Omsk – HC Slovan 4:2 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – CSKA Moskva 3:4 (kon.) | Jekaterinburg – Riga 3:1 (kon.)
Barys – Lev 2:3 (kon.) | Kazaň – Novokuzneck 4:5 (0:1 po s.n.) | Viťaz – Chabarovsk 2:1 (2:1 po s.n.)
Novgorod – Vladivostok 2:1 (kon.) | S.Moskva – Ufa 2:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Čeljabinsk 4:2 (kon.)
Doneck – Nižnekamsk 2:1 (3:2 po s.n.) | Záhreb – Novosibirsk 6:1 (kon.)
koniec
HC Torpedo Nižnij Novgorod
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Admiral Vladivostok
Štvrtok 28.11.2013, 16:00KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Novgorod aj Vladivostok sa nachádzajú v tabuľke Východnej konferencie na miestach zaručujúcich play-off. Sú takmer tabuľkovými susedmi, takže očakávame vyrovnaný zápas.V skratke sa bližšie pozrieme na postavenie a formu tímov.


    Torpedo Nižnij Novgorod sa nachádza na šiestom mieste Východnej konferencie. Na konte má 49 bodov a v posledných piatich zápasoch sa mu darí veľmi dobre. Zaznamenal v nich štyri suverénne víťazstva. Dokonalý dojem narušuje len prehra 1:3 v Novosibirsku, naopak vyčnieva víťazstvo s Metalurgom Novokuzneck na jeho ľade pomerom 4:1. Špeciálne posledné tri stretnutia vyšli Novgorodu fantasticky. Torpedo v nich získalo deväť bodov, s výborným skóre 14:3. V poslednom zápase Torpedo doma privítalo Sibir, ktorému vrátilo prehru z pred pár zápasov, vyralo 3:1.


    Admiral Vladivostok je na ôsmom mieste, ktoré ako posledné zaručuje postup do play-off. Vladivostok však ešte čaká o postup do vyraďovacej časti poriadne tuhý boj, ktorý by mal nováčik KHL zviesť s Avtomobolistom Jekaterinburg. Ten má na deviatom mieste rovnaký počet bodov. Ak, chcú hostia postúpiť do spomínanej play-off, musia sa vyvarovať sérii štyroch prehier za sebou, ktorú Admiral prerušil až v poslednom kole, kedy dokázal zvíťaziť pomerom 3:1 na ľade Víťazu Podolsk.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Galašvil – Hietanen, Bělochvostikov, Valentenko, Chomitskij, Grigorjev, Denisov, Bernatský – Salminen, Immonen, Paršin – Wolski, Ščastlivij Hodgman – Kuljomin, Galuzin, Krasnolobodcev – Žarkov, Iljin, Potapov.

    Admiral Vladivostok: Hovinen – Porseland, Těrnavskij, Osipov, Antropov, Zemčionok, Commodore, Vorobyjov – Nikitěnko, Gynge, Ugarov – Bergfors, Schütz, Sokolov – Bortnikov, Lesnuchin, Drugov – Pervušin, Barbašev, Kuznětsov

    Rozhodca: Zacharov Anatolij, Kiselev Vladislav – Dmitry Parfenov, Sysuev Alexander.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    Domácim nevyšla prvá rozohrávka v zápase, puk skončil na zakázanom uvoľnení, hra sa sťahuje pred Galašvila.
     
    00:40
    Vhadzovať sa bude pred Hovinenom, ktorý podržal puk vo svojej lapačke.
     
    00:58
    Prvú presilovú hru v zápase majú k dispozícii domáci. Felix Schultz sa previnil hrou s vysokou hokejkou.
     
    01:40
    Hostia sa aj počas hry v oslabení vydali v trojici dopredu. V útočnom pásem pobudli hodnú dobu a svoj pobyt ukončili nepresnou strelou.
     
    02:10
    Hráči Admiralu dobre zapracovali pri mantineli a puk poslali až za Hovinena.
     
    02:50
    Tesne pred návratom Schultza na ľadovú plochu zakončili domáci svoju kombináciu v útočnom pásme strelou od modrej. Heitanenov príklep skončil na Hovinenovi.
     
    02:58
    Prvá presilová hra zápasu ostala nevyužitá. Potrestaný Schultz je späť na ľadovej ploche.
     
    03:28
    Dlho sa v plnom počte na oboch stranách nehralo. V početnej prevahe si zahrajú aj hostia. Na lavicu hanby sa za vyhodenie puku do hľadiska porúčal Denisov.
     
    04:28
    V čase, kedy sa presilovka hostí prehupla do svojej druhej polovice, sa domácim podarilo vyhodiť puk zo svojho pásma.
     
    05:00
    Hostia to skúsili nastrelením puku za Galašviliho bránu, no v súbojoch pri mantineli mali navrch domáci, ktorí puk poslali do stredného pásma.
     
    05:28
    Využiť svoju početnú prevahu sa nepodarilo ani hosťom. Denisov je už na ľade.
     
    05:55
    Paršin sa rútil sám na Hovinena, no zakončoval z ťažkého uhlu, čo napokon pomohlo hosťujúcemu brankárovi, ktorý tak mohol zakročiť.
     
    07:00
    Galašvil prikryl nahodení puk zo stredného pásma, vhadzovať sa bude po jeho pravej ruke.
     
    07:28
    Máme tu tretie vylúčenie v doterajšom priebehu. Prenikajúceho Kuľjomina pridržal nedovolene Drugov, ktorý už poslušne sedí na trestnej lavici.
     
    08:00
    Hietanenova krížna prihrávka cez celé pásmo preskočila jeho spoluhráčovi hokejku, ktorý tak nemohol zakončovať z prvej.
     
    09:15
    Domáci to v závere svojej druhej početnej prevahy skúsili hrubou silou. Až traja sa natlačili do bránkoviska, no Hovinen situáciu za pomoci spoluhráčov zvládol.
     
    09:40
    V čase, kedy je už Drugov späť na ľade, musel opäť puk pokryť Hovinen.
     
    10:30
    Veľké veci sa dejú v Novgorode ! Hostia prepadli v útočnom pásme a do prečíslenia dvoch proti jednému sa dostali Salminen s Parišinom. Prvý menovaný to urobil výborne, vybrzdil protihráča, nahral na druh stranu Parišinovi, ktorého zakončenie skvele vychytal Hovinen !
     
    11:40
    ďalšia chyba hostí, ktorí svojou rozohrávkou z vlastnej obrannej tretiny našli na modrej čiare len Wojteka Wolskiho, ktorý sa však v súboji proti trojici protihráčov nepresadil.
     
    12:10
    Ľahkú strelu od mantinelu Galašvili chytil do lapačky, no puk okamžite rozohral.
     
    13:00
    Kuľjomin sa sám proti presile v útočnom pásme domácich nepresadil, hostia poslali puk len za Galašviliho a na ľad posielajú čerstvé sily.
     
    14:01
    Hostia sa síce držali v útočnom pásme, no ich kombinácie boli veľmi neurovnané. Keď už to vyzeralo, že sa dostanú do zakončenie, tak buď prišli o puk alebo sa domáci výborne stihli vrátiť.
     
    14:20
    Domáci sa do rýchleho brejku nedostali, hráč s pukom sa otočil v strednom pásme a počká, kým jeho spoluhráči prestriedajú.
     
    15:00
    Hostia štartujú svoju akciu spoza vlastnej brány.
     
    16:00
    Žarkov si to namieril do útočného pásma, no chýbala mu podpora spoluhráčov, a tak bol nútený puk len odovzdať.
     
    16:50
    Výbornú prácu Wolskiho, ktorý získal puk v útočnom pásme, podržal ho a rozohral, domáci nevyužili. Nepresnosťou sa sami vyhnali do stredného pásma.
     
    17:45
    Pervušin vystrelil z prvej len do Galašviliho.
     
    18:20
    Hostia nahodili puk na zadný mantinel, ktorý spôsobil nepríjemný odraz puku pred Galašviliho, kde sa puku zmocnil Lesnučin, no puk za domáceho brankára nepretlačil.
     
    19:10
    Bortnikov si to namieril sebavedomo z rohu ihriska až pred bránu, no puk sa ani jemu za Galašviliho nepodarilo pretlačil hrubou silou.
     
    19:40
    Vladivostok dal gól! Hostia sa prekvapujúcu dostávajú do vedenie v závere prvej časti klasickým gólom do šatne ! Dugov zabojoval v útočnom pásme, v páde prihral medzi kruhy SERHEJOVI LESNUČINOVI, ktorý strelou švihom prekonal Galašviliho. Asistencie : Viktor Dugov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie Vladivostok na ľade Novgorodu najtesnejším rozdielom – 1:0. O tom, že budú hostia pauzovať vo vedení rozhodol v závere tretiny presnou strelou Lesnučin. Domáci mali počas prvej časti viac z hry, no svoje šance nedokázali využiť. Hlavne tá, ktorú mal po prečíslení na hokejke Parišin volala po góle. Zásah do šatne určite domácim na pohode nepridá, no domáci musia zabojovať a druhej tretine sa určite posnažia zvrátiť priebeh zápasu. Náš prenos bude pokračovať od 16:48.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:13
    Začiatok druhej tretiny je plný nepresností.
     
    22:22
    Viktor Dugov dostal dve minúty za podrazenie. Presilová hra pre domácich.
     
    22:55
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Domácim sa podarilo vyrovnať zásluhou fínskej enklávy vo svojom drese. Puk sa po osi Imonen-Salminen dostal k JUUSOVI HIETANENOVI, ktorý strelou v pokľaku vyrovnáva. Asistencie : Sakari Salminen, Jarko Imonen.
     
    24:36
    Torpédo Novgorod dal gól!
    Výborne prenikol do pásma Justin Hodgman, ktorý využil na prienik po ľavej strane svoju rýchlosť, následne naservíroval puk pred bránu WOJTEKOVI WOLSKIMU, ktorý vie čo treba v takýchto situáciach robiť. Asistencia : Justin Hodgman.
     
    25:36
    Domácim sa podarilo otočiť vývoj stretnutia dvoma zásahmi v krátkom časovom intervale. Na ťahu sú teda hráči Admiralu Vladivostok.
     
    26:28
    Takto to však nepôjde. Hostia poslali puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Vhadzuje sa po ľavici Hovinena.
     
    27:10
    Do pásma hostí vnikol Parišin, ktorý sa tam snažil rýchlymi pohybmi a kľučkami narobiť vietor, z jeho snaženia Novgorod nedokázal vyťažiť nič.
     
    28:00
    Felix Schultz si v jazde prebral puk, chcel si urobiť priestor sťahovačkou a zakončiť, no sťahovačka mu nevyšla.
     
    28:50
    Torpedu sa počas dlhšieho pobytu v útočnom pásme podarilo vystreliť niekoľkokrát na bránu Hovinena, no brankár hostí si so všetkými pokusmi, ktoré nemali extra nebezpečný charakter, poradil.
     
    30:00
    Vladimir Denisov si urobil ofenzívny výlet, zakončil strelou cez obrancu, no puk skončil práve na brániacom hráčovi Admiralu.
     
    31:00
    Hostia sa síce dokázali usadiť v útočnom pásme, ale domácim im kompaktnou defenzívnou činnosťou dovolili prihrávať si len po mantineloch. Následne puk získali za bránou a vyviezli ho do strednej tretiny.
     
    32:00
    Po zakázanom uvoľnení domácich sa hra presťahuje pred Galašvila. To všetko až po reklamnom brejku.
     
    33:00
    Admral Vladivostok je v posledných minútach častejšie pri puku a viac času trávia v útočnom pásme jeho hráči, no nie je mu to nič platné, nakoľko pevná obrana Torpeda nepúšťa Vladivostok do zakončenia.
     
    34:00
    Po sérii nepresností sa puk dostal na hokejky hosťujúceho tímu, ktorý však len nahodil puk do obrannej tretiny domácich.
     
    34:30
    Jednému z domácich hráčov sa ani na dva krát nepodarilo doraziť puk z Hovinena. Meno zakončujúcho hráča vám ostanem dlžný, bola to neprehľadná situácia.
     
    35:13
    Sergej Benatsky odchádza na dve minúty na trestnú lavicu za hákovanie. Hosťom aktivita v útočnom pásme priniesla aspoň početnú prevahu.
     
    36:13
    Minúta presilovej hry hostí je už minulosťou a nedošlo k vážnejšiemu ohrozeniu Galašvila.
     
    37:13
    Hostia ostali v útočnom pásme aj po návrate potrestaného hráča na ľad, no v útočnom pásme si puk nahrávali opäť len okolo mantinelov, odkiaľ, samozrejme, góly nepadajú.
     
    39:00
    Hra domácich v útočnom pásme je s ich súperom absolútne neporovnateľná. Po aktivite Torpeda to opäť smrdelo presným zásahom, no Hovinen podržal svoj tím v kontakte.
     
    39:22
    Domáci dostanú presilovkovú možnosť. Na trestnej sedí Lesnučin.
     
    39:40
    Valentenko sa položil do prihrávky z ľavej strany, no jeho prudké zakončenie zo stredu Hovinen pokryl.
     
    39:59
    V závere prostrednej časti sa nám teda diali veci ! Hostia dostali fantastickú šancu na vyrovnanie, po chybe v strednom pásme sa do samostatného nájazdu dostal Felix Schultz, ktorý tesne pred Galašvilim skúsil blafák, no domáceho brankára v momente, kedy odznel klaksón, neprekabátil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Po druhej tretine vedú domáci nad svojim súperom 2:1. Do prostrednej časti sme vstupovali za stavu 1:0 pre Vladivostok, no domácim sa dvoma zlepenými zásahmi z kraja tretiny podarilo dostať do vedenia, ktoré uhájili až do prestávky. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal na konci tretiny Schultz, no zoči-voči domácemu strážcovi svätyne neuspel. Tretie tretina začína od 17:38 dohrávanou presilovkou domácich. Budte pri tom s nami.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Prvá minúta tretej časti je za nami, hosťom sa dva krát podarilo vyhodiť puk za domácu bránu a presilovkový čas sa Torpedu kráti.
     
    42:00
    Hostia sú už v plnom počte a začínajú svoju akciu spoza vlastnej brány.
     
    43:00
    V domácom obrannom pásme sa dva krát predviedol skvelou hrou telom Denisov, ktorý svojich protihráčov pri mantineloch nešetril.
     
    43:30
    Pred dobiedzajúcim Žarkovom sa Hovinen rozhodol puk radšej podržať. Pokračovať budeme vhadzovaním v útočnom pásme Novgorodu.
     
    43:59
    Paršin dlho miešal s pukom za bránou, až si vykoledoval podrazenie od jedného z protihráčov, konkrétne to bol Ternavsky. Presilová hra domácich.
     
    44:47
    Hovinen prikryl puk,, následne na to sa črtala menšia potýčka, ktorú však rozhodcovia rýchly zásahom zažehnali.
     
    45:59
    Hostia sa ubránili a hrajú v plnom počte.
     
    46:56
    Osipov skúsil domáceho brankára nachytať rýchlo strelou, no Galašvil si poradil.
     
    47:50
    Hodgman nám počas celého dnešného zápasu dokumentuje, že je po korčuliarksej a rýchlostnej stránke veľmi dobre vybavením hráčom, Teraz sa prehnal okolo obrancov ako víchor, no následným zakončením z backhandu neprekonal Hovinena.
     
    49:01
    Ďalší skvelý zákrok Hovinena udržal hostí v jednogólovom manku.
     
    50:04
    Hra sa sťahuje po zakázanom uvoľnení domácich pred Galašvila.
     
    50:44
    Hra je momentálne dosť pokojná. Ani jeden z tímov sa nechce nikam ponáhľať. Ak sa však s pribudajúcim časom nebude meniť stav, hostia budú musieť hru otvoriť, čo bude voda na domáci mlyn.
     
    52:35
    Domáci v útočnom pásme, kde im hra najviac vyhovuje. Čas plynie v ich prospech a puk je ďaleko od ich brankára.
     
    52:46
    Jarkko Immonen zakončil od modrej čiary, no veľmi obetavým zákrokom puk zblokoval Zemčionok.
     
    53:25
    Vladimira Denisova som chválil za tvrdú, ale čistú hru v obrane, no teraz to domáci obranca prehnal s dôrazom a za hrubosť si nútene oddýchne.
     
    53:47
    Pre hráčov Admiralu to je jedinečná príležitosť na vyrovnanie. Hostia sa okamžite rozostavili v útočnom pásme.
     
    54:02
    Vorobjovov poslal svoju strelu len na hruď Galašvila.
     
    54:24
    Domáci vyhodili puk do bezpečia a môžu poslať na ľad novú obrannú štvorku.
     
    55:24
    Torpedu sa často darilo vyhadzovať puk a Admiralu sa nedarilo dostať do tlaku či váženejších šancí. Denisov je späť na ľadovej ploche.
     
    56:15
    Domáci prepli do defenzívy. Už sa nemusia nikam ponáhľať, stačí im sústrediť sa na kompaktnú a pozornú defenzívnu činnosť.
     
    57:18
    Torpedo to zvláda po taktickej stránke veľmi dobre. Hostí k puku ani nepúšťa.
     
    58:22
    Zakázané uvoľnenie domácich. Hra sa sťahuje pred Galašvila. Možno je tu aj správny čas na šiesteho korčuliara Vladivostoku.
     
    58:22
    Hosťujúca lavička si berie oddychový čas.
     
    58:24
    Je to tu ! Hovinen je na hráčskej lavici a do hry púšťa šiesteho korčuliara.
     
    58:35
    Parišnovi, ktorému sa podarilo v minulom zápase Novgordu dva krát skórovať, dnes akosi zvlhol pušný prach. Domáci zakončovateľ netrafil prázdnu bránu !
     
    59:00
    Začala sa posledná minúta tretej tretiny.
     
    59:50
    Pár sekúnd pred koncom sa ešte vhadzuje v strednom pásme, no hostia by už nemali stihnúť vyrovnať.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine udržali obaja brankári čisté konto. Hosťom sa už vyrovnať nepodarilo, čo znamená, že z posledných šiestich zápasov prehrali až v piatich prípadoch. Domáci majú opačnú bilanciu, s piatimi víťazstvami zo šiestich zápasov. Odo mňa je to na dnes všetko, lúčim sa s vami, no vy nezabúdajte, že onlajny pre vás majú mnoho a mnoho športových udalostí. Dočítanie, priatelia. (18:14:25)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 23. Juuso Hietanen (Sakari Salminen, Jarkko Imonen), 25. Wojtek Wolski (Justin Hodgman) – 20. Sergej Lesnučin (Viktor Dugov)


    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Galašvil – Hietanen, Bělochvostikov, Valentenko, Chomitskij, Grigorjev, Denisov, Bernatský – Salminen, Immonen, Paršin – Wolski, Ščastlivij Hodgman – Kuljomin, Galuzin, Krasnolobodcev – Žarkov, Iljin, Potapov.
    Admiral Vladivostok: Hovinen – Porseland, Těrnavskij, Osipov, Antropov, Zemčionok, Commodore, Vorobyjov – Nikitěnko, Gynge, Ugarov – Bergfors, Schütz, Sokolov – Bortnikov, Lesnuchin, Drugov – Pervušin, Barbašev, Kuznětsov

    Rozhodca: Zacharov Anatolij, Kiselev Vladislav – Dmitry Parfenov, Sysuev Alexander