Linz – Znojmo 3:1 (kon.)
koniec
Steinbach Black Wings Linz
3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
HC LERAM Orli Znojmo
cz Utorok 17.12.2013, 19:15 • Keine Sorgen Eisarena Linz. • bet-at-home ICE Hockey League
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera. Další zápas čeká na Orly ze Znojma v pátek, kdy na svém ledě hostí tým Dornbirnu. Do té doby se mějte fajn. (21:48:35)
     
    Ovšem dnešní den byl ve znamení překvapivých výsledků, např. Lublaň vyhrála na ledě mistra z Klagenfurtu 4:3 po samostatných nájezdech, ačkoliv hrála v prodloužení dvakrát v oslabení, Féhervár zvítězil ve Villachu 6:3 a také Bolzano se doma trápí s Dornbirnem.
     
    Dvě klíčové situace rozhodly o osudu tohoto střetnutí. Tou první byly určitě dva rychlé góly Lince v první třetině, kdy se domácí dostali během 22 vteřin do vedení 2:0. Tou druhou pak třetí inkasovaná branka Znojma 83 vteřin před koncem druhé třetiny, po které se rakouský tým dostal opět do dvougólového vedení. To si následně pohlídal až do závěrečného hvizdu. Nesmíme zapomenout ani na velkou marodku Znojma a absenci klíčových hráčů Štacha, Lattnera nebo Fialy.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:54
    Linz drží Znojmo v obranném pásmu, takže Jiří Režnar k power play zatím sáhnout nemohl.
     
    58:03
    Už běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    55:02
    Začíná posledních pět minut třetí části, hra se přelévá ze strany na stranu, ale žádný z brankářů zatím nekapituloval.
     
    51:57
    Oba celky předvádí výbornou hru, Linz sice vede o dvě branky, ale také se nebojí zaútočit. Orli stále nemohou najít recept na domácího brankáře.
     
    50:31
    Domácí tentokrát početní převahu nevyužili, nedostali se ani ke střele, ale mrzet je to vůbec nemusí.
     
    48:31
    Orli špatně střídali a jsou potrestáni. Trest si odpyká Havlík (ZNO).
     
    45:51
    Orli stále nebezpečně útočí, ale veškerá snaha je zatím marná. Domácí se brání velkému náporu.
     
    44:35
    Orli střílejí na Ouzase ze všech pozic, ale puk stále trefuje domácího brankáře.
     
    41:45
    Znojmo vlétlo do třetí části velice aktivně, Ouzas ale zatím odolává.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední dvacetiminutovce se podařilo nejprve Orlům snížit na rozdíl jediné branky. Když to už vypadalo, že stav 2:1 vydrží až do třetí třetiny, dostal Linec šanci zahrát si dlouhou přesilovku pět na tři, kterou sice nevyužil, ale v té klasické už udeřil. Před závěrečnou částí tak disponuje slušným náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:37
    Linz právě vstřelil branku!
    Avšak domácí v klasické přesilovce přidávají svůj třetí gól v zápase. BRIAN LEBLER dostal přihrávku a z dobré střelecké pozice poslal puk až za Hoviho.
    Asistence: Curtis Murphy a Robert Lukas.
     
    38:27
    Sova je zpátky na ledě.
     
    37:29
    Která však bude velice zvýhodněna. Za sekání je z ledu vykázán na dvě minuty Müller (ZNO), 58 vteřin přesilovky 5 na 3 pro Linz. Předtím mohli domácí ve výhodě potřetí udeřit, ale Hovi dnes už poněkolikáté podržel svůj tým.
     
    36:36
    Domácí jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilovka.
     
    36:27
    Přesilová hra se hostům tentokrát moc nevydařila. Ještě před jejím koncem je vyloučen Sova (ZNO), také na dvě minuty za podražení.
     
    34:36
    A mají šanci vyrovnat. Za podražení odchází na trestnou lavici Lukas R. (LNZ).
     
    33:03
    Ale Linz početní výhodu využít nedokázal, nedostal se ani do žádné větší šance. Orli jsou kompletní.
     
    31:03
    Vyloučen Hisey (LNZ) na pět minut za hrubost a Blatný (ZNO) na 2 + 5 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Navíc od hlavního arbitra vyfasoval i osobní desetiminutový trest. Domácí tak budou hrát opět přesilovku.
     
    31:03
    Hisey a Blatný se postarali o malé zpestření, když zápas okořenili šarvátkou. Oba dva následně odchází na trestnou lavici.
     
    30:21
    Znojmo sice zběsile útočí, ale nesmí zapomínat na obranu. Do šance se z rychlého brejku málem dostal Leahy, jeho ránu nakonec zblokoval vracející se hráč.
     
    27:41
    Znojemským hráčům nalila vstřelená branka energii do žil, nyní se hrnou za vyrovnáním a domácí obrana musí být ve střehu.
     
    25:50
    Orli právě vstřelili branku!
    Tři vteřiny před koncem přesilovky se Orli prosazují a snižují. Hezká akce hostujícího týmu, na jejíž konci stál MICHAEL KOLARZ, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě.
    Asistence: Petr Beránek.
     
    23:53
    Aspoň na chvíli budou moct Orli vydechnout. Za krosček odchází na trestnou lavici na dvě minuty Lebler (LNZ). Domácí hráč navíc inkasuje osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    21:34
    Znojmo mělo štěstí, jeden z domácích hráčů orazítkoval tyč Hoviho branky.
     
    21:20
    Šeda je zpátky na ledě a Orli ubránili i třetí početní nevýhodu.
     
    20:39
    Ulmer s Leblerem se dostali do zajímavé šance, ale naštěstí pro Orly končí neposlušná kotouč u Hoviho, který jej rychle schovává do lapačky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Domácí vedou po úvodní části o dvě branky, kterých docílili ve 12. minutě během 22 vteřin. Znojmo zahrozili v přesilových hrách, ale Ouzase ani jednou nepřekonalo. Co přinese druhá část?
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Ale jen vteřinu hráli Orli kompletní. Vzápětí je za sekání vyloučen Šeda (ZNO).
     
    19:19
    Blatný je zpátky na ledě.
     
    17:19
    Teď to jsou Orli, kdo se bude muset bránit. Za hákování odchází na trestnou lavici Blatný (ZNO).
     
    15:59
    Bohužel, ani druhá přesilovka Znojma nepřináší gól v domácí brance. Orli sice opět sehráli početní převahu slušně, ale nakonec mohou být rádi, že neinkasovali potřetí. Leahy se dostal do samostatného úniku, ale Hoviho neprostřelil.
     
    13:59
    Orli mají možnost snížit. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Lebler (LNZ).
     
    11:35
    Linz právě vstřelil branku!
    Hodně studený sprcha pro hostující tým. Za dvaadvacet vteřin přichází druhý gól Lince. PATRICK LEAHY se protáhl mezi dvěma hráči Znojma a zavěsil do volné části branky.
    Asistence: Curtis Murphy a Rob Hisey.
     
    11:13
    Linz právě vstřelil branku!
    Domácí hráli ve výhodě, když měl na trestnou lavici jít jeden ze znojemských hráčů. Vylučovat se nakonec nebude, FRANKLIN MACDONALD ranou z bezprostřední blízkosti poprvé překonává Hoviho.
    Asistence: Brad Moran a Andrew Hedlund.
     
    09:29
    Domácí jsou kompletní. Znojmo si sice v přesilovce nevedlo špatně, Ouzas musel čelit několika nepříjemným střeleckým pokusům, ale skóre zůstává stále bezbrankové.
     
    07:29
    Přesilovku si zahrají i Orli. Za katr odchází Lukas P. (LNZ), rovněž na dvě minuty za podražení.
     
    06:06
    Bořuta je zpátky na ledě.
     
    04:41
    Hedlund bombou od modré netrefil branku.
     
    04:06
    Znojmo čekají perné chvíle. Za podražení je na dvě minuty vyloučen Bořuta (ZNO).
     
    02:31
    Z levého kruhu to střelou zápěstím zkoušel Oberkofler, Hovi byl na svém místě a puk schoval ve své výstroji.
     
    00:45
    Hned v úvodu znojemská obrana pořádně zaspala a sám před Hoviho se dostal Murphy, znojemského brankáře však nepřekonal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oproti původním předpokladům se do sestavy Znojma vrací aspoň jeden hráč z marodky, a sice Jan Šeda. Nastoupit by měl ve třetí formaci s Berounem a Beránkem, kde vystřídá Bartoše.
     
    Úvodní sestavy:

    EHC Black Wings Linz: Ouzas (Hirn) – Lukas R., Murphy, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Mayr, Fechtig – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Leahy – Iberer, Oberkofler, Baumgartner – Scholz, Lukas P., Spannring.

    Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Müller, Thomas, Pavlikovský, Kolarz, Sova, Bořuta, Magovac – Procházka, Blatný, Jarůšek – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Beránek – Bartoš, Finsterle.

    Rozhodčí: Peter Gebei, Gergely Kincses – Oskar Johnston, Daniel Sooß.
     
    Vzájemné zápasy

    Znojmu se však proti rakouskému mužstvu dlouhodobě daří. Z deseti vzájemných duelů odcházeli Orli jen ve dvou případech jako poraženi. V letošní sezóně proti sobě obě mužstva nastoupila už dvakrát, v obou případech odcházel spokojenější tým z jižní Moravy. Především druhé utkání na ledě Linze bylo hodně divoké. Znojmo vedlo ve druhé třetině už 4:1, ale soupeř snížil a v úvodu třetí části vyrovnal. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, ve kterém hosté gólem v početní převaze rozhodli o bonusovém bodu.
     
    Znojmo

    Orli za sebou mají také víceméně povedenou sérii. V posledních šesti zápasech získali jedenáct bodů, což je vyšvihlo na páté místo taublky, o skóre před Bolzano. Po skvělém zápase v Salzburgu ale nesmí znojemští hokejisté usnout na vavřínech. „Venkovní zápasy proti špičkovým ligovým soupeřům jsou pro nás oříšek. Musíme se poprat s cestováním a vždy musíme být stoprocentně připraveni,“ říká znojemský trenér Jiří Režnar. Hostující tým však nadále trápí velká marodka, mimo hru zůstávají útočníci Lattner, Novák, Fiala, Šeda a obránce Štach.
     
    Linz

    Černá křídla si po polovině sezony drží svůj standard a okupují průběžné čtvrté místo. V posledních zápasech mají navíc velice slušnou formu, kterou si na Znojmu budou chtít určitě potvrdit. „Máme teď celkem vysoké sebevědomí z povedené série bez ztráty bodu. Na tom budeme chtít stavět. Dlouhodobě nám samozřejmě jde o to, zajistit si co nejdříve místo v první šestce," uvedl obránce Linze Marc-André Dorion. Na svém ledě prohrál Linz naposledy 1. listopadu, když nestačil na italské Bolzano, kterému podlehl 3:5.
     
    Příjemný dobrý úterní večer. Dnes se proti sobě postaví nejlépe hrající tým EBEL, co se týče domácích utkání, a čtvrté nejlepší mužstvo ve venkovních zápasech. Souboj Linze se Znojmem bude o to pikantnější, že se bude defakto jednat o přímý souboj o čtvrtou příčku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Petr Frömel

    Góly a asistencie: 12. MacDonald (Moran, Hedlund), 12. Leahy (Murphy, Hisey), 39. Lebler (Murphy, Lukas R.) – 26. Kolarz (Beránek)


    Steinbach Black Wings Linz: Ouzas (Hirn) – Lukas R., Murphy, MacDonald, Hedlund, Dorion, Mitterdorfer, Mayr, Fechtig – Lebler, Moran, Ulmer – Kozek, Hisey, Leahy – Iberer, Oberkofler, Baumgartner – Scholz, Lukas P., Spannring.
    HC LERAM Orli Znojmo: Hovi (Landsman) – Müller, Thomas, Pavlikovský, Kolarz, Sova, Bořuta, Magovac – Procházka, Blatný, Jarůšek – Podešva, Pucher, Havlík – Beroun, Šeda, Beránek – Bartoš, Finsterle.

    Rozhodca: Peter Gebei, Gergely Kincses – Oskar Johnston, Daniel Sooß.

    Diváci: 3 850.