Aston Villa – West Bromwich 4:3 (kon.) | Chelsea – West Ham 0:0 (kon.) | Sunderland – Stoke City 1:0 (kon.)
Tottenham – Manchester City 1:5 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:0 (0:0)
West Ham United
Streda 29.01.2014, 20:45 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+6
    Adrián opäť zachraňuje výber hostí a o znovu to bolo po expresne rýchlom zákroku nohou. Hazard prihrával na Franka Lamparda, ktorý pálil z desiatich metrov. Adriánova ľavačka však bola namieste a pred Kladivárov to už vypadá dobre!
     
    90+3
    Chelsea už delilo od vytúženého gólu i kusisko smoly! Eden Hazard našiel prízemným centrom Dembu Ba, ktorý sa výborne zorientoval na hranici malého vápna, odkiaľ však orazítkoval iba pravú Adriánovu žrď!
     
    84
    Na polovici ihriska sa odohral súboj medzi Ramiresom a Downingom, po ktorom sa pískal Brazílčanov faul. Ten od zlosti zahodil loptu, začo vidí od Neila Swarbricka žltú kartu.
     
    81
    Striedajú i hostia, ktorí sa už budú snažiť cenný bodík ubetónovať. Namiesto kapitána Nolana príde milánska posila Antonio Nocerino.
     
    80
    José Mourinho už vrhá všetko do ofenzívy. Namiesto unaveného Oscara príde Demba Ba. Chelsea tak bude dohrávať v rozostavení 3-5-2.
     
    74
    Ďalšiu žltú kartu vidí Kevin Nolan, ktorý zdržal domácu rozohrávku. Kapitána Kladivárov to však mrzieť zrejme nebude. Jeho spoluhráčov delí od bodu už len štvrťhodina.
     
    65
    Strieda aj José Mourinho, ktorý sa rozhodol vystužiť stred ihriska. Namiesto Azpilicuetu a Mikela príde Matič a Lampard. Jasný signál pre ofenzívu Blues.
     
    64
    Andy Carroll sa už navyše k ďalším loptám nedostane, keďže jeho zápasová púť je na konci. Na hracej ploche ho nahradí Carlton Cole.
     
    61
    Hostia vidia v krátkom slede druhú žltú kartu, ktorú inkasoval Matty Taylor. Ten pri postrannej čiare podrazil unikajúceho Hazarda.
     
    59
    Joey O´Brien na polovici ihriska takmer zlomil Williana, ktorého nepekne trafil zozadu. Trojica protestujúcich hráčov Chelsea žiadalo červenú, ale ľavému bekovi hostí sa len zažltilo.
     
    45+3
    Španielsky gólman hostí Adrián opäť čaruje! O streľbu sa pokúšal už Oscar, ktorého pokus však zrazil James Tomkins. Lopta sa ale odrazili iba k Samuelovi Eto´ovi, ktorý zo siedmich metrov pálil na prvú žrď. Tam však nádhernou robinzonádou zasahoval práve Adrián.
     
    45
    Domáci rozohrávali rohový kop na hranicu malého vápna , kde najvyššie skákal kapitán Chelsea John Terry. Ten sa snažil využiť i mokrý terén, ale jeho hlavičku do zeme sa Adriánovi podarilo vykopnúť. Výborný reflex od španielskeho gólmana.
     
    29
    Mohamed Diamé, ktorý pristál v prvej rade medzi fanúšikmi, opúšťa ihrisko nedobrovoľne, ale Sam Allardyce ho predsa len sťahuje. Na jeho miesto posiela Jarvisa.
     
    26
    Toto síce stopercentná gólovka nebola, ale Chelsea sa mohla dostať do vedenia. Oscar uvoľnil na osi ihriska Ramiresa, ktorý nešpekuloval a poriadne sa oprel do lopty. Jeho pokus z dvadsiatich metrov preletel húštinou tiel, ale napokon tesne preletel i Adriánove brvno.
     
    12
    Voľný kop od postrannej čiary rozohrával sám faulovaný Stewart Downing, po ktorého centri hlavičkoval z piatich metrov James Tomkins. Petr Čech sa však na čiare prezentoval nádherným reflexívnym zákrokom, čím zabránil gólu vo svojej sieti. Nolan už na odrazenú loptu nezareagoval a kopať sa tak bude od domácej bránky.
     
    9
    Oscar však s odvážnym prístupom hostí nesympatizoval a pokúsil sa otvoriť skóre. Na hranici šestnástky si prebral Hazardovu prihrávku a po nádhernom obstrele zachránilo Adriána brvno. K tomu však svojim zákrokom dopomohol španielsky gólman a nasledovať tak bude rohový kop.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   84. Ramires (CHE) – 59. O´Brien (WHU), 61. Taylor (WHU), 74. Nolan (WHU)


    Chelsea FC: Čech – Ivanovič, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Ramires, Mikel – Willian, Oscar, Hazard – Eto´o
    Náhradníci: Schwarzer – A. Cole, David Luiz, Lampard, Schurrle, Ba, Matič

    West Ham United: Adrián – Demel, Collins, Tomkins, O´Brien – Diamé, Noble – Downing, Nolan (C), M. Taylor – Carroll
    Náhradníci: Jääskeläinen – McCartney, Jarvis, Morrison, C. Cole, Nocerino, Borriello

    Rozhodca: Neil Swarbrick – L. Betts, A. Halliday – M. Jones