský zakončovateľ pálil iba nedôrazne do stredu.
     
    17
    O odpoveď hostí sa na pravej strane staral Matty Talyor, ktorý sa snažil obohrať Azpilicuetu. Proti Španielovi však ťahal za kratší koniec.
     
    18
    Hostia sú dnes pripravení odmakať zápas po zadku. V každom súboji sú veľmi nekompromisní a domácim skutočne nič nedarujú.
     
    19
    Ani Samuel Eto´o nedostal nič zadarmo, keď ho veľmi nepríjemne atakoval James Tomkins. Po jeho defenzívnej práci sa bude kopať roh.
     
    20
    Po nich sa však zatiaľ domáci nepresadzujú a vzdušný priestor pred Adriánom ovládol opäť James Collins.
     
    21
    Chelsea opäť kombinuje v okolí stredovej čiary, kde je to pre hostí dobre. Odtiaľ predsa nebezpečenstvo nehrozí.
     
    22
    Ich sériu prihrávok zastavil až Diamé, ktorý poslal k zemi Ramiresa. Blues budú rozohrávať voľný kop zo štyridsiatich metrov.
     
    23
    Chelsea rozohrávala iba nakrátko a po centrovanej lopte do vápna nasledoval rohový kop. Hosťujúcej defenzíve pri ňom pomohol Carroll, ktorý si postrážil Terryho.
     
    24
    Domáci rozbehli ďalšiu vírivú kombináciu, na ktorej konci bola Ramiresova prihrávka na Mikela, ktorý to skúsil placírkou. Jeho pokus z dvadsiatich metrov však letel mimo.
     
    25
    Chelsea však postupne nadobúda prevahu a a začína diktovať tempo zápasu. Ich snaha postupne vedie i v gólové príležitosti.
     
    26
    Toto síce stopercentná gólovka nebola, ale Chelsea sa mohla dostať do vedenia. Oscar uvoľnil na osi ihriska Ramiresa, ktorý nešpekuloval a poriadne sa oprel do lopty. Jeho pokus z dvadsiatich metrov preletel húštinou tiel, ale napokon tesne preletel i Adriánove brvno.
     
    27
    Diamé pocítil tvrdosť defenzívy Blues, keď ho Branislav Ivanovič poslal cez bilboardy až do prvej rady medzi fanúšikov.
     
    28
    Následne sa na zemi ocitá Mark Noble, ktorého nepríjemne dohral John Obi Mikel. Obaja hráči sú síce otrasení, ale budú pokračovať ďalej.
     
    29
    Mohamed Diamé, ktorý pristál v prvej rade medzi fanúšikmi, opúšťa ihrisko nedobrovoľne, ale Sam Allardyce ho predsa len sťahuje. Na jeho miesto posiela Jarvisa.
     
    30
    Teraz sa nehralo dobré dve minútky, keďže Diamé odmietal opustiť trávnik. Skutočne kuriózna situácia...
     
    31
    Konečne sa už hrá a pri lopte je Chelsea, ktorá buduje základy ďalšej ofenzívnej akcie. Začíname však u kapitána Terryho.
     
    32
    No a končíme brazílskym šikulom Oscarom, ktorý pálil z vyše dvadsiatich metrov. Jeho pokus však letel len vedľa pravej žrde.
     
    33
    Všetkých jedenásť hosťujúcich hráčov sa nachádza pod loptou a Chelsea zatiaľ nemá komu a nemá ani kadiaľ.
     
    34
    Hostia sú zatiaľ voči domácim kombináciám odolní a ich defenzívne bloky sa zatiaľ stíhajú presúvať včas.
     
    35
    West Ham United sa až teraz vytiahol zo svojej ulity, keď bude v rohu ihriska vhadzovať. Úvodné tempo zápasu nám teraz opadlo.
     
    36
    The Hammers pokračovali dokonca rohový kopom, ale Downing centroval od rohovej zástavky presne na Williana. Rýchly brejk domácich stihol zastaviť Joey O´Brien.
     
    37
    Defenzíve hostí opäť vypomáhal i Andy Carroll, ale teraz radšej nemal. Na okraji šestnástky si totiž proti Hazardovi pomáhal nedovolene a Chelsea bude mať k dispozícii voľný kop.
     
    38
    Modrí sa však po štandardke nepresadili a Hazardov center vo vzduchu nezasiahol nik. Lopta tak končí iba za postrannou čiarou.
     
    39
    Andy Carroll však naďalej bojuje a tentokrát tak činil v ofenzíve, kde sklepával Demelov nákop. Loptu však posúval iba na Ramiresa.
     
    40
    Chelsea sa takisto pokúšala presadiť jednoduchým nákopom, ale dlhá Ivanovičova lopta smerovala iba na Collinsa. Eto´o je zatiaľ do značnej miery vypojený.
     
    41
    James Collins hrá zatiaľ výborné stretnutie. V krátkom slede zastavil Willianov prienik i následnú Hazardovu strelu. Palec hore pre Waleského lídra.
     
    42
    Ďalšia Hazardova strela spoza šestnástky tentokrát prešla, ale letela iba do stredu bránky, kde si ju postrážil gólman Adrián.
     
    43
    Chelsea sa zatiaľ nedaria kombinácie ani dlhé nákopy. Sam Allardyce pripravil svojich zverencov na výbornú a rovnakým výrazom bude môcť hodnotiť i prvý polčas.
     
    44
    Eto´o až teraz dostal kúsok priestoru a okamžite sa pokúšal o streľbu. Loptu však napálil iba do O´Briena a nasledovať bude rohový kop.
     
    45
    Domáci rozohrávali rohový kop na hranicu malého vápna , kde najvyššie skákal kapitán Chelsea John Terry. Ten sa snažil využiť i mokrý terén, ale jeho hlavičku do zeme sa Adriánovi podarilo vykopnúť. Výborný reflex od španielskeho gólmana.
     
    45+1
    K prvému dejstvu sa pridávajú tri nadstavené minúty. Začínali sme ich ďalším rohovým kopom Blues, po ktorom však tentokrát nezahrmelo.
     
    45+2
    Krátko nato vybojoval rohový kop i Hazard, ktorý ho i sám rozohrával. John Terry však tentokrát nezakončil, keď si ho vo vzduchu postrážil James Collins.
     
    45+3
    Španielsky gólman hostí Adrián opäť čaruje! O streľbu sa pokúšal už Oscar, ktorého pokus však zrazil James Tomkins. Lopta sa ale odrazili iba k Samuelovi Eto´ovi, ktorý zo siedmich metrov pálil na prvú žrď. Tam však nádhernou robinzonádou zasahoval práve Adrián.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hráči West Hamu vítajú polčasovú prestávku s otvorenou náručou. Na konci prvého dejstva sa ocitali pod obrovským tlakom a gól už visel vo vzduchu. Vďaka brankárovi Adriánovi to však Hammers prečkali a na polčasovú prestávku tak odchádzame bez gólov.

    Či sa ich dočkáme v druhom polčase, to sa dozvieme už od 21:48.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V polčasovej prestávke sme nestriedali a jedinou zmenou tak zostáva odchod zraneného Diamého, ktorý striedal už po polhodine hry. Výkop druhého dejstva obstarali hostia.
     
    47
    Hneď skraja druhej polky sa snažil Adriána prekvapiť Oscar, ale jeho pokus z veľkej diaľky trafil iba Tomkinsa. Následný Carrollov brejk zastavil Ramires nedovolene.
     
    48
    Pekná a rýchly akcia od Chelsea, keď Willianovu prihrávku si prebral Ramires, ktorý však trafil iba brániaceho O´Briena. Po brazílskej spolupráci bude nasledovať rohový kop.
     
    49
    Na prvej žrdi však opäť úradoval Andy Carroll, ktorý tradične vypomáha pri defenzínych štandardkách Kladivárov.
     
    50
    Chelsea to opäť skúšala sprava i zľava, ale zadáci hostí sú všade. Irons nezaskočil ani Hazard, ktorý z uhlu pálil nad.
     
    51
    Defenzívna práca hostí by sa už pomaly dala nazvať pojmom „betónovanie". Zatiaľ sa im to však darí a Chelsea pôsobí miestami bezradne.
     
    52
    Po jednom z ojedinelých protiútokov mohol po Downingovom centri zakončovať Carroll, ktorého si však podala domáca stopérska dvojica Cahill-Terry.
     
    53
    Oscar na pravej strane uštrikoval O´Briena, ale jeho následný center smeroval presne na Tomkinsa, ktorý odkopáva do outu.
     
    54
    Domáci nemajú na výber a defenzívny blok West Hamu sa musia pokúsiť prestreliť. Oscarovi sa to z dvadsiatich metrov podarilo, ale lopta smerovala presne na pripraveného Adriána.
     
    55
    Ďalšia dobrá prízemná lopta od Williana, ktorá preletela meter popred Adriána. Eto´o však na svojom mieste tentokrát nebol.
     
    56
    Stewart Downing sa s veľkými problémami, ale predsa, zbavil Ivanoviča, ale jeho center smeroval presne na Petra Čecha.
     
    57
    Chelsea pokračovala v rozpitvávaní defenzívy hostí a Hazard takmer našiel liek. Po jeho centri však lopta prešla až na Ramiresa, ktorý to sám nečakal a loptu poslal poriadne mimo.
     
    58
    Opäť Hazard, ktorý sa snažil využiť Oscarovu prihrávku, ale po jeho prepadnutí cez O´Briena sa penalta nekopala.
     
    59
    Joey O´Brien na polovici ihriska takmer zlomil Williana, ktorého nepekne trafil zozadu. Trojica protestujúcich hráčov Chelsea žiadalo červenú, ale ľavému bekovi hostí sa len zažltilo.
     
    60
    Andy Carroll v obrovskej príležitosti v domácom vápne, keď ho nádherným oblúčikom našiel Downing. Carroll však v kľúčovom momente loptu premáchol.
     
    61
    Hostia vidia v krátkom slede druhú žltú kartu, ktorú inkasoval Matty Taylor. Ten pri postrannej čiare podrazil unikajúceho Hazarda.
     
    62
    West Ham sa teraz nadýchol ku krátkemu náporu, ktorý bude pokračovať rohovým kopom. Na ľavej strane je už nachystaný Downing.
     
    63
    Štandardku rozohrával Downing na Carrolla, ktorý sa však nedokázal odpútať od Cahilla a k lopte sa tak dostal iba Terry.
     
    64
    Andy Carroll sa už navyše k ďalším loptám nedostane, keďže jeho zápasová púť je na konci. Na hracej ploche ho nahradí Carlton Cole.
     
    65
    Strieda aj José Mourinho, ktorý sa rozhodol vystužiť stred ihriska. Namiesto Azpilicuetu a Mikela príde Matič a Lampard. Jasný signál pre ofenzívu Blues.
     
    66
    Frank Lampard bol okamžite v hre, keď sa k nemu odrazil Hazardov center. Domáca ikona však napálila iba do Noblea.
     
    67
    Pri lopte opäť Chelsea a konkrétne to na ľavej strane bol Eden Hazard, ktorý však presne neodcentroval. Jeho lopta skončila iba na vrchnej sieti.
     
    68
    Eden Hazard sa však neúnavne tlačí vpred a tentokrát z ľavej strany skúšal streľbu. Jeho ostrá jedovka však letela tesne vedľa Adriánovej ľavej žrde.
     
    69
    Hostia pre zmenu pokračovali štandardkou, ale po Downingovom voľnom kope si pomáhal Tomkins nedovolene. Po Matičovom stiahnutí bude rozohrávať Petr Čech.
     
    70
    Nuž, Chelsea sa v druhom polčase dostáva do gólových príležitostí ešte ťažšie, než v prvom dejstve. Do konca zostáva ešte niečo vyše dvadsiatich minút.
     
    71
    Domáci to opäť skúšali prudkým centrom na päťku, kde však odvracal dnes neomylný stopér James Collins.
     
    72
    Hostia sa i naďalej bránia veľmi srdnato. Oscarov center odvrátil Tomkins a následnú Lampardovu strelu zastavil Taylor. Kladivári sa zubami-nechtami bránia.
     
    73
    Opäť a stále dookola. Domáci skrátka nemajú kadiaľ a preto sa pokúšajú o streľbu zo stredných vzdialeností. Lampard mieril tentokrát vysoko nad.
     
    74
    Ďalšiu žltú kartu vidí Kevin Nolan, ktorý zdržal domácu rozohrávku. Kapitána Kladivárov to však mrzieť zrejme nebude. Jeho spoluhráčov delí od bodu už len štvrťhodina.
     
    75
    Ďalšia hádzanárska kombinácia domácich, po ktorej pálil Matič iba do Taylora a následný zblokovaný pokus Lamparda znamená ďalší roh.
     
    76
    The Blues sa po rohovom kope nepresadili, ale stále zostali natlačené pred Adriánom. Hammers si vydýchli až po Ivanovičovom ofsajde.
     
    77
    Ivanovičov ofsajd bol vôbec prvým v dnešnom zápase. Niet sa čomu diviť, veď modrí by museli behať pomedzi divákov, aby sa ocitli za defenzívnou líniou hostí.
     
    78
    Krátko nato sledujeme ďalšiu strelu od Matiča, ale striedajúcemu Srbovi to zatiaľ lieta príliš vysoko.
     
    79
    Následne sa v pokutovom území dožaduje penalty Eto´o, ale napokon je to kamerunsky zakončovateľ, komu sa píska nedovolený zákrok.
     
    80
    José Mourinho už vrhá všetko do ofenzívy. Namiesto unaveného Oscara príde Demba Ba. Chelsea tak bude dohrávať v rozostavení 3-5-2.
     
    81
    Striedajú i hostia, ktorí sa už budú snažiť cenný bodík ubetónovať. Namiesto kapitána Nolana príde milánska posila Antonio Nocerino.
     
    82
    Domáci stále nepostrádajú kreativitu, ale Kladivárov akoby bolo na trávniku aspoň trinásť. Tentokrát výborne zapracoval Tomkins.
     
    83
    Ďalšou super prácou sa prezentoval i Collins, po ktorého zákroku sa kopal rohový kop. Z neho sa však Blues dostali iba k provizórnej koncovke od Cahilla.
     
    84
    Na polovici ihriska sa odohral súboj medzi Ramiresom a Downingom, po ktorom sa pískal Brazílčanov faul. Ten od zlosti zahodil loptu, začo vidí od Neila Swarbricka žltú kartu.
     
    85
    Hammers pokračujú v neuveriteľnom defenzívnom výkone. Ťažko uveriť, že tento celok dostal päťku od druholigového Nottinghamu.
     
    86
    Po pravej strane opäť unikal neúnavný Eden Hazard, ktorý prihrával pod seba na Dembu Ba. Pred ním však opäť famózny Collins.
     
    87
    Následne pálil z druhej vlny i Terry, ktorý sa už takisto vysúva dopredu. Jeho rana však letela dobré dva metre mimo.
     
    88
    Následne smerovala presná kolmica na Eto´oa, ktorý však Matičovu prihrávku nedobehol a lopta sa dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    89
    Eden Hazard sa tlačil i zľava, odkiaľ prihrával na Dembu Ba. Ten však neprestrelil brániaceho Taylora. Domáci budú mať k dispozícii rohový kop. Dráma vrcholí...
     
    90
    Chelsea sa od rohovej zástavky nepresadila, keď Demba Ba nedoskočil Hazardov center. Na zemi sa navyše ocitá Joey O´Brien, ktorý si drží rameno.
     
    90+1
    Joey O´Brien sa nachádza stále na trávniku a to nám už plynie štvorminútový nadstavený čas. José Mourinho s touto porciou spokojný nebol.
     
    90+2
    Opäť sa už hralo a zo strednej vzdialenosti to skúšal Frank Lampard. Ten však trafil iba hrdinu dnešného zápasu Mattyho Taylora.
     
    90+3
    Chelsea už delilo od vytúženého gólu i kusisko smoly! Eden Hazard našiel prízemným centrom Dembu Ba, ktorý sa výborne zorientoval na hranici malého vápna, odkiaľ však orazítkoval iba pravú Adriánovu žrď!
     
    90+4
    Chelsea bude mať k dispozícii ešte jeden rohový kop! Podarí sa Mourinhovej partii zlomiť? Pekelný záver vrcholí.
     
    90+5
    Chelsea sa nepresadila, ale z následnej akcie zakončoval Lampard a Adriánovi vypadla lopta. Dobiehajúci Demba Ba však už nestihol zakončiť.
     
    90+6
    Adrián opäť zachraňuje výber hostí a o znovu to bolo po expresne rýchlom zákroku nohou. Hazard prihrával na Franka Lamparda, ktorý pálil z desiatich metrov. Adriánova ľavačka však bola namieste a pred Kladivárov to už vypadá dobre!
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Chelsea dnes na hostí vyslala neuveriteľných 38 streleckých pokusov! Väčšina smerovala mimo, ďalšiu veľkú časť pokryl famózny gólman Adriána, raz sa triaslo brvno a raz pravá žrď. Sieť sa však na Stamford Bridge nevlnila a Blues si tak pripisujú druhú dvojbodovú stratu na domácom trávniku. Kvôli tomu sa modrí na Arsenal nedotiahnu a City získava na ich úkor dva body. West Ham zostane 18.

    Toľko z malého londýnskeho derby. Ďakujem Vám za pozornosť a želám dobrú noc. (22:46:39)

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   84. Ramires (CHE) – 59. O´Brien (WHU), 61. Taylor (WHU), 74. Nolan (WHU)


    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Lampard, Schurrle, Ba, Matič

    West Ham United: Adrián – Demel, Collins, Tomkins, O´Brien – Diamé, Noble – Downing, Nolan (C), M. Taylor – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – McCartney, Jarvis, Morrison, C. Cole, Nocerino, Borriello

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Betts, A. Halliday – M. Jones