Omsk – CSKA Moskva 3:5 (kon.) | Jekaterinburg – Lev 1:3 (kon.) | Barys – Riga 4:5 (4:5 po s.n.)
Jugra Chanty-Mansijsk – HC Slovan 0:1 (0:1 po s.n.) | Novgorod – Chabarovsk 6:2 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 1:2 (0:2 po s.n.)
D. Moskva – Vladivostok 3:2 (kon.) | Petrohrad – Čeljabinsk 3:0 (kon.) | S.Moskva – Nižnekamsk 4:2 (kon.)
Dinamo Minsk – Ufa 1:4 (kon.) | Doneck – Novokuzneck 5:1 (kon.) | Záhreb – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.)
koniec
HK Donbass Doneck
5:1 (1:1, 1:0, 3:0)
Metallurg Novokuzneck
Piatok 22.11.2013, 18:00 • Donbass Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    53:24
    Belukhin (Donbass) – 2 min – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou
     
    52:43
    Donbass Doneck dal gól!
    Do prečíslenia sa dostali Dadonov a RANDY ROBITAILLE, ktorý strelou do pravého horného rohu nedáva novému mužovi v maske žiadnu šancu. Asistencie: Evgeny Dadonov, Oleg Piganovich.
     
    51:34
    Leighton teraz predviedol ukážkový semafor proti Kuklevovej strele.
     
    50:19
    Podhradský (Donbass) – 2 min – držanie.
     
    49:31
    Sorokin má toho zrejme už dosť, strieda ho Nikita Lozhkin.
     
    49:31
    Donbass Doneck dal gól!
    A ďalší puk končí v sieti hostí. Laine vybojoval puk v strednom pásme, posunul ho OLEGOVI PIGANOVICHOVI, ktorý z pravého kruhu strelou k opačnej tyčke prekonáva bezmocného Sorokina. Asistencie: Teemu Laine, Ruslan Fedotenko.
     
    47:38
    Donbass Doneck dal gól!
    Domáci RUSLAN FEDOTENKO využíva presilovú hru, keď strelou od modrej čiary využil zakrytý výhľad Sorokina. Asistencie: Oleg Piganovich
     
    47:14
    Kapotov (Metallurg) – 2 min – držanie.
     
    42:42
    Fedotenko (Donbass) – 2 min – krosček
     
    41:36
    Robitaille (Donbass) – 2 min – podrazenie
     
    40:30
    Laine (Donbass) – 2 min – hákovanie
     
    35:47
    Mantyla (Metallurg) – 2 min – držanie
     
    34:57
    Kartayev (Metallurg) – 2 min – hákovanie
     
    34:57
    Parádna akcia v podaní útočnej dvojice Dadonov – Robitaille. Druhý menovaný z otočky prihráva puk Dadonovovi, ktorý bol sám pred bránou, hosťujúci obranca mu faulom zabraňuje v strelení gólu.
     
    33:24
    Donbass Doneck dal gól!
    Domáci využívajú tlak v ktorom zostali po presilovke. Dadonov nahodil puk pred Sorokina, MAXIM YAKUTSENYA dokázal tečovať jeho strelu a posiela tak domácich znova do vedenia. Asistencie: Evgeny Dadonov, Randy Robitaille
     
    31:20
    Galimov (Metallurg) – 2 min – podrazenie.
     
    26:28
    Tentokrát pohrozili už aj hostia. Akhmetov zakombinoval s Galimovom, ktorý zaskočil Leightona strelou spoza obrancu. Domáci brankár s problémami ale predsa vyráža puk ramenom.
     
    25:39
    Na opačnej strane sa domáci ocitajú v príležitosti. V oslabení zaútočili hneď traja domáci hráči, ktorí sa pohrali s obrancom, zakončujúci Wirtanen trafia len pripraveného Sorokina.
     
    24:44
    Bartulis (Donbass) – 2 min – držanie.
     
    24:01
    Laine vykorčuľoval z trestnej lavice, ihneď dostáva prihrávku, uniká popri pravom mantineli, zasekáva puk, prihrávkou medzi kruhy hľadá Fedotenka, ktorý nedočiahol na jeho prihrávku.
     
    22:26
    Wilson si nakorčuľoval pred Sorokina, kde ho krížnou prihrávkou našiel Robitaille. Strela kanadského hráča končí mimo brány.
     
    21:52
    Laine (Donbass) – 2 min – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    21:24
    Mantyla (Metallurg) – 2 min – držanie
     
    19:15
    Podhradský strieľa od modrej na Sorokina! Jeho strela hosťujúcemu brankárovi vypadla, skrumáž pred bránou a následné dorážky Sorokin už dokázal zneškodniť.
     
    18:30
    Yemelin (Metallurg) – 2 min – hákovanie
     
    18:14
    Roman Blagoi (Donbass) skúšal premeniť svoj nájazd blafákom, no netrafil bránu.
     
    18:14
    Budeme svedkami trestného strieľania.
     
    18:14
    Domáci získavajú puk na svojej modrej čiare, rútia sa do brejku dvaja proti jednému, Blagoi obišiel obrancu a rúti sa sám na Sorokina. Obranca Kurepanov mu však zabránil v zakončení, keď mu hodil hokejku do cesty.
     
    15:31
    Kurepanov (Metallurg) – 2 min – sekanie
     
    15:01
    Metallurg Novokuzneck dal gól!
    Hostia okamžite po vyhratom buly využívajú svoju presilovú hru zásluhou ARTYOMA GAREYEVA, ktorý strelou od modrej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Asistencie: Mikhail Chernov, Vladislav Kartayev
     
    14:54
    Robitaille (Donbass) – držanie.
     
    14:44
    V obrovskej príležitosti sa ocitá Dadonov, ktorý dostal peknú prienikovú prihrávku pomedzi obrancov ale zoči voči Sorokinovi neuspel.
     
    10:16
    Laine (Donbass) – 2 min – držanie
     
    07:38
    Donbass Doneck dal gól!
    Útočné trio z prvej formácie sa postaralo o prvý gól. Fedotenko vybojoval puk v útočnom pásme, posunul ho Kiiskinenovi, ktorý so svojou strelou neuspel. K dorážke sa dostal TEEMU LAINE a bez väčších problémov zasunul puk za bezmocného Sorokina. Asistencie: Tuomas Kiiskinen, Ruslan Fedotenko
     
    04:11
    Do rýchleho brejku sa dostávajú domáci, konkrétne Blagoi s Belukhinom. Ich snaha o skórovanie končí na skvelom Mantylovi, ktorý vypicháva puk.

    Marián Balog

    Góly a asistencie: 8. Laine (Kiiskinen, Fedotenko), 34. Yakutsenya (Dadonov, Robitaille), 48. Fedotenko (Piganovich), 50. Piganovich (Laine, Fedotenko), 53. Robitaille (Dadonov, Piganovich) – 16. Gareyev (Chernov, Kartayev)


    HK Donbass Doneck: Leighton (Shevchuk) – Kolar, Piganovich, Kiiskinen, Fedotenko, Laine – Wilson, Podhradsky, Robitaille, Yakutsenya, Dadonov – Bartulis, Razin, Kvitchenko, Blagoi, Belukhin – Silnitsky, Wirtanen, Toryanik, Morozov
    Metallurg Novokuzneck: Sorokin (Lozhkin) – Martynov, Arzamastsev, Akhmetov, Galimov, Zhafyarov – Mantyla, Chernov, Kurepanov, Vyglazov, Mitryakov – Giroux, Kuklev, Gareyev, Kartayev, Kosourov – Aksyonenko, Kapotov, Valuisky, Yemelin, Lapenkov

    Rozhodca: Karabanov, Safiullov – Maitak, Pronskikh

    Diváci: 3876